Micro RONI / Hatman MH1

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: Micro RONI / Hatman MH1

על ידי goral » 16 אפריל 2016, 19:42

ממש לא מגיע לו תודה
רחוק מזה !

מק פורק הוא רעה חולה, הוא בא לכסות על חינוך מבצעי לקוי ביותר בעזרת חתיכת פלסטיק כתומה.

כמו הרעיון המדהים לפרוק נשק בלי לבצע נקירה, אז שיקשקת שלוש פעמים, בדקת ושיקשקת שוב, ונגיד שמסיבה הכי הזויה עדיין יש כדור בקנה, במקום לנקור אותו ב-60 מעלות בצורה מבוקרת מה אתה עושה ? מוריד את הנשק מכריז עליו פרוק ובעצם מוריד את כל הדריכות המבצעית שלך מהכלי כי "בדיוק פרקת אותו"

הצבא הולך קדימה נהלי הנשק אחורה
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הדק ודופק » 16 אפריל 2016, 19:48

ליאור45 כתב:
Max2 כתב:מישהו יכול להסביר לי איזה שימוש יש לזה לאדם מן הישוב ?

Fun

דווקא לאדם מהיישוב ( איו"ש ) יש לזה שימוש.... בהנחה פשוטה שאקדח במקרה של חדירה של מחבלים פחות יעיל מנשק ארוך אך הנזק שנשק ארוך יגרום אם יתחיל ירי בין בתים הוא גדול הרוני הוא פתרון מעולה!!! פחות נזק כיאה לאקדח ומצד שני נוחות ירי בעת הסתערות...

אני יודע על הרבה מתיישבים שקנו את הרוני ומסתובהים איתו ביומיום כתחליף לאמ16 מסורבל.

מחכה בקוצר רוח לשיווק של המיקרו רוני.

והירי עם ערכת רוני הוא פשוט תענוג!
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר.ב » 16 אפריל 2016, 20:01

goral כתב:ממש לא מגיע לו תודה
רחוק מזה !

מק פורק הוא רעה חולה, הוא בא לכסות על חינוך מבצעי לקוי ביותר בעזרת חתיכת פלסטיק כתומה.

כמו הרעיון המדהים לפרוק נשק בלי לבצע נקירה, אז שיקשקת שלוש פעמים, בדקת ושיקשקת שוב, ונגיד שמסיבה הכי הזויה עדיין יש כדור בקנה, במקום לנקור אותו ב-60 מעלות בצורה מבוקרת מה אתה עושה ? מוריד את הנשק מכריז עליו פרוק ובעצם מוריד את כל הדריכות המבצעית שלך מהכלי כי "בדיוק פרקת אותו"

1000+
אבל... מק פורק זה רק השלב האחרון שהתחיל בפריקה, המשיך במופזית ועוד שלל פטנטים הזויים שנועדו לכסת"ח משפטי וחינוך מבצעי קלוקל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי הדק ודופק » 16 אפריל 2016, 20:39

ניר.ב כתב:
goral כתב:ממש לא מגיע לו תודה
רחוק מזה !

1000+
אבל... מק פורק זה רק השלב האחרון שהתחיל בפריקה, המשיך במופזית ועוד שלל פטנטים הזויים שנועדו לכסת"ח משפטי וחינוך מבצעי קלוקל.

מק פורק הוכנס לצבא כנוהל מהסיבה הפשוטה.
משחקים בנשק!!!!
ומכיוון שיש מלא נושאי נשק בצבא שההכשרה שעברו היא 02/03 ומסתובבים כל היום בבסיס עם נשק ובתכלס בזמן אמת הדבר היחיד שיפגעו בו זה הציפור מעליהם או החבר לידם עדיף שאנשים כאלה יהיו עם מק פורק.

המטרה שלו היא וידוא ויזואלי פשוט וקבוע של מצב הנשק (פרוק או לא) ובמידה ורואים את המק פורק בחוץ אוטומטית יודעים ש99 אחוז יש כדור בקנה...
פעם היו מסתמכים על התריס (נשק ארוך) אבל מכיוון שיש לו נטייה להיפתח מכל משב רוח אז אי אפשר לסמוך עליו.
ואין סכנה שהמקפורק יתקע מכיוון שב16 m יש שן חולצת....

כל האמור לא קשור למק פורק לאקדח שזה קטסטרופה שעוד לא ברא השטן!

לאקדחים לרוב אין שן חולצת קפיצית כמו בנשק ארוך והמקפורק לא יוצא החוצה בקלות בדריכה מה שיגרום לכך שבזמן אמת.... ושקיות שחורות.
בנוסף ההתייחסות הבסיסית שיש להתייחס לאקדח כאילו הוא תמיד טעון שונה במהותה מההתייחסות לנשק ארוך שבהגדרה המחסנית בחוץ וכו וכו מה שלא כך באקדח שנישא גם ללא מקפורק עם מחסנית בהכנס.

טמטום שחברות האבטחה צריכות לחייב את המאבטחים שלהם להסתובב עם הקשקוש הזה!
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 16 אפריל 2016, 20:52

itamar כתב:רגע... אותו מייקי זה האבא של מק פורק? %1

א.

גם האבא של מק פורק וגם של ההנחייה לא לבצע נקירה בעת פריקת נשק (כי זו הייתה הסיטואציה בה התרחשו רוב פליטות הכדור). היה ראש תחום קליעה בצה״ל איש חביב וחיובי מאד, חובב נשק אמיתי שצמח מתוך המערכת.
דופק, אני לא מכיר אקדח שאין לו שן חולצת קפיצית. חייל שאין לו הכשרה טובה מספיק, לא אמור להסתובב עם נשק, לא בבסיס ולא ביציאה ממנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי הדק ודופק » 16 אפריל 2016, 20:57

ניר ל כתב:

א.

גם האבא של מק פורק וגם של ההנחייה לא לבצע נקירה בעת פריקת נשק (כי זו הייתה הסיטואציה בה התרחשו רוב פליטות הכדור). היה ראש תחום קליעה בצה״ל איש חביב וחיובי מאד, חובב נשק אמיתי שצמח מתוך המערכת.
דופק, אני לא מכיר אקדח שאין לו שן חולצת קפיצית. חייל שאין לו הכשרה טובה מספיק, לא אמור להסתובב עם נשק, לא בבסיס ולא ביציאה ממנו.

לגביי החיילים לצערי זאת המציאות.

לגבי שן חולצת אני אולי לא מספיק בקי באקדחים אבל בזמנו המדריך ירי אמר שלאקדחים אין שן חובקת ושן חולצת כמו בארוך אלא זה עובד אחרת....ואני סומך עליו כי הוא מדריך ירי קרוב ל20 שנה.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 16 אפריל 2016, 21:13

לצערי מק פורק לא נשאר רק בידיים של רובאי 2-3 אלא נכנס לכל היחידות המבצעיות בצבא.

לדעתי ההתקן הזה יגבה חיים בנוסף לפליטות הכדורים שיש בצבא.
כי חיילים ימשיכו לשחק בנשק. ומי שמשחק בנשק עושה את זה רחוק מהעיניים של המפקדים.
ויום אחד בשעת אמת ההתקן הזה יתקע בבית הבליעה ומישהו ישלם על זה בחיים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי amitaikl » 16 אפריל 2016, 21:33

אני פגשתי את מייקי בבא"ח גבעתי באוגוסט 92. אני הייתי טירון והוא היה אחרי על המדריכות קליעה בבא"ח. הסתובב עם גלילון ועליו כוונת אלביט ואקדח תופי על הירך.
היתה לי איתו פעם שיחה על האלביט. היתה לו דעה מאוד שלילית על כווונת השלכה. אמר כי הן מעלות מהר מאוד את רמת הקליעה מנמוך לבינוני, אבל אז הגרף נעצר ורמת הקליעה נשארת בינונית.לעומת זאת, בכוונות ברזל יש גרף שיפור מתמיד, כל עוד היסודות הוקנו בצורה נכונה ויש תרגול מתמיד של קליעה.

מק פורק וטכניקת הפריקה החדשה הן רעות חולות - שתיהן מושכות לבינוניות נמוכה ומסירות אחריות מנושא הנשק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 16 אפריל 2016, 21:58

א. הייתי מפריד בין אדם שהינו יועץ מקצועי שמביא כלים להחלטת המפקד ובין החלטות מפקדים, ששיקוליהם הם לא רק מקצועיים.

וההוכחה לכך היא דעתו של מייקי על כוונות השלכה אופטיות, כפי שציינת.
אז זה לא הוא. זו המערכת.

ב. זה ששואלים מישהו מה יש בשוק, כגון מק-פורק לא בטוח שהוא זה שחייב את השימוש בזה, וגם אם הוא חתום על ההוראה, אני לא בטוח שההחלטה הייתה שלו, סביר יותר שמעליו.

ג. גם אני חושב שפריקת נשק ארוך ללא נקירה היא רעה חולה. וכשפרקתי במילואים עשיתי זאת כפי שלימדו אותי, עם נקירה. אף אחד לא כפה עליי אחרת בשטח, והסדירים חיו עם זה, אולי בגלל הדרגה, אולי כי אני מילואימניק.

ד. צה"ל באופן כללי מתייחס לרוב החיילים, למעט יחידות מובחרות, בגישה שדי מנטרלת את שיקול הדעת, כדי לא להשאיר מקום לטעויות בשיקול הדעת.
קצת דבילי, אבל אני מבין כל מפקד שנאלץ לכסות את עצמו באופן גורף, עד למתן פקודות אחרות בשטח, עם צוות שהוא סומך עליו.

ולסיכום:
א. כן הצבא הוא מערכת, ולפעמים ביורוקרטיה יוצרת טמטום. ועם זאת אני עדיין תורם למערכת הזו באהבה ואני מילואימניק גאה.

ב. אני בכל זאת חושב על מייקי רק דברים טובים.

גיל.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 17 אפריל 2016, 06:39

הדק ודופק כתב:
ניר ל כתב:

א.

לגביי החיילים לצערי זאת המציאות.

לגבי שן חולצת אני אולי לא מספיק בקי באקדחים אבל בזמנו המדריך ירי אמר שלאקדחים אין שן חובקת ושן חולצת כמו בארוך אלא זה עובד אחרת....ואני סומך עליו כי הוא מדריך ירי קרוב ל20 שנה.

Ok, הבעיה במושגים - שן חולצת תמיד קפיצית, שן פולטת לא בהכרח. אני יכול להבין את ההגיון הטכני מאחורי מה שנאמר לך כי הדגלון/תותב לא מאפשר למערכת להיסגר ולבצע תנועה מלאה לאחור.
היו בעיות אחרות, בעיקר מהסיבה שהתותב לא תוכנן במקור לצרכי שימוש מבצעי אלא לצרכי הובלה.

נעזוב את הוויכוחים ונעזוב את העניין האישי לגופו של אדם, צה״ל מנסה כבר כמעט 70 שנה ללמד את חייליו לפגוע, לכל דור הגורו שלו שלפניו לא היה כלום והוא המציא את הגלגל. מה שחבל בכל הסיפור הזה הוא שאין המשכיות, אין עקומת למידה ושיפור שעולה עם השנים, תמיד מגיעים לאותו קיר ובסוף מוצאים פתרון זמני כדי לעקוף אותו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 17 אפריל 2016, 06:57

נעזוב את הוויכוחים ונעזוב את העניין האישי לגופו של אדם, צה״ל מנסה כבר כמעט 70 שנה ללמד את חייליו לפגוע, לכל דור הגורו שלו שלפניו לא היה כלום והוא המציא את הגלגל. מה שחבל בכל הסיפור הזה הוא שאין המשכיות, אין עקומת למידה ושיפור שעולה עם השנים, תמיד מגיעים לאותו קיר ובסוף מוצאים פתרון זמני כדי לעקוף אותו.

הבעייה נובעת מכך שצה"ל הוא לא צבא מקצועי.
בארה"ב וברוסיה צלף, סמל מחלקה וכו' הם מקצועות שאתה יוצא איתם לפנסיה.
בצה"ל כל דרגי הפיקוד הזוטרים והסגל שמאייש את מערך האימונים וההדרכה מתחלף כל 2-4 שנים במקסימום.
עד שלוחם או מדריך מגיעים למיומנות מסויימת הם משתחררים מהצבא ובמקומם נכנסים "בשר טרי" שצריך ללמד אותם הכל מאפס.
אין המשכיות ואין התמקצעות בשום תחום.
זה נכון גם בצבא הסדיר וגם ביחידות מיוחדות.
ביחידות מיוחדות לפעמים נעזרים במילואימניקים ותיקים שיעבירו את הידע, אבל זה לא משהו מובנה.
הכל עובד בשיטת ה"סמוך" ומתבסס על אנשים שמשוגעים לדבר (הפרה רוצה להניק מאשר העגל לינוק).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי eitan156 » 17 אפריל 2016, 07:45

לא יודע עד כמה מייקי מוכשר כקלע, איש חינוך ומפקד. מה שברור שהוא נכנס למערכת מאד ענייה וחסרה בתחום הקליעה והפתגם הידוע אומר שבמדבר כל קוץ הוא פרח.
מצד אחד המק פורק נראה כמו קסתח אבל תחשבו שיש שיקולים של מערכת. לא של חייל בודד. הצבא כן חושב באופן סטטיסטי ומאמץ פתרונות שהם לא אידיאליים אלא אפטימליים (או תת אופטימליים).
לגבי סטטיסטיקה: לא לשכח שאצלנו כל חייל שנפגע זה מיד אימהות ואבות בוכים בפריים טיים. בצבא ארה"ב? למי ממש אכפת? פעם שמעתי טענה (לא מבוססת) שהאמריקאים לוקחים בחשבון אחוז מסויים של נפגעים בכל אימון ולא מתרגשים מזה יותר מדי.
הבעיה העיקרית היא חינוך: בארה"ב לחלק גדול מהאנשים יש רקע מסויים עם כלי נשק: הם הלכו לצוד פעם עם האבא או ראו את החבר המטומטם שלהם פולט כדור במטוווח או בחצר האחורית כבר בגיל 15.
אצלנו? לא חושב שממש לומדים על נשק לפני הצבא. כמעט ואין גדנע קליעה ונשק זה משהו אסור שרק לפעמים מצליחים לגעת בו מתי שאבא לא שם לב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 17 אפריל 2016, 08:05

eitan156 כתב:אצלנו? לא חושב שממש לומדים על נשק לפני הצבא. כמעט ואין גדנע קליעה ונשק זה משהו אסור שרק לפעמים מצליחים לגעת בו מתי שאבא לא שם לב.

מקווה שלקחת לצומת ליבך את המשפט הזה , אני פשוט הושבתי את 2 ילדי והם קיבלו שיעור ואם רוצים הם יודעים שהם רק צריכים לבקש ואבא ישמח לשבת איתם להסברים נוספים , ככה הורגים את ה"סקרנות שהרגה את החתול".
הייתי עוד יותר שמח אם הייתי יכול לקחת את ילדי למטווח לטווח , כבר כמה שנים הדבר אסור.
כמוכן הם יודעים שאסור לומר לשום חבר שאבא חמוש , והם גם קיבלו הסבר למה ומדוע.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 17 אפריל 2016, 08:17

אתה (איתן)נוגע בנקודה כואבת,
לגבי מייקי - אמנם נולד וגדל בארה״ב, אבל הוא לא היה יועץ חיצוני מומחה שהובא לצה״ל כדי ללמד את העם היושב בציון חרב. הוא רכש את הידע שלו תו״כ תנועה במהלך שירותו, מה שאמר ב 92 זה לא מה שחשב ב 2002.
זה לא שלא היה כלום לפניו, במשך השנים היו לא מעט יוזמות ונסיונות, מומחים שונים וכו׳.
הנקודה הכואבת (אחת מהן) היא גדנ״ע הקליעה,התגייסתי לצה״ל עם רמת קליעה טובה פי כמה משל כל המפקדים והמדריכים שהיו לי, למעט אלו שהיו בעצמם קלעים. בתחילת כתה ט׳ הגיעו נציגי הגדנ״ע להציג בפנינו בתיכון, למי שנדלק על הנושא הייתה אפשרות להצטרף בסכום סמלי ולרכוש הרגלי התנהגות עם נשק חם ומיומנות קליעה, מגיל צעיר בלי לחץ, משך מספר שנים. ברגע שהיה לך את הבסיס הזה, כל השאר היה הרבה יותר פשוט.
מזה שנים רבות שהנושא הזה מוקצה,גם למועדוני הקליעה שעדיין קיימים אסור להתקרב לבתי הספר, כשרק התקרבתי עם הבן שלי למועדון הקליעה העירוני, המדריכים שם יצאו מגדרם כדי לנסות ולעניין אותו.
יש בארץ אנשי מקצוע מעולים, רק שהמערכת ממעטת להשתמש בהם והדג הזה מסריח מהראש.
מכיר אישית חלק מבכירי המערכת, הם היו בדרג החיילים והמפקדים הישירים שלי, לא אנשים טפשים - רק שצריכים להוציא את הראש מהתחת. זה אכן נעשה לעיתים במסגרות קטנות, לא כזו בעיה להנחיל את הידע לכלל הצבא, רק החלטת רמטכ״ל. צבא שמוצא את התקציב לשמר יכולת הצנחת לוחמים, שלא לדבר על השקעת הון עתק בכלי טייס מאויישים, יכול בקלות לתקצב פרוייקט כזה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 17 אפריל 2016, 08:23

argra11 כתב:
eitan156 כתב:אצלנו? לא חושב שממש לומדים על נשק לפני הצבא. כמעט ואין גדנע קליעה ונשק זה משהו אסור שרק לפעמים מצליחים לגעת בו מתי שאבא לא שם לב.

מקווה שלקחת לצומת ליבך את המשפט הזה , אני פשוט הושבתי את 2 ילדי והם קיבלו שיעור ואם רוצים הם יודעים שהם רק צריכים לבקש ואבא ישמח לשבת איתם להסברים נוספים , ככה הורגים את ה"סקרנות שהרגה את החתול".
הייתי עוד יותר שמח אם הייתי יכול לקחת את ילדי למטווח לטווח , כבר כמה שנים הדבר אסור.
כמוכן הם יודעים שאסור לומר לשום חבר שאבא חמוש , והם גם קיבלו הסבר למה ומדוע.

גם אני בעד הגישה הזאת, אמנם בעייתי לקחת למטווח, אך מצד שני הידע נגיש וברור מאד באמצעות הרשת, אפשר להגיע אתם למועדון איירסופט. עם הבן המורעל שלי הגעתי גם לכאן :
https://m.youtube.com/watch?v=mmutLVUoe1I
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד