שאלות בענייני תחמושת ומצב נשיאה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: שאלות בענייני תחמושת ומצב נשיאה
Digo כתב:1. מה שGUSS אמר.
2. בבקשה לא כדור בקנה. אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על זה... אין סיבה מספיק טובה לעשות את זה...
3. אני נושא את האקדח מוסלק תמיד, ומשתמש בנרתיק פנימי. לא רואה סיבה להכריז בריש גלי על נוכחות האקדח כשהמטרה היא הגנה עצמית. אבל זו רק דעתי...
מחזק את דבריו.
אוסיף:
עניין נשיאת אקדח עם כדור בקנה מצריך נסיון רב,משמעת והרגל עצומה כי זה מתכון לתקלות.
הרגל-זיכרון שריר,אם לא תרגיל את עצמיך לנשיאה עם כדור בקנה ותתאמן בהתאם,בשעת מעשה הסיכוי שתדרוך כי זה מה
שהראש זוכר הוא ענק!
דיגו איין צורך להגזים עם העניין,הכול תלוי בנקודות שציינתי.
ועניין הנצרה עלה כאן מספר פעמים,הנצרה הכי טובה היא האצבע!
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

אכן... ולכן כל אחד מאיתנו עשה את הבחירה, והחליט להשקיע זמן וכסף, ולהחזיק בנשק.... אבל מבחינתי כדור בקנה זה כבר צעד בפני עצמו, ואני אישית לא עושה אותו. זו גם המלצתי לאחרים, וכל אחד יעשה כפי הבנתו...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
Shiko כתב:
מחזק את דבריו.
אוסיף:
עניין נשיאת אקדח עם כדור בקנה מצריך נסיון רב,משמעת והרגל עצומה כי זה מתכון לתקלות.
הרגל-זיכרון שריר,אם לא תרגיל את עצמיך לנשיאה עם כדור בקנה ותתאמן בהתאם,בשעת מעשה הסיכוי שתדרוך כי זה מה
שהראש זוכר הוא ענק!
דיגו איין צורך להגזים עם העניין,הכול תלוי בנקודות שציינתי.
ועניין הנצרה עלה כאן מספר פעמים,הנצרה הכי טובה היא האצבע!
מסכים. העניין הוא שרוב מחזיקי הנשק, אינם כאלה. בשרשור אחר, כבר סיפרתי על אירוע פליטת כדור שיצא לי להיות קרוב אליו. ב"ה, איש לא נפגע, אבל זו דוגמא מטלטלת למה שיד לא מיומנת עלולה לגרום. אקדח מסוכן כמו שהוא, וכדור בקנה, חושף אותך לים שלם של סיכונים.
לא אמרתי לא לעשות זאת בכל מחיר. זו המלצתי ליורה הממוצע.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
GUSS כתב:קבל את האקדח, תלמד לירות ולפגוע,בצורה בטיחותית.
ורוב השאלות יתבררו לך.
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_safety
http://training.nra.org/nra-gun-safety-rules.aspx
http://www.nraonlinetraining.org/
https://www.youtube.com/watch?v=Wa1nP-ajuKo
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ראיתי כמה וכמה מקרים של "פליטות" כדור.
כולם ללא יוצא מן הכלל נבעו מאי הקפדה על שלושת עקרונות הבטיחות הבסיסיים ובפרט מהכלל שאל נשק יש להתייחס תמיד כטעון.
נדמה לי שדוקא מי שמסתובב קבוע עם כדור בקנה מודע ומטמיע את ההתנהלות הבטיחותית ביתר שאת.
כולם ללא יוצא מן הכלל נבעו מאי הקפדה על שלושת עקרונות הבטיחות הבסיסיים ובפרט מהכלל שאל נשק יש להתייחס תמיד כטעון.
נדמה לי שדוקא מי שמסתובב קבוע עם כדור בקנה מודע ומטמיע את ההתנהלות הבטיחותית ביתר שאת.
- סליקאי כסף

ארציאל כתב:ראיתי כמה וכמה מקרים של "פליטות" כדור.
לפני 30 שנה , ביחידה שלי (שריון , אנשי הפלדה) הגיע מפקד גדוד שההנחיה הראשונה שלו הייתה שמהיום כולם בבסיס מסתובבים עם מחסנית בהכנס וכדור בקנה , וראה פלא , פליטות ברמה 0.
היום יש "מק-פורק" ....
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ארציאל כתב:ראיתי כמה וכמה מקרים של "פליטות" כדור.
גם אני חושב ככה,
מבחינת האקדח - הוא בטוח לנשיאה כשהוא טעון. פליטת כדור היא מושג בעייתי - כדור לא נפלט, הוא נורה מתוך רשלנות או קלות דעת.
מעדיף מבחינה בטיחותית אקדח da עם פטיש מושמט או מנגנוני נוקר דוגמת גלוק ללא נצרות מאשר אקדח סינגל דרוך ונצור.
הסלידה המובנית אצלנו ממצב הנשיאה הזה מקורה בצבא, שם מדובר בסטטיסטיקה של מספרים גדולים, חיילים צעירים מאד/ ילדותיים, כסת״ח, רמה לא אחידה של מחזיקי נשק, מגוון מאד רחב של סיטואציות ומצבי סיכון, לא אתפלא אם בעוד מספר שנים נראה בעלי אקדחים מסתובבים עם מק-פורק ...
באופן אישי אני מתאמן על כל המצבים בתור יורה ספורטיבי ולא מתאמן על שליפה מהסלקה עם האקדח אותו אני נושא.
כל העיסוק בזה הוא מוגזם מבחינתי. אנחנו לא במערב הפרוע, אנחנו אזרחים שנושאים אקדח ליתר בטחון.
את מצב הנשיאה אני אתאים לסיטואציה - יכול להיות שאם אצעד בסמטאות העיר העתיקה, האקדח יהיה טעון אצלי ביד ומוסתר, אם אסע באיזור עויין הוא יהיה טעון וזמין לשליפה מנרתיק חיצוני ללא אבטחות, בשגרה במרכז הארץ הוא יהיה מוסלק בהכנס כי אני לא רוצה להתעסק עם פריקה וטעינה של כדור חי בכל פעם שאני נכנס או יוצא מהבית, שם קורות התאונות גם למתורגלים ביותר.
לו הייתי גר באיזור עויין יותר שמחבל עלול לצוץ בו בכל רגע - האקדח היה טעון וזמין כל הזמן, כל בני המשפחה היו יודעים להשתמש בו לשביעות רצוני.
מחזיקי הנשק כאן הם אנשים מבוגרים עם שיקול דעת, כל אחד חי בסיטואציה אחרת, אין המלצה אחידה. יש חוקים שצריך לקחת בחשבון, לא בכל סיטואציה החוק מסיר מאתנו אחריות וגם זה בסדר.
- סליקאי טיטניום

כמו שאמרתי, כל אחד יעשה לפי הבנתו, ורמת המקצועיות שלו... זו עדיין דעתי, וזה מה שאמליץ לכל מי ששואל אותי... לכו עם כדור בקנה רבותי... אבל לא תוציאו מימני תשובה שונה...
--
CZ P-07
--
CZ P-07
argra11 כתב:ארציאל כתב:ראיתי כמה וכמה מקרים של "פליטות" כדור.
לפני 30 שנה , ביחידה שלי (שריון , אנשי הפלדה) הגיע מפקד גדוד שההנחיה הראשונה שלו הייתה שמהיום כולם בבסיס מסתובבים עם מחסנית בהכנס וכדור בקנה , וראה פלא , פליטות ברמה 0.
היום יש "מק-פורק" .... %3
המג״ד שלך הוציא את הראש מהתחת ולקח אחריות. אם הייתה מתרחשת תאונת נשק במשמרת שלו הוא היה משלם על כך מחיר גבוה יותר גם אם לא היה לזה קשר ישיר להנחייה שלו.
גם במקומות שאני שירתי, כדור בקנה לא הייתה הנחייה יוצאת דופן ומעולם זו לא הייתה סיבה לתאונות. ״פליטות״ שלא תו״כ אימון רטוב התרחשו כתוצאה ממשחק בנשק, היו כל מני דפר״ים שהמציאו כל מני משחקים דמויי רולטה רוסית וכיוצ״ב, היו מראים לנו סרטוני הדרכה כאלו מדי פעם כמו איזה חייל שחסם את הקנה וניסה לחלץ את החסימה ע״י פירוק כדורים ובכל פעם הוסיף מעט יותר אבש״ר, שחרר נקירה מתחת לשמיכה עד שהצליח לו והרג חייל אחר שצעד במאהל. 25 שנים... מעניין אם עדיין בשימוש מה״ד. נגד אלו אין מה לעשות...
נ.ב. לאחרונה הוציאה התקשורת ידיעה על כך שבאחת היחידות ניתנה הוראה שונה מהמקובל ( לא זוכר אם לכוון המחמיר או המקל) ודו״צ הבהיר שלמפקדי השדה יש בהחלט סמכות להוריד הנחיות כאלו לשיקול דעתם. טוב שאת זה עוד לא לקחו מהם.
- סליקאי טיטניום

ניר ל כתב:argra11 כתב:ארציאל כתב:ראיתי כמה וכמה מקרים של "פליטות" כדור.
היום יש "מק-פורק" .... %3
המג״ד שלך הוציא את הראש מהתחת ולקח אחריות. אם הייתה מתרחשת תאונת נשק במשמרת שלו הוא היה משלם על כך מחיר גבוה יותר גם אם לא היה לזה קשר ישיר להנחייה שלו.
גם במקומות שאני שירתי, כדור בקנה לא הייתה הנחייה יוצאת דופן ומעולם זו לא הייתה סיבה לתאונות. ״פליטות״ שלא תו״כ אימון רטוב התרחשו כתוצאה ממשחק בנשק, היו כל מני דפר״ים שהמציאו כל מני משחקים דמויי רולטה רוסית וכיוצ״ב, היו מראים לנו סרטוני הדרכה כאלו מדי פעם כמו איזה חייל שחסם את הקנה וניסה לחלץ את החסימה ע״י פירוק כדורים ובכל פעם הוסיף מעט יותר אבש״ר, שחרר נקירה מתחת לשמיכה עד שהצליח לו והרג חייל אחר שצעד במאהל. 25 שנים... מעניין אם עדיין בשימוש מה״ד. נגד אלו אין מה לעשות...
נ.ב. לאחרונה הוציאה התקשורת ידיעה על כך שבאחת היחידות ניתנה הוראה שונה מהמקובל ( לא זוכר אם לכוון המחמיר או המקל) ודו״צ הבהיר שלמפקדי השדה יש בהחלט סמכות להוריד הנחיות כאלו לשיקול דעתם. טוב שאת זה עוד לא לקחו מהם.
המג"ד הנ"ל הוא יוצא מן הכלל שמעיד על הכלל - החינוך לבטיחות בנשק בצבא פשוט לא קיים.
מלמדים את החיילים לפחד מהנשק במקום להכיר את הנשק, ואת התוצאות האומללות הם לוקחים איתם גם לאזרחות.
שתי דוגמאות, בימים אלו אני בשירות מילואים בקו חם במיוחד, מחלקת טירוני צנחנים שהובאו לתגבר לנו עמדות בסוף השבוע, הונחו להסתובב עם מחסניות מחוץ לנשק כאילו הם בבא"ח "כי הם רק חודשיים בצבא". בזמן שבכל רגע נתון הם עלולים להתקל במחבל חמוש בנשק קר או חם מטווח קצר.
2. את האם-16 אני נושא בדרך כלל כשהוא נקור ולא נצור, יצא לי לנהל שיחה מעניינת על עקרונות הבטיחות עם חייל בסדיר שהזדעזע מכך שהנצרה פתוחה ושאין לי מק פורק ר"ל! מה שלא הפריע לו לאחר שתי דקות לשחק בהדק ללא הפסקה כשהנשק מכוון לאדם אחר (אלי) כי "יש מק פורק אחי"
- סליקאי כסף

אל נא נכליל, כי זה לא מעיד על כולם.
אני מגיע ממקום בו החינוך לנשק הוא אחר. אני לא זוכר שמישהו מאיתנו אי פעם שיחק עם הנשק או פחד מהנשק. בכל המבצעים שעשינו הנשק תמיד היה עם כדור בקנה עוד מרגע יציאה מהבסיס.
בזמן השהייה בבסיס תמיד הינו עם מחסנית בהכנס. וכאשר הבסיס שלנו היה ממוקם באיזור בעייתי, היה לנו אישור מ"פ (דרגת סגן אלוף) לצאת הביתה עם מחסנית בהכנס.
זה הכל תלוי במפקדים וביחידה. ברגע שמתייחסים אל החיילים כאל ילדים - ככה הם יתנהגו. ברגע שמתנהגים אל החיילים כאל אנשים בוגרים \ לוחמים , אתה תופתע לגלות כמה בגרות ואחריות ילדים בני 18 יכולים להפגין.
אני מגיע ממקום בו החינוך לנשק הוא אחר. אני לא זוכר שמישהו מאיתנו אי פעם שיחק עם הנשק או פחד מהנשק. בכל המבצעים שעשינו הנשק תמיד היה עם כדור בקנה עוד מרגע יציאה מהבסיס.
בזמן השהייה בבסיס תמיד הינו עם מחסנית בהכנס. וכאשר הבסיס שלנו היה ממוקם באיזור בעייתי, היה לנו אישור מ"פ (דרגת סגן אלוף) לצאת הביתה עם מחסנית בהכנס.
זה הכל תלוי במפקדים וביחידה. ברגע שמתייחסים אל החיילים כאל ילדים - ככה הם יתנהגו. ברגע שמתנהגים אל החיילים כאל אנשים בוגרים \ לוחמים , אתה תופתע לגלות כמה בגרות ואחריות ילדים בני 18 יכולים להפגין.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:אל נא נכליל, כי זה לא מעיד על כולם.
אתה צודק שאין להכליל, ושהכל תלוי ביחס, אך לצערנו רוב רובו של הצבא לא נראה כמו היחידה שלך, ובטיחות בעיניהם שווה נצרה / דרעק פורק / מחסנית בחוץ / אי פריקה / ושאר ירקות כסת"ח.
- סליקאי כסף

השאלות הן:
1.איזו תחמושת לדעתכם כדאי לשאת? FMJ? JHP? של איזו חברה? כמה גריין? ומדוע?
2.באיזה מצב לדעתכם כדאי לשאת את הנשק? כדור בקנה או לא? ומדוע?
3.מתי אתם נושאים את האקדח בנרתיק פנימי? מתי (אם בכלל) בנרתיק חיצוני?
התשובה היא:
1. איזה אקדח?, מה אורך הקנה?, טכנולוגיה מועדפת?, חדירות?, ריקוייל?
2. גם וגם אם אתה מתאמן מספיק בכדי לדעת לעשות את הסוויטץ' (ושוב זה עניין שלך על פי הרגשה אישית). כדור בקנה תמיד יותר זמין, אבל לי עדיין קשה המחשבה שכדור בקנה זה מצב הנשיאה האולטימטיבי, רק כי ראיתי לא פעם ולא פעמיים פליטות שיכלו להימנע אילו לא היה כדור בקנה. אני למדתי להתאים את אופי הנשיאה שלי לאופי המצב והסביבה. כשאני מסתובב עם המשפחה בקניון או בטיול בטבע אני ללא כדור בקנה (כי ככה אני מרגיש יותר בטוח) אבל כשאני צריך להסתובב באיזורים פחות נעימים אני מכניס כדור לקנה. אני חוזר ואומר, ככה אני עושה ויש הרבה שיגידו שזה ממש לא נכון לעשות. (אני מקבל) זו הדרך שלי שאני בוחר על פי הגיון והמון המון המון שעות של אימון וכך בדיוק גם אתה צריך להחליט על פי היכולות והדרישה שלך. אני חושב שאין פה בפורום אחד שיוכל לתת לך תשובה חד משמעית, אלא כל אחד ומשנתו שלו.
3. מה יותר נוח לך?, אתה לרוב עם ג'ינס וחולצת T או כפתורים בתוך המכנסיים עם או בלי עליונית? שוב זה עניין אינדיבידואלי ורק אתה תחליט. אני אנסה לענות (כניראה) למה שאתה באמת שואל, אני תמיד מעדיף לבצע ירי מנרתיק חיצוני (תראה את כל הספורטאים) כי זה פשוט יותר נוח ופחות מסורבל. מצד שני אם אני מעוניין בהסלקה כי לא בא לי מטרה עם שלט וחץ עלי, אני מעדיף יותר מסורבל פחות מטרה... ההחלטה היא שלך, הכי חשוב זה לשאת את הנשק תמיד ולכל מקום שמתאפשר.
1.איזו תחמושת לדעתכם כדאי לשאת? FMJ? JHP? של איזו חברה? כמה גריין? ומדוע?
2.באיזה מצב לדעתכם כדאי לשאת את הנשק? כדור בקנה או לא? ומדוע?
3.מתי אתם נושאים את האקדח בנרתיק פנימי? מתי (אם בכלל) בנרתיק חיצוני?
התשובה היא:
1. איזה אקדח?, מה אורך הקנה?, טכנולוגיה מועדפת?, חדירות?, ריקוייל?
2. גם וגם אם אתה מתאמן מספיק בכדי לדעת לעשות את הסוויטץ' (ושוב זה עניין שלך על פי הרגשה אישית). כדור בקנה תמיד יותר זמין, אבל לי עדיין קשה המחשבה שכדור בקנה זה מצב הנשיאה האולטימטיבי, רק כי ראיתי לא פעם ולא פעמיים פליטות שיכלו להימנע אילו לא היה כדור בקנה. אני למדתי להתאים את אופי הנשיאה שלי לאופי המצב והסביבה. כשאני מסתובב עם המשפחה בקניון או בטיול בטבע אני ללא כדור בקנה (כי ככה אני מרגיש יותר בטוח) אבל כשאני צריך להסתובב באיזורים פחות נעימים אני מכניס כדור לקנה. אני חוזר ואומר, ככה אני עושה ויש הרבה שיגידו שזה ממש לא נכון לעשות. (אני מקבל) זו הדרך שלי שאני בוחר על פי הגיון והמון המון המון שעות של אימון וכך בדיוק גם אתה צריך להחליט על פי היכולות והדרישה שלך. אני חושב שאין פה בפורום אחד שיוכל לתת לך תשובה חד משמעית, אלא כל אחד ומשנתו שלו.
3. מה יותר נוח לך?, אתה לרוב עם ג'ינס וחולצת T או כפתורים בתוך המכנסיים עם או בלי עליונית? שוב זה עניין אינדיבידואלי ורק אתה תחליט. אני אנסה לענות (כניראה) למה שאתה באמת שואל, אני תמיד מעדיף לבצע ירי מנרתיק חיצוני (תראה את כל הספורטאים) כי זה פשוט יותר נוח ופחות מסורבל. מצד שני אם אני מעוניין בהסלקה כי לא בא לי מטרה עם שלט וחץ עלי, אני מעדיף יותר מסורבל פחות מטרה... ההחלטה היא שלך, הכי חשוב זה לשאת את הנשק תמיד ולכל מקום שמתאפשר.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

התשובה היא שנושא נשק צריך לשלוט במספר טכניקות נשיאה, הסלקה, עם כדור בקנה וללא כדור בקנה ולהיות מספיק מיומן כדי להתאים את עצמו לכל מצב.
בדיוק כמו שלא יעלה על הדעת שנהג ידע לנהוג רק בכבישים בין עירוניים, אבל בעיר או בקצת דרכי עפר כבר לא.
בסופו של יום אקדח הוא כלי עבודה שאמור לשרת את מי שנושא אותו, ולכן רצוי וממולץ לדעת לתפעל אותו בכל מיני מצבים.
סביר שלא תצא לבילוי יום שישי בעיר חמוש באקדח בנרתיק חיצוני.
סביר יותר שתישא אותו בנרתיק פנימי ובחורף מוסלק מתחת לכמה שכבות בגדים.
וסביר שלטיול בטבע תבחר בנרתיק חיצוני עם שרוך אבטחה מטעמי נוחות.
הרבה יותר נח להסתובב עם נרתיק חיצוני מאשר אם נרתיק פנימי שמשפשף את הגב.
וכשאתה חוזר הביתה ברכב מחופשה במילואים בשטחים ועובר כל מיני כפרים בדרך,
סביר שתרצה להכניס כדור לקנה כדי לחסוף מעצמך את הדריכה בשעת חרום.
ושתגיע הביתה או לתחומי הקו הירוק תדע לפרוק את הנשק בבטחה מבלי לפלוט.
א.
בדיוק כמו שלא יעלה על הדעת שנהג ידע לנהוג רק בכבישים בין עירוניים, אבל בעיר או בקצת דרכי עפר כבר לא.
בסופו של יום אקדח הוא כלי עבודה שאמור לשרת את מי שנושא אותו, ולכן רצוי וממולץ לדעת לתפעל אותו בכל מיני מצבים.
סביר שלא תצא לבילוי יום שישי בעיר חמוש באקדח בנרתיק חיצוני.
סביר יותר שתישא אותו בנרתיק פנימי ובחורף מוסלק מתחת לכמה שכבות בגדים.
וסביר שלטיול בטבע תבחר בנרתיק חיצוני עם שרוך אבטחה מטעמי נוחות.
הרבה יותר נח להסתובב עם נרתיק חיצוני מאשר אם נרתיק פנימי שמשפשף את הגב.
וכשאתה חוזר הביתה ברכב מחופשה במילואים בשטחים ועובר כל מיני כפרים בדרך,
סביר שתרצה להכניס כדור לקנה כדי לחסוף מעצמך את הדריכה בשעת חרום.
ושתגיע הביתה או לתחומי הקו הירוק תדע לפרוק את הנשק בבטחה מבלי לפלוט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לעניות דעתי:
1. לגבי תחמושת- עדיף JHP של חברה איכותית כמו ווינצ'סטר או פדרל. אם הקוטר הוא 9 מ"מ עדיף +P. לגבי איזה סוג בדיוק- יש שפע של דיונים בפורום ויותר מזה באינטרנט באנגלית. חשוב מאד לירות את התחמושת הספציפית באקדח שלך כדי לודא שאין בעיות הזנה. באופן כללי ל JHP יש יתרון של כושר עצירה גבוה יותר ופחות סיכוי לפגוע בעוברי אורח.
2. לגבי מצב נשיאה- אל תיעלב אבל הקוקטייל של כדור בקנה, אקדח בלי ניצרה ויורה בתחילת דרכו הוא מתכון לצרות. מספיק שתוך כדי הכנסה או הוצאה של הנשק שלא לדבר על שליפה בתנאי לחימה תכניס בטעות את האצבע לתוך שמורת ההדק ותלחץ קצת- וזהו, נורה כדור השד יודע לאן....
3. לגבי נשיאה לדעתי עדיף נרתיק פנימי כאשר הנשק מוסתר ולא מציץ מתחת לחולצה אבל מאפשר שליפה מהירה. בנרתיק חיצוני השליפה אמנם מעט יותר מהירה אבל הנשק הגלוי הופך אותך למטרה. יתקפו אותך ראשון כדי לנטרל את האיום ואולי כדי לחטוף את הנשק.
1. לגבי תחמושת- עדיף JHP של חברה איכותית כמו ווינצ'סטר או פדרל. אם הקוטר הוא 9 מ"מ עדיף +P. לגבי איזה סוג בדיוק- יש שפע של דיונים בפורום ויותר מזה באינטרנט באנגלית. חשוב מאד לירות את התחמושת הספציפית באקדח שלך כדי לודא שאין בעיות הזנה. באופן כללי ל JHP יש יתרון של כושר עצירה גבוה יותר ופחות סיכוי לפגוע בעוברי אורח.
2. לגבי מצב נשיאה- אל תיעלב אבל הקוקטייל של כדור בקנה, אקדח בלי ניצרה ויורה בתחילת דרכו הוא מתכון לצרות. מספיק שתוך כדי הכנסה או הוצאה של הנשק שלא לדבר על שליפה בתנאי לחימה תכניס בטעות את האצבע לתוך שמורת ההדק ותלחץ קצת- וזהו, נורה כדור השד יודע לאן....
3. לגבי נשיאה לדעתי עדיף נרתיק פנימי כאשר הנשק מוסתר ולא מציץ מתחת לחולצה אבל מאפשר שליפה מהירה. בנרתיק חיצוני השליפה אמנם מעט יותר מהירה אבל הנשק הגלוי הופך אותך למטרה. יתקפו אותך ראשון כדי לנטרל את האיום ואולי כדי לחטוף את הנשק.
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד