האם אפשר אחרת?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: האם אפשר אחרת?
glock34 כתב:איתמר,
אתה צודק בקשר לתגובה לא הולמת. אני גם הייתי נוהג בדרך אחרת ויותר מאופקת.
ניר,
אני מסכים איתך ואפילו אוסיף שיכל אותו צדיק מסריט פשוט להעמד בצד ולא לרדוף אחרי העברין.
די מזכיר לי את הפרשיה בארה"ב עם זימרמן (עוד סיפור על צדיק שמתנדב במשמר האזרחי שהחליט שהוא השוטר התחיל מעקב אחרי בריון שבסופו של דבר נתן לו אגרוף בפנים וחבט את ראשו במדרכה כך שלצדיק הנסתר לא נותרה ברירה והוא ירה בו למוות. למזלו הבריון מת ולא היה מי שיעיד נגדו)
תמיד חשוב לזכור, כי גם לאותו חמום מוח יכול להיות אקדח, ואז מה?
במשחק התפקידים הזה, אנחנו נוטים לפעמים לשכוח מיהו האזרח הנורמטיבי ומיהו העבריין.
בתור אזרחים נורמטיביים אנחנו לא אמורים לעמוד מנגד או לסובב את הראש לצד השני כאשר פשעים/עוולות מתבצעים למול עיננו. מי שצריך לפחד זהו העבריין ולא אותו האזרח שומר החוק בו הוא נתקל..
אני לא אומר שצריך להיות יותר צדיק מהאפיפיור או לסכן את החיים שלנו סתם, אבל במקרה של עבירה שמתבצעת מול עיננו, אם אפשר לצלם, לתעד ולדווח למשטרה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

ובינתיים בצידו השני של האטלנטי (קצת ארוך, אבל שווה!)
http://www.youtube.com/watch?v=nDYcfycWVOk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nDYcfycWVOk&feature=related
- סליקאי טיטניום

איזה דפוקים.
לא מסוגלים להחזיק את המצלמה יציב?
כמעט הביאו לי התקף אפילפסיה ...
אמריקה - ארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות.
לא מסוגלים להחזיק את המצלמה יציב?
כמעט הביאו לי התקף אפילפסיה ...
אמריקה - ארץ המוגבלויות הבלתי אפשריות.
- סליקאי זהב

איתמר,
אני בטוח שהמתנדב הצדיק יכל למנוע את כל הסיטואציה אילו לא היה עוצר ליד העבריין ומאפשר לו לראות שהוא מצולם.(או אולי להקניט אותו ולהגיד לו את זה)
היה לו מספר רכב עבירות מצולמות וזה מספיק. אבל לא לידידנו שומר החוק (בהתנדבות) הוא היה חייב לרדוף ולעצור ליד העבריין בכוונת תחילה, כי ידע שיש ברשותו אקדח שהגדיל לו את האגו.
מה היה קורה אילו לעבריין היה אקדח (לא ברישיון כניראה) והיה חוזר במקום עם לום עם אקדח?
מה אז היה עושה רמבו? אני מאמין שכיסא ריכבו היה נרטב.
החוכמה היא לתת למקצוענים לעשות את עבודתם ולא לקחת את החוק לידיים אלא אם נישקפת סכנה מידית המחייבת התערבות באותו רגע. וגם אז יכל צדיקנו להמשיך במעקב תוך שהוא שומר לעצמו מקום לברוח בשעת הצורך (מה שלא עשה בסירטון אלא עצר את ריכבו) ולדווח למשטרה על הרכב המסכן חיי אדם ולתת נ"צ בכדי שניידת תוכל לעצור את הנהג העבריין.
שלא יהיו אי הבנות, אני ממש לא בעד לסובב את הראש או להמעיט במעשיו של העבריין.
אני מקווה כי בית המשפט ימצה איתו את הדין באופן החמור ביותר.
אני רק מזכיר כי זה יכל להסתיים אחרת. וגם שיש דרך יותר מוצנעת שיכלה להשיג את אותה תוצאה.
יום טוב.
אני בטוח שהמתנדב הצדיק יכל למנוע את כל הסיטואציה אילו לא היה עוצר ליד העבריין ומאפשר לו לראות שהוא מצולם.(או אולי להקניט אותו ולהגיד לו את זה)
היה לו מספר רכב עבירות מצולמות וזה מספיק. אבל לא לידידנו שומר החוק (בהתנדבות) הוא היה חייב לרדוף ולעצור ליד העבריין בכוונת תחילה, כי ידע שיש ברשותו אקדח שהגדיל לו את האגו.
מה היה קורה אילו לעבריין היה אקדח (לא ברישיון כניראה) והיה חוזר במקום עם לום עם אקדח?
מה אז היה עושה רמבו? אני מאמין שכיסא ריכבו היה נרטב.
החוכמה היא לתת למקצוענים לעשות את עבודתם ולא לקחת את החוק לידיים אלא אם נישקפת סכנה מידית המחייבת התערבות באותו רגע. וגם אז יכל צדיקנו להמשיך במעקב תוך שהוא שומר לעצמו מקום לברוח בשעת הצורך (מה שלא עשה בסירטון אלא עצר את ריכבו) ולדווח למשטרה על הרכב המסכן חיי אדם ולתת נ"צ בכדי שניידת תוכל לעצור את הנהג העבריין.
שלא יהיו אי הבנות, אני ממש לא בעד לסובב את הראש או להמעיט במעשיו של העבריין.
אני מקווה כי בית המשפט ימצה איתו את הדין באופן החמור ביותר.
אני רק מזכיר כי זה יכל להסתיים אחרת. וגם שיש דרך יותר מוצנעת שיכלה להשיג את אותה תוצאה.
יום טוב.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

לאחרונה נתקלתי במצב דומה - לא בכביש וללא נשק.
הגורם השלטוני - פיקוח עירוני.
זמן הגעה לכתובת מדוייקת 95 דקות (כן יותר משעה וחצי) גורם ההפרעה כבר מזמן לא היה במקום.
השאלה שנשאלתי - מה אתה רוצה שנעשה? אנחנו מחוייבים על רמת שרות של שעתיים!!!
לגבי זמן הגעה של משטרה? נ.צ. (תישאל "מה זה" בעיקר בכביש בין עירוני)
שאל את חבירינו החקלאים לזמן הגעה של משטרה לאירועי גניבה ...
זמן הגעה לכתובת מדוייקת 95 דקות (כן יותר משעה וחצי) גורם ההפרעה כבר מזמן לא היה במקום.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
לאחרונה בניסיון גניבת עגלות.... 52 דקות לצוות מג"ב.
לזכותם יאמר הם באו מגן נר.
לחובת מדינת ישראל - מצבת הכוחות קטנה ידיהם קשורות.
לזכותם יאמר הם באו מגן נר.
לחובת מדינת ישראל - מצבת הכוחות קטנה ידיהם קשורות.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
yuval כתב:לאחרונה נתקלתי במצב דומה - לא בכביש וללא נשק.
אני יכול להגיד לך שבמדינת ת"א ה-SLA הוא 15 דקות מרגע קבלת האירוע מהמוקד לניידת ועד להגעה למקום.
אני לא יכול להגיד שאין איחורים, אבל אם הם קורים אז הם בגלל מצוקת כ"א ולא בגלל רשלנות או חוסר רצון.
וכן תמיד אתה צריך לתעדף אירועים לפי חומרתם.
במה תבחר לטפל קודם? בהקמת רעש? במקרה אלמ"ב שבו גבר שיכור מפליא את מכותיו ושובר את הבית? או בת"ד עם נפגעים?
במקום להשמיץ את המשטרה, שווה אולי להפציץ את השר לבט"פ בפניות לתגבר אותה בכ"א. להעלות את המועדות בציבור וחברי הכנסת.
בטוח שאם למשטרה יהיה יותר כ"א הם גם יפטרו בקלות מכל אותם תפוחים רקובים שמוציאים לה שם רע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

פיספסת קצת - זמן ההגעה המדובר היה של ניידת פיקוח עירוני ולא משטרה לטיפול בקבלן של העיריה
מטעמי אי מתן מידע מיותר לעברינים לא אציין זמן הגעה של ניידות בתל אביב ותאמין לי אני מכיר אותו אישית מתוך ניידת מתנדבים והאזנה לרשת הקשר בזמן הפעילות.
מטעמי אי מתן מידע מיותר לעברינים לא אציין זמן הגעה של ניידות בתל אביב ותאמין לי אני מכיר אותו אישית מתוך ניידת מתנדבים והאזנה לרשת הקשר בזמן הפעילות.
יובל .
itamar כתב:במקום להשמיץ את המשטרה, שווה אולי להפציץ את השר לבט"פ בפניות לתגבר אותה בכ"א. להעלות את המועדות בציבור וחברי הכנסת.
א.
לשר הבט"פ לא איכפת. איך הוא אמר אחרי הרצח של איציק אלגבי "אני לוקח אחריות"? ומה הוא עשה עם לקיחת האחריות הזו? שם את המפתחות ופינה את מיקומו? לא. הוא האיץ את מדיניות הצימצום.
בסיפור האמיתי!!!!
בסיפור האמיתי.העבריין הבחין במצלמה תוך כדי נהיגה.ולא כמו שנאמר כאן שהמתנדב עצר ליד העבריין.ועוד לפני כן בצומת עצמו וזה לא מופיע בצילום.דרש ממנו את המצלמה כדי למחוק..
כמובן שנמתנדב סירב או אז רק חזר ה"פושטק" הצעיר לרכבו על מנת לקחת את מוט הברזל בכוונה ברורה לנפץ את החלון ולקחת את המצלמה ולהכות את הנהג (מתנדב המשטרה)
בחקירתו במשטרה הבחור גם הודה במעשיו.כך שזה גם עמד לזכותו של המתנדב!!!
מעניין רק מה "חטף" העבריין הזה. את זה לא הצלחתי לברר.
המתנדב צויין לשבח על התנהגותו בנושא!!!
כמובן שנמתנדב סירב או אז רק חזר ה"פושטק" הצעיר לרכבו על מנת לקחת את מוט הברזל בכוונה ברורה לנפץ את החלון ולקחת את המצלמה ולהכות את הנהג (מתנדב המשטרה)
בחקירתו במשטרה הבחור גם הודה במעשיו.כך שזה גם עמד לזכותו של המתנדב!!!
מעניין רק מה "חטף" העבריין הזה. את זה לא הצלחתי לברר.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
- סליקאי כסף

yuval כתב:פיספסת קצת - זמן ההגעה המדובר היה של ניידת פיקוח עירוני ולא משטרה לטיפול בקבלן של העיריה
תאמין לי שגם אני מכיר.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

Re: בסיפור האמיתי!!!!
yotamravid כתב:מעניין רק מה "חטף" העבריין הזה. את זה לא הצלחתי לברר.
עבודות שירות.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

~Hunter~ כתב:itamar כתב:במקום להשמיץ את המשטרה, שווה אולי להפציץ את השר לבט"פ בפניות לתגבר אותה בכ"א. להעלות את המועדות בציבור וחברי הכנסת.
א.
לשר הבט"פ לא איכפת. איך הוא אמר אחרי הרצח של איציק אלגבי "אני לוקח אחריות"? ומה הוא עשה עם לקיחת האחריות הזו? שם את המפתחות ופינה את מיקומו? לא. הוא האיץ את מדיניות הצימצום.
תאמין לי שלשר לבט"פ יהיה מאד איכפת אם הוא יהיה במוקד השריפה.
זה עובד יופי בכיוון השני שבו המשטרה נמצאת על הכוונת אז אין שום סיבה שזה לא יעבוד בכיוון ההפוך.
בכל פעם ששוטר לא בדיוק מחייך ומתרפס לעבריין שמתגרה בו זה נגמר בעוד כל מיני הנפצות וקיצוצים בסמכויות השוטרים עד כדי פטטיות..
ברגע שתהיה דרישה מהציבור וכלי התקשורת לפחות סובלנות ויותר אכיפה אני מאמין שהמגמה תשתנה בהתאם.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:~Hunter~ כתב:itamar כתב:במקום להשמיץ את המשטרה, שווה אולי להפציץ את השר לבט"פ בפניות לתגבר אותה בכ"א. להעלות את המועדות בציבור וחברי הכנסת.
א.
תאמין לי שלשר לבט"פ יהיה מאד איכפת אם הוא יהיה במוקד השריפה.
זה עובד יופי בכיוון השני שבו המשטרה נמצאת על הכוונת אז אין שום סיבה שזה לא יעבוד בכיוון ההפוך.
בכל פעם ששוטר לא בדיוק מחייך ומתרפס לעבריין שמתגרה בו זה נגמר בעוד כל מיני הנפצות וקיצוצים בסמכויות השוטרים עד כדי פטטיות..
ברגע שתהיה דרישה מהציבור וכלי התקשורת לפחות סובלנות ויותר אכיפה אני מאמין שהמגמה תשתנה בהתאם.
א.
משהו מאד מוזר מתרחש בארצנו, אני מאמין שרוב הציבור רוצה אכיפה יותר נחושה והרבה פחות סובלנות, אבל משהו בתהליך הדמוקרטי קלוקל בדרך מרצון הציבור לאזנו של השר, במקרה הזה השר לבט"פ.
כאילו כוחות נעלמים אבל מאד חזקים ומאורגנים פועלים מאחורי הקלעים בשם "שיוון זכויות", "זכויות אזרח", זכויות האישה", "זכויות המסתנן ומבריח הגבול", כל מני זכויות חשובות, אבל לא חשובות יותר מזכותה של דמוקרטיה להתגונן בפני אלו המנצלים אותה ואת דרכיה כדי לפגוע בה.
והכוחות האלה, מאד מתואמים, מאד אפקטיביים, מגובים בהמון המון כסף ואמצעים אחרים, והם מייצרים פה קמפיינים מתוזמנים היטב באמצעי התקשורת ומשפיעים אגב כך על השיח הציבורי.
ראו את האסון המתגבש והולך בדרום תל אביב, ראו את מאבקם הצודק של גברים לזכות להורות שווה ומשותפת, ראו את כוחה המתדלדל והולך של משטרת ישראל ועוד דוגמאות רבות שלכולן מטרה משוטפת אחת, ערעור אושיות המדינה, זכויות יסוד שלי ושלך, ושימוש מדהים בדמוקרטיה כקרדום לחפור בו.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
משהו מאד מוזר מתרחש בארצנו, אני מאמין שרוב הציבור רוצה אכיפה יותר נחושה והרבה פחות סובלנות, אבל משהו בתהליך הדמוקרטי קלוקל בדרך מרצון הציבור לאזנו של השר, במקרה הזה השר לבט"פ.
כאילו כוחות נעלמים אבל מאד חזקים ומאורגנים פועלים מאחורי הקלעים בשם "שיוון זכויות", "זכויות אזרח", זכויות האישה", "זכויות המסתנן ומבריח הגבול", כל מני זכויות חשובות, אבל לא חשובות יותר מזכותה של דמוקרטיה להתגונן בפני אלו המנצלים אותה ואת דרכיה כדי לפגוע בה.
והכוחות האלה, מאד מתואמים, מאד אפקטיביים, מגובים בהמון המון כסף ואמצעים אחרים, והם מייצרים פה קמפיינים מתוזמנים היטב באמצעי התקשורת ומשפיעים אגב כך על השיח הציבורי.
ראו את האסון המתגבש והולך בדרום תל אביב, ראו את מאבקם הצודק של גברים לזכות להורות שווה ומשותפת, ראו את כוחה המתדלדל והולך של משטרת ישראל ועוד דוגמאות רבות שלכולן מטרה משוטפת אחת, ערעור אושיות המדינה, זכויות יסוד שלי ושלך, ושימוש מדהים בדמוקרטיה כקרדום לחפור בו.
יש משהו במה שאתה אומר, והמחשבה הזו חלפה בראשי לא פעם ולא פעמיים.
בעבר היה ניסיון להעביר חקיקה שתחשוף את מקורות המימון של כל הארגונים האלה, אבל הוא נבלם בברוטליות רבה על ידי אותם גורמים שאתה מדבר אליהם.
אני לא חושב שיש יד אחת שמכוונת את כולם, אלא מס' ידיים שהצירוף שלהן ביחד הוא הרסני..
- התקשורת שנמצאת היום בבעלות פרטית של אילי הון, שממש לא מעוניינים שתהיה משטרה/ממשלה חזקה שתפשפש להם בענייניהם
- אירגוני נשים שהאג'נדה שלהם ברורה
- אירגוני זכויות אדם שממומנים על ידי גורמים באיחוד האירופי ששוללים את הרעיון הציוני ומנסים להפוך בכל מיני דרכים את מדינת ישראל למדינת כל אזרחיה
וכמובן כל אחד מגייס את השני ואת התקשורת כדי לקדם את האג'נדה שלו..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר