סכין קראמביט
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: סכין קראמביט
אם בכוונתך לשאת כלי על מנת להגדיל את הסיכוי שלך לשרוד עימות שלא אתה הזמנת, הייתי מעדיף ללכת על האפיק של תרסיס פלפל תוך ידיעת כיוון הרוח, בתור פשרה בין מה שיעיל לבין מה שמותר.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אז מה זה אומר בעצם? אני לא יכול להביא איתי לארץ סכין סושי לחבר? או לדרמאן?
אני באופן אישי לא מוצא שימוש בתרסיסי הגנה עצמית יותר מדי חישובים שצריך לעשות בכדי שהתרסיס יעשה את פועלו.
גם סכינים הם לא בחירה טובה אם אתה לא מאסטר. הם טובים ככלי שימושי מאוד ביום יום, אבל אני לא לוקח אותם בחשבון כהגנה עצמית. (לא תמצא אותי במקום מגוריי עם סכין וללא אקדח)
התפיסה שכל מי שמסתובב עם סכין כיס הוא בעל כוונות רעות שגויה ולא ראויה.
אקדח- הגנה עצמית
ידיים- הגנה עצמית
סכין- אחת האופציות האחרונות
אני באופן אישי לא מוצא שימוש בתרסיסי הגנה עצמית יותר מדי חישובים שצריך לעשות בכדי שהתרסיס יעשה את פועלו.
גם סכינים הם לא בחירה טובה אם אתה לא מאסטר. הם טובים ככלי שימושי מאוד ביום יום, אבל אני לא לוקח אותם בחשבון כהגנה עצמית. (לא תמצא אותי במקום מגוריי עם סכין וללא אקדח)
התפיסה שכל מי שמסתובב עם סכין כיס הוא בעל כוונות רעות שגויה ולא ראויה.
אקדח- הגנה עצמית
ידיים- הגנה עצמית
סכין- אחת האופציות האחרונות
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
glock34 כתב:התפיסה שכל מי שמסתובב עם סכין כיס הוא בעל כוונות רעות שגויה ולא ראויה.
הייתי מציע לך להסתובב ביום חמישי/שישי בלילה באיזורי המועדונים בתל אביב - אולי תשנה את דעתך לגבי סכינים ודקירות.
אין סופ"ש אחד שמסתיים ללא קטטות וללא כמה מקרי דקירה.
בנס רוב המקרים מסתיימים בפציעות קלות, לא תמיד משחק המזל ולא חסרו מקרים שבהם זה הסתיים במוות.
קשה לי לקבל את זה שמישהו מסתובב עם סכין קראמביט בכיס והכוונות שלו הן רק לקלף תפוחי עץ.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
רק אמרתי שלא כל מי שמסתובב עם סכין כיס כוונותיו רעות.
להסתובב עם סכין כיס בסופ"ש באיזור בילויי (לרוב עם אלכוהול) זה כבר משהו אחר לגמרי.
גם אלת בייסבול תמימה יכולה להפוך לנשק בידיים הלא נכונות במקום הלא נכון.
דוגמא א': אבא ובנו הולכים להתאמן בספורטק כדור בסיס. האבא מוציא מתא המטען אלת בייסבול ומתקדם לעבר המגרש עם בנו. (אין בעיה נכון?)
דוגמא ב': נהג א' צפר על נהג ב' תוך כדי שנהג ב' נכנס לנתיבו באלימות. לאחר 100מ' הגיעו לרמזור אדום. נהג ב', יוצא ממכוניתו פותח את תא המטען ומוציא ממנו אלת בייסבול והולך לכיוון מכוניתו של נהג א'. (ניראה לי שיש פה בעיה...)
הכלי עצמו לא מחייב, אלא האוחז בו.
וכן יש אנשים שמסתובבים כל היום עם קרמביט בכיס, ללא כל כוונה אלימה ולרוב משמשת לפתיחת קופסאות, מכתבים וגם לחיתוך תפוחים. דרך אגב, אחד הכלים הטובים ביותר לעבודה בגינה. (לא בצחוק)
צורת הלהב מעלה קונוטציות שליליות אבל בעצם, להב ישרה מסוכנת הרבה יותר. עם הקרמביט די קשה לבצע דקירה (מה שהולך הכי טוב במועדונים לא?) הסכין מבחינת מבנה לא ממש בנויה למטרה זו. (יותר בכיוון הסרת קוצים משושנים וגיזום)
להסתובב עם סכין כיס בסופ"ש באיזור בילויי (לרוב עם אלכוהול) זה כבר משהו אחר לגמרי.
גם אלת בייסבול תמימה יכולה להפוך לנשק בידיים הלא נכונות במקום הלא נכון.
דוגמא א': אבא ובנו הולכים להתאמן בספורטק כדור בסיס. האבא מוציא מתא המטען אלת בייסבול ומתקדם לעבר המגרש עם בנו. (אין בעיה נכון?)
דוגמא ב': נהג א' צפר על נהג ב' תוך כדי שנהג ב' נכנס לנתיבו באלימות. לאחר 100מ' הגיעו לרמזור אדום. נהג ב', יוצא ממכוניתו פותח את תא המטען ומוציא ממנו אלת בייסבול והולך לכיוון מכוניתו של נהג א'. (ניראה לי שיש פה בעיה...)
הכלי עצמו לא מחייב, אלא האוחז בו.
וכן יש אנשים שמסתובבים כל היום עם קרמביט בכיס, ללא כל כוונה אלימה ולרוב משמשת לפתיחת קופסאות, מכתבים וגם לחיתוך תפוחים. דרך אגב, אחד הכלים הטובים ביותר לעבודה בגינה. (לא בצחוק)
צורת הלהב מעלה קונוטציות שליליות אבל בעצם, להב ישרה מסוכנת הרבה יותר. עם הקרמביט די קשה לבצע דקירה (מה שהולך הכי טוב במועדונים לא?) הסכין מבחינת מבנה לא ממש בנויה למטרה זו. (יותר בכיוון הסרת קוצים משושנים וגיזום)
- סליקאי זהב
אחד במטרה כתב:בנוסף - יבוא של סכין קרמביט הוא עבירה על החוק שענשה עד 7 שנות מאסר.
מאיפה זה בא

לעניין:
הקרמביט מטבעו וממקורו ההיסטורי באינדונזיה הוא סכין לחימה. הוא זוכה כיום לפופולריות בעיקר בגלל אופנה וחשיפה גדולה של אומנויות לחימה מהפיליפינים ומאינדונזיה. בגרסה המודרנית-מסחרית לכולם יש טבעת-אצבע/זרת בקצה הנגדי ללהב.
קיים כלי עבודה מערבי בעל להב קמור שמיועד למלאכות החקלאיות שצויינו, בגדלים שונים, הוא נקרא prunning knife, bill hook
סכינים מודרניות לחיתוך בטיחותי ולהצלת חיים בנויות עפ"ר בצורת U עם חורפה חדה רק בחלק הפנימי ואפשר לחתוך בעזרתן רק בדים ורצועות. משהו עבה יותר ממילימטרים ספורים לא ייכנס.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
הגדרה של הקרמביט:
http://en.wikipedia.org/wiki/Karambit
במקרה שלי מדובר בפולדאר המושחז רק בצידו בפנימי של הלהב.
יש גם פיקסבלייד המושחז בשני הצדדים (לא חוקי בכל מדינות ארה"ב) ואכן מיועד ללחימה ולא מוגדר כסכין כיס.
לגביי חוקיות יבוא של הפולדאר לארץ, ניראה לי שאני מוותר. עדיף לא לקחת סיכון מיותר שיהרוס לי את החופשה בארץ.
ולפי הבנתי להביא מתנה לחייל מיקרוטאק כסכין אפוד זה לא בא בחשבון.
http://images.knifecenter.com/thumb/150 ... 10217a.jpg
טוב אז לא.
במקרה שלי מדובר בפולדאר המושחז רק בצידו בפנימי של הלהב.
יש גם פיקסבלייד המושחז בשני הצדדים (לא חוקי בכל מדינות ארה"ב) ואכן מיועד ללחימה ולא מוגדר כסכין כיס.
לגביי חוקיות יבוא של הפולדאר לארץ, ניראה לי שאני מוותר. עדיף לא לקחת סיכון מיותר שיהרוס לי את החופשה בארץ.
טוב אז לא.
- סליקאי זהב
glock34 כתב:הגדרה של הקרמביט:
טוב אז לא.
אתה יכול להביא ולהחזיק בבית כל מה שאתה רוצה - כל עוד לא תסתובב איתו ברחוב.
בתור חייל, לא חלים עליך אותם החוקים של אזרח ואין שום איסור להסתובב עם סכין כזה צמוד לאפוד. (חוץ לעורר את קנאת החברים והמפקדים).
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
איתמר,
אתה בטוח? תקרא לפניך בשירשור, יבוא סכין מסוג זה לארץ יכול לעלות לי בכלא.
אני בקשר עם אנשים יודעי דבר או 2 בארץ בנושא ומעולם לא שמעתי על החוק הזה.
אבל, החוק בארץ יכול להיות שונה עקב כל מיני מקרים וחבל לי לבזבז חופשה בארץ כי הבאתי מתנה שלא עומדת בחוקים.
אני אשמח אם יש למישהו תשובה בנושא. (אולי יש אור בקצה המנהרה?)
הרבה תודה.
אבל, החוק בארץ יכול להיות שונה עקב כל מיני מקרים וחבל לי לבזבז חופשה בארץ כי הבאתי מתנה שלא עומדת בחוקים.
הרבה תודה.
- סליקאי זהב
glock34 כתב:איתמר,
הרבה תודה.
ה-מומחה פה בפורום ב-"הא הידיעה" בכל הנוגע לנשק קר וסכינים הוא BROADAXE.
תפנה אליו בפרטי, אני מאמין שתקבל תשובות גם לשאלות שלא ידעת שצריך לשאול :)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מקפיץ שרשור ישן...
אז קראמביט מתקפל, לא ננעל שלהבו קצר מ10 ס"מ
הוא חוקי ואפשר להסתובב איתו בכיס ?
כמובן לא למועדונים, בתי ספר וכ"ו ?
M5 ULTRA
- סליקאי ארד
ZIVG כתב:מקפיץ שרשור ישן...
ברמה התיאורטית התיאור עונה על ההגדרה של אולר, אז כן, זה חוקי לכאורה.
אישית אני לא מכיר קרמביט בלתי ננעל, אם כי אין מניעה לייצר כזה, אם כי השימושיות של כלי כזה תעלה סימני שאלה בכל מקום.
אוצרות תרבות http://www.facebook.com/culturetreasures?ref=hl
- סליקאי ארד
בואו נעשה קצת סדר בהרבה דברים שאנשים מטעים.
ראשית איין חיה כזאת יותר אצבעות,איין מדד כזה לגודל.
שנית מטרה כשרה:
היה ותיתפס עם סכין,אולר,חרב סמוראית,לדרמן ולא תהיה לך הסיבה האמיתית להימצאות הדבר הזה עלייך ולא תוכל להוכיח שהמטרה להימצאות היא כשרה,אתה בסכנת מעצר במקום ופתיחת תיק פיליל,כן גם אם הסכין,אולר,לדרמן בגודל של זרת.
אתן כמה דוגמאות לאנשים נורמטיבים ללא עבר פלילי:
א-יוצא מביתו עם לדרמן/סכין בחגורה ונתפס ע׳י ניידת כשהוא באיזור פרדס ועל הלדרמן/סכין סימנים של תפוז.
ב-הערס חושב שלדרמן זה כלי עבודה ולא יעשו לו כלום אז הוא לוקח אותו בחגורה לנאפיס בראשון והוא נתפס ע׳י ניידת הוא בבעיה.
א-חשמלאי שיצא להפסקת אוכל עם חולצת דוד חשמל בע׳מ ובכיס הדגמח המלוכלך שלו נמצא סכין יפני ושרידי חוטי חשמל.
ב-אותו חשמלאי עם תיק פלילי מפואר באלימות,הסכין מקבלת משמעות אחרת.
לגבי נשיאת סכין ברכב שלא תיטעו ותטעו זה אסור ביותר אלה אם כן זה לדרמן ואלה אם כן הוא בארגז כלים בבג׳ז בסוף אתם תצטרכו להוכיח מטרה כשרה כי סכין גם בגודל של זרת לא נראת טוב כשהיא במשענת יד או בדלת.
ראשית איין חיה כזאת יותר אצבעות,איין מדד כזה לגודל.
שנית מטרה כשרה:
היה ותיתפס עם סכין,אולר,חרב סמוראית,לדרמן ולא תהיה לך הסיבה האמיתית להימצאות הדבר הזה עלייך ולא תוכל להוכיח שהמטרה להימצאות היא כשרה,אתה בסכנת מעצר במקום ופתיחת תיק פיליל,כן גם אם הסכין,אולר,לדרמן בגודל של זרת.
אתן כמה דוגמאות לאנשים נורמטיבים ללא עבר פלילי:
א-יוצא מביתו עם לדרמן/סכין בחגורה ונתפס ע׳י ניידת כשהוא באיזור פרדס ועל הלדרמן/סכין סימנים של תפוז.
ב-הערס חושב שלדרמן זה כלי עבודה ולא יעשו לו כלום אז הוא לוקח אותו בחגורה לנאפיס בראשון והוא נתפס ע׳י ניידת הוא בבעיה.
א-חשמלאי שיצא להפסקת אוכל עם חולצת דוד חשמל בע׳מ ובכיס הדגמח המלוכלך שלו נמצא סכין יפני ושרידי חוטי חשמל.
ב-אותו חשמלאי עם תיק פלילי מפואר באלימות,הסכין מקבלת משמעות אחרת.
לגבי נשיאת סכין ברכב שלא תיטעו ותטעו זה אסור ביותר אלה אם כן זה לדרמן ואלה אם כן הוא בארגז כלים בבג׳ז בסוף אתם תצטרכו להוכיח מטרה כשרה כי סכין גם בגודל של זרת לא נראת טוב כשהיא במשענת יד או בדלת.
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף
סליחה שאני מקפיץ, רק מבקש הבהרה בנושא מסוים שלא ראיתי כאן התייחסות לזה.
העובדה שיש לי רשיון לנשיאת אקדח לא נותנת לי זכות גם לשאת איתי לדרמן? ז"א שאני אדם מספיק אמין מבחינת רשויות החוק כך שלא יחשדו שאני עלול לעשות בזה שימוש לא ראוי? במידה ואני מקפיד להשאיר אותו ברכב ולא לקחת איתי לאחד המקומות מהרשימה האסורה בהחלט כמו שנכתב באחת התגובות כאן...
העובדה שיש לי רשיון לנשיאת אקדח לא נותנת לי זכות גם לשאת איתי לדרמן? ז"א שאני אדם מספיק אמין מבחינת רשויות החוק כך שלא יחשדו שאני עלול לעשות בזה שימוש לא ראוי? במידה ואני מקפיד להשאיר אותו ברכב ולא לקחת איתי לאחד המקומות מהרשימה האסורה בהחלט כמו שנכתב באחת התגובות כאן...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד