שאלות בנושא טיפול במספר כלים של נפטר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלות בנושא טיפול במספר כלים של נפטר
זה לא בדיוק חלם.
הסיבה לנוהל המוזר הזה היא שהיה מקרה בו אקדח שהושבת שוחזר לאחר מכן והוחזר לכשירות. את זה רוצים למנוע.
הסיבה לנוהל המוזר הזה היא שהיה מקרה בו אקדח שהושבת שוחזר לאחר מכן והוחזר לכשירות. את זה רוצים למנוע.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
הדרך היחידה להחזיר כלי שהושבת בשיטה האירופית היא לשים קנה וצינה חדשים.
גם הקנה וגם הצינה הינם בפיקוח ודורשים רישוי. ניתן כמובן לייצר מאפס אבל אם יש לאדם את היידע והיכולת הטכנית הוא לא צריך את הכאב ראש של הנשק המושבת, את תמ"ק סטן ניתן לייצר בקלות מדאיגה.
דוגמאות אפילו יותר קלות לייצור מהסטן:
http://www.youtube.com/watch?v=pAOdzCx7Cr8
http://www.youtube.com/watch?v=gNcLjtfj1o0
http://www.youtube.com/watch?v=8d_1mWQr8kY
את הלינקים לתרשימים המדוייקים בקבצי CAD אני לא אפרסם כדי לא לעודד אנשים מטומטמים לנסות אבל בעידן האינטרנט...
גם הקנה וגם הצינה הינם בפיקוח ודורשים רישוי. ניתן כמובן לייצר מאפס אבל אם יש לאדם את היידע והיכולת הטכנית הוא לא צריך את הכאב ראש של הנשק המושבת, את תמ"ק סטן ניתן לייצר בקלות מדאיגה.
דוגמאות אפילו יותר קלות לייצור מהסטן:
http://www.youtube.com/watch?v=pAOdzCx7Cr8
http://www.youtube.com/watch?v=gNcLjtfj1o0
http://www.youtube.com/watch?v=8d_1mWQr8kY
את הלינקים לתרשימים המדוייקים בקבצי CAD אני לא אפרסם כדי לא לעודד אנשים מטומטמים לנסות אבל בעידן האינטרנט...
רם - אין גנבים? אין רוצחים? (למרות בתי המשפט והכלא)
אז בגלל שיש בעיה עם עבריין במקום להעניש אותו מענישים אותי.
זה לא נראה לי...
אז בגלל שיש בעיה עם עבריין במקום להעניש אותו מענישים אותי.
זה לא נראה לי...
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
כבר בספר בראשית נכתב: "האיש האחד יחטא ועל כל העדה תקצוף?" (מקווה שציטטתי נכון).
זו הדרך הקלה מבית מדרשו של יעקב עמית. במקום להתעסק עם תביעות משפטיות שעלולות להגרר שנים, עם סיכויים ליפול במשפט, פשוט סוגרים את הברז לכולם.
באילת יורה חופשי ללא רישיון התאבד במטווח. למחרת צמצמו מאד את אפשרויות הירי החופשי לאלו שאינם בעלי רישיון.
לכן גם אם בסופו של יום השביתו נשק, בעליו עדיין חייב לבוא אחת לשלש שנים ולהוכיח שהוא עדיין מושבת.
זו הדרך הקלה מבית מדרשו של יעקב עמית. במקום להתעסק עם תביעות משפטיות שעלולות להגרר שנים, עם סיכויים ליפול במשפט, פשוט סוגרים את הברז לכולם.
באילת יורה חופשי ללא רישיון התאבד במטווח. למחרת צמצמו מאד את אפשרויות הירי החופשי לאלו שאינם בעלי רישיון.
לכן גם אם בסופו של יום השביתו נשק, בעליו עדיין חייב לבוא אחת לשלש שנים ולהוכיח שהוא עדיין מושבת.
רם
RAMDISHON, בדיוק את זה כתבתי בהודעה המקורית בראש השרשור. אגב אלו היו לא מעט תמ"קים, לא אקדח אם אני זוכר נכון (פסק הדין יחד עם השתלשלות האירועים זמין איפשהו באינטרנט) - כל הסיפור היה שבחנו במעבדת מז"פ אפשרות "החייאה" של כלי שעבר השבתה חלקית כפי שאותו חרט ערך - ובדקו ירי של כדור בודד, שלאחריו אחד הכלים אף התפוצץ / יצא מכלל פעולה. את זה גם ילד בן 13 יכול לבנות - ראה ערך מקרה החנות לחומרי הבניין והצעירים בצפון הארץ שלקחו לביה"ס כלים מאולתרים לפני לא מעט זמן - סיפור שחוזר על עצמו אחת לתקופה.
האם עקב כך יש לאסור מכירת צינורות, ברגים וקפיצים לקטינים, או בכלל? שמא עלינו לזמן לקוחות בחנויות מסוג זה אחת לשלוש שנים, לבדוק את מגירת כלי העבודה שלהם, ולהטביע עליה מספר סידורי? ברור לי שהרחקתי לכת באמירה הזו - אבל היכן עובר הגבול?
בפשטות, ניתן לסכם זאת כך: אדם שבבעלותו ציוד מתאים וידע "להחיות" כלי שעבר את ההשבתה בנהלים הנוכחיים (והמחמירים להצחיק) במלואה - יוכל גם לבנות נשק מאפס אם מאוד ירצה בכך.. כל העניין מיותר.
מגוחך להפליא לבקש על גוש פלדה שכזה רישיון. "ריתוך כל החלקים הנעים בכלי" משמע - אם לא נהרסו כליל, אדם זקוק למערכת בקרת אש חדשה על כל חלקיה, כמובן לבריח חדש, ולקנה חדש, וזה לכל הפחות. אאל"ט גם על פטישים קיים היום רישום, ולא רק על קנים, צינות, מכלולים ובריחים.
בנוגע למטווח באילת, ממש לא מזמן דיברתי עם חבר ואמרתי שאני לא מבין עדיין איך אף גורם לא ניצל את המקום לביצוע פעולה "בעייתית".
יריתי שם בעבר בזמן שהותי בעיר - רציתי להתנסות בקליבר 50AE עבור החוויה (לא מצאתי במקומות אחרים ובמקרה כבר הייתי בסביבה אז התקשרתי לברר). מסתבר שמה שאומרים בטלפון שונה ממה שקיים במציאות. long story short - טופס הצהרת הבריאות נמצא אצלי בארנק באופן קבוע. בדיעבד שמתי לב שנכנסתי לירי מבלי להתבקש להציג אפילו ת"ז - שלא לדבר על הצהרת הבריאות. זה מחדל - ובגלל (סליחה על הביטוי) אידיוט אחד שאפשר למקרה כזה לקרות - אני לא רואה סיבה לאסור על כולם. מצד אחד סוגרים לכולם את הברז בכל צורה אפשרית, ומצד שני ברמת המאקרו לא אוכפים שום דבר. היגיון בריא.
בתקופת התיכון הייתי מגיע הרבה למטווח ברמת גן (כיום סגור). היו שם מספר חורים בתקרה המצופה עץ - ניחשת נכון במה מדובר. אף אחד בשום משרד לא עשה על זה בעיות. מה בין מים למים?
בקיצור, יום אחד קם לו אדם בבוקר...
האם עקב כך יש לאסור מכירת צינורות, ברגים וקפיצים לקטינים, או בכלל? שמא עלינו לזמן לקוחות בחנויות מסוג זה אחת לשלוש שנים, לבדוק את מגירת כלי העבודה שלהם, ולהטביע עליה מספר סידורי? ברור לי שהרחקתי לכת באמירה הזו - אבל היכן עובר הגבול?
בפשטות, ניתן לסכם זאת כך: אדם שבבעלותו ציוד מתאים וידע "להחיות" כלי שעבר את ההשבתה בנהלים הנוכחיים (והמחמירים להצחיק) במלואה - יוכל גם לבנות נשק מאפס אם מאוד ירצה בכך.. כל העניין מיותר.
מגוחך להפליא לבקש על גוש פלדה שכזה רישיון. "ריתוך כל החלקים הנעים בכלי" משמע - אם לא נהרסו כליל, אדם זקוק למערכת בקרת אש חדשה על כל חלקיה, כמובן לבריח חדש, ולקנה חדש, וזה לכל הפחות. אאל"ט גם על פטישים קיים היום רישום, ולא רק על קנים, צינות, מכלולים ובריחים.
בנוגע למטווח באילת, ממש לא מזמן דיברתי עם חבר ואמרתי שאני לא מבין עדיין איך אף גורם לא ניצל את המקום לביצוע פעולה "בעייתית".
יריתי שם בעבר בזמן שהותי בעיר - רציתי להתנסות בקליבר 50AE עבור החוויה (לא מצאתי במקומות אחרים ובמקרה כבר הייתי בסביבה אז התקשרתי לברר). מסתבר שמה שאומרים בטלפון שונה ממה שקיים במציאות. long story short - טופס הצהרת הבריאות נמצא אצלי בארנק באופן קבוע. בדיעבד שמתי לב שנכנסתי לירי מבלי להתבקש להציג אפילו ת"ז - שלא לדבר על הצהרת הבריאות. זה מחדל - ובגלל (סליחה על הביטוי) אידיוט אחד שאפשר למקרה כזה לקרות - אני לא רואה סיבה לאסור על כולם. מצד אחד סוגרים לכולם את הברז בכל צורה אפשרית, ומצד שני ברמת המאקרו לא אוכפים שום דבר. היגיון בריא.
בתקופת התיכון הייתי מגיע הרבה למטווח ברמת גן (כיום סגור). היו שם מספר חורים בתקרה המצופה עץ - ניחשת נכון במה מדובר. אף אחד בשום משרד לא עשה על זה בעיות. מה בין מים למים?
בקיצור, יום אחד קם לו אדם בבוקר...
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
"אאל"ט גם על פטישים קיים היום רישום, ולא רק על קנים, צינות, מכלולים ובריחים."
ניסיתי לקנות כמה קפיצים שמועדים לשבר- גם זה לא ניתן היום. ניתן לקנות רק אם הקפיץ באקדח שלך נשבר (או נחלש), ואתה משאיר את הישן אצל הנשק.
ניסיתי לקנות כמה קפיצים שמועדים לשבר- גם זה לא ניתן היום. ניתן לקנות רק אם הקפיץ באקדח שלך נשבר (או נחלש), ואתה משאיר את הישן אצל הנשק.
רם
ובחזרה לנושא המקורי של השרשור; מישהו מכם יודע במקרה באיזה מקרה היה תקדים לאישור בקשה שכזו (כפי שכתבו כאן שניים, אך לא זכרו לפרט?), ו/או מי היה העו"ד?
תודה והמשך שבוע טוב
תודה והמשך שבוע טוב
Life is like a box of ammo - you never want it to run out !
Davidavid6 כתב:...
...בדיעבד שמתי לב שנכנסתי לירי מבלי להתבקש להציג אפילו ת"ז - שלא לדבר על הצהרת הבריאות. זה מחדל...
פעולות "בעייתיות" במטווחים קיימות רק בראשם הקודח של אנשי האגף לרישוי כלי ירייה שכנראה מעולם לא ביקרו במטווח (שלא לדבר על הכשרה פורמלית כלשהי לנושא נשק).
אין שום צורך אמיתי להציג ת"ז לטובת ירי התנסותי עם מדריך, זה רק לטובת האכלת המנגנון הביורוקרטי.
אנו מתחילים ללקות בתסמונת שטוקהולם להצדיק את הPושעים שגורמים נזק מתמשך ובלתי הפיך לבטחון המדינה, אזרחיה, תושביה ומבקריה.
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד