תבחינים מיוחדים לקבלת רישיון לנשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תבחינים מיוחדים לקבלת רישיון לנשק
גולנצ'יק כתב:ramdishon כתב:חבל שאינכם קוראים מה שכתבתי, ואתם מציפים את השרשור בספקולציות:
״מה שידוע כרגע לגבי הקלות הוא שבעלי עבר בטחוני יוכרו מדרגת רס״ן במקום סא״ל עד היום.״
רק חבל שאנחנו מדברים על בעלי עבר בטחוני שמוכרים מדרגת סגן עם ותק של שנתיים בדרגה בסדיר, או סרן במילואים.
האבחנה בין רס"ן לסא"ל זה יותר "תת-תבחין" שפוטר אותך מהצורך להיות בשירות קבע או בשמ"פ.
אתה לא סותר את מה שהוא אומר.
שאלו אותו לגבי הקלות, אז הוא ענה.
ההבדל, אגב, הוא יותר משמעותי.
בעוד שקצינים בדרגת סרן ורס"ן חייבים המלצה פרטנית ממפקד יחידת המילואים שלהם - בה הם חייבים להיות פעילים -, קצינים בדרגת סא"ל ומעלה לא מחויבים לכך (למעשה דרגתם מקבילה לדרגת החותם). זה אומר שסגני אלופים למשל, לא משנה אם הם מילואימניקים או משוחררים בכלל, יכולים כראות עיניהם להוציא רשיון. קצינים זוטרים יותר, לא יכולים. אם אתה חושב שברור מאליו שמפקד היחידה יחתום, אתה טועה (מהכרות אישית עם מקרה כזה). מה שהוא טוען זה שההכרה בדרגה בלבד, ללא תנאי נוסף, תורד לרס"ן. זה אומר שרק סרנים (ומקבילים להם - פקדים וכו') יזדקקו לתנאים מקדימים.
לגבי סגן עם ותק של שנתיים, בעצמך אתה רושם שבסדיר. זה לא אותו תבחין של בעלי עבר בטחוני (סדיר זה הווה, לא עבר) - זה תבחין 4, בעוד שעבר בטחוני זה תבחין 5. שלושה תבחינים קשורים לצבא, אבל אינם מהווים תת-תבחין אחד של השני.
בקיצור, אין ספק שמדובר בהקלה בסעיף עבר בטחוני (משמעותית יותר או פחות, זה כבר ענין של השקפה).
Las armas tienen por objeto la paz, que es el mayor bien que los hombres pueden desear en esta vida
MIGUEL DE CERVANTES
MIGUEL DE CERVANTES
guyweisz כתב:בעוד שקצינים בדרגת סרן ורס"ן חייבים המלצה פרטנית ממפקד יחידת המילואים שלהם - בה הם חייבים להיות פעילים -, קצינים בדרגת סא"ל ומעלה לא מחויבים לכך (למעשה דרגתם מקבילה לדרגת החותם). זה אומר שסגני אלופים למשל, לא משנה אם הם מילואימניקים או משוחררים בכלל, יכולים כראות עיניהם להוציא רשיון.
וזה בדיוק מה שאמרתי.
לגבי סגן עם ותק של שנתיים, בעצמך אתה רושם שבסדיר. זה לא אותו תבחין של בעלי עבר בטחוני (סדיר זה הווה, לא עבר) - זה תבחין 4, בעוד שעבר בטחוני זה תבחין 5. שלושה תבחינים קשורים לצבא, אבל אינם מהווים תת-תבחין אחד של השני.
יושב על תבחין בעל עבר בטחוני. זה מה שכתוב לך בתעודה, זה העילה שאתה ממלא אצל הפקיד רישוי.
- סליקאי כסף

בעבר היו 3 תבחינים ביטחוניים:
1.בשירות כוחות הביטחון-כל התבחינים של הדרגות הזוטרות יותר סגן/סרן והמקבילים בכוחות הביטחון
2.בעל עבר בטחוני- כל אותם יחידות מיוחדות שמקנות רישיון
3.בגין שירותו הביטחוני- לכל אותם סא"לים ומעלה
היום שינו מעט את התבחינים
1.בשירות סדיר בכוחות הביטחון-כל מי שהוא משרת בזמן נתון באחת מכוחות הביטחון ועולה על תבחין ביטחוני מסוים
2.בשירות מילואים בכוחות הביטחון- כל מי שעברו הביטחוני מקנה לו רישיון
למה עשו את זה?
כי יש פה מעט אנשים שיפלו בין הכיסאות בין מעבר התבחינים
למשל רס"לים שיש להם רישיונות מהתקופה שעוד היה אפשר
נגדים שפורשים משירות קבע, סגן שמשתחרר לפני שהוא סרן
ועוד כל מיני דברים במקבילים כמו שוטרים ושב"ס
עוד מסמר בארון המתים...
ניסיון לגעת בתבחין שעוד איך שהוא משתדלים לא לגעת בו בשלב זה,
אבל גם סופו כנראה להישאר רק לסא"לים ומעלה...
או שיהפכו אותו בכלל לאלוף ומעלה מי יודע
1.בשירות כוחות הביטחון-כל התבחינים של הדרגות הזוטרות יותר סגן/סרן והמקבילים בכוחות הביטחון
2.בעל עבר בטחוני- כל אותם יחידות מיוחדות שמקנות רישיון
3.בגין שירותו הביטחוני- לכל אותם סא"לים ומעלה
היום שינו מעט את התבחינים
1.בשירות סדיר בכוחות הביטחון-כל מי שהוא משרת בזמן נתון באחת מכוחות הביטחון ועולה על תבחין ביטחוני מסוים
2.בשירות מילואים בכוחות הביטחון- כל מי שעברו הביטחוני מקנה לו רישיון
למה עשו את זה?
כי יש פה מעט אנשים שיפלו בין הכיסאות בין מעבר התבחינים
למשל רס"לים שיש להם רישיונות מהתקופה שעוד היה אפשר
נגדים שפורשים משירות קבע, סגן שמשתחרר לפני שהוא סרן
ועוד כל מיני דברים במקבילים כמו שוטרים ושב"ס
עוד מסמר בארון המתים...
ניסיון לגעת בתבחין שעוד איך שהוא משתדלים לא לגעת בו בשלב זה,
אבל גם סופו כנראה להישאר רק לסא"לים ומעלה...
או שיהפכו אותו בכלל לאלוף ומעלה מי יודע
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רק אנשי משטרה מאומנים מספיק כדי להגן אליך. אפילו אם הם יורים פעם ב 5 חודשים 20 כדורים
- סליקאי זהב

simon כתב:רק אנשי משטרה מאומנים מספיק כדי להגן אליך. אפילו אם הם יורים פעם ב 5 חודשים 20 כדורים
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
אני מחזיק ברשיון בזכות זה שאני עושה מילואים והשתחררתי בדרגת סרן, מאז ומעולם אני בעילת עבר בטחוני
גם לאחרונה שהחלפתי העילה הייתה שירות מילואים, מאחר וניסו לתזז אותי להביא שוב אישור ממפקד היחידה, והעילה נותרה "עבר בטחוני "
דרך אגב אני כבר רס"ן אז אולי זו הסיבה
גם לאחרונה שהחלפתי העילה הייתה שירות מילואים, מאחר וניסו לתזז אותי להביא שוב אישור ממפקד היחידה, והעילה נותרה "עבר בטחוני "
דרך אגב אני כבר רס"ן אז אולי זו הסיבה
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד