מחודש יוני: אבחון פסיכולוגי יהיה תנאי לרישיון נשק, זה נכון?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מחודש יוני: אבחון פסיכולוגי יהיה תנאי לרישיון נשק, זה נכ

על ידי Everest » 17 מאי 2014, 22:45

jluzer1 כתב:ומה קורה אם אני מבקש רישיון לכלי נוסף על בסיס עילה תקפה? האם אני נבחן מחדש? האם יש סיכוי שאני אאבד את הרישיון הקיים בנוסף לאח מתן רישיון חדש?

מה כוונתך?
היום אפשר לקבל אך ורק רשיון אחד.
החריגים שמאפשרים יותר מרשיון אחד הם:
מזכרת(לא ממש רלוונטי, מצב מושבת)
ספורטאים(כלים שונים לסוגי ספורט שונים, ובהמלצות מאוד חריגות)
ומקרים כמו צייד/חקלאי שיש לו רשיון לאקדח ורוצה להוציא גם על רובה לצורך עיסוק בצייד/חקלאות וכו' או להפך..
כמו כן כל רשיון היום מוצמד לעילה כלשהי, שכאשר היא מפסיקה להתקיים, מטבע המדיניות הרשיון מתבטל.
אם יש לך רשיון אחד בעילת משמר או משוחרר צה"ל בדרגת סא"ל ומעלה, מטבע הדברים העילה לא תתבטל לעולם מעצם הגדרתה, ולכן הרשיון והכלי שמוצמד אליו ישארו אצלך.
אם יש לך רשיון נוסף בעילה שעתידה להשתנות, אז את אותו רשיון + הכלי שמוצמד לאותו רשיון יהיו חשופים לביטול עם תום העילה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 18 מאי 2014, 00:42

Everest כתב:
jluzer1 כתב:ומה קורה אם אני מבקש רישיון לכלי נוסף על בסיס עילה תקפה? האם אני נבחן מחדש? האם יש סיכוי שאני אאבד את הרישיון הקיים בנוסף לאח מתן רישיון חדש?

מה כוונתך?
היום אפשר לקבל אך ורק רשיון אחד.
החריגים שמאפשרים יותר מרשיון אחד הם:
מזכרת(לא ממש רלוונטי, מצב מושבת)
ספורטאים(כלים שונים לסוגי ספורט שונים, ובהמלצות מאוד חריגות)
ומקרים כמו צייד/חקלאי שיש לו רשיון לאקדח ורוצה להוציא גם על רובה לצורך עיסוק בצייד/חקלאות וכו' או להפך..
כמו כן כל רשיון היום מוצמד לעילה כלשהי, שכאשר היא מפסיקה להתקיים, מטבע המדיניות הרשיון מתבטל.
אם יש לך רשיון אחד בעילת משמר או משוחרר צה"ל בדרגת סא"ל ומעלה, מטבע הדברים העילה לא תתבטל לעולם מעצם הגדרתה, ולכן הרשיון והכלי שמוצמד אליו ישארו אצלך.
אם יש לך רשיון נוסף בעילה שעתידה להשתנות, אז את אותו רשיון + הכלי שמוצמד לאותו רשיון יהיו חשופים לביטול עם תום העילה.

נניח ואני מתכוון לאחת מהאופציות שהזכרת קודם - אם אני עומד בה בצורה מלאה וכבר יש ברשותי רישיון תקף בעילה אחרת או באותה עילה (ספורטאי על פי מה שרשמת) אך כעת אני אינני "עובר" את המבדק הפסיכולוגי?
מה אז?
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 18 מאי 2014, 06:39

שאלה יפה ללא תשובה חד משמעית.
אני מאמין שבעל רשיון קיים שמבקש רשיון נוסף לא צריך לעבור את כל ההליך כמבקש רשיון שמעולם לא היה לו רשיון.
אבל שוב, זאת רק השערה, ומנסיוני עם המשרד לבט"פ, התשובה תשתנה מפקיד לפקיד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד