בואו לדבר לספר ולהשפיע.[ביקורת ירי במטווחים]

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: בואו לדבר לספר ולהשפיע.[ביקורת ירי במטווחים]

על ידי חדש » 14 מרץ 2016, 07:00

TsurTriger כתב:מה שהלך היום במאיר רוט, נשמע מוזר ועל הבלתי אפשרי שמדריך יתן למישהו "להשתולל" כיד המלך.
הכל שם לפי הנהלים, אפילו לשלוף אקדח מהנרתיק אסור (וישר מאיר מבקש ממי שמוציא אקדח עם מחסנית, להחזיר אותו מהר לנרתיק). היתי דיי בשוק מכמות האנשים שמגיעים למטווח שם.

ענית לעצמך. תבוא כשיש פחות אנשים ואל תקרא לאימון ''להשתולל'' אפילו במרכאות, ויתנו לך להתאמן כמו שצריך.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 14 מרץ 2016, 12:15

TsurTriger כתב:מה שהלך היום במאיר רוט, נשמע מוזר ועל הבלתי אפשרי שמדריך יתן למישהו "להשתולל" כיד המלך.
הכל שם לפי הנהלים, אפילו לשלוף אקדח מהנרתיק אסור (וישר מאיר מבקש ממי שמוציא אקדח עם מחסנית, להחזיר אותו מהר לנרתיק)..

הנהלים נוצרו בראש וראשונה לטובתך ובטיחותך ולמען בטיחותם של כל באי העסק.
חובתו של בעל העסק לשלוט על אופן נשיאת הנשק בתוך החנות שלו, וגם לאכוף את זה במקרה הצורך.
ובתור לקוח אתה אמור לכבד את נוהלי המקום, כי רצונו של אדם כבודו (ביחוד בביתו שלו).
ברוב המטווחים בארה"ב הכניסה עם נשק מותרת רק כשהוא פרוק, המחלק תפוס לאחור, ובתוך תיק יעודי.
ולפני שאתה מגיע לקו יורים, אתה מציג את הנשק בפני ה-RANGE MASTER.

לגבי המטווח עצמו, למרות מה ש"חדש" אמר יש עדיין מקום לשיפור.
האפשרות לעשות אימון אפקטיבי לא צריכה להיות תלויה בהיכרות אישית עם בעל המטווח/מדריך ספציפי.
היא צריכה להנתן ולהבנות בהתאם לרמת הביטחון של המדריך ביכולות היורה.
הכי קל למדריך זה לשבת בצד, לשחק עם הטלפון שלו ולחכות שישרפו את התחמושת וילכו במקום להיות אקטיבי.

והכי גרוע שמכניסים יורים חופשיים לתוך קבוצה של מחדשי רשיונות.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoramhai » 14 מרץ 2016, 14:44

אקדח נוצר רק למען מטרה אחת והיא להרוג

מכיוון שכך נקבעו כללי הבטיחות במטווח ירי, שמעצם מהותו מכיל יורים מכל הרמות המינים והסוגים.
אישית , אם אהיה נוכח המטווח שבו המדריכים הם COOL וסחבקים ומרשים לבצע אל פרזדנטה ושליפה מהקרסול,
ועוד תרגילים מתרגילים שונים וזאת שלא במסגרת של אימון מיוחד לקבוצת יורים מוכרת
אפסיק את הירי שלי ואצא מהטונל מיד.

ממליץ לכולם לנהוג באחריות ובזהירות.
ושכל אחד יחליט לעצמו למי צל"ש ולמי טר"ש
מנהל הסליק
מנהל הסליק

על ידי TsurTriger » 14 מרץ 2016, 14:51

WOW
איזה עליהום. לא הבנתם אותי.
1. ברגע שהגעתי לכניסה, ראיתי שיש שלט לפרוק את הנשק - כך עשיתי (בעמדת הפריקה) ורק אז נכנסתי לתוך המטווח.
2. ברגע שיובל התפנה אלי, ודיברנו על נרתיקים והציג כמה, שאלתי "האם אפשר להוציא את הנשק מהנרתיק? הוא פרוק" והוא נתן לי אישור ורק אז הוצאתי אותו והעברתי אותו אל יובל.
3. מי שהוציא את הנשק לא פרוק זה בחור שהיה לפני. לאותו בחור מאיר אמר לו להחזיר מיד את הנשק לנרתיק בחצי נזיפה (אחרי הכל מאיר בן אדם נחמד מאוד ונעים).
4. לרגע לא זלזלתי בנהלים - להפך.
5. בגלל העומס שהמטווח צריך להתמודד איתו וכמות המאסיבית של הבאים, הן להתעניינות בנשק בפעם הראשונה, הן להפקדה, הן לחידוש, הן לאימון וכדו, מצריכה הקפדה איתנה על הנהלים מבלי האפשרות לסטות ימינה או שמאלה. ולכן, מפליא אותי שבמטווח של מאיר רוט (שזה נראה כמו פס של מפעל ייצור - קבוצה אחרי קבוצה נכנסים לטווח) יהיה חופש בירי חופשי.

עכשיו אפשר לחזור ולנשום אוויר עמוק עמוק. לרגע ולא לרגע זלזלתי חלילה בנהלים של מטווח כזה או אחר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 14 מרץ 2016, 16:19

yoramhai כתב:אקדח נוצר רק למען מטרה אחת והיא להרוג
אם אהיה נוכח המטווח שבו המדריכים הם COOL וסחבקים ומרשים לבצע אל פרזדנטה ושליפה מהקרסול,

אני מאמין שהאמת עוברת איפשהו באמצע בין התרגילים המסובכים שציינת, לבין ירי סטטי לעבר מטרה סטטית שכל תכליתו לשרוף את התחמושת שקנית במיטב כספך במטווח.

לא תמיד אתה רוצה לתרגל אל פרזידנטה, אבל בהחלט רוצה לתרגל את מיומנויות השליפה וירי בהצבעה ואולי החלפת מחסניות והמטווח צריך לאפשר את זה במידה ואתה לא מסכן את ביטחונם של האחרים.

גם במסגרת מועדון ירי מעשי יש מגוון יורים עם רמות מיומנות שונה ואף אחד לא עוזב את המטווח כשאלה שמיומנים פחות יורים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amitaikl » 14 מרץ 2016, 16:28

אני יורה במטווח במיכלין בחיפה.
ביום שישי האחרון פגשתי שם חבר ברבע לתשע.
הכניסו אותנו לירות בתשע, לפני המחדשים.
המדריך, אריק (יורה ירי מעשי), נתן לנו להתחמם קצת, אח"כ הרחיק את המטרות כדי לאפשר ירי לטווחים יותר ארוכים, אח"כ החזיר לעוד מקצה, ובסוף תרגול על double tapping.
אני בסהכ מאוד מרוצה מהמקום וספציפית מאריק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArikB » 14 מרץ 2016, 16:29

איתמר

בירי מעשי בטיחות היא ערך עליון.
במסגרת ירי מעשי היורים מוכרים ויודעים על מי לסמוך או לא.ועל מי שלא מתרחקים או מרחיקים.
וכאשר מבצעים תרגיל בירי מעשי מבצע אותו יורה אחד בהשגחת מדריך או שופט(בתחרויות).
ניתן לבצע תרגילים במטווח כאשר המדריך מלווה כל יורה בנפרד.
זה לא יוכל להיות בקבוצה לא מאורגנת שבא כל אחד בא למטרה אחרת.
במסגרת ירי חופשי במטווח והכי גרוע שמצורפים לחידושי רישיון ניתן לעמוד לירות ולהיתעצבן.
הפתרון להתארגן בקבוצה לתאם זמן למטווח ועשות אימון יעיל.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 14 מרץ 2016, 17:30

זה מאד הגיוני %%$0077
המדריך לא יאפשר לי לירות בשום צורה חוץ מ"התנוחה המסיונרית".. כי הוא לא יודע אם אני יודע,
ואיך ידע אם הוא לא יאפשר לי זאת?
למיטב ידיעתי המדריך מוכשר להדריך יורה במגוון תרגילים, אם שישה יורים זה הרבה מידי ,שיוסיפו מדריך, או שיגרעו יורים.
ואם ידרש ירה יורה בודד עם מדריך.
הפיתרון של yoramhai לעזוב מידית את העמדה מחשש, אולי נכונה אבל אך ורק בגלל שהמדיך לא באמת מדריך
אלא ח.ל [חחיב להיות], ואין אשמת היורה.
מדריך סביר לא יאפשר, "השתוללות" גם בקבוצה לא הומוגנית, אלה יצמד לכל יורה בתורו.
זה אומנם "ביזבוז" מבחינת המטווח, אבל הם לא מתנדבים אלא מתוקבלים הכסף טוב.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי BorisGold » 14 מרץ 2016, 19:41

amitaikl כתב:אני יורה במטווח במיכלין בחיפה.
ביום שישי האחרון פגשתי שם חבר ברבע לתשע.
הכניסו אותנו לירות בתשע, לפני המחדשים.
המדריך, אריק (יורה ירי מעשי), נתן לנו להתחמם קצת, אח"כ הרחיק את המטרות כדי לאפשר ירי לטווחים יותר ארוכים, אח"כ החזיר לעוד מקצה, ובסוף תרגול על double tapping.
אני בסהכ מאוד מרוצה מהמקום וספציפית מאריק.

אני גם יורה במיכלין (יש לי מנוי) וכבר פעמיים נפלתי על מדריך שלא היה מוכן אפילו להרחיק מטרות מעבר ל7 מטר -שלא לדבר על תרגילים.
לעומת זאת,נפלתי גם על המדריכים אחרים שהיו הרבה יותר נחמדים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נוסע מתמיד » 14 מרץ 2016, 21:03

הייתי במטווח בת ים לצורך חידוש רשיון
הגעתי למטווח והצגתי את עצמי בפני סימון ובפני המדריך ונכנסו למטווח כדי שאעבור את האימון
לפני הירי ספרתי על העבר שלי כיורה והנסיון רב השנים שלי עם נשק ולאחר שהתחלתי לרות והמדריך ראה את המיומנות
שלי ובגלל זה שהייתי לבד הוא נתן לי לירות באופן חופשי במגוון של תרגילים שעשתי מהמקום כמו שליפה מנרתיק, החלפת מחסניות ועוד
(לצערי לא יכולתי לעשות דבר מעבר לירי סטטי עקב בעיה שהייתה לי באחת הרגליים באותו הזמן).
לאורך כל הזמן המדריך עמד מאחורי והשגיח שלא אעשה איזו שטות.
היות וזה היה המצב אז מירי של 50 כדור לאישור הרשיון הפחתי את הירי לאימון של כמה מאות כדורים שמאוד נהניתי מימנו.

על מאיר רוט אני יכול להעיד שאני ממכיר אותו מהיום שהוא החל את עסקי הנשק שלו. הייתי אצלו במטווח לאימון והייתי לבד ולמרות
שמאיר מכיר אותי טוב ומכיר את הנסיון שלי בתחום הוא לא הירשה לי אף תרגיל מעבר לירי בו אני אוחז את האקדח מכוון למטרה דורך ויורה.
אישית זה מאוד הפריעה לי ולא נהנתי.
מאיר רוט אדם שלא לוקח סיכונים מיותרים ואם הוא מתנהג עם הלקוחות שלו כפי שהתנהג איתי טוב הוא עושה. ועל אחת כמה וכמה עם אנשים שהוא אינו מכיר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 14 מרץ 2016, 21:37

יורה חדש ללא נסיון ושאינו חכמולוג
אמור לשכר את שרותיו של מדריך חיצוני, לשלם על מטווח "פרטי" לשעה
לרכוש תחמושת בכדי ללמוד שליפה, והח' מחסניות , תפעול מעצורים.
דבר שדורש אימון של לפחות שני אימונים עם מרווח בינהם לצורך התמעה.
מי ישערך עלויות יבורך.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Neon Golden » 14 מרץ 2016, 23:53

yoramhai כתב:אם אהיה נוכח המטווח שבו המדריכים הם COOL וסחבקים ומרשים לבצע אל פרזדנטה ושליפה מהקרסול,

אז רק כדי לחדד ומבלי לפגוע בכוונת השרשור המבורכת...

מנהל הסליק - כותב - שאם יראה במסגרת ירי חופשי נושא נשק ברשיון 'שהוא לא מכיר' מבצע במטווח בנוכחות ובפיקוח מדריך ירי "תרגילים מתרגילים שונים" - יפסיק ירי ויצא מהטונל.

אז במטווח תחת פיקוח מדריך לא - אבל בשער שכם, מול גבעת התחמושת, במזרח ירושלים, בדיזנגוף בתל אביב, בבאר שבע מול התחנה המרכזית - שם אין לך שום בעיה שהם "יתרגלו" שליפה מהקרסול כשהם מוקפים בחפים מפשע וכולם צורחים "מחבל - מחבל - תירה בו!!!".

יוצא שגם אתה לא סומך על נושאי הנשק הרגילים לעשות כל דבר יותר מורכב מירי סטטי מ-8 מטר עם שולחן נוח לפניהם, וגם יוצא שאין לך שום אמון ביכולת ההדרכה והליווי של מדריכי הירי.

אפילו יעקב עמית בשיא התקופה המצמצמת לא התבטא כך. למה אז בעצם לא לסגור את הבסטה?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 15 מרץ 2016, 08:58

Neon Golden כתב:
yoramhai כתב:אם אהיה נוכח המטווח שבו המדריכים הם COOL וסחבקים ומרשים לבצע אל פרזדנטה ושליפה מהקרסול,

אז רק כדי לחדד ומבלי לפגוע בכוונת השרשור המבורכת...

מנהל הסליק - כותב - שאם יראה במסגרת ירי חופשי נושא נשק ברשיון 'שהוא לא מכיר' מבצע במטווח בנוכחות ובפיקוח מדריך ירי "תרגילים מתרגילים שונים" - יפסיק ירי ויצא מהטונל.

אז במטווח תחת פיקוח מדריך לא - אבל בשער שכם, מול גבעת התחמושת, במזרח ירושלים, בדיזנגוף בתל אביב, בבאר שבע מול התחנה המרכזית - שם אין לך שום בעיה שהם "יתרגלו" שליפה מהקרסול כשהם מוקפים בחפים מפשע וכולם צורחים "מחבל - מחבל - תירה בו!!!".

יוצא שגם אתה לא סומך על נושאי הנשק הרגילים לעשות כל דבר יותר מורכב מירי סטטי מ-8 מטר עם שולחן נוח לפניהם, וגם יוצא שאין לך שום אמון ביכולת ההדרכה והליווי של מדריכי הירי.

אפילו יעקב עמית בשיא התקופה המצמצמת לא התבטא כך. למה אז בעצם לא לסגור את הבסטה?

כעיקרון הייתי מסכים אתך בכל מילה , אבל , זה לא מה שהוא אמר במדוייק.
מה שהוא אמר :
אם אהיה נוכח המטווח שבו המדריכים הם COOL וסחבקים ומרשים לבצע אל פרזדנטה ושליפה מהקרסול,

יש לציין שגם אני לא חיבבתי את התגובה הזו במיוחד. הבעיה שלי היא עם המילה "מוכרת".
אם אני מגיע למטווח בפעם הראשונה לוקח מדריך לאימון מיוחד להדרכה אישית והמדריך מאשר לי ומשגיח על מעשי , מה הבעיה?
אימון נבנה בשלבים , ואני מאמין ומקווה שאפשר לסמוך על המדריך שמדריך אותי.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 15 מרץ 2016, 11:11

בתחילת הדרך בירי מעשי הייתי מגיע עם עוד חבר מהקורס לירי חפשי מעבר למפגשי המועדון,
היינו אחרי קורס ירי מעשי ומספר אימונים, החבר הוא אחד הקלעים הטובים בארץ באקדח (אולימפי).
התאפשר לנו לתרגל שליפות וכו׳ היינו שנינו בלבד עם מנהל המטווח. באיזשהו שלב מנהל המטווח העיר לו על פליטת כדור לתקרה, זה קרה יותר מפעם אחת. לא היה דרמתי, סביבה מבוקרת והכל, קולטי נתזים, אבל בהחלט מלמד שקיים סיכון ובוודאי שעם יורים פחות מיומנים.
לא בכל מטווח מתאפשר לתרגל תרגילים בזמן ירי חפשי, כפי שצויין למעלה - במטווח אשדוד כאשר מחדשי הרשיון משוחררים ונשארים לבד עם המדריך - אם הוא יווכח שאתם מיומנים ובטיחותיים, יאפשר בד״כ תרגול מורכב ואף יעזור, לא הרגשתי שם לחץ לסיים מהר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 15 מרץ 2016, 11:22

בלי שום קשר, ההמלצה שלי ליורים חסרי נסיון היא ראשית כל ללמוד ולתרגל את הבסיס.
גם במטווח סטטי, אפשר לשרטט מטרות קטנות ולדמות ירי למרחק, אפשר למלא מעט כדורים רנדומלית בכל מחסנית ולתרגל החלפת מחסנית בגמר תחמושת שמגיע בהפתעה, אפשר לירות כדור, לכופף ידיים ולחזור שוב לתמונת כוונות, או להניח ולהרים את האקדח מהשולחן. עניין השליפה המהירה הוא שולי לחלוטין בשלב הזה. אם לוקח יותר משתי שניות להוציא כדור ראשון מדוייק( ולרוב מי שאני רואה במטווח זה לוקח 5-10), אז עדיף לשלוף בנחת ולהמשיך לתרגל רכישת כוונת והוצאת כדור מהירה תוך הקפדה על הכללים הבסיסיים.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד