מבצע נועז של משטרת ישראל

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מבצע נועז של משטרת ישראל

על ידי glock34 » 18 אפריל 2014, 07:56

ניר,
את היוטיוב הזה ראיתי בעבר כאשר עשיתי מחקר לגבי מדינות המאשרות נשיאת נשק גלויי וכבר אז עלו כמה מהנקודות/שאלות,
הוא יכל לבקש תעודה מזהה בכדי לוודא את גילם, שאמור להיות 21 ומעלה. (הם בחרו להסתובב עם כלי נשק גלויי על אזרחי הוא לא חיפש להם בכיסים)
יכול היה לבקש רישיון נשיאת נשק CCW שעליו רשומים מספיק פרטים מזהים. (שוב, אם הם רצו שקט ושלווה יכלו לשאת בהסתר)
יכול היה להמציא (בקלות) החשדה ואז הם היו חייבים על פי חוק לתת לו ID. (אחד מהם אפילו שאל אותו אם הוא ניראה לו אסיר או עבריין לשעבר)
עצם פעולת הצילום מצדם גרמה לו לבחור שלא ליצור התלהמות מצולמת שכנראה היתה נגמרת במעצר של כל החכמולוגים. (גם סוג של הטרדה ציבורית שבמקרה כזה יחסם הרחוב ועוד ועוד ועוד הרבה ניידות וכלי תקשורת יהיו מעורבים)(ולך תסביר את זה לקפטן או לצ'יף אחר כך)
בארה"ב יש חוק נגד הטרדת הציבור וזה לבד מאפשר לו לדרוש מהם ID כמובן אם באמת היו טלפונים מצד הציבור למוקד 911 ושיוכלו לאמת את זה במקרה שהחכמולוגים ילכו עם זה לבית משפט.
מהר מאוד הוא הבין לאן נושבת הרוח ובחר להרגיע את העניינים. (הם לא מבינים איזו טובה הוא עשה להם)
אם הם לא היו לבנים ולבושים רגיל כמו אלו מהסרטון (לא עם מכנסיים למטה וסמלים של כנופיות) היחס היה בדיוק אותו הדבר ואפילו היה נזהר יותר בגלל רגישות הנושא. (עובדה ששאלת את השאלה הזו כד"א) אני מאמין שאם היו עלייהם סמלים של כנופיות לבנות (וממש לא חסר) הוא לא היה כל כך סבלני וסובלני כלפיהם.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 18 אפריל 2014, 15:37

ניר ל כתב:ובינתיים באמריקה ...

נתקלתי בסרטון הזה , חבורה של חוכמולוגים בודקת את גבולות החוק וזכויות האזרח .
ככל שזה עשוי להיראות הזוי בעיננו ( בעיקר העניין של אי החובה להזדהות ) , אני די משוכנע ששוטר כזה יגיב בצורה מקצועית בהתקיים חשד סביר לביצוע פשע ושהוא יודע מה הוא עושה , הלוואי עלינו מפכ״ל כזה ...

ד״א מעניין אם זה היה עובד אם הם לא היו לבנים ...
http://m.youtube.com/watch?v=N30TagPCNE4

תראה...
בשונה מארה"ב החוק בארץ מתיר לשוטר לעכב אזרח לצורך בירור זהותו ומענו, כך שאם המקרה הזה היה קורה בארץ אותם חכמולוגים היו מעוכבים לתחנה ואף נעצרים לחקירה.

לגבי המקרה הזה, אין ספק שאימת מצלמות אבטחה + הסמארטפונים שמסוגלים להעלות סרט לאינטרנט בקליק אחד תורמים הרבה לריסון ההתנהגות של שוטרים.
תאמין לי שבנסיבות אחרות וללא נוכחות מצלמות האירוע הזה היה נגמר לגמרי אחרת. במקרה הטוב אותו מפגש היה נגמר במעצר, במקרה הפחות טוב בבית חולים או אפילו גרוע מזה.

כדי ששוטר יוכל להפעיל סמכות כמו חיפוש/עיכוב/מעצר הוא לבנות יס"ל (יסוד סביר לחשד) שיצדיק את הפעולה שלו.
בעבר כשלא היו כל המצלמות, שוטרים לא היו בונים יס"ל אלא בודים יס"ל כדי להפעיל סמכויות.
"הבחור הסתובב עם נשק והתנהג בצורה חשודה - נאלצתי לעכבו כדי לברר את פרטיו".
בסיכומו של יום זה מילה של האזרח מול השוטר בבית המשפט, כאשר ברור למי השופט יאמין.

היום אם שוטר יעשה כזה דבר, יהיה מי שישלוף פתאום סירטון ויראה שלא דובים ולא יער.
אף שוטר לא רוצה להתמודד עם זה, ובטח שלא לאבד את מקום עבודתו לכן נזהרים יותר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 19 אפריל 2014, 07:03

כאשר אתה נוהג ברכב ונעצר על ידי שוטר כדאי שיהיה לך רישיון נהיגה (שבארה"ב נחשב גם ל ID)
כאשר אתה מסתובב עם נשק בנשיאה חשופה (מה שמטריד את הציבור אבל עדיין חוקי) כדאי שיהיה לך רישיון נשיאת נשק CCW (שגם נחשב ל ID)
השוטר בחר לא ליצור מהומה מאחר שהבין כי מדובר בכמה חבר'ה משועממים וכל העסק יכול היה לתפוס תאוצה ולהגיע לרמות של מעצרים ואפילו תקשורת. כמות ההסברים והטופסידה שיאלץ לתת לא היו שווים במקרה הזה, לאחר שהבין כי מדובר בחבורת חכמולוגים. אפילו מעצר שגויי שלהם היה מספיק בכדי לסבך אותם כמעט בכל טופס שאי פעם הם היו ממלאים, ויש סיכויי לא קטן שהם היו מתנגדים למעצר ובכך מסבכים את עצמם אפילו יותר. תאמין לי, הוא חס עליהם ואפילו אמר בעצמו שהוא מחובבי הנשק. (רק לפי הנשק שלו אתה יכול להבין שהוא מתלהב לא קטן)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 19 אפריל 2014, 14:50

glock34 כתב:כאשר אתה נוהג ברכב ונעצר על ידי שוטר כדאי שיהיה לך רישיון נהיגה (שבארה"ב נחשב גם ל ID)
כאשר אתה מסתובב עם נשק בנשיאה חשופה (מה שמטריד את הציבור אבל עדיין חוקי) כדאי שיהיה לך רישיון נשיאת נשק CCW (שגם נחשב ל ID)
השוטר בחר לא ליצור מהומה מאחר שהבין כי מדובר בכמה חבר'ה משועממים וכל העסק יכול היה לתפוס תאוצה ולהגיע לרמות של מעצרים ואפילו תקשורת. כמות ההסברים והטופסידה שיאלץ לתת לא היו שווים במקרה הזה, לאחר שהבין כי מדובר בחבורת חכמולוגים. אפילו מעצר שגויי שלהם היה מספיק בכדי לסבך אותם כמעט בכל טופס שאי פעם הם היו ממלאים, ויש סיכויי לא קטן שהם היו מתנגדים למעצר ובכך מסבכים את עצמם אפילו יותר. תאמין לי, הוא חס עליהם ואפילו אמר בעצמו שהוא מחובבי הנשק. (רק לפי הנשק שלו אתה יכול להבין שהוא מתלהב לא קטן)

כמו שאמרתי, במקום אחר, בזמן אחר וללא נוכחות מצלמות התקרית הזו הייתה נגמרת רע מבחינת אותם חכמולוגים.
מבחינת השוטר "חשתי סכנה לחיי, ולכן הפעלתי כח סביר כדי לנטרל את האיום". ולך אחר כך תוכיח אחרת.
כבר היו תקדימים של שוטרים בארה"ב שניקבו אזרחים לא חמושים ביותר מ-20 כדורים רק כי ההתנהגות שלהם נראתה להם מוזרה ויצאו מזה נקיים לגמרי.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 20 אפריל 2014, 06:13

תראה, עבודתו של שוטר (מקצועי) היא לדעת מתי יש חשש סביר ובכך לעמוד את רמת הסיכון ולפעול בהתאם.
במדינה בה לא רגילים האזרחים או אנשי החוק לראות חיילים או אזרחים מסתובבים עם רוסרי"ם ברחוב או בתחבורה ציבורית (שלא לדבר על לעצור להם טרמפים), ביצוע מהלך כזה יגרום מידית לתגובה של הציבור ברוב המקרים דרך כוחות הביטחון ולפעמים זה עלול להיגמר באזרח שהחליט שקיימת סכנת חיים מידית לו או לסובבים אותו ופעל על פי חוק בכדי לשים לכך קץ.
סתם דוגמא אפשרית:
החכמולוגים עסוקים בלצלם את הסרטון ונכנסים למסעדה לקנות משקה קל. הם לא שמו לב כי על דלת הכניסה היה שלט המורה על אזור סטרילי מכלי ירי ללא רשות הבעלים. שלטים מסוג זה מקובלים וזכותו של בעל העסק להחליט מי כן ומי לא יהיה חמוש בשטחו הפרטי או המושכר.
לעובד על הקופה יש אישור לשאת נשק במסעדה. איך יפעל כאשר נכנסים חבורת צעירים כאשר על אחד מהם AR15 עם מחסנית בהכנס? נזכיר רק שהחוק כרגע (זה עומד להשתנות במהלך החודשים הקרובים) אוסר אזהרות או ירי למטרת אזהרה.
מעניין איך יסביר אז אותו שוטר את קלות הדעת לאור הזרקורים...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaron_gold » 24 אפריל 2014, 15:40

ניר ל כתב:ובינתיים באמריקה ...

נתקלתי בסרטון הזה , חבורה של חוכמולוגים בודקת את גבולות החוק וזכויות האזרח .
ככל שזה עשוי להיראות הזוי בעיננו (בעיקר העניין של אי החובה להזדהות) , אני די משוכנע ששוטר כזה יגיב בצורה מקצועית בהתקיים חשד סביר לביצוע פשע ושהוא יודע מה הוא עושה , הלוואי עלינו מפכ״ל כזה ...

ד״א מעניין אם זה היה עובד אם הם לא היו לבנים ...
http://m.youtube.com/watch?v=N30TagPCNE4

אני מניח שזה לא תופס אם נושאים נשק בצורה גלויה אבל עד כמה שאני יודע גם בישראל אין חובה להציג תעודה מזהה בפני כל שוטר אלא אם הוא חושד שעשית עברה (יס"ל)
ירון
_ _ _

"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 24 אפריל 2014, 19:07

אתה טועה !
חובה ע"פ חוק לשאת תועדת זהות ולהציג אותה בפני כל שוטר בעת מילוי תפקידו כאשר אתה נדרש לכך .
לא רק זאת אלא שהשוטר גם רשאי לעכב אותך לשם כך ע"פ חוק סדר דין פללי סעיף 69
הוקנתה בחיקוק הסמכות לחפש במקום, בכליו או על גופו של אדם, או הסמכות לדרוש מאדם הצגת מסמכים, רשאי בעל הסמכות לעכב אדם או כלי רכב כדי לאפשר את החיפוש או העיון במסמכים, וכן רשאי הוא לדרוש מהאדם למסור את שמו ומענו.

ואם אתה מסרב לעיכוב גם לעצור אותך ע"פ סעיף 23 (ב) לאותו החוק
שוטר מוסמך לעצור אדם ולהביאו לתחנת המשטרה לתכלית שלשמה ביקש לעכבו, אם האדם אינו מציית להוראותיו שניתנו על פי סמכויות העיכוב המסורות לו בדין, או אם הוא מפריע לו להשתמש בסמכויות העיכוב.

מקור הבילבול בענין הוא פסק דין של בית משפט השלום (שאינו פסיקה תקדימית מחיבת בישראל)
שקיבל ספין תקשורתי רחב מטעם כל מיני עוכרי דין (הטעות במקור) שבוא נאמר שטובת האזרח היא השיקול האחרון שלכם .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 24 אפריל 2014, 20:33

מתוך פסק הדין:
"חוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים) הקנה לשוטר סמכות לפנות לאדם ולעכבו ולו לזמן קצר על מנת לברר זהותו ומענו, ובכלל זה לדרוש ממנו כי יציג בפניו תעודת זהות, ברם התנה אותה סמכות בקיומו של חשד כי בוצעה עבירה... אין להתייחס בקלות ראש לדרישה להציג תעודת זהות ובהיותה פוגעת ולו פגיעה קלה בזכויות יסוד, הרי שיש להקפיד הקפדה יתירה על בחינת הנסיבות שהובילו לאותה דרישה, כמו גם על בחינת קיומה של סמכות לבוא באותה דרישה. סעיף 2 אמנם מטיל על האזרח חובה לשאת תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו, ברם הוא אינו מתייחס לסמכות של הרשות ובודאי שאינו מעניק לשוטר סמכות לפנות לכל אדם ע"פ רצונו, בהעדר כל עילה, על מנת לברר את זהותו".
אומנם זה לא פסק דין תקדימי או מחייב אבל זה מראה לך שהזכות של השוטר לדרוש ת.ז בלי שום עילה סבירה היא לא מוחלטת.
בנוסף, לפי החוק:
"לא יועמד אדם לדין על אי הצגת תעודה אם תוך חמישה ימים לאחר שנדרש לכך הוצגה התעודה לפני מי שדרש את הצגתה, או לפני שוטר בתחנת המשטרה".
זה אומר שגם אם לא הצגת תעודה, יש לך 5 ימים לתקן.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 25 אפריל 2014, 00:23

yaron_gold כתב:אומנם זה לא פסק דין תקדימי או מחייב אבל זה מראה לך שהזכות של השוטר לדרוש ת.ז בלי שום עילה סבירה היא לא מוחלטת.

ועל זה נאמר שלפעמים כדאי להיות חכם ולא צודק .
בסוף היום כמו שאמר שאהרון ברק פעם שוטר הרחוב הוא הגורם בעל מירב הכוח במערכת המשפט
הרי בוא נאמר שמגיעה שוטר ודורש ממך להציג תעודה מזהה (ובוא נצא מנקודת הנחה לא הגיונית
ולא סבירה ש99% מהשוטרים לא מספיק משועמים לדרוש ככה סתם תעודות מעוברים ושבים) ,אז אתה תנופף בתעודת העורך דין המפוארת שלך ותסרב כי יש תקדים (שאתה מסכים בעצמך שלמעשה לא תקדים ובטח לא מחייב) ואתה מוצא את עצמך מעוכב לתחנה לזיהוי =ביזבוז חצי שעה לפחות +הוצאות מונית חזרה לנקודת ההתחלה .
החלטתה ללכת הלאה אתה גם נעצר על כל האזיקים וההשפלה שלא לדבר על האופציה לביזבוז של לילה במעצר .
אז כן אתה צודק ,השוטר יצטרך להסביר את היס"ל לשופט אם וכאשר אבל איזה אחוז מעצרים בכלל מגיע לשופט ?
וגם אז לך תדע על איזה שופט תיפול ......אנחנו גם זוכרים מקרים שאנשים נעצרו לשבועות שלמים בשל חוסר נכונות להזדהות בהתנתקות למשל ....
אז כמו שאמרתי היחידים שמרווחים מהמצב הם עוכרי הדין שידרשו סכומים אסטרונומים כדי לשחרר את הגאון התורן ממעצר שמראש לא היה צריך להיות בו וגם לא היה אילו אותו אחד פשוט היה מציית לשוטר ומציג את התעודה .
לעוכרי דין כאלו קוראים בארה"ב "רודפי אמבולסים" לצערי תופעות אלו כמו כל מיני תופעות אחרות "עשו עליה גם לפה".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 25 אפריל 2014, 03:16

לרגע לא אמרתי שאני מתכוון לבזבז לילה במעצר, יש לי דברים יותר טובים לעשות.
אני טוען (וכך אני נוהג) שאם ניגש אליך שוטר ומבקש שתזדהה, תשאל אותו למה?
האם אני מואשם במשהו?
האם יש לך יסוד סביר לחשוד בי?
לאחר שהשוטר פוער זוג עיני עגל אני שואל האם אני מעוכב, כשהוא עונה שלא, אני מסתובב והולך.
אני לא יודע איפה אתה גר אבל בתור תושב איו"ש יוצא לי להיתקל לא מעט בשוטרים/שוטרים צבאיים/מג"בניקים שדורשים ממני להזדהות.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 25 אפריל 2014, 07:19

yaron_gold כתב:לרגע לא אמרתי שאני מתכוון לבזבז לילה במעצר, יש לי דברים יותר טובים לעשות.
אני טוען (וכך אני נוהג) שאם ניגש אליך שוטר ומבקש שתזדהה, תשאל אותו למה?
האם אני מואשם במשהו?
האם יש לך יסוד סביר לחשוד בי?
לאחר שהשוטר פוער זוג עיני עגל אני שואל האם אני מעוכב, כשהוא עונה שלא, אני מסתובב והולך.
אני לא יודע איפה אתה גר אבל בתור תושב איו"ש יוצא לי להיתקל לא מעט בשוטרים/שוטרים צבאיים/מג"בניקים שדורשים ממני להזדהות.

אתה עושה סלט משני דברים שונים:
1. מסמכות העיכוב של שוטר - שבה הוא מחוייב להקים יס"ל
2. מחובתך כאזרח לשאת ת"ז ולהציגה בפני שוטר שמעוגנת בתקנה לשעת חרום תשל"א-1971, תושב שמלאו לו 16 שנה חייב לקבל מפקיד הרישום תעודת זהות, לשאת אותה עמו ולהציגה, בין היתר, בפני שוטר במילוי תפקידו, כאשר הוא נדרש לכך על-ידיו.

ויתרה מזאת יש כבר פסיקה תקדימית בעליון אשר מאששת את חובת ההזדהות "ע"פ 617/80 יצחק למברטו נ' מדינת ישראל, פ"ד לה(2), 313 , 315-316 (1981)", אשר ממנה התעלמה לגמרי אותה שופטת בית משפט השלום. אני מאמין שאם המדינה מעוניינת לערער על פסק הדין במקרה הזה, היא הייתה זוכה, אבל כנראה שהפרקליטות עסוקה בדברים אחרים.

בכל מקרה, לדעתי האישית עצם הסירוב להזדהות (מסירת שם ות.ז. ללא הצגת תעודה), מקים מספיק יס"ל כדי לאפשר לשוטר לעכב אזרח לתחנה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 25 אפריל 2014, 12:53

itamar כתב:בכל מקרה, לדעתי האישית עצם הסירוב להזדהות (מסירת שם ות.ז. ללא הצגת תעודה), מקים מספיק יס"ל כדי לאפשר לשוטר לעכב אזרח לתחנה.

א.

זו בדיוק הסיבה שאני מתנגד להצגת ת.ז לכל שוטר שחפץ בה.
זו מן דרך מחשבה כזאת שגורסת שכל אדם אשם אלא אם הוכחה חפותו, והבעיה היא שזה לא רק אזרחים שחושבים כך אלא בעלי תפקידים שיוצאים בגזרות שונות ומשונות.
ואני לא בהכרח מדבר על הגזרות בנושא הנשק - ראה לדוגמא את עניין ת.ז הביומטרית.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 26 אפריל 2014, 22:22

yaron_gold כתב:אני לא יודע איפה אתה גר אבל בתור תושב איו"ש יוצא לי להיתקל לא מעט בשוטרים/שוטרים צבאיים/מג"בניקים שדורשים ממני להזדהות.

אנ גר באריאל ,אני עובר בנקודות הביקורת לפחות 4 פעמים בכל יום כבר למעלה מעשור ואני זוכר פעמים בודדות שבהן נדרשתי להזדהות .
לידעתך לא תמיד צריך שתהיה מואשם במשהוא אוו שיתקים לגבך חשד כל שהוא יש גם מקומות שבהם החוק מתיר לשוטר לחייל (כמו השוטרים הצבאים במעברים למשל) ואפילו למאבטח לערוך
זיהוי ואפילו חיפוש רק מתוקף זה שאתה מגיע למקום X אוו נמצא במקום X למשל לפי חוק הסמכיות לשם שמירה על ביטחון הציבור
. (א) לשם שמירה על ביטחון הציבור רשאי שוטר, חייל מוסמך או מאבטח, לערוך חיפוש בלא צו של שופט כמפורט להלן:
(1) על גופו של אדם, בכלי תחבורה, במטען, בטובין אחרים – בעת כניסה לנמל, לבנין או למרום מגודר;
(2) על גופו של אדם, בכלי תחבורה, במטען ובטובין אחרים – בעת כניסה לאחד מהמקומות המפורטים בפסקה זו או בעת הימצאותם בהם:
(א) תחנת הסעה לרכב ציבורי;
(ב) תחנת הסעה לחיילים;
(ג) מקום לצורך הסעת חיילים – שקבע ראש אגף מבצעים של צה"ל ושתוחם על ידי סימון או שילוט;
(ד) נקודת בדיקה;
(ה) סביבתם הקרובה של כל אחד מהמקומות המפורטים בפסקה זו;
(3) על גופו של אדם, במטען ובטובין אחרים – בעת כניסה לרכב ציבורי, בעת הימצאות בו או בעת יציאה ממנו.
(ב) היה לשוטר, לחייל מוסמך או למאבטח חשד סביר שאדם נושא עמו שלא כדין נשק, או עומד לעשות שימוש שלא כדין בנשק, או שנשק המוחזק שלא כדין נמצא בכלי תחבורה, רשאי הוא לערוך חיפוש על גופו של האדם או בכלי התחבורה.
(ג) (1) חיפוש על גופו של אדם לפי סעיף זה הכרוך במגע גופני ייערך על ידי בן מינו של האדם, אלא אם כן בנסיבות הענין לא ינתן לעשות כן ויש בדחיית החיפוש סיכון בלתי סביר לשלום הציבור, לרבות שלומו של אדם.
(2) אין לדרוש מאדם לחשוף בפרהסיה חלקי גוף שבדרך כלל הם מוסתרים אלא כדי למנוע סכנה קרובה לוודאי לשלום הציבור.
(ד) בסעיף זה, "חיפוש על גופו של אדם" – חיפוש על פני גופו של אדם, בבגדיו או בכליו שאינו חיפוש חיצוני או פנימי כהגדרתם בחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אגיפה – חיפוש בגוף החשוד), התשנ"ו-1996.
4. מי שהוסמך לערוך חיפוש לפי חוק זה רשאי, לשם שמירה על ביטחון הציבור –
(1) לדרוש מאדם, שיש לו סמכות חיפוש לגביו, למסור לו את שמו ומענו ולהציג לפניו תעודת זהות או תעודה רשמית אחרת המעידה על זהותו שהוא חייב בהחזקתה על פי כל דין;

(2) לתפוס חפץ העלול לפגוע בביטחון הציבור, שהתגלה אגב החיפוש; חפץ שנתפס לפי פסקה זו יימסר בהקדם האפשרי למשטרת ישראל ויחולו עליו הוראות הפרק הרביעי של פקודת החיפוש, בשינויים המחויבים.

שלא לדבר על כך שבאיזור יהודה ושומרון יש את כל עיניי "צו אלוף" שזה עוד יותר בעיה .....
אז כן פעם פעמים שלוש אוו שמונים תפגוש "עגלים" שלא ממש מבינים מה הם עושים שם בכלל בפעם ה81 תפגוש את ההוא שכן והוא יסביר לך למה הוא דורש ממך להזדהות ואתה תפער עיני עגל כי מסתבר שיש חוק שכלל לא שמעתה על קיומו .
בפעם ה82 תיפול על שוטר שיודע אבל עצבני אוו גרוע מכך על אחד שמסתיר חוסר ידע באגרסיביות יתר ומשם הדרך להסתבכות קצרה ואז אתה בבעיה ,יודע למה?
כי השוטר צודק גם אם הוא לא יודע למה ,אבל מצידך "אי ידעת החוק לא פוטרת מעונש".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yaron_gold » 26 אפריל 2014, 23:19

אם אתה גר באריאל ועובר בעיקר במחסום של כביש 5 אז באמת לא סביר שיבקשו ממך הרבה פעמים, יש מקומות שדורשים יותר.
גם המ"צ במחסום לא יכול לדרוש ממני ת.ז רק בגלל שבא לו למרות כל מה שכתבת.
בפעם ה 81 כשהוא יסבי2 לי אני אציג את התעודה.
בפעם ה 82 שהוא יהיה אגרסיבי הוא יהיה בבעיה.
ובאופן כללי אולי זה לא נושא לנוגע פה בהרבה אנשים אבל יש באיו"ש כל מיני שוטרים / אנשים אחרים מכוחות הביטחון בדרגות כאלה ואחרות שמרשים לעצמם יותר מידי, אני באופן אישי פועל נגד התופעות האלה איפה שאני יכול.
אבל באמת שהדיון מיצה את עצמו אז נפסיק כאן.
ירון
_ _ _

סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד