עזרה בבחירת תחמושת.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: עזרה בבחירת תחמושת.
אני לא היתי רוכש תחמושת שאסור להיתאמן איתה.
חלק מהמטווחים אוסרים על ירי של HP.
רצוי שהתחמושת תהיה אחידה ושהיורה ידע תמיד למה לצפות.
ערוב תחמושות יוצר תחושה שונה לאחר כל כדור.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:אני לא היתי רוכש תחמושת שאסור להיתאמן איתה.
נכון, חלק מהמטווחים אוסרים ירי של JHP. אז בוא נסתכל על זה כך:
1. תחמושת JHP - אי אפשר להתאמן בכל מטווח, אבל היעילות וכוח העצירה מקסימליים (= קצת פחות נוח להתאמן, המחיר גבוה יותר, האפקטיביות במצב אמת גבוהה).
2. תחמושת FMJ - אפשר להתאמן בכל מקום, זולה יותר, פחות אפקטיבית ויותר מסוכנת לסובבים = נוחות באימונים רטובים, קצת פחות טובה במצב אמיתי).
אני חושב שהבחירה הנכונה תהיה לעשות לעיתים קרובות יותר אימון במטווח קרוב, ומדי פעם לנסוע קצת יותר רחוק למטווח פתוח, להתאמן על תחמושת הכוננות, לראות שאין בעיה איתה באקדח, וכמובן לרענן אותה.
- סליקאי כסף

הפתרון שלי גם אם הוא לא מושלם 124g FMJ.
מחיר סביר כושר עצירה.בסוף אימון אני יורה מס כדורים וזה מה שיש לי במחסנית.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:הפתרון שלי גם אם הוא לא מושלם 124g FMJ.
הבעיה היא ש FMJ מאוד מסוכן לסביבה במתאר עירוני. זה כדור שבקלות עובר דרך המטרה שלך ומחורר את מי שמאחוריה.
- סליקאי כסף

מה אתם אומרים על כדורים במשקל 147 גרין מסוג H.P לגלוק 26? יתאימו? או לא?
כִּי לֹא בְקַשְׁתִּי אֶבְטָח, וְחַרְבִּי לֹא תוֹשִׁיעֵנִי. (תהילים, מד, ז)
----------------------------------------------------------------
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

ועם 124 גרין?
ברור לי שעד שאני לא אנסה לא אדע.. אבל סתם ככה על יבש לשמוע קצת ביקורת .. אין לי ניסיון בכלל עם הולו פויינט..
ברור לי שעד שאני לא אנסה לא אדע.. אבל סתם ככה על יבש לשמוע קצת ביקורת .. אין לי ניסיון בכלל עם הולו פויינט..
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

להרגשתי וזה ענין סוביקטיבי לחלוטין אין הבדל משמעותי ברתע בן 115g ל 124g.כאשר אני יורה
ב G19 או ב G17.
כאשר יורים 147g.ככל שהאקדח קל יותר והקנה קצר יותר זה יהיה משמעותי יותר.
הנקודה היא שבכדי לרכוש מיומנות יש להיתאמן עם התחמושת שנושאים.המח מפתח זיכרון לרתע ולחזרה לתמונת הכוונות.
אם ברגע האמת נקבל משהו אחר אין ערך לאימון.
ב G19 או ב G17.
כאשר יורים 147g.ככל שהאקדח קל יותר והקנה קצר יותר זה יהיה משמעותי יותר.
הנקודה היא שבכדי לרכוש מיומנות יש להיתאמן עם התחמושת שנושאים.המח מפתח זיכרון לרתע ולחזרה לתמונת הכוונות.
אם ברגע האמת נקבל משהו אחר אין ערך לאימון.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
על רגל אחת בקבוצה אחרת מבלי לפרט יתר על המידה אבל עם לפרט כדי לדעת שלדברים יש משקל מספיק,
אומר אבי מור (אני לא מצטט מילה במילה כי הוא קנאי לזכויות הקניין שלו ולכן לא ארצה להסתבך איתו, ביחוד שהוא לפי הכתבות יורה טוב מאוד מדוייק מאוד ומהר מאוד :))
לגבי 9 ממ,
משקל : איזור ה-124 גרין (דהיינו משקל שהוא מעל 115, סטנדרטי, אבל לא בסקאלה העליונה של ה-147)
קליע - HP, רק HP, אך ורק HP
תחמיש - נאטו (P+) ואם אפשר מבחינת תאימות לנשק +p+,
אני אישית אחרי שקראתי המון חומר בחול על הנושא, בוחר ללכת עם הידרה שוק של פדרל, במשקל 124 גרין, עם תחמיש P+
אומר אבי מור (אני לא מצטט מילה במילה כי הוא קנאי לזכויות הקניין שלו ולכן לא ארצה להסתבך איתו, ביחוד שהוא לפי הכתבות יורה טוב מאוד מדוייק מאוד ומהר מאוד :))
לגבי 9 ממ,
משקל : איזור ה-124 גרין (דהיינו משקל שהוא מעל 115, סטנדרטי, אבל לא בסקאלה העליונה של ה-147)
קליע - HP, רק HP, אך ורק HP
תחמיש - נאטו (P+) ואם אפשר מבחינת תאימות לנשק +p+,
אני אישית אחרי שקראתי המון חומר בחול על הנושא, בוחר ללכת עם הידרה שוק של פדרל, במשקל 124 גרין, עם תחמיש P+
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
וזה לא משנה אם יש מפצה או אין? (לגבי הP+)
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

שלום לך שניר,
קודם כל נתון חשוב מאוד שנתת זה סוג האקדח, גם מבחינת אופן ההזנה וגם אורך קנה.
בבחירת תחמושת חלולה חשוב מאוד מהירות לוע בכדי שהקליע יעשה את מה שמצפים ממנו, בקנים קצרים מהירות הלוע תרד ותשפיע (מאוד) על התוצאה הסופית. ובהתאם לכך משקל הקליע כבד יותר שווה למהירות איטית יותר, תבחר ביניהם ויש לך כדור איטי שלא בטוח יפתח במטרה.
הנה כל מה שאתה צריך לדעת על כדורי 9ממ מקנים ארוכים וקצרים הבדלים השוואות ותוצאות, את ההחלטה אני משאיר לך.
בנוגע לכדורים חלולים או מלאים, מבחינת ירי על מיגון אני לא מוצא ב9ממ העדפה למרות חדירות גדולה יותר בקליעים מלאים. כמו שנאמר פה לפני זה לא ממש יעזור לך. אבל, אם מדובר לדוגמא בירי מתוך רכב אני הייתי בוחר את המלאים. לכל השאר העדפה שלי תהיה תחמושת חלולה וכבדה.
אני לא חסיד גדול של תחמושת מחוזקת ובהחלט מעדיף את הרכות בירי של תחמושת כבדה.
קראתי בשרשור טענה (ממש לא נכונה) שכדור כבד יוסיף לריקוייל, וההיפך הוא הנכון. ככל שהקליע קל יותר הוא יותר סנאפי וקופצני. בדיוק כמו קנה ארוך (ויציב) לעומת קנה קצר (קופצני)
קודם כל נתון חשוב מאוד שנתת זה סוג האקדח, גם מבחינת אופן ההזנה וגם אורך קנה.
בבחירת תחמושת חלולה חשוב מאוד מהירות לוע בכדי שהקליע יעשה את מה שמצפים ממנו, בקנים קצרים מהירות הלוע תרד ותשפיע (מאוד) על התוצאה הסופית. ובהתאם לכך משקל הקליע כבד יותר שווה למהירות איטית יותר, תבחר ביניהם ויש לך כדור איטי שלא בטוח יפתח במטרה.
הנה כל מה שאתה צריך לדעת על כדורי 9ממ מקנים ארוכים וקצרים הבדלים השוואות ותוצאות, את ההחלטה אני משאיר לך.
בנוגע לכדורים חלולים או מלאים, מבחינת ירי על מיגון אני לא מוצא ב9ממ העדפה למרות חדירות גדולה יותר בקליעים מלאים. כמו שנאמר פה לפני זה לא ממש יעזור לך. אבל, אם מדובר לדוגמא בירי מתוך רכב אני הייתי בוחר את המלאים. לכל השאר העדפה שלי תהיה תחמושת חלולה וכבדה.
אני לא חסיד גדול של תחמושת מחוזקת ובהחלט מעדיף את הרכות בירי של תחמושת כבדה.
קראתי בשרשור טענה (ממש לא נכונה) שכדור כבד יוסיף לריקוייל, וההיפך הוא הנכון. ככל שהקליע קל יותר הוא יותר סנאפי וקופצני. בדיוק כמו קנה ארוך (ויציב) לעומת קנה קצר (קופצני)
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

אז לסיכום את ממליץ לי להשתמש בגלוק 26 ב 124 גרין בלחץ רגיל?
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

מסכים עם glock34,
קליע חלול מוגבר יפתח יותר מקליע איטי וכבד, אבל הרתע בו מורגש הרבה יותר וזה משמעותי בעיקר באקדחים קלים (הרתע).
תעשו הפרדה בין חדירות של קליע בתוך גוף לבין חדירות מיגון - הסיבה שחלול טוב חודר פחות בתוך גוף היא שהוא מתרחב ומאיט יותר במהירות לעומת קליע מלא או כזה שלא נפתח. דרך עצם קשה אין משמעות לראש החלול.
המיגון שמעניין אותנו הוא שכבות ביגוד או מקסימום שמשת רכב, החלולים הטובים חודרים ביגוד ומסוגלים להיפתח אח״כ בגוף.
9 ממ לא יחדור מיגון בליסטי ואפילו לא פח של כל רכב.
עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון - בתחמושת מוגברת דרך קנה קצר יש פחות זמן לאבש״ר העודף להישרף וחלק גדול בוער מחוץ לקנה אחרי יציאת הכדור - מה שמתבטא ברשף חזק ומהירות קליע שאינה גבוהה כמצופה (חוסר נצילות). קליע כבד ישהה יותר זמן בקנה וינצל יותר את האנרגיה של התחמיש.
כמו שנאמר ואני מסכים - הקליעים הכבדים בלחץ רגיל נעימים הרבה יותר לירי מאקדח גלוק, הרגשה קרובה ולעיתים אף נוחה יותר מאשר בתחמושת הרגילה לאימונים. ראיתי את זה בצורה מאד בולטת גם בניסוי שהבאתי כאן באחד הפוסטים הקודמים.
הבחירה האישית שלי היא תחמושת כבדה בלחץ רגיל.
קליע חלול מוגבר יפתח יותר מקליע איטי וכבד, אבל הרתע בו מורגש הרבה יותר וזה משמעותי בעיקר באקדחים קלים (הרתע).
תעשו הפרדה בין חדירות של קליע בתוך גוף לבין חדירות מיגון - הסיבה שחלול טוב חודר פחות בתוך גוף היא שהוא מתרחב ומאיט יותר במהירות לעומת קליע מלא או כזה שלא נפתח. דרך עצם קשה אין משמעות לראש החלול.
המיגון שמעניין אותנו הוא שכבות ביגוד או מקסימום שמשת רכב, החלולים הטובים חודרים ביגוד ומסוגלים להיפתח אח״כ בגוף.
9 ממ לא יחדור מיגון בליסטי ואפילו לא פח של כל רכב.
עוד דבר שכדאי לקחת בחשבון - בתחמושת מוגברת דרך קנה קצר יש פחות זמן לאבש״ר העודף להישרף וחלק גדול בוער מחוץ לקנה אחרי יציאת הכדור - מה שמתבטא ברשף חזק ומהירות קליע שאינה גבוהה כמצופה (חוסר נצילות). קליע כבד ישהה יותר זמן בקנה וינצל יותר את האנרגיה של התחמיש.
כמו שנאמר ואני מסכים - הקליעים הכבדים בלחץ רגיל נעימים הרבה יותר לירי מאקדח גלוק, הרגשה קרובה ולעיתים אף נוחה יותר מאשר בתחמושת הרגילה לאימונים. ראיתי את זה בצורה מאד בולטת גם בניסוי שהבאתי כאן באחד הפוסטים הקודמים.
הבחירה האישית שלי היא תחמושת כבדה בלחץ רגיל.
- סליקאי טיטניום

הכל טוב ויפה רק מה ? בעיה אחת קטנה,
גם תחמיש רגיל
גם קנה קצר
גם קליע כבד
מאוד נוח בירי תענוג רק הקליע להפתח לא בטוח שיפתח - ולמעשה במצב כזה יוצא שאתה הולך בלי ומרגיש עם, אתה עם HP במחסנית שיש סיכוי יותר מסביר שיתנהגו כמו FMJ ברגע האמת אז מה הרעיון ?
כדי להבטיח פתיחה של HP צריך מהירות לוע כמה שיותר גבוה על זה כולם מסכימים ?
מהירות לוע גבוה זה קליע קל + תחמיש מחוזק,
אגב בקשר לכך שיש יותר אבשר בכדור מחוזק אני לא בטוח בזה בכלל, זה שכדור מייצר יותר לחץ גם יכול להיות תלות ברמת השוקע של הקליע לתוך התרמיל, ובכל מקרה לא משנה כמה הקנה קצר וכמה אבשר לא נוצל, כדור רגיל נורה בלחץ של כ-32000PSI, ואילו כדור P+ מחוזק נורה בלחץ של כ-38000PSI, איך שלא תהפוך את זה לקליע יש מסלול נתון לעבור, וככל שהלחץ בבית הבליעה ולאחר מכן גדול יותר מהירות הקליע תהיה גבוהה יותר. נכון שיש מצב שהכדור או התחמיש לא נוצל במלואו, אבל בשום מקרה הוא לא יהיה איטי יותר מתחמיש רגיל.
לסיכום - אני לא מומחה בנושא וכל הידע שלי מתבסס על קריאה של מאמרים בארץ ובעיקר בחול,
אבל שורה תחתונה צריך לזכור שבנשק הגנה עצמית בטווחים קצרים כלכך במיוחד לאור טרור הסכינים, אנחנו צריכים נשק עם כח עצירה גדול ככל שאפשר, לעשות וויתור כואב בכח העצירה בכדי לקבל נשק נעים יותר לירי זאת שאלת השאלות, והיא יכולה גם ללכת לכיוון אחר של נגיד כדור 380 במקום 9, ששם הרתע נעים יותר בצורה ברורה
גם תחמיש רגיל
גם קנה קצר
גם קליע כבד
מאוד נוח בירי תענוג רק הקליע להפתח לא בטוח שיפתח - ולמעשה במצב כזה יוצא שאתה הולך בלי ומרגיש עם, אתה עם HP במחסנית שיש סיכוי יותר מסביר שיתנהגו כמו FMJ ברגע האמת אז מה הרעיון ?
כדי להבטיח פתיחה של HP צריך מהירות לוע כמה שיותר גבוה על זה כולם מסכימים ?
מהירות לוע גבוה זה קליע קל + תחמיש מחוזק,
אגב בקשר לכך שיש יותר אבשר בכדור מחוזק אני לא בטוח בזה בכלל, זה שכדור מייצר יותר לחץ גם יכול להיות תלות ברמת השוקע של הקליע לתוך התרמיל, ובכל מקרה לא משנה כמה הקנה קצר וכמה אבשר לא נוצל, כדור רגיל נורה בלחץ של כ-32000PSI, ואילו כדור P+ מחוזק נורה בלחץ של כ-38000PSI, איך שלא תהפוך את זה לקליע יש מסלול נתון לעבור, וככל שהלחץ בבית הבליעה ולאחר מכן גדול יותר מהירות הקליע תהיה גבוהה יותר. נכון שיש מצב שהכדור או התחמיש לא נוצל במלואו, אבל בשום מקרה הוא לא יהיה איטי יותר מתחמיש רגיל.
לסיכום - אני לא מומחה בנושא וכל הידע שלי מתבסס על קריאה של מאמרים בארץ ובעיקר בחול,
אבל שורה תחתונה צריך לזכור שבנשק הגנה עצמית בטווחים קצרים כלכך במיוחד לאור טרור הסכינים, אנחנו צריכים נשק עם כח עצירה גדול ככל שאפשר, לעשות וויתור כואב בכח העצירה בכדי לקבל נשק נעים יותר לירי זאת שאלת השאלות, והיא יכולה גם ללכת לכיוון אחר של נגיד כדור 380 במקום 9, ששם הרתע נעים יותר בצורה ברורה
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
פשש.. איזה נושא מסובך ומתסבך חח
GLOCK 17
GLOCK 17
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד