שאלות לגבי החוק היבש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שאלות לגבי החוק היבש

על ידי TM1 » 21 אפריל 2016, 13:27

בואו לא ניגרר לתגובות קיצוניות וציניות. העולם לא כל כך נורא והמערכות עושות עבודה לא רעה בכלל.
גם המשטרה ומערכת המשפט, למרות שמאוד אופנתי לתקוף אותם כל הזמן.

אי אפשר לצפות לכללים סגורים ומדוייקים כי בבני אדם מדובר. אבל מבחן הסבירות עובד גם בבתי משפט וגם במשטרה. (בתנאי שאתה לא מעורב, כי מי שמעורב תמיד צודק !! מבחינתו לפחות ...)

בחלק גדול מהאירועים בתקופה האחרונה אזרחים השתמשו בנשק. לא מכיר מקרים של כאלו שעמדו לדין.
מצד שני, מי שהולך לריב עם השכן שלו עם אקדח בנרתיק חיצוני (בלי כוונה לשלוף כמובן) הוא דביל ומגיע לו שיחרימו לו את הנשק.

כשאתה עם נשק, אפילו מוסלק, יש עליך אחריות ואתה לא הולך מכות ברחוב או מתערב בריב שיכורים.
קח בחשבון בכל עת שהנשק שעליך הוא אחריות. היה מוכן לשלם מחיר אם אתה טועה.
העובדה שיש לך נשק צריכה להקטין את המוטיבציה שלך להתערב בתקרית כלשהי. לא להגדיל (כי יש לי נשק אז מה'כפת לי).

רוצה לריב עם השכן ? שים ת'נשק בבית.
עם הנשק עליך אתה חייב להיות יותר זהיר מהאדם הסביר הלא חמוש. בלי קשר לשימוש/אי שימוש/שליפה/הסלקה. אתה נושא נשק. אתה החזק בסיטואציה. תיזהר !
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Boltik » 21 אפריל 2016, 13:51

TM1 כתב:העובדה שיש לך נשק צריכה להקטין את המוטיבציה שלך להתערב בתקרית כלשהי. לא להגדיל (כי יש לי נשק אז מה'כפת לי).

+1000
קצר וקולע!
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 21 אפריל 2016, 13:59

ביום יום אני חושב 10 פעמים לפני שאני נגרר לעימות עם אדם כזה או אחר (יש מספיק אידיוטים במדינה הלחוצה הזו, במיוחד על הכביש ובמיוחד במרכז).
כאשר אני חמוש, אני חושב 10000 פעמים לפני שאני נגרר לעימות עם אדם כזה או אחר.
יתרה מזאת, כאשר אני חמוש אני נוטה להתרחק מאיזורים הומי אדם בעיתיים. וזאת כדי למנוע חיכוך.
הנשק עבורי זה מוצא אחרון של חיים ומוות, שאם לא אשתמש בו - כנראה אשלם על כך בחיי. אחרת? הנשק נשאר מוסלק טוב טוב ואף אחד לא צריך לדעת שיש לי נשק.

יש קושי מסוים במדינה הזו לרובנו כאזרחים. רובנו עשה שירות סדיר כזה או אחר וחלקנו גם עושה כיום מילואים. אך ברגע שהשתחררנו מהסדיר הפכנו לאזרחים. עם זאת, לרוב השחרור הוא פורמלי בלבד והשחרור הרגשי ומחשבתי לפעמים לא התרחש במלואו או בכלל. ולכן, חשוב לזכור - אנחנו אזרחים, לא לוחמים במערכת הביטחון. כאזרחים יש חוקים אחרים שחלים עלינו, בפרט כנושאי נשק אזרחי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 21 אפריל 2016, 14:32

pichinan כתב:
Everest כתב:אל תנסה לפרוט את זה, זה לא עובד ככה.
אני אסביר לך בדיוק איך זה עובד:
אם אתה ראש שב"כ שנותן הוראה לחסל 2 מחבלים שנתפסו חיים ואחר כך מנסה לשבש את החקירה ומשתיל חפרפרת בועדת החקירה ולהפליל תת אלוף בצה"ל אתה גם תקבל חנינה לפני הרשעה רק בגלל שאתה יקיר המערכת ולא ירצו להרוס לך את החיים.
אם אתה חפ"ש בכפיר שיורה למחבל בראש אתה תיעצר עד תום ההליכים עוד באותו היום ויעשו עליך עליהום תקשורתי ויאשימו אותך ברצח, רק כי אתה בתחתית שרשרת המזון ואפשר להפוך אותך לשעיר לעזאזל של המערכת.
אותו דבר לגבי אזרח - ירית בעבריין או מחבל ואתה יקיר המערכת? כנראה שתצא מזה די בקלות.
ירית בעבריין או מחבל ואתה סתם אזרח? אתה תעבור חוויה מאוד לא נעימה וכנראה שגם תיכנס לכלא עד אשר אולי יוכח בבית משפט עליון שפעלת בסדר(ניר סומך).

אתה נכנס כאן קצת לפוליטיקה.
לא כל הגולשים כאן חושבים שמה שעשה החפ"ש שלך זה חוקי. אבל לא נראה לי ויכוח לפורום הזה.
לגבי קו 300, צודק, רק לא לשכוח שהיה עוד אחד מלבד ראש השב"כ שהיה מעורב אפילו יותר בפרשה. ואותו אחד, שלא מוזכר בד"כ שכן אינו מאותו מחנה פוליטי כמו ראש השב"כ, עד היום משמש כדוגמא ומופת בחברה הישראלית.

אני לא נכנס לפוליטיקה.
פשוט מנסה להראות את המציאות כמו שהיא, ולא כמו שהיא "כתובה בחוקים".
אם אתה יקיר המערכת אתה תצא ללא פגע, ואם לא, אז יעשו ממך שעיר לעזאזל, בין אם חוקי ובין אם לא.
רות דוד? לא רוצים לפתוח תיבת פנדורה אז סגרו את העניין.
החייל היורה? הוא חפ"ש לעומת מח"ט בנימין שגם ירה והרג את "מי שלא סיכן את חייו" וסגרו את זה ב"ירי לא מקצועי שבטעות הוביל למוות".
"הפרקליט הצבאי הראשי מצא כי עצם ביצוע הירי במסגרת נוהל מעצר חשוד היה מוצדק בנסיבות העניין, ונועד להביא למעצר מיידה הסלע."
עד כמה שזכור לי, ירי כחלק מ"נוהל מעצר חשוד", בעיקר בצבא שלנו שמחמיר מאוד בשביל להתייפיף, כולל ירי של 60 מעלות באוויר.
איך מירי של 60 מעלות באוויר הכדור הגיע לגוף של המחבל? לא יודע..
ירי לרגליים לפי "הוראות פתיחה באש" של הצבא זה רק כאשר אתה צריך לנטרל אותו מלהתקרב אליך והוא לא עצר אחרי ירי באוויר, ובכל מקרה לפני כל סיור דואגים יפה להזכיר לך שאתה בשום אופן לא יורה על מיידי אבנים, בטח לא על כאלה שבורחים(כי הם כבר "לא מהווים סכנת חיים").
ולא חסרות לי עוד דוגמאות.
שורה תחתונה: אתה יורה רק כשהאלטרנטיבה גרועה יותר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GA1 » 21 אפריל 2016, 15:31

Everest,
כמו שהבדיחה אומרת:
זה נקרא ירי באוויר - של הריאות...
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 21 אפריל 2016, 16:15

איך לי זמן ורצון להתחרבש יותר מידי
האקדח אינו האופציה הראשונה!
כמי שגדל ב גיבליה ביפו , למדתי גם לסגת וגם להכריע ב"עימותים"
לרובכם יש אפשרות להכריע מבלי לשלוף רק קצת נחישות.ומודעות .
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Warlord » 21 אפריל 2016, 21:20

חברים
כאזרח טרי (יחסית) נתתם לי הרבה חומר למחשבה על המשמעות של לשאת נשק כאזרח ושיקולים שונים שצריך לשקול.
על כך תודה לכולם.

הערה קטנה -
כדי להסליק אקדח בצורה מלאה צריך אקדח קטן מאוד או אביזרים ולבוש ספציפיים. גלוק 19 בחגורה בדרך כלל אינו מוסלק בצורה מוחלטת גם אם אתם חושבים שכן. אנשים שעומדים קרוב אליכם יוכלו להבחין בו כאשר אתם נעים או בכלל. אני מניח שרובכם לא הולכים עם ז׳קט ונרתיק כתף או גלוק 26 בקרסול.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 22 אפריל 2016, 08:06

Warlord כתב:חברים
כאזרח טרי (יחסית) נתתם לי הרבה חומר למחשבה על המשמעות של לשאת נשק כאזרח ושיקולים שונים שצריך לשקול.
על כך תודה לכולם.

הערה קטנה -
כדי להסליק אקדח בצורה מלאה צריך אקדח קטן מאוד או אביזרים ולבוש ספציפיים. גלוק 19 בחגורה בדרך כלל אינו מוסלק בצורה מוחלטת גם אם אתם חושבים שכן. אנשים שעומדים קרוב אליכם יוכלו להבחין בו כאשר אתם נעים או בכלל. אני מניח שרובכם לא הולכים עם ז׳קט ונרתיק כתף או גלוק 26 בקרסול.

כן ולא
מניסיון אישי אני נושא את הנשק בכמה מצבים ובכמה נרתיקים לטובת הסלקה או הסלקה חלקית. כשהאקדח מוסלק ברמה מלאה וממוקם על הגוף בשעה 4 וכל עוד אני מקפיד כשאני מתכופף אף אחד לא ידע שאני חמוש למעלה משנה. מי כן יודע שאני חמוש? אנשים אחרים שנושאים נשק וקצת יותר מודעים למיקום הכלי.

אז כן ניתן להסליק אקדח עד רמה מסוימת ו"לוותר" על יכולת שליפה מהירה יחסית ויש לתרגל שליפה מהסלקה עמוקה. אבל את זה ניתן לעשות גם באקדח קומפקט כדוגמת גלוק 19 או P07 ולא חייבים לבוש מיוחד, אביזרים או אקדח גיבוי (שילד, 26 וכו').
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 22 אפריל 2016, 09:47

Warlord כתב:
הערה קטנה -

לא מדוייק. יש הרבה משתנים לקחת בחשבון. סגנון לבוש ומבנה גוף לדוגמא. אני מחזיק בP07, ומצליח להעלים אותו לחלוטין. אפילו אנשים שידעו שיש לי אקדח, לא ידעו לקבוע אם הוא עלי כשניסו להסתכל.
יש לי מותניים צרות, ואני הולך בדרך קבע עם חולצה מכופתרת מחוץ למכנסיים. האקדח צמוד לגוף שלי בשעה 4-4.5, ומכוסה לחלוטין ע"י החולצה, כך שאפילו הקליפס בלתי נראה. אם אני שם ג'קט, האקדח כבר קבור לחלוטין...
בנוסף, צריך להבין שמי שלא מחפש את האקדח, לא ימצא אותו בקלות גם אם יש בליטה קטנה. נושאי נשקים ישר יקשרו את הבליטה לאקדח, אבל אנשים ברחוב יתקשו לקשר בין בליטה שנראית אקראית בבגדים לבין כלי נשק.
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי adab » 22 אפריל 2016, 10:30

Digo כתב:
בנוסף, צריך להבין שמי שלא מחפש את האקדח, לא ימצא אותו בקלות גם אם יש בליטה קטנה. נושאי נשקים ישר יקשרו את הבליטה לאקדח, אבל אנשים ברחוב יתקשו לקשר בין בליטה שנראית אקראית בבגדים לבין כלי נשק.

מדהים כמה שאתה צודק. לאזרח מן השורה הבליטה תיראה לרוב כפלאפון או משהו דומה.
הייתי פעם עם חברים איפשהו למשך יומיים, ואפילו שישנו באותו החדר(אל דאגה הנשק איתי בשקש) כששאלתי אחד מהם לאחר מכן אם הוא שם לב שהייתי חמוש הוא היה מופתע שכן... אז אל דאגה, אם מישהו לא מחפש הוא לא יראה את זה
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Warlord » 22 אפריל 2016, 14:18

חברים תחי האופטימיות (המוגזמת).
אותו אחד שירצה לסבך אתכם - הוא זה שיבחין בבליטה באזור המתניים ולא יחשוב שזה טלפון.

כל אחד שיעשה את החשבון שלו.
אני השתכנעתי בגדול והולך על הסלקה מלאה.

חג שמח
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 22 אפריל 2016, 19:01

adab כתב:
Digo כתב:

מדהים כמה שאתה צודק. לאזרח מן השורה הבליטה תיראה לרוב כפלאפון או משהו דומה.
הייתי פעם עם חברים איפשהו למשך יומיים, ואפילו שישנו באותו החדר(אל דאגה הנשק איתי בשקש) כששאלתי אחד מהם לאחר מכן אם הוא שם לב שהייתי חמוש הוא היה מופתע שכן... אז אל דאגה, אם מישהו לא מחפש הוא לא יראה את זה

דיברתי עם חבר מהעבודה. חדר ליד חדר. כל היום באותו איזור. שותים קפה ביחד. דיברנו על המצב, והוא קצין, אז שאלתי אותו למה הוא לא לוקח אקדח. נימק נימוקים, ואז שאל, ואם לך היתה אפשרות היית לוקח אקדח? :-) התחמקתי והלכתי. הוא עדיין לא יודע, וגם אף אחד סביבי לא יודע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Warlord » 22 אפריל 2016, 22:07

אני לא רוצה לבאס אבל אני שוב אומר שבנשיאה מותנית האקדח לא מוסלק לחלוטין וגם שמי שמעוניין לסבך אתכם מסתכל בעין אחרת מאשר שכן ידידותי במשרד או בטיול ורואה דברים שאותו אדם ידידותי לא יראה
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TM1 » 22 אפריל 2016, 22:31

Warlord כתב:אני לא רוצה לבאס אבל אני שוב אומר שבנשיאה מותנית האקדח לא מוסלק לחלוטין וגם שמי שמעוניין לסבך אתכם מסתכל בעין אחרת מאשר שכן ידידותי במשרד או בטיול ורואה דברים שאותו אדם ידידותי לא יראה

שלא לדבר על עו"ד שיגלה שאתה נושא אקדח (בדיעבד) ומאותו רגע חובת ההוכחה עליך.
Si vis pacem, para bellum
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד