גלוק 26
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גלוק 26
bnsagi כתב:glock34 כתב:הבעיה?:
בגלל גודלו ומשקלו הוא נוטה להיות קופצני, שלא לומר קופצני מדיי. ולכן לא הייתי ממליץ לך לסכן את העוברים ושבים מסביבך.
Dude, WHAT THE @#$%?!?!
אני אנסה לענות. להבדיל מירי במטווח, כל כדור שפספס את המטרה הופך לסכנה לחפים מפשע. ליורה מתחיל (ביותר) עם אקדח מאתגר לתפעול יהיו הרבה כדורים שיפספסו...
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
BNSAGI,
כידוע אי אפשר לדעת מתי ואיפה בדיוק אנחנו עלולים להיקלע למצב חירום, ואם יש בסביבתנו עוד אנשים מלבד המפגע, אז כדאי שנהיה אחראיים ונשתמש באקדח שקל יותר לשלוט בו. אני לא חושב שגלוק 26 הוא לא נשק נשיאה טוב, אלא פחות עדיף ליורה מתחיל זה הכל. ומאוד יכול להיות שלך, גלוק 26 הוא האקדח המועדף, וזה בסדר גמור. אני פחות מסתדר איתו ולכן באופן אישי קשה לי להמליץ עליו. את העובדה שהוא אקדח קטן וקופצני אי אפשר לשנות ומי שנושא אקדח מסוג כזה כדאי שידע במה מדובר.
אם היית מכיר אותי או קורא תגובות שלי היית מבין שאני חובב גלוקים, יש לי 7 גלוקים שונים והם משמשים אותי מעבודה לנשיאה ותחרויות. היה לי גם את ה 26 ופשוט לא היה בינינו חיבור. אני לא מזלזל חלילה לא באקדח ולא בדעות אחרים, אלא מנסה לעזור ליורה חדש לקבל קצת מושג לגבי הדגמים השונים.
כידוע אי אפשר לדעת מתי ואיפה בדיוק אנחנו עלולים להיקלע למצב חירום, ואם יש בסביבתנו עוד אנשים מלבד המפגע, אז כדאי שנהיה אחראיים ונשתמש באקדח שקל יותר לשלוט בו. אני לא חושב שגלוק 26 הוא לא נשק נשיאה טוב, אלא פחות עדיף ליורה מתחיל זה הכל. ומאוד יכול להיות שלך, גלוק 26 הוא האקדח המועדף, וזה בסדר גמור. אני פחות מסתדר איתו ולכן באופן אישי קשה לי להמליץ עליו. את העובדה שהוא אקדח קטן וקופצני אי אפשר לשנות ומי שנושא אקדח מסוג כזה כדאי שידע במה מדובר.
אם היית מכיר אותי או קורא תגובות שלי היית מבין שאני חובב גלוקים, יש לי 7 גלוקים שונים והם משמשים אותי מעבודה לנשיאה ותחרויות. היה לי גם את ה 26 ופשוט לא היה בינינו חיבור. אני לא מזלזל חלילה לא באקדח ולא בדעות אחרים, אלא מנסה לעזור ליורה חדש לקבל קצת מושג לגבי הדגמים השונים.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

ArikB כתב:הסיבה שקניתי אותו היא כאקדח גיבוי ולא ככלי ליום יום.
אמרת את זה בעצמך.
גלוק 26 (עם מאריך מחסנית או בלי, לעולם לא יהיה תחליף לאקדח קומפקטי או אקדח שירות בגודל מלא.
זו מעולם לא הייתה כוונת הייצרן.
הוא תמיד ישאר בחזקת אקדח גיבוי, או אלטרנטיבה אחרונה למצבים בהם אתה לא יכול לשאת משהו גדול יותר (נדרש להסלקה מקסימלית).
זו בדיוק התכלית של האקדח הזה ואת זה הוא עושה בצורה מצויינת וגם ורסטילית (מקבל מחסניות של כלים גדולים יותר).
וכשח"ח תיקלע לצרה, כל כלי שיהיה לך יהיה טוב יותר מאשר זוג ידים ריקות - "טוב אקדח קטן על גופך, מאשר אקדח גדול בכספת".
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:וכשח"ח תיקלע לצרה, כל כלי שיהיה לך יהיה טוב יותר מאשר זוג ידים ריקות - "טוב אקדח קטן על גופך, מאשר אקדח גדול בכספת".
א.
אז זהו שלא.
Heavy is good...heavy is reliable.
glock34 כתב:BNSAGI,
כידוע אי אפשר לדעת מתי ואיפה בדיוק אנחנו עלולים להיקלע למצב חירום, ואם יש בסביבתנו עוד אנשים מלבד המפגע, אז כדאי שנהיה אחראיים ונשתמש באקדח שקל יותר לשלוט בו. .
זה נכון לגבי כל מצב וכל כלי נשק.
רק להזכיר לך שבאינתיפדה האחרונה כל הבלתי מעורבים שנפצעו/נהרגו "מאש ידידותית" נורו בכלי נשק ארוכים או אקדחי שירות בגודל מלא.
איך אומרים "זה לא החץ והקשת - זה האינדיאני".
אנשים חפים מפשע נפגעו לא כי אותו אדם לא שלט בנשק שלו, אלא בגלל חוסר מיומנות בניתוח הסיטואציה. זויות ירי, לחדול מיידית כאשר מישהו "חותך" לך את הקנה וכו'.
וזה מביא אותי חזרה לנושא החבוט והנדוש של אחריות אישית.
כל מי שקונה גלוק 43, שילד, גלוק 26 וכל שאר הכלים מהמשפחה של סאב-קומפקט עושה את זה בידיעה מוחלטת שהוא לא קונה איזה בארט שיכול להוריד מחבל מקילומטר.
כל אחד כזה מודע מראש שהוא קונה כלי מוגבל ל2-3מטר, מוגבל בתחמושת, מוגבל בגודל קת, מוגבל ביכולת אחיזה טובה, מוגבל, מוגבל, מוגבל..
בקיצור תן קצת קרדיט לאנשים שהם לא ישלפו וינסו לפגוע עם כלי כזה במרחק של 10-15 מ'
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר
את הקרדיט אני נותן למקצוען(מי שעבר הכשרה טובה ומיומן מאד בכלי).
קשה לי לתת קרדיט ליורה חדש.בלי לזלזל באיש.
את המגבלות לומדים מהרבה אימונים ולא מקריאה בפורום זה או אחר.
ואחרי הרבה אימונים הופכים למקצוענים.
מי שקונה כלי כזה ומתחייב ללמוד להיתאמן ולהיתמקצע מבחינתי אחלה.
לא בטוח שמי שקונה כלי כזה מודע למגבלות כפי שציינה.במיוחד ברגע האמת.
אני יורה איתו באימוני ירי מעשי מאות כדורים בחודש בשביל להתמקצע למרות שאני יכול לירות ב17 ביתר קלות.
קל לעבור מה26 ל17.קשה בכיון ההפוך.
את המגבלות לומדים מהרבה אימונים ולא מקריאה בפורום זה או אחר.
ואחרי הרבה אימונים הופכים למקצוענים.
מי שקונה כלי כזה ומתחייב ללמוד להיתאמן ולהיתמקצע מבחינתי אחלה.
לא בטוח שמי שקונה כלי כזה מודע למגבלות כפי שציינה.במיוחד ברגע האמת.
אני יורה איתו באימוני ירי מעשי מאות כדורים בחודש בשביל להתמקצע למרות שאני יכול לירות ב17 ביתר קלות.
קל לעבור מה26 ל17.קשה בכיון ההפוך.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ArikB כתב:איתמר
אני לא נותן קרדיט לאף אחד - כולל לעצמי.
בעצם אולי לכמה בודדים שכל עיסוקם הוא רק בזה (טוד ג'ארט, ג'רי מיצ'לק וכו').
יצא לי לפני שבועיים לירות ב-FN אחרי כמה שנים טובות שלא נגעתי בכלי כזה.
בוא נגיד שלא הייתי לוקח את המטרה כדי להשוויץ בפני החבר'ה.
אף אחד לא נולד עם אקדח ביד, ומומחיות זה דבר שמגיעים אליו אחרי עבודה ואימונים.
אנחנו לא חיים בארה"ב ובסופו של יום כל אחד נאלץ לבחור בכלי אחד ויחיד שישרת בצורה הטובה ביותר את המטרות שלו.
כל אחד עם הפשרות והאילוצים שלו - עם זה הוא יצטרך להלחם ועם זה הוא יצטרך לנצח.
כשהאלטרנטיבה היא לקנות אקדח שבסופו של דבר ישאר במגירה, או לא לקנות בכלל.
אני רוצה להאמין שאם לדפנה מאיר שנרצחה בעתניאל בביתה מול ילדיה היה אקדח קטן כל האירוע הזה היה יכול להסתיים אחרת לגמרי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

UoUo,
לא התרשמתי מ GUSS שהוא טיפוס מתנשא או מזלזל, אני נהנה לקרוא את התגובות שלו, הוא בעל ידע וניסיון.
התשובה הזאת נכתבה בהומור קל, לפעמים תשובה בסגנון כזה מדרבנת יותר את השואל (הלא מנוסה בד"כ) לחשוב יותר לעומק על השאלה ששאל או הפתרון שהוצע.
לא צריך ישר לתקוף, אם קוראים את התגובה כמה פעמים רואים שהיא די מכוונת.
באותה הזדמנות רוצה לחזק את מה שאריק ואיתמר אמרו, הגלוק 26 היה הבחירה הראשונה שלי, הגעתי לחנות במטרה ברורה לקנות אותו, לאחר שיריתי בו טרם קניה בשני מטווחים שונים הרגשתי בדיוק את מה שהם אמרו לגבי ירי בפרט ותפעול בכלל.
תודות לאנדי ממאיר רוט, ללירן מלהב ולחברים שסייעו לי לטווח ב 6 אקדחים הגעתי בסוף לזה שמתאים לי.
לא התרשמתי מ GUSS שהוא טיפוס מתנשא או מזלזל, אני נהנה לקרוא את התגובות שלו, הוא בעל ידע וניסיון.
התשובה הזאת נכתבה בהומור קל, לפעמים תשובה בסגנון כזה מדרבנת יותר את השואל (הלא מנוסה בד"כ) לחשוב יותר לעומק על השאלה ששאל או הפתרון שהוצע.
לא צריך ישר לתקוף, אם קוראים את התגובה כמה פעמים רואים שהיא די מכוונת.
באותה הזדמנות רוצה לחזק את מה שאריק ואיתמר אמרו, הגלוק 26 היה הבחירה הראשונה שלי, הגעתי לחנות במטרה ברורה לקנות אותו, לאחר שיריתי בו טרם קניה בשני מטווחים שונים הרגשתי בדיוק את מה שהם אמרו לגבי ירי בפרט ותפעול בכלל.
תודות לאנדי ממאיר רוט, ללירן מלהב ולחברים שסייעו לי לטווח ב 6 אקדחים הגעתי בסוף לזה שמתאים לי.
- סליקאי ארד

לפעמים עדיף בלי.
מי שחושב שהוא קם בבוקר מתחגר ויוצא לרחוב וחי בתחושת רמבו. הוא בדיוק הדוגמא לאחד שעדיף שלא ישא אקדח. אני תמיד דואג להזכיר לאנשים שנושאים נשק סביבי, שזה לא חובה ולא כולם בנויים לזה, זה מגיע עם המון אחריות אם באימונים ואם ביכולות תגובה ומענה.
כן גלוק 26 לא 26, שילד EMP לא מעניין! הכי חשוב זה אימונים נכונים וטיפול נכון באקדח בכדי לשמור על כשירותו.
נניח שיש לי גלוק 42 ונקלעתי למצב חירום, למה שלא אנטרל מפגע מ 10-15 ואפילו 25 מטרים? מה המצב עד כדי כך גרוע? 25 מטרים זה עדיין טווח יעיל וגם יותר מזה (אני יורה (מתאמן) איתו על פלטות 8" למרחקים גדולים יותר). הבעיה היא לא האקדח, אלא היורה שמגביל אותו. וקשה לי לתת קרדיט ליורה חדש שעלול לחשוב בטעות שאם הכוונת האחורי והקדמית מאופסות על המטרה שם יפגע הכדור, מבלי להתחשב לשאר הפרמטרים החשובים והעיקריים שמרכיבים ירי. זאת אחת הסיבות שמבחינתי התקנת לייזר על אקדח היא אסון. היורה מרוכז במטרה ובלחפש את הנקודה במקום להתרכז בביצוע הירי עצמו.
אז נכון, ירי אולי לא לומדים פה בפורום, אבל בהחלט ניתן לקבל מושג ולמצוא הרבה עזרה בכל הקשור לענף.
מי שחושב שהוא קם בבוקר מתחגר ויוצא לרחוב וחי בתחושת רמבו. הוא בדיוק הדוגמא לאחד שעדיף שלא ישא אקדח. אני תמיד דואג להזכיר לאנשים שנושאים נשק סביבי, שזה לא חובה ולא כולם בנויים לזה, זה מגיע עם המון אחריות אם באימונים ואם ביכולות תגובה ומענה.
כן גלוק 26 לא 26, שילד EMP לא מעניין! הכי חשוב זה אימונים נכונים וטיפול נכון באקדח בכדי לשמור על כשירותו.
נניח שיש לי גלוק 42 ונקלעתי למצב חירום, למה שלא אנטרל מפגע מ 10-15 ואפילו 25 מטרים? מה המצב עד כדי כך גרוע? 25 מטרים זה עדיין טווח יעיל וגם יותר מזה (אני יורה (מתאמן) איתו על פלטות 8" למרחקים גדולים יותר). הבעיה היא לא האקדח, אלא היורה שמגביל אותו. וקשה לי לתת קרדיט ליורה חדש שעלול לחשוב בטעות שאם הכוונת האחורי והקדמית מאופסות על המטרה שם יפגע הכדור, מבלי להתחשב לשאר הפרמטרים החשובים והעיקריים שמרכיבים ירי. זאת אחת הסיבות שמבחינתי התקנת לייזר על אקדח היא אסון. היורה מרוכז במטרה ובלחפש את הנקודה במקום להתרכז בביצוע הירי עצמו.
אז נכון, ירי אולי לא לומדים פה בפורום, אבל בהחלט ניתן לקבל מושג ולמצוא הרבה עזרה בכל הקשור לענף.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב

glock34 כתב:לפעמים עדיף בלי.
אחי...
הגישה שלך שוללת מאיתו (הכוונה הרוב הדומם) יכולת מאד בסיסית - והיא שיקול דעת והגיון בריא.
באיזשהו מקום זה לא מכבד, ובמידה מסויימת נשמע אפילו מתנשא.
רק להזכיר לך - אנחנו חיים במדינה שבה יש יותר מ-100K נשקים פרטיים מכל הסוגים והקטרים. החל ממגנום 44, וכלה ב-0.22 שורט.
בנוסף, מסתובבים ביננו כל הזמן כמה אלפי חיילים בסדיר ובמילואים חמושים בנשק אוטומטי.
גם במציאות יום יומית של פיגועי טרור, אף אחד עדיין לא קם בבוקר ויוצא בתחושה של רמבו שהולך להציל את העולם.
אתה רואה את זה עומד למבחן המציאות יום יום שעה שעה במשך 66 שנות קיומה של המדינה.
וגם אם נלך למדינה שבה אתה גר כעת שבה מס' כלי הנשק שבידי הציבור שווה בערך למס' האוכלוסין (~270 מליון נכון ל-2010), אתה לא רואה את זה קורה. כן פעם פעמיים בשנה מישהו מתחרפן ומחליט להשתולל - אבל יחסית לגודל האוכלוסיה ומס' כלי הנשק שיש בידי הציבור זה אפסי.
כל זה למה? כי לרובינו יש קצת חומר אפור בין האזניים...
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

איתמר בעניין הזה אתה צודק[קיים מחסור ברמבואים
]
אך לדעתי העניין הוא אחר,
מסה הולכת וגדלה של אוחזי נשק חדשים באו לעולם, חלק מסויים מהם,לא בדיוק בעל נסיון בתחום,
רחוקים ממושגים כמו רתע,פלינצ' תמונת כוונות ,רדיוס כוונות, עבודת הדק,ירי בהצבעה, ירי יבש, Calling Your Shots,שלא להזכיר בטיחות, וכד'
הם נוהרים אחד אחר השני, ומזינים אחד את השני, בבחינת "פירקתי" 50 כדורים- אני מהזה חזק בעיניינים,
ויש לי 10 כדורים מאאאגניבים כמו של ברוס ויליס..
וכמו השוטר הטוב הם כותבים אבל,,לא קוראים, ובטח לא קורעים עצמם באימונים.
מי שלא מבין כי דרך הקנה עוברים או אמורים לעבור , יותר שקלים ממחירו של כל האקדח ומתחרבש שבועות על 200-500 שקל, לא באמת מבין מה הבעיה.
ושוב, אין לחלוטין כאלו בפורום...
חג בטוח ושמח.
אך לדעתי העניין הוא אחר,
מסה הולכת וגדלה של אוחזי נשק חדשים באו לעולם, חלק מסויים מהם,לא בדיוק בעל נסיון בתחום,
רחוקים ממושגים כמו רתע,פלינצ' תמונת כוונות ,רדיוס כוונות, עבודת הדק,ירי בהצבעה, ירי יבש, Calling Your Shots,שלא להזכיר בטיחות, וכד'
הם נוהרים אחד אחר השני, ומזינים אחד את השני, בבחינת "פירקתי" 50 כדורים- אני מהזה חזק בעיניינים,
מי שלא מבין כי דרך הקנה עוברים או אמורים לעבור , יותר שקלים ממחירו של כל האקדח ומתחרבש שבועות על 200-500 שקל, לא באמת מבין מה הבעיה.
ושוב, אין לחלוטין כאלו בפורום...
חג בטוח ושמח.
פחות -לרוב זה יותר,,
GUSS כתב:איתמר בעניין הזה אתה צודק[קיים מחסור ברמבואים %%$0066 ]
אך לדעתי העניין הוא אחר,
ושוב, אין לחלוטין כאלו בפורום... %%$0066
חג בטוח ושמח.
הבעיה היא שיש מי שרואה כך את כל נושאי הנשק כקבוצה - אם נלך לפי דבריך הצעד הבא הוא פשוט לא לאשר רשיונות חדשים וזהו, או לקבוע שרירותית איזה קורס יקר שכולם חייבים לעבור, ובעתיד גם זה לא יספיק אז נכריח אנשים לקחת עוד הדרכה ועוד...אגרות, טסט לנשק, אולי בעתיד גם בדיקת זיהום אוויר ושימוש רק בשמן מורשה ומואשר ע"י הבט"פ, מטווח חובה פעם בחצי שנה וכו'.
אין סוף לדרישות שאפשר לדרוש בשם ה"מקצועיות", ה"בטיחות" ובעיקר הכסת"ח.
חינוך זה משהו שאמור להירכש בבית, כך גם היחס לנשק ותרבות של מקצוענות (במתמטיקה, בנשק ובכל דבר אחר).
סלח לי על הפואטיקה, אבל כרגע אנחנו נמצאים במצב שניצנים של תרבות נשק מתחילים להתעורר אחרי חורף ארוך מאוד שנכפה עלינו ע"י הממשלה. יש פה דור חדש של נושאי נשק שלא מכיר נשק חוץ ממסגרת צבאית או בטחונית, לא היה סבא בבית שילמד לצוד או אבא שילמד בטיחות, זה לא דבר שנבנה ביום אחד והאדם המושלם האחרון מת לפני 2016 שנים.
צריך לתת לדור הזה לגדול ולפרוח, לטפח את מי שמעוניין לדעת יותר עם הדרכה נכונה (ברוח טובה ולא כחלק מעוד דרישות ממשלתיות וסימון V + מס עקיף), ולאט לאט נשק בידיים פרטיות של אזרחים שומרי חוק יכול להפוך ליותר ויותר מקובל בעיני הציבור.
בעוד דור או שניים הם יהיו המבוגרים האחראים שחושבים שהצעירים של היום לא ממשומעים ולא מקצועיים, וזה יהיה תפקידם ללמד את הדור הצעיר איך לירות ואיך להתייחס לנשק.
באתי ללמוד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד