רשמים - בחירת נשק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: רשמים - בחירת נשק
צור
תתחדש
דבר נוסף.ה CZ רחב יותר מהגלוק ב 7ממ וגבוה יותר ב 3 ממ.
השמנמן יותר הוא ה CZ וגם הקשה יותר להסלקה.
תתחדש
דבר נוסף.ה CZ רחב יותר מהגלוק ב 7ממ וגבוה יותר ב 3 ממ.
השמנמן יותר הוא ה CZ וגם הקשה יותר להסלקה.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
glock34 כתב:אני חושב שבחירת נשק על פי נוחות בירי זו לא תמיד הבחירה הנכונה. נשמע לא לעניין אז אני אסביר.
אני לוקח את הגלוק רק כדוגמא:
גלוק לטעמי ולדעת רבים, לא מגיע מהחברה בתצורה כזו שתאפשר לי לקחת אותו מהקופסה ולשים על החגורה. אז כן מבחינת אמינות הוא אותו גלוק אמין ומוכר לכולם אבל, הדק פח, כוונות (אם אפשר לקרוא להן ככה) פח, ידית אחיזה לא להיט ועושה רעש של כיסא נדנדה על דק מעץ.
טוב ברור שלקרוא לנ"ל אקדח נוח לא יבוא בחשבון. מה שכן, לאחר פחות מחצי שעה עבודה ומעט זמן מטווח הופך הנ"ל לאקדח המועדף עלי להגנה עצמית לעבודה וכאקדח בית.
וכן חשוב מאוד לעשות חשבון כולל להחלפת כוונות מערכת הדק וכו'.
מי שרוצה לחסוך קצת אפשר גם לפלש חלקים ולהחליף רק קונקטור, ובמקום להחליף כוונות רק לסובב אותן (או רק את האחורית) עד להחלפה.
לקחת 3 אקדחים לירות 20 כדור עם כל אחד מהם זה נחמד מינוס, אחר כך מגלים את התכונות הפחות טובות. הצעד הנכון לדעתי בלבד, מחקר מעמיק ירי באקדחים כמו שהם מגיעים ואם ניתן בשל אחרים עם שיפורים (שעדיין תואמים את ההגדרה נשק נשיאה) ואז רק לקבל החלטה.
בהצלחה.
הכל עניין של טעם והגדרה.
המון גופים מוסדיים נושאים יום את הגלוק כמו שהוא מהקופסא כאקדח שירות. בניו יורק מגדילים לעשות ומפנקים את השוטרים בהדק גרוע יותר במשקל 12 פאונד.
בתכלס הכלי עושה את העבודה כמו שהוא.
תחשבו שבעבר שוטרים היו חמושים באקדחים תופיים ומעבר לנשק חצי אוטומטי הוא כבר שידרוג גדול.
תחשבו שבעבר הלא רחוק כל כוחות הביטחון היו חמושים באקדחי fn עם הדק נוראי ופסי דריכה שקרעו את האצבעות.
בסופו של יום זה היורה ולא הכלי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
באחד מימי השישי ברוט, בתוך דיון מעמיק ופרטני על שני אקדחים ספציפיים עם אחד המדריכים הותיקים יותר שם, מרוב ששיגעתי אותו על דקויות, אמר לי : "אם אתה מסתדר עם סובארו אתה תסתדר גם עם מזדה..." ואז קיבלתי הארה! חח : משום שמתאפשר לנו (ע"י הפורום בעיקר) אנחנו לפעמים נכנסים לרמות השוואה ודקדוק כ"כ משוגעות וקיצוניות בלי לשים לב, ולפעמים גם על דברים לא חשובים, במטרה לוודא שנצא מהמטווח עם הכלי הנכסף והמושלם בשבילינו.
נכון, צריך קצת כיוון והתייעצות וצריך התאמה וכו'... אבל ממילא אף פעם לא נדע מה חווית הנשק ועד כמה באמת מתאים לנו עד שנישא אותו ונירה בו לפחות מס' חודשים.
כך שלדעתי כמעט הכל זה עניין של הרגל בתחום הזה..
נכון, צריך קצת כיוון והתייעצות וצריך התאמה וכו'... אבל ממילא אף פעם לא נדע מה חווית הנשק ועד כמה באמת מתאים לנו עד שנישא אותו ונירה בו לפחות מס' חודשים.
כך שלדעתי כמעט הכל זה עניין של הרגל בתחום הזה..
בוודאי שהכל הרגל.
שנים יריתי עם גלוק שהדבר היחיד ששופר בו הוא ההדק כלומר החלפת קונקטור.כי זה מה שהיה.
האקדח היה פחות טוב ?לא.
לא היו כוונות והדקים וכלום.ראשית ימי הגלוק.
עם הזמן באו השיפורים והתאבון איתם.
האקדח שלי לא דומה למקור.למה?כי אני פסיכי.זה עושה אותי יורה יותר טוב לא ולא.
זה בסך הכל משפר אותי בקצת.ואפילו הופך אותי למפונק.אני לא יכול היום לגעת בהדק של גלוק סטנדרטי או להיסתכל בכוונות הסטנדרטיות.פסיכי כבר אמרתי.
כמו לרדת ממרצדס לסובארו.
לפני 30 שנה זה היה בוודאי מוסיף לי. היום הבן שלי מפונק לא יודע מה זה אקדח סטנדרטי.
בסוף גם עם האקדח הכי גרוע זה היורה ורמת האימון.
בעוד מס שבועות אחרי שאגמור לשפר את כל האקדחים שלי ולירות כמה מאות כדורים עם כל אחד.
ולתת למס חברים לירות בהם לשם ההתרשמות.אנסה לבצע השוואה בן אקדח סטנדרטי לשלי.
אכתוב את רשמיי.
שנים יריתי עם גלוק שהדבר היחיד ששופר בו הוא ההדק כלומר החלפת קונקטור.כי זה מה שהיה.
האקדח היה פחות טוב ?לא.
לא היו כוונות והדקים וכלום.ראשית ימי הגלוק.
עם הזמן באו השיפורים והתאבון איתם.
האקדח שלי לא דומה למקור.למה?כי אני פסיכי.זה עושה אותי יורה יותר טוב לא ולא.
זה בסך הכל משפר אותי בקצת.ואפילו הופך אותי למפונק.אני לא יכול היום לגעת בהדק של גלוק סטנדרטי או להיסתכל בכוונות הסטנדרטיות.פסיכי כבר אמרתי.
כמו לרדת ממרצדס לסובארו.
לפני 30 שנה זה היה בוודאי מוסיף לי. היום הבן שלי מפונק לא יודע מה זה אקדח סטנדרטי.
בסוף גם עם האקדח הכי גרוע זה היורה ורמת האימון.
בעוד מס שבועות אחרי שאגמור לשפר את כל האקדחים שלי ולירות כמה מאות כדורים עם כל אחד.
ולתת למס חברים לירות בהם לשם ההתרשמות.אנסה לבצע השוואה בן אקדח סטנדרטי לשלי.
אכתוב את רשמיי.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
תסלחו לחסר ידע בתחום ומומחה קטן מאוד בנושא ... אבל משהו מוזר לי.
אני קורא בפורום הזה רק כמה חודשים אבל קראתי המון אחורה.
אין ספק שגלוק הוא היצרן הנפוץ ביותר. אבל יש דיסוננס מעניין.
מצד אחד כולם משבחים את היצרן ומוצריו.
מצד שני, תמיד מציינים ש"מהקופסא" הוא פחות טוב מחלק מהיצרנים ונדרשים שיפורים לא מעטים כדי להגיע למוצר איכותי.
הגלוקים גם הכי יקרים. ובתוספת השיפורים הנדרשים (הדק חרא, כוונות לא ראויות למאכל אדם ועוד ברכות ומחמאות מגלוקאים מכובדים) מחירם כמעט כפול מ"תחליף" איכותי לא פחות ישר מהקופסא ...
אז תסבירו בבקשה מה הקטע ?
** אני רחוק מלבקר או לחרחר מלחמות. רק לא מצליח להבין ...
אני קורא בפורום הזה רק כמה חודשים אבל קראתי המון אחורה.
אין ספק שגלוק הוא היצרן הנפוץ ביותר. אבל יש דיסוננס מעניין.
מצד אחד כולם משבחים את היצרן ומוצריו.
מצד שני, תמיד מציינים ש"מהקופסא" הוא פחות טוב מחלק מהיצרנים ונדרשים שיפורים לא מעטים כדי להגיע למוצר איכותי.
הגלוקים גם הכי יקרים. ובתוספת השיפורים הנדרשים (הדק חרא, כוונות לא ראויות למאכל אדם ועוד ברכות ומחמאות מגלוקאים מכובדים) מחירם כמעט כפול מ"תחליף" איכותי לא פחות ישר מהקופסא ...
אז תסבירו בבקשה מה הקטע ?
** אני רחוק מלבקר או לחרחר מלחמות. רק לא מצליח להבין ...
Si vis pacem, para bellum
- סליקאי כסף
90% פוזה (האקדח של כוחות הבטחון)
10% סיבות אמיתיות (כגון מגוון מחסניות ואיבזור)
בדיוק כמו אנשים שבוחרים רולקס. רולקס זה השעון הכי נפוץ אצל מי שמחפש שעון שופוני.
(תכף יסקלו אותי. הלכתי להביא פופקורן)
בדיוק כמו אנשים שבוחרים רולקס. רולקס זה השעון הכי נפוץ אצל מי שמחפש שעון שופוני.
- סליקאי זהב
גלוק הוא לא בדיוק 90% פוזה, זה אחד האקדחים הנמכרים ביותר בעולם
ולא חסרים עוד סוגי אקדחים...
ולא חסרים עוד סוגי אקדחים...
================================================
יְהוָה, יִשְׁמָרְךָ מִכָּל-רָע: יִשְׁמֹר, אֶת-נַפְשֶׁךָ.
יְהוָה, יִשְׁמָר-צֵאתְךָ וּבוֹאֶךָ--מֵעַתָּה, וְעַד-עוֹלָם.
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
רולקס זה גם אחד השעונים הנמכרים בעולם.
ועדיין, רולקס לא נמצא בחמשת השעונים הטובים בעולם (מבחינת מורכבות ושענות).
ועדיין, רולקס לא נמצא בחמשת השעונים הטובים בעולם (מבחינת מורכבות ושענות).
- סליקאי זהב
1. זה לא רק פוזה (אני לא נושא גלוק), זה גם עניין של שירות וחלפים. אתה יכול לקרוא כאן בסליק או בפייסבוק או בפורומים אחרים על אנשים שקנו כלי נשק אקזוטיים והיום יש להם משקולת ברזל בגלל קפיץ, מחסנית או כל דבר אחר שכל נשק יכול לפתור תוך כמה דקות עם החלק המתאים.
2. כמובן זה שמערכת הביטחון הולכת איתו בהחלט עוזר, צריך לזכור כי רבים קיבלו את הכשרתם במסגרת צבאית ו"התרגלו" לכלי בדיוק כפי שהיה בעבר עם הFN, הזיג או עם הברטה 0.22 שהייתה נפוצה בארצנו.
3. לאנשים אין יכולת לבצע פיזית ירי במספר רב של כלים אז הם הולכים על המוכר והידוע.
4. זה בהחלט אחד האקדחים הנמכרים ביותר אי פעם ויש לו אמינות גבוהה.
5. מגוון חלפים, שיפורים וחלקים.
6. מותר לשאת נשק אחד בלבד בארץ אז אין מקום לטעויות (מלבד ספורטאים וגם הם כמה מאות ואלו שהוציאו רישיונות לפני 96).
2. כמובן זה שמערכת הביטחון הולכת איתו בהחלט עוזר, צריך לזכור כי רבים קיבלו את הכשרתם במסגרת צבאית ו"התרגלו" לכלי בדיוק כפי שהיה בעבר עם הFN, הזיג או עם הברטה 0.22 שהייתה נפוצה בארצנו.
3. לאנשים אין יכולת לבצע פיזית ירי במספר רב של כלים אז הם הולכים על המוכר והידוע.
4. זה בהחלט אחד האקדחים הנמכרים ביותר אי פעם ויש לו אמינות גבוהה.
5. מגוון חלפים, שיפורים וחלקים.
6. מותר לשאת נשק אחד בלבד בארץ אז אין מקום לטעויות (מלבד ספורטאים וגם הם כמה מאות ואלו שהוציאו רישיונות לפני 96).
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
אולי קנית רולקס מזוייף...
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
ruger magnum 0.357
glock 19 gen 4
לדעתי, ההצלחה העולמית המסחררת של גלוק נובעת מכך שזה אקדח גנרי לחלוטין וכל הדגמים של הגלוק (למעט 42-43 החד טוריים) "אוכלים" את כל האביזרים של גלוק בלי התאמות וכו. גם גלוק 26 הקטן יכול לקבל מחסנית 30 כדור וכו. האפשרות להחליף את הקנה והמחסנית וככה באקדח אחד לקבל 3 קליברים גם עושה לו טוב ומושכת רוכשים פוטנציאלים ומתלהבים למיניהם (בעיקר בחו"ל כי בארץ זה בעייתי להחליף קליבר וצריך רשיון לכל קנה)
בכל מקרה כאשר מישהו הולך לקנות כל מוצר שאמור לשרת אותו לאורך זמן , תמיד הוא מחפש את המוצר שיש לו הכי הרבה חלפים או חלקים תואמים ולכן הגלוק כ"כ מבוקש.
בכל מקרה כאשר מישהו הולך לקנות כל מוצר שאמור לשרת אותו לאורך זמן , תמיד הוא מחפש את המוצר שיש לו הכי הרבה חלפים או חלקים תואמים ולכן הגלוק כ"כ מבוקש.
- סליקאי כסף

לפטור את העניין בפוזה זה לא מדוייק...
אני מכיר המון אנשים שהוציאו רישיון לאחרונה, ולא מבינים דבר וחצי דבר באקדחים. השם הראשון שקפץ להם לפה, היה גלוק.
למה? קשה לומר פוזה... הם מחפשים כלי שיעשה את העבודה, ויעשה אותה טוב ולאורך זמן... לא ניתן להתכחש לעובדה שהגלוק הוכיח את עצמו מעל ומעבר, הוא זמין, מוכר ולכולם יש אותו... זה המתכון המושלם לעדר שירוץ לקנות בלי הרבה בדיקות...
הקהילה הנפלאה בפורום הזה, נותנת תחושה שאנחנו מוקפים בנושאי נשק מביני עניין, שבקיאים בכל הפרטים, ויורים בלי סוף. זה לא נכון. חלק גדול מאוחזי הנשק בישראל אפילו לא קרוב להיות כזה...
בסופו של דבר, גלוק רחוק מלהיות בחירה רעה, ויורה שמעולם לא הכיר משהו אחר, וזה גם לא מעניין אותו, בסוף יתרגל להדק ולכוונות, ובעצם לכל דבר שתדחף לו... לא מפתיע, שאדם שעשה קצת מחקר, וטרח להצטרף לקהילה כמו זו, יעשה בחירה הרבה יותר שקולה ומחושבת מאשר היורה החדש הממוצע...
וכמובן שיש אנשים כמו אריק, שקונים ומשפרים, ונגדם כבר אין טענות. הוא בדק ומצא את האקדח כמתאים ביותר עבורו. כמו שאמרתי... זה רחוק מאוד מלהיות בחירה רעה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
הסיבה שלגלוק יש את האיבזורים והחלפים בכמות כ"כ גדולה בארץ ובעולם זה כי אנחנו קבענו את השוק.
המוצר הזה ממש לא קבע את השוק, כי הוא יחסית פשוט.
כמו שכולם בין השנים 2009-2013 היו קונים אייפון והמכשיר מבחינה טכנולוגית היה ונשאר נחות מבין המתחרים, השם שלו הוא זה שקבע את השוק.
והיום גם כשאייפון לא המוצר הכי נמכר בשוק יש לו את הכי הרבה חלפים ואביזורים.
אבלללל
היום כשסמסונג, LG ועוד חברות רבות פרצו את השוק עם היצע טכנולוגי טוב יותר, השוק הבין את זה והתחיל לרכוש אותו ולנטוש את האייפון, ועכשיו יש גם להם איבזורים וחלפים אין סופיים.
אותו דבר צריך לעשות בשוק של הנשק.
נקנה CZ וסמית אז גם להם יהיה, זה הכל עניין של ביקוש.
היום יש הרבה יותר נושאי CZ וסמית מבעבר ואני מאמין שזה רק עניין של זמן עד שיהיה את הסוויץ הזה שכולם ינטשו את הגלוק ויעברו למתחרים הטובים יותר (כן!!! טובים יותר!
)
או שלא
המוצר הזה ממש לא קבע את השוק, כי הוא יחסית פשוט.
כמו שכולם בין השנים 2009-2013 היו קונים אייפון והמכשיר מבחינה טכנולוגית היה ונשאר נחות מבין המתחרים, השם שלו הוא זה שקבע את השוק.
והיום גם כשאייפון לא המוצר הכי נמכר בשוק יש לו את הכי הרבה חלפים ואביזורים.
אבלללל
היום כשסמסונג, LG ועוד חברות רבות פרצו את השוק עם היצע טכנולוגי טוב יותר, השוק הבין את זה והתחיל לרכוש אותו ולנטוש את האייפון, ועכשיו יש גם להם איבזורים וחלפים אין סופיים.
אותו דבר צריך לעשות בשוק של הנשק.
נקנה CZ וסמית אז גם להם יהיה, זה הכל עניין של ביקוש.
היום יש הרבה יותר נושאי CZ וסמית מבעבר ואני מאמין שזה רק עניין של זמן עד שיהיה את הסוויץ הזה שכולם ינטשו את הגלוק ויעברו למתחרים הטובים יותר (כן!!! טובים יותר!

או שלא

S&W M&P Shield
TsurTriger כתב:90% פוזה (האקדח של כוחות הבטחון)
הגלוק נבחר כאקדח של כוחות הביטחון בהרבה מקומות בעולם לא סתם.
1. בתכלס עושה את העבודה (דיוק, פשטות הפעלה, תחזוקה וכו)
2. מחיר
3. אמרנו כבר מחיר? מחיר של גלוק בשערי המפעל הוא בערך $75 לחתיכה. לקוחות מוסדיים מקבלים אותו במחירים של $150-$200.
אז ההשוואה צריכה להיות יותר לכיוון שעוני CASIO ולא לרולקס :)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר