תבחין 10

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תבחין 10

על ידי spy » 25 אוקטובר 2013, 06:21

האמת, ציבור שומר חוק בארץ כל כך בפחד מרשיות הוק, שגם אם היה לכל אחד בבית אקדח, רובה, מאג, מרגמה 52 ותול"ר, היה חושש להשתמש בהם כנגד הבוזזים והתוקפים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 25 אוקטובר 2013, 12:28

spy כתב:האמת, ציבור שומר חוק בארץ כל כך בפחד מרשיות הוק, שגם אם היה לכל אחד בבית אקדח, רובה, מאג, מרגמה 52 ותול"ר, היה חושש להשתמש בהם כנגד הבוזזים והתוקפים.

א. זה נכון

ב. לא צריך לחכות לרעידת אדמה כדי להבזז. כל מי שעובד בחלקאות בפריפריה חווה את הנזקים ה אלה יום יום.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ori » 25 אוקטובר 2013, 16:00

afss כתב:אין קשר בין "הקשחת" העמדות לבין העמותה. להזכירכם, היה רצח "קטן" בבאר שבע, שבוצע בנשק פרטי וזה הסעיר את הרוחות עוד יותר ממה שהן סערו לפני כן.
לגבי תבחין "משמר":
מי שיש לו, יישאר לו והוא אף יוכל לתקן את נשקו ובמיקרים מסויימים אף להחליפו. (אולי תייחסו את השיפור הזה לעבודת העמותה...)
מי שאין לו, החל מתאריך 01/01/2014, מי שהתבחין שלו יתבטל ולא ימצא לעצמו תבחין אחר, ייאלץ להיפרד מנשקו ומרישיונו.
ואפרופו תבחינים, יש כרגע עבודה חדשה לגביהם ולפי מה ששמענו, דווקא בחלק מהם יהיו הקלות.

זה אנחנו,הישראלים, תמיד מגיבים למציאות וברוב המקרים לא מתכננים מראש אבל יודעים יופי להאשים ולקטר.
בכלל, הרבה יותר סקסי ומצטלם טוב להגביל רישיון לנשק (הרי מאוד קשה לפקח ולמיין מראש. .) מאשר לטפל בכלי נשק לא פחות מאיימים ואף יותר קטלניים שמסתובבים בכבישי ישראל בדמות משאיות ענק שנהגיהם מותשים משעות מטורפות מאחורי ההגה.

אם במתן רישיונות עסקינן -
האם ידעתם שכל נושא העזרה ראשונה אינו מוסדר בחוק וכל אחד רשאי להעניק תעודה המעידה על מעבר קורס החייאה ומצבים מצילים חיים? זה הרי לא באמת חשוב . .
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי simon » 25 אוקטובר 2013, 19:59

spy כתב:האמת, ציבור שומר חוק בארץ כל כך בפחד מרשיות הוק, שגם אם היה לכל אחד בבית אקדח, רובה, מאג, מרגמה 52 ותול"ר, היה חושש להשתמש בהם כנגד הבוזזים והתוקפים.

אני לא מבין מה אתה רוצה. נניח שאשתי ואני הולכים ברחוב. ונניח שאני רואה איך חבר אחד מרביץ לשני עם לום ברזל. מז אתה רוצה שאני יעשה- שאני יעצור את הבן-אדם, שאני יעשה את עבודת משטרה? מי אני בכלל? שוב נניח שאני עושה את זה, אני מתערב ובמכות לוקח את הלום. לספר לך מה יקרה? בתחנת משטרה אותו בחור יגיש נגדי תלונה בגין " אלימות". מה הלאה? תיק, עורך דין, לפחות 10,000 ש"ח , זמן ועצבים עד שכל הדבר הזה יסגר. בתקווה שזה לא יגיע לשלב של " הוכחות" בבית משפט. תקשיב לי ותקשיב טוב- כשתעבור את זה פעם אחד, אתה תרצה לחזור לאותו רגע שבו התערבת בריב הזה, ותרצה באותו הרגע לשבור לעצמך רגל ויד- כדי שבטוח לא תתערב.
באותה סיטואציה אני לא עוזר לאף אחד, לא עוצר לאף אחד, לא מתקשר לאף גורם, ולא מגיש עזרה לאף אחד - אלה אם כן זה מישהו מהמשפחה שלי. עד שבתי משפט בישראל לא יפסיקו להאשים את אנשים שעברו תהליך דומה לזה של " דרומי" דבר לא ישנה את דעתי. דבר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רפתן » 26 אוקטובר 2013, 04:38

"לא תעמוד על דם רעך"
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 26 אוקטובר 2013, 04:43

GUSS כתב:בימים האחרונים רועד אזור עמק כנרות 5 רעידות ב 6 ימים. ויש הרואים בכך סימן מבשר לריעדת אדמה גדולה יותר. (ב1837 רעידה חזקה שהחריבה את טבריה וצפת) צאו וחשבו מה יקרה, מיד לאחר הרעידה. תחל ביזה (לצערנו נתקלנו בכיעור הזה גם ב 2006 לבנון II) ואיש לא יעצור את הבוזזים. זאת משום שבאזור האמור נאספו אלפי כלי ירי מאזרחים ישרים ועוד אלפים סורבו. אנחנו חיים בחלם !!! וחכמי חלם מבינים רק שפה אחת !!! יש לנו כוח ולא נצביע עבורכם.
כל מי שחושב שיש מקום לנשק בידי אזרחים ישרים ולא רק בידי עבריינים,
שיקום ויעשה מעשה !!!
--------------------------------------------------------------
אילן ,לחקוק על אבן ,ולהציב בכיכר העיר,עם תאורת פרוזקטורים !!!

תודה GUSS
היום עם כל ה"הקלות" שיש לכל כך הרבה תלמידים, שחיים על כדורים. ומקבלים תואר בלי לדעת לכתוב (או לקרוא) מה זה יעזור שנחקוק על הסלע? חברי כנסת לא יקראו את זה כל עוד לא יהיה "כדאי" להם.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 26 אוקטובר 2013, 04:48

itamar כתב:

א. זה נכון

ב. לא צריך לחכות לרעידת אדמה כדי להבזז. כל מי שעובד בחלקאות בפריפריה חווה את הנזקים ה אלה יום יום.

א.

מה באמת איתמר עד כדי כך? לא נכון?
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי simon » 26 אוקטובר 2013, 06:27

רפתן כתב:"לא תעמוד על דם רעך"

הצחקת אותי, עזרה לזולת אלק....
המאקסימליזם זה טוב כאשר לא יענישו את התחת שלך עם איזה משפט שיעלה לך במכירה פומבית כליה. אני יעזור ל"זולת" בטווח המיידי רק כאשר אני בטוח שהעזרה הזאת לא תזיק לי בטווח הרחוק. איזה סיבה אני יעזור? מי אני בכלל? ואני ממליץ בחום- דבר עם אנשי משטרה לפני שאתה מתקוון " לעזור". תגלה דברים...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 26 אוקטובר 2013, 12:22

רפתן כתב:
GUSS כתב:בימים האחרונים רועד אזור עמק כנרות 5 רעידות ב 6 ימים. ויש הרואים בכך סימן מבשר לריעדת אדמה גדולה יותר. (ב1837 רעידה חזקה שהחריבה את טבריה וצפת) צאו וחשבו מה יקרה, מיד לאחר הרעידה. תחל ביזה (לצערנו נתקלנו בכיעור הזה גם ב 2006 לבנון II) ואיש לא יעצור את הבוזזים. זאת משום שבאזור האמור נאספו אלפי כלי ירי מאזרחים ישרים ועוד אלפים סורבו. אנחנו חיים בחלם !!! וחכמי חלם מבינים רק שפה אחת !!! יש לנו כוח ולא נצביע עבורכם.
כל מי שחושב שיש מקום לנשק בידי אזרחים ישרים ולא רק בידי עבריינים,
שיקום ויעשה מעשה !!!
--------------------------------------------------------------
אילן ,לחקוק על אבן ,ולהציב בכיכר העיר,עם תאורת פרוזקטורים !!!

תודה GUSS
היום עם כל ה"הקלות" שיש לכל כך הרבה תלמידים, שחיים על כדורים. ומקבלים תואר בלי לדעת לכתוב (או לקרוא) מה זה יעזור שנחקוק על הסלע? חברי כנסת לא יקראו את זה כל עוד לא יהיה "כדאי" להם.

אז הגיע הזמן להשפיע מבתוכו.
לכל מגזר כמעט יש נציג. .
%3
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי AmirM » 27 אוקטובר 2013, 10:27

עצוב, אך החוק הזה מקורו בעובדה שהחלו בקיעים בחברה . עזרה הדדית בזמן מצוקה אינה ברורה מאליה בחברת 2013.

הפרט ששוקל בין להשפט על "לא תעמוד על דם רעיך" לבין להשפט על אלימות, גם כנגד תוקף (ועורכי דינו), יבחר במסלול שבחר בו simon.

עצוב, אך תחת מטריית החוק היבש, משתנה החברה ללא היכר.
"עם הגיון תגיע מ-A ל-B. עם הדימיון תגיע להיכן שתרצה." - אלברט איינשטיין
"חינוך הוא מה שנותר לך לאחר ששכחת את כל מה שלמדת בבית הספר" - אלברט איינשטיין
"מעולם לא אפשרתי לבית הספר להפריע לי ללמוד" - מארק טווין
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי simon » 27 אוקטובר 2013, 11:14

לכל הגיבורים שאף פעם לא דיברו עם אנשי משטרה- אני ממליץ פעם אחד לדבר ולברר את הדבר הבא:
שוטר שואל אותך בחקירה " לא עזרת לבן אדם שראיתה שמקבל מכות עם לום ברזל- למה?" ואתה עונה " הייתי בשוק, אני רועד עד עכשיו, ממה שראיתי הוא היה הורג גם אותי, ברחתי באינסטינקט וגם פחדתי ורעדתי, לא יכול לישון עד עכשיו". או שהשוטר שואל אותך:
"אתה תחת חקירה בגין " אלימות" כי הרבצת בלום ברזל לשני האנשים" ואתה עונה- "רגע, הוא הרביץ לההוא השני, אני הפרדתיולקחתי את הלום בכוח" והשוטר אומר " אז אתה מודה שהרבצת לפחות לאחד מהם? עכשיו רק נשאר להוכיח שהרבצת גם לשני, נעשה עסקת טיעון קטנה, תקבל תיק עם "על תנאי" "
והעורך דין מחקה לכסף שלו, וזה הכל עבודת פקידים עכשיו- ניירות שעוברים ממקום למקום, מכונה משומנת שלא סופרת אותך , גם אם שירתת בצבא 5 שנים, ואתה בן אדם נקי שעובד ( היית נקי, עכשיו אתה עם תיק של " אלימות"- גם לא יקבלו אותך לעבודה בתעשייה אווירית, רפא"ל וכו). מה הברירה שתעשה?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yuval » 27 אוקטובר 2013, 14:08

כדי לעמוד בדרישות הסותרות (החוק - לא תעמוד על דם רעך) והביטחון האישי שלי ושל בני משפחתי.

מטלפון סלולארי Prepaid אשר נרכש במזומן ונטען במזומן - אתקשר למשטרה לדווח על התקיפה, מכאן זה בעיה שלהם אני את חובתי כאזרח מילאתי %%$0099
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ori » 27 אוקטובר 2013, 14:47

AmirM כתב:

עצוב, אך החוק הזה מקורו בעובדה שהחלו בקיעים בחברה . עזרה הדדית בזמן מצוקה אינה ברורה מאליה בחברת 2013.

הפרט ששוקל בין להשפט על "לא תעמוד על דם רעיך" לבין להשפט על אלימות, גם כנגד תוקף (ועורכי דינו), יבחר במסלול שבחר בו simon.

עצוב, אך תחת מטריית החוק היבש, משתנה החברה ללא היכר.

זה לא רק החוק.
זו הסביבה שילדינו ואנו חשופים אליה.
אלו הדחיפות בתור בסופר וחוסר הסבלנות בתקשורת הארוכה ממספר שניות.
אלו הצעקות מכל עבר, הצפירות והמירוץ הבלתי נגמר בכביש.
זו הקלות הבלתי נתפסת של מה שהדור הקודם השיג בהרבה דם, יזע ודמעות.
זו חוסר ההערכה לכבוד בסיסי ופשוט לאלו שחיים לצידנו, כזה שקיים אפילו בין חיות השדה (שאת רובן הצלחנו להכחיד).

כ"כ הרבה נכתב בנושא אבל מספיק לקרוא את "העץ הנדיב" כדי להבין מה הסוף.

אבל כל עוד קיימים אנשים שאכפת להם בצורה זו או אחרת, יש תקווה.
עובדה - אנשים ממשיכים ללמוד מקצועות מצילי חיים גם אם אין רווח כלכלי בצד.

אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ori » 27 אוקטובר 2013, 14:51

~Hunter~ כתב:תשובה לשיי.
אם יש לך תבחין שפג תוקפו אחרי ה 1.1.14, לא תקבל "משמר" (שזה שמו של תבחין ה 10 שכתבת עליו) אבל שים לב, אם החידוש שלך הוא, למשל בפברואר, אתה עדיין יכול לנסות לבצע אותו עכשיו (להקדים חידוש) ויש סיכוי קטן אך גבוה מאפס שתקבל את ה"משמר".

אפרופו "חצי מדינה עם תבחין משמר" - מבחינת משרד הבט"פ שאותו החצי יוותר על נשקו, ואם אפשר אז גם שלא יצליח למכור אותו ויפקידו במשטרה. כך משרד הבט"פ מצייד את משטרת ישראל בגלוקים חדשים בחינם.

זאת אחת הסיבות בגללן הוקמה העמותה, אבל, כפי שנכתב מקודם, העמותה אינה אלא סכום כל חבריה ולכן כל עוד אין בה כמות גדולה של חברים אין לה יותר מדי משקל לא במובן אלאטוראלי ולא במובן כלכלי.

ובחזרה לנושא המקורי של השרשור -
פנייה ישירה למשה"פ? האם אפשרי גם אם לא קיבלתי הזמנה לחידוש?

תודה,
אורי
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 27 אוקטובר 2013, 14:56

itamar כתב:

א. זה נכון

א.

איתמר ! יפה - התקדמות ענקית.
ברוך השב ממדינת תל אביב למדינת ישראל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד