כניסה עם נשק פרטי לרכבת ישראל.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כניסה עם נשק פרטי לרכבת ישראל.
Everest כתב:TsurTriger כתב:פעם היתי מתעצבן שהיו מבקשים ממני להעביר את התיק שיקוף, למרות שהצגתי רישיון נשיאת נשק.
היום אני חושב שזה לגיטימי ואפילו מעולה שעושים את זה.
כל אחד צריך להעביר את התיק שיקוף, אפילו אם זה שוטר במדים וזאת כדי למנוע את הספק שאיזה גורם עוין זייף תעודה כזו או אחרת לצורך החדרת מטען חבלה לתוך איזור מרובה אזרחים.
ומה אתה עושה אם הנשק בתיק?
אמממ נראה לי הוא מציג רשיון נשק?
זה כמו שאתה נכנס לקניון ולפעמים שוכח להציג תעודה אז המאבטח שואל:
״יש נשק״ ?
מרוב שהוא רגיל ל״לא״ כשהוא מקבל את ה״כן״ קודם הוא נראה ככה
״אפשר תעודה״?
על אותו עיקרון
אם שואלים אותי אז דעתי היא:
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
"When you have to shoot...Shoot! Don't talk"
- סליקאי כסף

Shiko כתב:Everest כתב:TsurTriger כתב:פעם היתי מתעצבן שהיו מבקשים ממני להעביר את התיק שיקוף, למרות שהצגתי רישיון נשיאת נשק.
כל אחד צריך להעביר את התיק שיקוף, אפילו אם זה שוטר במדים וזאת כדי למנוע את הספק שאיזה גורם עוין זייף תעודה כזו או אחרת לצורך החדרת מטען חבלה לתוך איזור מרובה אזרחים.
אמממ נראה לי הוא מציג רשיון נשק?![]()
זה כמו שאתה נכנס לקניון ולפעמים שוכח להציג תעודה אז המאבטח שואל:
״יש נשק״ ?
מרוב שהוא רגיל ל״לא״ כשהוא מקבל את ה״כן״ קודם הוא נראה ככהאחרי זה מה הוא אומר?
״אפשר תעודה״?
על אותו עיקרון %%$0066
לא לזה התכוונתי.
לטענתו כל אחד מעביר את התיק בשיקוף, גם אזרחים עם רישיון.
מה הוא יעשה אם הנשק שלו נמצא בתוך התיק?
- סליקאי זהב

Everest כתב:TsurTriger כתב:פעם היתי מתעצבן שהיו מבקשים ממני להעביר את התיק שיקוף, למרות שהצגתי רישיון נשיאת נשק.
מה אתה עושה?
מיידע את הסורק שהנשק נמצא בתיק.
אין עם זה שום בעיה.
הסריקה נועדה לבדוק שאף אחד לא מבריח מטען חבלה פנימה או אמל"ח ברמת פלוגה.
- סליקאי זהב

TsurTriger כתב:Everest כתב:TsurTriger כתב:פעם היתי מתעצבן שהיו מבקשים ממני להעביר את התיק שיקוף, למרות שהצגתי רישיון נשיאת נשק.
מה אתה עושה?
מיידע את הסורק שהנשק נמצא בתיק.
אין עם זה שום בעיה.
הסריקה נועדה לבדוק שאף אחד לא מבריח מטען חבלה פנימה או אמל"ח ברמת פלוגה.
זו הפקרת נשק מצידך סתם שתדע.
אם מישהו בצד השני של מכונת השיקוף ישים לב ויתפוס את התיק ויברח אתה תואשם בהפקרה, וגם רכבת ישראל תאכל אותה.
ואם אתה ספורטאי ובדיוק קנית את ה-1000 כדורים שלך ואתה מעביר אותם בתיק אז לא יעזור "ליידע" כי זה מספיק חשוד גם אם זה חוקי.
בקיצור - נשק ואמל"ח לא מעבירים במכונת שיקוף.
- סליקאי זהב

לך לשומר, תגיד לו "אחי, יש לי בתיק נשק, אפשר במקום שיקוף שתבדקו ידנית בסגנון הישן של פותחת תיק בבקשה"
או שהוא יגיד לך "בסדר אחוקי, בוא אבדוק אותך ידנית את התיק - פותחת תיק בבקשה"
או שהוא יבקש ממך לשים את הנשק עליך ולהעביר את התיק בשיקוף.
זו לא הפקרה לדעתי. סיטואציה דומה : מה יקרה אם תשב בבית קפה והנשק בתיק ויבוא גנב ויחטוף את התיק. גם זו הפקרה? או שזה כבר שוד?
או שמבקרים שהנשק בתיק, אתה יושב מחובק עם התיק חלילה שאף אחד לא יגנוב אותו (וזה בכלל לא מחשיד או מעורר פאניקה אצל הסובבים איתך
)
זו לא הפקרה לדעתי. סיטואציה דומה : מה יקרה אם תשב בבית קפה והנשק בתיק ויבוא גנב ויחטוף את התיק. גם זו הפקרה? או שזה כבר שוד?
או שמבקרים שהנשק בתיק, אתה יושב מחובק עם התיק חלילה שאף אחד לא יגנוב אותו (וזה בכלל לא מחשיד או מעורר פאניקה אצל הסובבים איתך
- סליקאי זהב

ניתן להיכנס לרכבת עם אקדח כל עוד ברשותך הרישיון של הכלי בשני מצבים.
1.
רישיון זמני עם תעודה מזהה, קח בחשבון שלוקח זמן להנפקה של הרישיון הקבוע בעקבות העומס על משרדי הרישוי ולכן עדיף לנמלץ את הרישיון הזמני כי חלק ממאבטחי הרכבת עושים את עבודתם נאמנה ולא ייתנו לך להיכנס לרכבת עם רישיון נשק בלוי.
ב.
רק לאחר אימות הפרטים ייתנו לך להיכנס וזה הליך שלוקח זמן.
2. רישיון נשק קבוע, אתה פשוט תעבור בלי בעיה.
עוד פרטים:
3.
קח בחשבון שתמיד עדיף להראות לאבטחה את הרישיון הזמני עם התעודה או התעודה הקבועה טרם המעבר בשער המגנטי כי זה מקפיץ את המאבטחים כשגבר מצפצף ונכנס בביטחון.
4.
קח בחשבון שרישיון לנשק אינו מהווה פתור להעברת תיק במכונת שיקוף ואינו עילה לשימוש ללא נשיאת הנשק עלייך, ישנם מאבטחים שידרשו לראות את האקדח.
5.
הקפדה על הוראות הבטיחות במקום הומה אדם, אבטחה של הכלי, ערנות לסביבה, וידוא נצירה, והצנעתו.
1.
ב.
2. רישיון נשק קבוע, אתה פשוט תעבור בלי בעיה.
עוד פרטים:
3.
4.
5.
- סליקאי ארד

לגבי הסוגיה של לראות את האקדח. זה חוקי בכלל? יש בזה היגיון? מה עם האקדח מוסלק? אני צריך לשלוף את הנשק וליידע את כולם שאני חמוש?
לגבי מעבר תיק בשיקוף - זה חלק מההליך הביטחוני רק צריך ליידע אם הוא ם שלא ייצר בהלה מיותרת
לגבי מעבר תיק בשיקוף - זה חלק מההליך הביטחוני רק צריך ליידע אם הוא ם שלא ייצר בהלה מיותרת
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
אישית, אם יש ברירה וכמעט תמיד יש, אני לא מעביר שום דבר בשיקוף. לא בגלל הפולמוס של צידוק ביטחוני או מידתיות של חירות ופרטיות לעומת שלום הציבור, אלא כי בא לי להקיא מעצם הרעיון.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
TsurTriger כתב:לך לשומר, תגיד לו "אחי, יש לי בתיק נשק, אפשר במקום שיקוף שתבדקו ידנית בסגנון הישן של פותחת תיק בבקשה"
או שמבקרים שהנשק בתיק, אתה יושב מחובק עם התיק חלילה שאף אחד לא יגנוב אותו (וזה בכלל לא מחשיד או מעורר פאניקה אצל הסובבים איתך)
אתה לא צריך ללכת לשומר ולהגיד לו "אחי יש לי נשק בתיק", אתה צריך להראות לו רישיון בר תוקף ותו לא.
זה לא עניינו של אף אחד שיש עליך נשק וזה לא עניינו של השומר מעבר להצגת רישיון בתוקף.
כל מה שקורה מעבר לזה הוא "הגדלת ראש" של המאבטח או הוראות לא נכונות של הקב"ט או סתם נפלת על איזה אהבל.
הוא לא יכול לבקש ממך לשים את הנשק עליך, וזו גם תהיה טעות מצידך.
נשק מוסלק הוא לא עניינו של אף אחד, והדבר האחרון שאתה רוצה זה לשלוף נשק מוסלק במהלך בידוק ביטחוני, בדיוק כשמגיע מאבטח מהכיוון השני להחלפת משמרות שיחשוב שאתה מחבל ששולף נשק, ואת ההמשך תדמיין.
אם תשב בבית קפה והתיק שלך לידך זו סיטואציה שלא דומה בכלל ולא נחשבת להפקרה כל עוד התיק נמצא בשליטתך.
ברגע שהכנסת תיק לשיקוף עם אקדח הוא כבר לא בשליטתך.
יכולים לעצור לך את התיק תוך כדי שהוא עובר במכונה, יכולים להחזיר אותו אחורה אחרי שאתה כבר עברת את המגנומטר, יכולים להגיד לך לחזור אחורה כי ציפצפת בגלל ששכחת את הטלפון בכיס בזמן שהמשקף כבר העביר את התיק שלך עד הסוף ומישהו אחר, תמים לגמרי, יתבלבל ויחשוב שהתיק שלך הוא התיק שלו, כי במקרה יש לכם תיקים דומים, ואז לך תמצא את האקדח.
והערה אחרת - למאבטח אין סמכות לדרוש לראות את האקדח, וזו גם הוראה מסוכנת, בעיקר במצב של היום.
מאבטח צריך לראות שיש לך רישיון נשק בתוקף, ומקסימום לדרוש ממך גם תעודת זהות כדי להשוות.
כל מאבטח שאומר לך להראות לו גם את הנשק ו/או להעביר את התיק בשיקוף למרות שיש לך רישיון הוא:
א) או אידיוט
ב) או שהקב"ט שלו אידיוט
ג) סתם אהבל שלא מבין את העבודה שלו
רישיון נשק זו לא עילה לפטור מבידוק ביטחוני, אבל מושכל ראשון אומר שאם יש לך רישיון בתוקף ואתה מציג אותו, אז גם ככה ב"בדיקה בטחונית" ימצאו עליך אמל"ח, שזה בדיוק מה שהמאבטח מחפש ואמור למנוע ממך להיכנס איתו, אלא אם כן יש לך אישור חוקי להחזיק בו.
כאשר יוצאים מנקודת הנחה שהצהרת על כך שאתה מחזיק באמצעי שהמאבטח אמור לבדוק שלא נמצא עליך, אז אין טעם כל כך לבדוק אותך, למרות שאפשר.
וגם לי כבר אמרו ברכבת ישראל להעביר תיק בשיקוף לאחר הצגת רישיון, פשוט אמרתי לבודק "אני לא יכול", והוא כבר השלים את התשובה "אה הנשק בתיק?" ופשוט נתן לי לעבור בלי שאלות.
במקרה אחר עברתי מול המאבטח במגנומטר וציפצפתי והוא פשוט לא שם לב אליי, כי הוא היה עסוק בעבודת "סדרנות" במקום "אבטחה", ובוודאי שלא שם לב להצגת רישיון.
אגב, במקרה הזה מנהל התחנה דווקא לקח את זה כמובן מאליו ש"אדם עם רישיון גם ככה לא אמור להעביר תיק בשיקוף", כי המקרה הגיע לידיעתו.
- סליקאי זהב

תסלחו לי אבל מי שלוקח את הנשק בתיק ולא על הגוף זה גם הפקרה וגם הפקרות. אלא אם התיק צמוד אליו בהצלב כל הזמן. או מקסימום פאוצ יעודי על המותן.
אם הנשק בתיק ועזבת את התיק לידך ומישהו חטף את התיק - זה הפקרה. אם תוכיח שתקפו אותך והורידו ממך את התיק בכוח זה משהו אחר.
אם הנשק בתיק ועזבת את התיק לידך ומישהו חטף את התיק - זה הפקרה. אם תוכיח שתקפו אותך והורידו ממך את התיק בכוח זה משהו אחר.
- סליקאי כסף

דברים שרצוי להימנע מהם באשכול זה:
1. מתן רעיונות לאנשים שמחפשים נקודות תורפה במערכי אבטחה אזרחיים בישראל.
אחד ממנהלי הפורום הזכיר את זה כאן: http://www.haslik.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2730
2. אמירות גורפות לגבי האינטליגנציה של זולתנו בגלל משהו שלא תואם את הניסיון או את ההשקפות שלנו.
1. מתן רעיונות לאנשים שמחפשים נקודות תורפה במערכי אבטחה אזרחיים בישראל.
אחד ממנהלי הפורום הזכיר את זה כאן: http://www.haslik.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=2730
2. אמירות גורפות לגבי האינטליגנציה של זולתנו בגלל משהו שלא תואם את הניסיון או את ההשקפות שלנו.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
tkgs כתב:תסלחו לי אבל מי שלוקח את הנשק בתיק ולא על הגוף זה גם הפקרה וגם הפקרות. אלא אם התיק צמוד אליו בהצלב כל הזמן. או מקסימום פאוצ יעודי על המותן.
אתה מדבר שטויות.
אבל אני לא ארחיב כאן על הנושא.
גם ככה הנושא גולש למקומות שהשתיקה יפה להם.
כל השרשור נזהרתי במילותיי והגלישה פה היא מעבר למידע שאני חושב שאסור שיהיה כתוב על דפי פורום פתוח לעיני כל.
- סליקאי זהב

אולי די עם השרשור הזה???
לא חסרות לנו צרות???
לא חסרות לנו צרות???
רבות מחשבות בלב איש ועצת ה' היא תקום.
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
אקדח זה חשוב,אמונה לא פחות
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד