מחירי מטווחים ותחמושת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מחירי מטווחים ותחמושת
עד שאתה לא בעל עסק, אתה לעולם לא תבין על ההוצאות שכלולות בזה.
שלא נדבר על הביטוחים, שכירות וכדו.
(גם אני עצמאי)
שלא נדבר על הביטוחים, שכירות וכדו.
(גם אני עצמאי)
- סליקאי זהב

MasjazZ כתב:אני חדש לעולם האקדחים, כרגע אינני מרגיש בטוח ביכולות הירי שלי. מה שאני מחפש זה לדעת איפה יש מקומות זולים (יחסית) שאפשר לבצע בהם ירי חופשי...
תודה
קודם כל - טוב מאוד שאתה מעוניין להשתפר - זה לא מובן מאליו וראוי להערכה. כתבת שאינך מרגיש בטוח ביכולות הירי שלך - יהיה טוב מאוד אם תוכל לפרט כיצד לפי אילו קריטריונים אתה מדרג את רמת הירי שלך.
אני מפריד בין הירי עצמו (בתנאים נינוחים), לבין התנהלות "מבצעית" (שליפה, דריכה, החלפת מחסניות ירי ממצבים וכו' וכו'). הרבה פעמים מדלגים על הראשון וקופצים ישר לשני. הייתי מתרכז בהתמקצעות בירי מדויק - ולאט לאט מצרף את הפרמטרים האחרים.
כמה טיפים זולים מאוד (מאוד!)
1. לא לחפש פגיעות. הרבה יורים במטווח מתגמלים את עצמם ביציאה מתמונת כוונות למבט על המטרה - ומיד מנסים להסיק מסקנות לכדור הבא. אני ממליץ לירות על גליון שחור מט שבמרכזו מדבקה לבנה - עליה מכוונים. זה אמור להקשות עליך לראות את הפיספוסים - ולמנוע את התיקון "המתבקש". אני קורא לזה לירות בחוג פתוח - ולא בחוג סגור.
2. להמעיט בירי חי - ולהרבות ב"יבשים" - יורים מיומנים מאוד בתחומים הספורטיבים יודעים לומר שהם פגעו במטרה רק לפי מצב הכוונת הקדמית בזמן הירי. את הפגיעה פיזית במטרה מוודאים רק בסוף התרגיל הרבה הרבה אחרי שהכדור יצא. תרגל עשרות ומאות נקירות מבוקרות אל מול חומת המפגע והתרגל לראות את תמונת הכוונות ולאן היא בורחת בזמן הנקירה היבשה. עם הזמן תראה שהנקירה היבשה לא מזיזה את תמונת הכוונות - את המשמעות תראה בירי החי.
3. לצלם את עצמך - בקש מאחרים שיצלמו אותך יורה מהצד החזק שלך (אפילו ביבשים) - עקוב אחרי האחיזה האצבע וקו הכוונות - חלק מהדברים שטעונים שיפור כבר יגלו לך.
4. אל תאפשר לאף אחד להלחיץ אותך בלהוציא כדור - כולל אתה - ומצד שני אל תחזיק את עצמך בכח בתמונת כוונות עד שיצא כדור. אפשר לוותר - לנוח - ולחזור לנסיון נוסף.
5. יש בפורום הזה 4800 איש, עם 9600 דעות שונות (כולל אותי) - כל אחד למד לירות במקום אחר ובמסגרת אחרת. קבל בשיקול דעת עצות של אחרים - יש יותר מדרך אחת לירות ויש אפילו יותר משתיים. ומה שעובד לאחד לא בהכרח עובד לשני.
לירי מדויק נינוח תוכל להכניס את המוטיבים המבצעיים שלך לאט לאט. מצב מותן לתמונת כוונות - וחזרה. שליפה מלאה לתמונת כוונות - וחזרה (אפילו לא צריך להוציא כדור). תמונת כוונות להחלפת מחסנית לחזרה לתמונת כוונות.
ואם אתה בכל אופן מחליט להוציא כסף כדי להתמקצע - אני ממליץ על קורס ירי מעשי (גם אם תחליט שלא להכנס לתחום). ב-40 שעות המדריכים הטובים ילמדו אותך את העקרונות הבסיסיים לירי נכון. שם תגלה כמה מהדברים שמחפפים בדקות ספורות בחידושי רשיון דורשים שעות כדי ללמוד נכון וליישם נכון.
בהצלחה.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
תודה...
- סליקאי ארד

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד