אקדח טנפוליו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח טנפוליו

על ידי רועי 357 » 15 דצמבר 2013, 00:05

הגדול המחסניות של טנפוליו וCZ תואמות ברוב הפעמים
אבל זה לא פתרון

שלא לדבר על SVI וכאלו...
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 15 דצמבר 2013, 11:07

ואני שואל אייך אקדח שפעם ה"טרידמארק" שלו היה כמו הצכי אבל בזול עולה היום כמו 3 צכים ?!
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 15 דצמבר 2013, 11:44

higt-power כתב:ואני שואל אייך אקדח שפעם ה"טרידמארק" שלו היה כמו הצכי אבל בזול עולה היום כמו 3 צכים ?!

בדיוק אותה שאלה ואותה תשובה לגבי הפלסטיק האוסטרי שהיום מיוצר בארה"ב..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 15 דצמבר 2013, 12:31

מנסיון הקטן שיש לי עם האקדחים:
אתה צריך את האקדח שעולה 5-6 אלף רק כשאתה מרגיש שאקדח של 1.4 אלף מונע ממך לביצועים טובים יותר.
אבל- האקדח הראשון שצריך להיות לכל יורה ירי מעשי מתחיל -טרי-שסיים את הקורס ואחרי 8 תחרויות בישראל הוא יריחו 941 ברזל. למה דווקא הוא? הוא עולה 1.5 אלף שקל משומש ( במחיר הזה יתנו לך גם 2 מחסניות ספייר). לירי מעשי במחלקת סטאנדארד\פרודקשן ליורה מתחיל אתה צריך 3-4 מחסניות , נרתיק-חגורה-פאוצים וזהו. זהו, לא צריך יותר- את שאר הכסף תשקיע באימונים ( כרגע חסכת לעצמך איזה 3 אלף). כשתרגיש שכוונת סיב אופטי - חוסכת לך חצי שניה לרכישת מטרה, כשתרגיש שנרטיק ספורטיבי - חוסך לך בשליפה 0.6 שניה, כשתרגיש שנכון שמחסנית של 20 כדור היתה מעלה אותך בדירוג בתרגיל הספציפי ב 5 מקומות- אז נדבר. רק כשתרגיש שאקדח עוצר אותך מלהגיע להסגים גבוהים יותר- נדבר על אקדח ספורטיבי, במחלקת הסטאנדארט- מיידית שולך אותך לבול M5\טאקטיקל ספורט
במחלקת פרודקשן- שאדוא או בול סטורם. מכאןאתה תחליט
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 16 דצמבר 2013, 06:42

איתמר,
אולי בארץ הפלסטיק האוסטרי התייקר פי שלוש. אני קונה אותם ב 385$ ותוספת מע"מ 6-7% לאומת ספרינגפילד 1911 EMP שעולה 1500$ פלוס מע"מ. אני לא ממש מבין מדוע נשק שכל הרעיון שלו הוא אמינות מקסימום במחיר מינימום מכפיל ומשלש את מחירו.

סיימון,
הצדק עמך, הכל מתחיל ונגמר בחתימה שלי. יורה טוב ידע איך להוציא את המקסימום מכל אקדח, וכשמגיעים למקסימום, לאט לאט מגבירים.
בזמנו כאשר דייב סביגני היה יורה בגלוק, חוץ משינויים קטנים שעדיין השאירו אותו בקטגוריית SSP לא בוצעו שינויים משמעותיים לאקדח או לעזרי הירי. קונקטור, ריקוייל ספרינג והכוונות המפורסמות והטובות שלו, הספיקו לו בכדי לתפוס את המקום הראשון בעולם ב IDPA ולמקם אותו גבוהה מאוד בעולם הירי בכלל. מה שכן, כמות הכדורים והאימונים שלו, יכלו לקנות לו גלוק 34 חדש כל יום.
מקרה קלאסי של "זה לא החץ אלא האינדיאני".
יוצא לי לא מעט לפגוש יורים חדשים שמנסים לשפר את יכולתם דרך קניית ציוד מתקדם שעולה פי חמש כי הם חושבים שציוד כזה יוכל למקם אותם גבוהה יותר. במקום לקנות קנה תחרותי (150$) נרתיק ופונדות לתחרות (150$) שיפור הדק מקצועי (קונקטור, מנוף הדק קפיצים ועבודה $100)
היה שווה יותר לקנות 1500 כדור (פחות או יותר 400$) ולעבוד על: שליפה, החלפות, מעבר בין מטרות, ריקוייל קונטרול, טריגר קונטרול. שישה אימונים 250 כדור לאימון, ייתן תוצאה ודירוג גבוהה יותר, מאשר כל התוספות לנשק או לציוד.
בתחילת הדרך, היה לי גלוק 19 ו34 עם נרתיק פובוס (שקל וחצי) ופונדות פובוס (שקל שלושים) מה שלא הפריע לי להגיע למיקום טוב מאוד בתחרויות.
ואם כבר יש אפשרות להוציא סכום כדאי ורצוי מאוד לעבור השתלמות אצל מדריך ירי טוב (ויש לא מעט בארץ) ובכך לקצר משמעותית את זמן ההתקדמות ובזבוז עופרת.
למען האמת, האקדח הראשון שהיה לי היה יריחו FS (בארץ) שנאלצתי להיפרד ממנו לטובת הגלוק.

שיהיה שבוע טוב לכולם.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 16 דצמבר 2013, 08:04

glock34 כתב:איתמר,
אולי בארץ הפלסטיק האוסטרי התייקר פי שלוש. אני קונה אותם ב 385$ ותוספת מע"מ 6-7% לאומת ספרינגפילד 1911 EMP שעולה 1500$ פלוס מע"מ. אני לא ממש מבין מדוע נשק שכל הרעיון שלו הוא אמינות מקסימום במחיר מינימום מכפיל ומשלש את מחירו.

.

זה בדיוק מה שהתכוונתי, והסיבה היא שזה הנשק היחידי בארץ שאתה יכול לקנות ועדיין למכור במחיר סביר.

לגבי שיפורים בנשק, לדעתי השיפורים ההכרחיים גם בכלי להגנה עצמית הם:
1. עבודת הדק
2. כוונות איכותיות

כל השאר יכול לחכות לאותה נקודה בזמן שאקדח יהיה זה שיגביל את היורה מלעלות בדירוג.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 16 דצמבר 2013, 16:40

אין ספק, כוונות איכותיות הן חובה. במיוחד לגלוקים שמגיעים עם משהו לא ברור או יותר נכון בלי.
לדעתי, הדק סובל דיחויי. מקסימוס החלפת קונקטור ל 3.5LB בהתחלה, וכמו שאמרת, שיפורים נוספים יבוצעו כאשר הנשק יגביל את היורה.
אבל, פה הבעיה בעצם, כל אחד בטוח שהנשק הוא הבעיה, ואם היה לו הדק משופר מדף לאגודל ומאגוול, הוא יכל להשיג תוצאה הרבה יותר טובה. יורה מנוסה יודע שזה לא ממש מדוייק בשלבים הראשוניים ושחשיבות שליטה בהדק ובהדף לדוגמא, היא בחשיבות גדולה יותר, ואימונים הוא שם המשחק.
רק שליורה חדש לא תמיד יש הכוונה, ולכן ציינתי מדריך ירי. מדריך ירי טוב, ידע לנצל את האימונים והכדורים (ז"א הוצאות כספיות) באופן שיאפשר שיפור באיכות הירי, מבלי לבצע שיפורים גדולים בנשק ובציוד.
שיהיה בהצלחה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 17 דצמבר 2013, 16:30

simon כתב:אבל- האקדח הראשון שצריך להיות לכל יורה ירי מעשי מתחיל -טרי-שסיים את הקורס ואחרי 8 תחרויות בישראל הוא יריחו 941 ברזל. למה דווקא הוא? הוא עולה 1.5 אלף שקל משומש ( במחיר הזה יתנו לך גם 2 מחסניות ספייר). לירי מעשי במחלקת סטאנדארד\פרודקשן ליורה מתחיל אתה צריך 3-4 מחסניות , נרתיק-חגורה-פאוצים וזהו. זהו, לא צריך יותר- את שאר הכסף תשקיע באימונים ( כרגע חסכת לעצמך איזה 3 אלף). כשתרגיש שכוונת סיב אופטי - חוסכת לך חצי שניה לרכישת מטרה, כשתרגיש שנרטיק ספורטיבי - חוסך לך בשליפה 0.6 שניה, כשתרגיש שנכון שמחסנית של 20 כדור היתה מעלה אותך בדירוג בתרגיל הספציפי ב 5 מקומות- אז נדבר. רק כשתרגיש שאקדח עוצר אותך מלהגיע להסגים גבוהים יותר- נדבר על אקדח ספורטיבי

פעם ,לפני שנים מעטות עוד היתי יכול להסכים באופן מלא לכל מה שאתה אומר אבל מאז.....
היום יורה ירי מעשי "מתחיל " לא קונה לרוב אקדח ,ע"פ רוב השלב המבורך הזה מגיעה בשעה טובה אחרי 3 שנים לפחות של עיסוק בתחום (הקורס ואז שתי עונות פעילות ברציפות ואז עד שההתאחדות מוציאה המלצה ועד שמתקבל האישור .........)
בשלב הזה היורה הוא כבר לא כל כך מתחיל והוא כבר יודע טוב מאד מה הוא רוצה ,עזוב צריך .
וכן בשלב הזה די ברור לו אם הוא ממשיך בתחום אוו לא, לפחות לזמן הנראה ....
לא רק זה אלא שנכון להיום כל החלפת אקדח הפכה למשימה של יומים לפחות וזה אחרי שכבר הצלחתה לרכז את כל הניירת מכל העולם ואישתו שמאשרת שכן אתה עדין יורה פעיל וכן אתה ממש אבל ממש צריך להחליף אקדח ........
מה יהיה מחר ?
אלוהים גדול ............
אבל נלך הלאה עם זה -נגיד קניתה עכשו את היריחו ב1500 ש"ח +2 מחסניות נוספות (אני רוצה לראות את החנות שמוכרת במחירים כאלו אבל בסדר ....) והשקעתה עוד 500-600 ש"ח בנרתיקים וציוד הקפי עכשו החלטתה שאתה רוצה כן לקנות אקדח ספורטיבי אמיתי .
כמה תקבל חזרה עבור האקדח ?
250-300 ש"ח אצל סוחר?!
תחכה עכשו חצי שנה פלוס עד שתמצא קונה שיסכים לתת לך 750-1000 ש"ח ?!
מה תעשה בנרתיקים והציוד ההקפי ,הרי לרוב הם מתאימים רק לאקדח הספציפי הזה ?!
תשים בצד עד שהאישה תתעצבן כמה מקום זה תופס בבית ואז תיתן אותם במתנה לאיזה יורה מתחיל ?!
תנסה למכור ביד 2 בשליש מחיר ופחות ?!
כמה כסף הפסדתה בתהליך הזה ?
אז אני אומר שאים כבר החלטתה שאתה רציני בענין, קנה לך את האקדח שאתה חושב שמתאים לך ביותר 5-7 השנים הקרובות .
לא לא צריך שיעלה בתחום ה5 ספרות בכלל יש אקדחים מצוינים בטווח ה4000-5000 ש"ח .
ויש גם הרבה כלים ספורטיבים מיד שניה שירו עונה אוו שתים שאותם אפשר לקבל בחצי מזה .
לגבי חגורה תחרותית אתה יכול לרכוש חיקוי סיני שנראה שלא נופל בהרבה מהמקור בפחות מ500 ש"ח ,היא גינרית, כך שהיא תלווה אותך שנים רבות גם כאשר תחליף אקדח .
משחק בכמה ברגי כיוון יסדר את הענין .
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 17 דצמבר 2013, 18:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 17 דצמבר 2013, 17:14

ברצוני להבהיר, שהמלצותיי ודיעותיי כוונו לפרודקשן או SSP שלא ממש מאפשרים להפוך את המקור לחללית עם קומפנצטורים ידיות מותאמות ריילים ואיימפויינט.
הכוונה היתה לאקדח שיוכל לשמש גם לנשיאה וגם לתחרות. (אני לא ממש בקיא בהגדרות ה IPSC אבל נדמה לי שזה פרודקשן) ב IDPA מוגדר כ SSP- stock service pistol
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 17 דצמבר 2013, 20:04

HIGT, הכל נכון, אבל, אין דבר כזה אקדח שיתאים לך ל5-7 השנים הבאות. זה בדיוק כמו לקנות מחשב שיתאים לך לאותו פרק זמן.
מה שכן, קנה אקדח שמהוה פלטפורמה לשינויים ושיפורים אותם תוכל לבצע לאורך השנים ע"מ להתאים את הכלי להתפתחות שלך כיורה.
בעיני, הפלטפורמה הכי ורסטילית היא זו של ה2011. על כל השאר ניתן לבצע פחות שינויים והתאמות.
אפשרות נוספת היא לקבל החלטה שאתה יורה פרודקשן ב5-7 השנים הבאות ולהצטייד בהתאם. קח בחשבון שאקדחי הפרודקשן של ימינו רק נראים כאילו הרגע יצאו מהקופסא, מה שמחזיר אותנו לסיפור של הטרנפוליו STOCK 3.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד