עבודה עם נשק אישי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עבודה עם נשק אישי
מותר נקודה נוהל צהלי הריבון ביו"ש צה"ל וזה הנוהל .
בס"ד
אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה?
עשית בירורים?
עם מי?
מה הוא אמר לך?
אני עשיתי בירור עמוק ומעל לכל ספק זה אסור.
אני לא מבין על סמך מה אתה אומר את זה?
עשית בירורים?
עם מי?
מה הוא אמר לך?
אני עשיתי בירור עמוק ומעל לכל ספק זה אסור.
ירון
_ _ _
"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
_ _ _
כל אחד ומקצוע שלו ואני אומר חוקי . צריך ללמוד לשאול את השאלה נכון ולפי זה תקבל תשובה .
למשל העם מותר לי לשמור על עובדים פלסטינים שעובדים בביתי לפי הפקודה ונוהל החטמ"ר . ותשובה שוב צה"ל הריבון בשטח המשטרה עובדת לפני נוהלי הצבא .הנשק משמש בישוב זכאי הגנה עצמית פלוס הגנה על כלל התושבים יותר מפעם אחת בעלי נשק אזרחי פעלו למנוע תקיפה שלא בוצע עליהם ואפילו לא נחקרו רק מסרו עדות .
למשל העם מותר לי לשמור על עובדים פלסטינים שעובדים בביתי לפי הפקודה ונוהל החטמ"ר . ותשובה שוב צה"ל הריבון בשטח המשטרה עובדת לפני נוהלי הצבא .הנשק משמש בישוב זכאי הגנה עצמית פלוס הגנה על כלל התושבים יותר מפעם אחת בעלי נשק אזרחי פעלו למנוע תקיפה שלא בוצע עליהם ואפילו לא נחקרו רק מסרו עדות .
בס"ד
ברור שמותר לך לשמור על פועלים שעובדים בבית שלך.
אסור לך לשמור על פועלים שעובדים במקום אחר ולקבל על זה כסף.
ברור שמותר לך לשמור על פועלים שעובדים בבית שלך.
אסור לך לשמור על פועלים שעובדים במקום אחר ולקבל על זה כסף.
ירון
_ _ _
_ _ _
להלן הפרטים כפי שנבדקו עם קצין ההגמ"ר ומעודכנים לימים אלו (יש מדי פעם עידכונים).
1.יש לך פועלים בביתך הפרטי ואו במשק החקלאי - אתה המעסיק מותר לך לשמור על עצמך עם נשקך הפרטי (ההנחיה - טובים השניים מן האחד.)
2. היה ויש לישוב רשיון "ישוב ראוי" (כמו מפעל ראוי)... ניתן לשמור עם הנשק של המפעל הראוי גם על ביתו או משקו של תושב אחר באותו ישוב. במידה ויש התחשבנות היא תערך דרך מזכירות המושב. על המפעל הראוי לדאוג לביטוחים הנדרשים.
3. היה ואין למעסיק רישיון נשק פרטי, ואו ליישוב אין מפעל ראוי, יש להזמין שומר בשכר. השומר חייב להיות מועסק ע"י חברה מוכרת ומאושרת שבידה כל האישורים הנדרשים. אסור לשומר המועסק בחברת שמירה לשמור עם נשק ברישיון פרטי.
4. אסור לבעל נשק פרטי מהישוב לשמור בשער הישוב או בישוב עם נשק פרטי. יש לעשות זאת עם נשק של "ישוב ראוי" או במסגרת של אבטחה מוכרת (כמו שער הישוב או הקפצה) עם נשק של כיתת הכוננות הישובית - רק למי שרשום בכיתת הכוננות ועבר הכשרה בשנה האחרונה.
כל הרבשצי"ם והרבשי"ם מעודכנים בפקודות !!! ניתן לקבל מהם תשובות. בגזרתנו התבצע רענון נהלים לרבשצי"ם / רבשי"ם ביולי האחרון.
לידיעתכם !!!
אם יש שאלות נוספות
אפשר לפנות אליי ואבדוק מול ההגמ"ר.
בברכת מועדים לשמחה
אילן בן נון
1.יש לך פועלים בביתך הפרטי ואו במשק החקלאי - אתה המעסיק מותר לך לשמור על עצמך עם נשקך הפרטי (ההנחיה - טובים השניים מן האחד.)
2. היה ויש לישוב רשיון "ישוב ראוי" (כמו מפעל ראוי)... ניתן לשמור עם הנשק של המפעל הראוי גם על ביתו או משקו של תושב אחר באותו ישוב. במידה ויש התחשבנות היא תערך דרך מזכירות המושב. על המפעל הראוי לדאוג לביטוחים הנדרשים.
3. היה ואין למעסיק רישיון נשק פרטי, ואו ליישוב אין מפעל ראוי, יש להזמין שומר בשכר. השומר חייב להיות מועסק ע"י חברה מוכרת ומאושרת שבידה כל האישורים הנדרשים. אסור לשומר המועסק בחברת שמירה לשמור עם נשק ברישיון פרטי.
4. אסור לבעל נשק פרטי מהישוב לשמור בשער הישוב או בישוב עם נשק פרטי. יש לעשות זאת עם נשק של "ישוב ראוי" או במסגרת של אבטחה מוכרת (כמו שער הישוב או הקפצה) עם נשק של כיתת הכוננות הישובית - רק למי שרשום בכיתת הכוננות ועבר הכשרה בשנה האחרונה.
כל הרבשצי"ם והרבשי"ם מעודכנים בפקודות !!! ניתן לקבל מהם תשובות. בגזרתנו התבצע רענון נהלים לרבשצי"ם / רבשי"ם ביולי האחרון.
לידיעתכם !!!
אם יש שאלות נוספות
אפשר לפנות אליי ואבדוק מול ההגמ"ר.
בברכת מועדים לשמחה
אילן בן נון
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
ואם בכל זאת פלוני שמר ונזקק להשתמש בנשק.
אז בכלל לא חשוב אם העסק היה מותר או אסור.
אם השימוש היה ראוי הוא אמור לצאת נקי.
אפילו שימוש ראוי בנשק שהוחזק בלי רשיון ...
ראו מקרה דרומי, שנשפט על החזקת נשק ללא רשיון אבל כיון שהשימוש עצמו היה ראוי הוא לא נשפט על זה.
היה גם מקרה של פיגוע בתל אביב, שם עבר קצין במי"ל ולקח נשק ממישהו (נדמה לי משוטר) וירה במחבל.
בעצם, לא היה לו רשיון לנשק.
אבל כיון שהשימוש עצמו היה ראוי הוא יצא צל"ש ולא טר"ש.
ראו מקרה דרומי, שנשפט על החזקת נשק ללא רשיון אבל כיון שהשימוש עצמו היה ראוי הוא לא נשפט על זה.
היה גם מקרה של פיגוע בתל אביב, שם עבר קצין במי"ל ולקח נשק ממישהו (נדמה לי משוטר) וירה במחבל.
- סליקאי זהב

hk765 כתב:ואם בכל זאת פלוני שמר ונזקק להשתמש בנשק.
מה שאתה אומר מסתמך על חוק הגנת הצורך:
סעיף 22 לחוק העונשין, התשל"ז1977-. זה היה נוסחו המלא של אותו סעיף:
ניתן לפטור אדם מאחריות פלילית למעשה או למחדל אם יש בידו להראות שלא נהג כפי שנהג אלא כדי למנוע תוצאות שלא ניתן למונען בדרך אחרת ושהיו גרומות חבלה חמורה או פגיעה בגופו, בכבודו או ברכושו, או בגופם או בכבודם של אחרים שהגנתם עליו, או ברכוש שהופקד בידיו; ובלבד שלא עשה יותר משהיה צורך סביר לעשות לאותה מטרה ושהרעה שגרם איננה בלתי שקולה כנגד הרעה שמנע.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

בס"ד
רפתן, אני לא יודע איפה אתה גר אבל באזור שלי הרבש"צים מעודדים אנשים פרטיים לשמור בשכר על פועלים של חברות בנייה (אמנה וכו') עם הנשק האישי שלהם.
התופעה מאוד נפוצה והמשטרה יודעת ולא מתערבת.
רפתן, אני לא יודע איפה אתה גר אבל באזור שלי הרבש"צים מעודדים אנשים פרטיים לשמור בשכר על פועלים של חברות בנייה (אמנה וכו') עם הנשק האישי שלהם.
התופעה מאוד נפוצה והמשטרה יודעת ולא מתערבת.
ירון
_ _ _
_ _ _
1. אשדות יעקב - שייכים לחטיבת הבקעה.
2. זה שמעודדים זה לא אומר שזה חוקי.
3. אם אני אומר למישהו עם רישיון רכב פרטי לעלות על טרקטור - זה חוקי ?
אם הטרקטוריסט גורם נזק / פוגע באדם. שניים נענשים הנוהג ובעל הטרקטור שאיפשר זאת ביודעין ויש פסקי דין.
4. יש תקנה האוסרת עבודות שמירה עם נשק פרטי !!!
כל עוד לא קרה דבר - ניחא. ברגע שיקרה משהו גם אם הירי יהא מוצדק - יתכן והיורה יועמד לדין על שימוש בנשק פרטי בשכר. קח זאת בחשבון.
יש לכל קצין הגמר 2 עמודים עם הוראות כתובות בנושא. אני רק תמצטתי משם את הקשור לשמירה עם הנשק.
בהצלחה
2. זה שמעודדים זה לא אומר שזה חוקי.
3. אם אני אומר למישהו עם רישיון רכב פרטי לעלות על טרקטור - זה חוקי ?
אם הטרקטוריסט גורם נזק / פוגע באדם. שניים נענשים הנוהג ובעל הטרקטור שאיפשר זאת ביודעין ויש פסקי דין.
4. יש תקנה האוסרת עבודות שמירה עם נשק פרטי !!!
כל עוד לא קרה דבר - ניחא. ברגע שיקרה משהו גם אם הירי יהא מוצדק - יתכן והיורה יועמד לדין על שימוש בנשק פרטי בשכר. קח זאת בחשבון.
יש לכל קצין הגמר 2 עמודים עם הוראות כתובות בנושא. אני רק תמצטתי משם את הקשור לשמירה עם הנשק.
בהצלחה
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
רפתן שאל את קצין הגמ"ר פ שישלח אותך לשאול אותי ג שעובד גם עם המשטרה וגם עם הצבא ואתה מבלבל בין קו ירוק ליו"ש והבקעה . נוהלי ח"ט הבקעה בפרוש שמירה צמודה עם נשק וגם לא בכל הישובים כל נושא נמדד לגוף .וברור לך שאין אפשרות לבנות במצב הנתון עלויות גדולות שיגרמו לאי ציות לחוק .ואף אחד לא בודק עם אתה שייך לחברת שמירה או לא . בהצלחה גם הקודם ע יתן לך אותה תשובה ושוב בהצלחה .
נ.ב על מה שאתה מדבר זה חוק השמירה וזה נושא אחר לחלוטין וזה יותר משני דפים למעשה חוק מדינה . ולצערי מיושן ולא עומד ברוח הזמן ולכן לא קיים בישובי הבקעה כמעט .
נ.ב על מה שאתה מדבר זה חוק השמירה וזה נושא אחר לחלוטין וזה יותר משני דפים למעשה חוק מדינה . ולצערי מיושן ולא עומד ברוח הזמן ולכן לא קיים בישובי הבקעה כמעט .
טמבלול כתב:רפתן שאל את קצין הגמ"ר פ שישלח אותך לשאול אותי ג שעובד גם עם המשטרה וגם עם הצבא ואתה מבלבל בין קו ירוק ליו"ש והבקעה . נוהלי ח"ט הבקעה בפרוש שמירה צמודה עם נשק וגם לא בכל הישובים כל נושא נמדד לגוף .וברור לך שאין אפשרות לבנות במצב הנתון עלויות גדולות שיגרמו לאי ציות לחוק .ואף אחד לא בודק עם אתה שייך לחברת שמירה או לא . בהצלחה גם הקודם ע יתן לך אותה תשובה ושוב בהצלחה .
תבדוק שוב.... אף קצין הגמ"ר לא יגיד לך לעבור על החוק. גם לא בשטחים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
שוב הפרשות שלכם לחוק לא נכונה וניסיון להיות יותר צדיק מי האפיפיור .
אבל מה חדש ? מדובר בעבודת השגחה ולא שמירה בשער ישוב ובגלל שעבודה עם ערבים חשוב שהייה לך נשק אישי לשמור על חיים שלך . וזה הקשר היחיד לנשק .למשל כמו נהג משאית שיוצא לעבוד על משאית בחברה שהוא עובד ביו"ש עם הנשק האישי שלו זה לעבור על החוק ????????וכמו שאתה יוצא לרפת לעבודה עם נשק אישי זה לעבור על החוק ??????? כמה רבשצ"ים עובדים עם אקדח הפרטי שלהם ? זה לעבור על החוק אז כולם פושעים .
רפתן בהצלחה תהייה חזק ותפסיקו תמיד לחשוב מה אסור כל משפטן מתחיל יספר לך שלחוק ולמצב יש פרשנות גמישה אתה צריך פשוט עו"ד טוב .
נ.ב עם כל הכבוד לקציני הגמ"ר באמת אין להם מוסג ירוק בחוק כולל פ' וגם המח"ט במקרה רציני יופעל יועמ"ש . תשאל את ירון .
אבל מה חדש ? מדובר בעבודת השגחה ולא שמירה בשער ישוב ובגלל שעבודה עם ערבים חשוב שהייה לך נשק אישי לשמור על חיים שלך . וזה הקשר היחיד לנשק .למשל כמו נהג משאית שיוצא לעבוד על משאית בחברה שהוא עובד ביו"ש עם הנשק האישי שלו זה לעבור על החוק ????????וכמו שאתה יוצא לרפת לעבודה עם נשק אישי זה לעבור על החוק ??????? כמה רבשצ"ים עובדים עם אקדח הפרטי שלהם ? זה לעבור על החוק אז כולם פושעים .
רפתן בהצלחה תהייה חזק ותפסיקו תמיד לחשוב מה אסור כל משפטן מתחיל יספר לך שלחוק ולמצב יש פרשנות גמישה אתה צריך פשוט עו"ד טוב .
נ.ב עם כל הכבוד לקציני הגמ"ר באמת אין להם מוסג ירוק בחוק כולל פ' וגם המח"ט במקרה רציני יופעל יועמ"ש . תשאל את ירון .
טמבלול כתב:שוב הפרשות שלכם לחוק לא נכונה וניסיון להיות יותר צדיק מי האפיפיור .
זו הסיבה שבקולחוז שלי לא נתתי להפריט את הביטחון.
אני ברפת שלי שומר עם אקדח של הישוב (שהוא אישי שלי) וכך אני מוגן חוקית או משפטית.
רבש"ץ יגיש בקשה (כמו מתנדב משא"ז) לתפקד עם אקדחו האישי ואם יענה לדרישות יקבל !!! זה חוקי.
עכשיו קח דוגמא - לחממה של משה בבקעות נגיד הגיעו פועלים האקדח של משה מספיק טוב וחוקי. אבל אם משה הולך לחממה של השכן שלו ומקבל על כך שכר זה לא חוקי. עושים את זה? אולי. אבל זה לא תקין. לעומת זאת אם בבקעות היה מפעל ראוי... והאקדח היה של הישוב... אזי אותו משה לשם משל יכול היה ללכת לחממה של אהרון ולשמור גם שם. ואם יש שכר - זה בסדר כי זו התחשבנות בתוך הישוב. לעומת זאת אין יכולה להתבצע עבודה בשכר עם נשק פרטי. נכון יש תחומים אפורים. משה שמע מהומה אצל אהרון ניגש לבדוק ראה סכנה וירה וקיבל צל"ש ואולי אפילו לא חקרו.... בסדר אבל אם הוא היה שומר שם בשכר היתה בעיה חוקית.
להזכירך השאלה שנשאלה במקור היתה מה אומר החוק !!!
לגבי דוגמאת נהג המשאית הוא מגן על עצמו. שאלה : האם נהג האוטובוס של המועצה החוגר אקדח - מאושר ע"י קב"ט משרד החינוך כנושא נשק מלווה לטיול ? - לא ב א' רבתי . בנוסף לנשקו האישי הוא נאלץ לקחת מלווה בנשק על פי מפתח חוזר מנכ"ל. (פה כבר יש כסת"ח שמעדיף שומרים מחורבנים על הורים לוחמים ובצע כסף שמעדיף את חברות שרותי השמירה שמוכרות בטחון מדומה על פני הבטחון האמיתי).
אז אתה ידידי יכול לעשות מה שאתה רוצה - חוקי זה מה שכתוב בחוק - שאני אגב מאד לא אוהב אותו. אני רק מקווה שיום אחד אצליח לגרום למבקר המדינה או מאן דהוא אחר לקרוע את המסיכה מעל פרצופם של נותני שרותי השמירה והשוטרים שמאשרים להם את זה, ולמצות איתם את הדין.
חבר isia זכור !
בס"ד
לא טענתי שזה חוקי. הצגתי מצב קיים. אני כמעט הלכתי לעשות את זה עד שהבנתי שזה לא חוקי. האבסורד הוא שהמעסיק יכול לבקש ממני לשמור על הפועלים עם הנשק האישי שלי בתור טובה אבל אסור לו לשלם לי על זה.
או כמו שאמר לי הקבלן "בוא תשמור עליהם ואני אשלם לך על משהו אחר..."
נ.ב
מה שאמרתי על הרבש"צים והמשטרה היה רק כדי להראות באיזה חרא אנחנו חיים.
לא טענתי שזה חוקי. הצגתי מצב קיים. אני כמעט הלכתי לעשות את זה עד שהבנתי שזה לא חוקי. האבסורד הוא שהמעסיק יכול לבקש ממני לשמור על הפועלים עם הנשק האישי שלי בתור טובה אבל אסור לו לשלם לי על זה.
או כמו שאמר לי הקבלן "בוא תשמור עליהם ואני אשלם לך על משהו אחר..."
נ.ב
מה שאמרתי על הרבש"צים והמשטרה היה רק כדי להראות באיזה חרא אנחנו חיים.
ירון
_ _ _
_ _ _
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד