כדור בקנה ורמת מיומנות
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: כדור בקנה ורמת מיומנות
לענ"ד.
מכיוון שלרובנו המפגש הראשון עם תחמושת חיה היה בצה"ל על מגוון נשקיו או מקסימום הכי מוקדם למיעוט מבינינו (ומבנינו) במשא"ז עם הקרבין האגדי אין מנוס מהכרה במציאות שאת צורת החשיבה וההתייחסות לנשק קיבע במוחנו צה"ל.
וכידוע פקודות צה"ל נכתבו בדם.
מצב הנשיאה הנורמטיבי בצה"ל מחסנית מופרדת מנשק ונשק "פרוק בדוק ונצור המפקד" למרות שהבנתי שלאחרונה הוכנס השימוש במקפורק ובהרבה מקומות יש אישור להסתובב עם מחסנית בהכנס כשיש מקפורק.
אך יש גם מצבים בו חיילים מסתובבים תקופה ארוכה מאוד של בין 4-8 חודש עם מחסנית בהכנס ללא מק פורק בהגדרה. המדובר על תפיסת קו באזורים בעייתיים. זה מצריך תדריך מסודר על הנוהל ופריקה יומית וזהו.
בנוסף יש לא מעט מצבים בהם ההסתובבות היא עם M16 מחסנית בהכנס וכדור בקנה (כמובן ללא מקפורק
) אך אז ההתייחסות לנשק שונה לחלוטין. (קנה מלווה מבט, אצבע תמיד מחוץ לשמורת ההדק ועוד כהנה וכהנה)
ופה בדיוק מתחילה הבעיה.
כאשר עוברים לאקדח מבחינתנו בתת מודע זה עוד נשק אז אנחנו מתייחסים אליו בדיוק כמו שאנחנו מורגלים להתייחס לנשק.
אם זה נכון להתייחס לאקדח כמו שמתייחסים לארוך? לדעתי לא ולו מהסיבה הפשוטה שזה אקדח וזה רוס"ר והייעוד של שניהם שונה בתכלית...ויש עוד הרבה סיבות.
אבל מצד שני לשנות הרגלים שהוטבעו בנו תחת מעטה הכסת"ח בהיותנו חיילים זה לא פשוט ולכן...
מסקנתי היא:
מי שיש לו אמצעי כוונה ויכולת להקדיש זמן ללימוד תורת השימוש באקדח בצורה מסודרת ולא מטווח 50 כדור כדי לצאת ידי חובה ושלום עלייך נפשי, יעשה כך ולאחר שלמד והפנים ותרגל ושוב תרגל עשרות פעמים ורכש את המיומנות באקדח יחליט מה נכון בשבילו רק שהפעם יהיה לו את הכלים להחליט.
מי שמיומן באקדח ברמה מספיקה לקחת את ההחלטה זה אותו אחד שהיה לו אמצעי כוונה ויכולת וכו...וכעת צריך רק להחליט.
כל מי שמספיק אמיתי עם עצמו לדעת האם השקיע מספיק זמן ותרגול והגיע למסקנה שלא...
עדיף שלא יסמוך על עצמו שבשעת אירוע ידע לעשות את הסוויץ' בראש בין הרגל הנעורים הצהלי לבין ההתייחסות לאקדח, ויסתובב ללא כדור בקנה. (בעיני ברור מאליו שמחסנית בהכנס ואקדח לא נצור-שאם לא עדיף שימכור אותו כי חבל על כלי שנעול בכספת) ובזמן אמת האינסטינקט שלו יהיה שליפה > דריכה > כניסה למצב > תמונת כוונות > אצבע לשמורת ההדק > ירי (בתקווה לדיוק מקסימלי בלהט הרגע והאנדרנלין).
וחבל שבזמן אמת מישהו ינסה להילחם באינסטינקט שלו כי הגוף עובר למצב אוטומט בדיוק כמו שמערכת העצבים עוברת ממצב של פראסימפטטית לסימפטטית (הסבר: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%98%D7%99%D7%AA )
ואם תרצו או לא מערכת העצבים של הגוף משפיעה על התפקוד בזמן אירוע.
יש עוד הרבה מה להרחיב בנושא אך קודם כל צריך לנסות להבין ולהפנים מה עתיד להתחולל בגוף שלנו, בראש שלנו ובסביבה שלנו ואז להבין מה הכי נכון לנו.
מכיוון שלרובנו המפגש הראשון עם תחמושת חיה היה בצה"ל על מגוון נשקיו או מקסימום הכי מוקדם למיעוט מבינינו (ומבנינו) במשא"ז עם הקרבין האגדי אין מנוס מהכרה במציאות שאת צורת החשיבה וההתייחסות לנשק קיבע במוחנו צה"ל.
וכידוע פקודות צה"ל נכתבו בדם.
מצב הנשיאה הנורמטיבי בצה"ל מחסנית מופרדת מנשק ונשק "פרוק בדוק ונצור המפקד" למרות שהבנתי שלאחרונה הוכנס השימוש במקפורק ובהרבה מקומות יש אישור להסתובב עם מחסנית בהכנס כשיש מקפורק.
אך יש גם מצבים בו חיילים מסתובבים תקופה ארוכה מאוד של בין 4-8 חודש עם מחסנית בהכנס ללא מק פורק בהגדרה. המדובר על תפיסת קו באזורים בעייתיים. זה מצריך תדריך מסודר על הנוהל ופריקה יומית וזהו.
בנוסף יש לא מעט מצבים בהם ההסתובבות היא עם M16 מחסנית בהכנס וכדור בקנה (כמובן ללא מקפורק

ופה בדיוק מתחילה הבעיה.
כאשר עוברים לאקדח מבחינתנו בתת מודע זה עוד נשק אז אנחנו מתייחסים אליו בדיוק כמו שאנחנו מורגלים להתייחס לנשק.
אם זה נכון להתייחס לאקדח כמו שמתייחסים לארוך? לדעתי לא ולו מהסיבה הפשוטה שזה אקדח וזה רוס"ר והייעוד של שניהם שונה בתכלית...ויש עוד הרבה סיבות.
אבל מצד שני לשנות הרגלים שהוטבעו בנו תחת מעטה הכסת"ח בהיותנו חיילים זה לא פשוט ולכן...
מסקנתי היא:
מי שיש לו אמצעי כוונה ויכולת להקדיש זמן ללימוד תורת השימוש באקדח בצורה מסודרת ולא מטווח 50 כדור כדי לצאת ידי חובה ושלום עלייך נפשי, יעשה כך ולאחר שלמד והפנים ותרגל ושוב תרגל עשרות פעמים ורכש את המיומנות באקדח יחליט מה נכון בשבילו רק שהפעם יהיה לו את הכלים להחליט.
מי שמיומן באקדח ברמה מספיקה לקחת את ההחלטה זה אותו אחד שהיה לו אמצעי כוונה ויכולת וכו...וכעת צריך רק להחליט.
כל מי שמספיק אמיתי עם עצמו לדעת האם השקיע מספיק זמן ותרגול והגיע למסקנה שלא...
עדיף שלא יסמוך על עצמו שבשעת אירוע ידע לעשות את הסוויץ' בראש בין הרגל הנעורים הצהלי לבין ההתייחסות לאקדח, ויסתובב ללא כדור בקנה. (בעיני ברור מאליו שמחסנית בהכנס ואקדח לא נצור-שאם לא עדיף שימכור אותו כי חבל על כלי שנעול בכספת) ובזמן אמת האינסטינקט שלו יהיה שליפה > דריכה > כניסה למצב > תמונת כוונות > אצבע לשמורת ההדק > ירי (בתקווה לדיוק מקסימלי בלהט הרגע והאנדרנלין).
וחבל שבזמן אמת מישהו ינסה להילחם באינסטינקט שלו כי הגוף עובר למצב אוטומט בדיוק כמו שמערכת העצבים עוברת ממצב של פראסימפטטית לסימפטטית (הסבר: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%A2%D7%A6%D7%91%D7%99%D7%9D_%D7%94%D7%A1%D7%99%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%98%D7%99%D7%AA )
ואם תרצו או לא מערכת העצבים של הגוף משפיעה על התפקוד בזמן אירוע.
יש עוד הרבה מה להרחיב בנושא אך קודם כל צריך לנסות להבין ולהפנים מה עתיד להתחולל בגוף שלנו, בראש שלנו ובסביבה שלנו ואז להבין מה הכי נכון לנו.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
יד על הדופק- מטרת העל היא להציל חיים.
אך לא מן הנמנע, בעת הצורך, האצבע בהדק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
הדק ודופק כתב:מצב הנשיאה הנורמטיבי בצה"ל מחסנית מופרדת מנשק ונשק "פרוק בדוק ונצור המפקד" למרות שהבנתי שלאחרונה הוכנס השימוש במקפורק ובהרבה מקומות יש אישור להסתובב עם מחסנית בהכנס כשיש מקפורק...
אך יש גם מצבים בו חיילים מסתובבים תקופה ארוכה מאוד של בין 4-8 חודש עם מחסנית בהכנס ללא מק פורק בהגדרה. המדובר על תפיסת קו באזורים בעייתיים. זה מצריך תדריך מסודר על הנוהל ופריקה יומית וזהו...
בנוסף יש לא מעט מצבים בהם ההסתובבות היא עם M16 מחסנית בהכנס וכדור בקנה (כמובן ללא מקפורק) אך אז ההתייחסות לנשק שונה לחלוטין. (קנה מלווה מבט, אצבע תמיד מחוץ לשמורת ההדק ועוד כהנה וכהנה)...
הדק ודופק כתב:ופה בדיוק מתחילה הבעיה.
אז זהו, שהבעיה אותה אתה מזהה היא לא הבעיה, הבעיה האמיתי היא מניעת מצב תפעול דיפולטיבי, שהוא זה שמוטמע בראש ובשרירים, ויצירת עשרה תרחישים אפשריים שכל אחד יקח לאן שירצה ברגע האמת.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
אז זהו, שהבעיה אותה אתה מזהה היא לא הבעיה, הבעיה האמיתי היא מניעת מצב תפעול דיפולטיבי, שהוא זה שמוטמע בראש ובשרירים, ויצירת עשרה תרחישים אפשריים שכל אחד יקח לאן שירצה ברגע האמת.
אשמח אם תסביר את כוונתך.
למרות חתימתך.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
מה החוק אומר לגבי כדור בקנה?
- סליקאי ארד
שיי כתב:מה החוק אומר לגבי כדור בקנה?
לא אומר כלום.
- סליקאי זהב
הדק ודופק כתב:
אשמח אם תסביר את כוונתך.
למרות חתימתך.
לחתימה אין כל קשר.
אי אפשר לאמן אדם לביצוע תרגולת קבועה (לדוגמא: שליפה, דריכה וירי), ואז, אחרי חודשים או שנים של תרגול, לבוא ולהגיד לו שבמתווה מסויים, לדוגמא, שמירה במחסום, עליו לנוע עם כדור בקנה ואז להגדיר לו שבאותו הזמן תשתנה התרגולת ותהיה: שליפה, פתיחת נצרה וירי, הרי ברור שזה לא יעבוד, נכון?
ספר את זה לשוטר שנמצא כשידו בכיסו עם התרמילים הירויים ב-Miami Shootout, דוגמא נפלאה לתרגולת ובצוע בזמן אמת (ולעוד כמה דברים).
Webart - דביר, מייסד הסליק
כוונתי הייתה שמראש אדם משקיע את הזמן הנדרש וברגע שהופך למיומן. אז לוקח החלטה איך הוא נע ועם אותה החלטה נשאר כל הזמן.
בוודאי שלהחליף פוזיציות ומצבים מעת לעת זה המתכון המנצח לאסון.
בוודאי שלהחליף פוזיציות ומצבים מעת לעת זה המתכון המנצח לאסון.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
"שמראש אדם משקיע את הזמן הנדרש וברגע שהופך למיומן. "
-------------------------------------------------
כמה זמן זה? ואיזו מיומנות בדיוק מלעמוד שעה[במקרה הטוב] מול מטרה מ7 מטר..?
עקוב אחר האצבע של ג'רי הידוע בסירטון הבא
https://www.youtube.com/watch?v=YbDUWACwRqk
הרי כל שופט מדופלם היה פוסל אותו מצדקנות יתר..הרי אסור לאצבע להתקרב להדק..[ ועל זה בפעם אחרת..]
-------------------------------------------------
כמה זמן זה? ואיזו מיומנות בדיוק מלעמוד שעה[במקרה הטוב] מול מטרה מ7 מטר..?
עקוב אחר האצבע של ג'רי הידוע בסירטון הבא
https://www.youtube.com/watch?v=YbDUWACwRqk
הרי כל שופט מדופלם היה פוסל אותו מצדקנות יתר..הרי אסור לאצבע להתקרב להדק..[ ועל זה בפעם אחרת..]
פחות -לרוב זה יותר,,
מכיוון שבארץ תרבות הנשק היא כל כך בהשתקה מה שהייתי עושה זה מסתכל על משרד הביטחון עם כל הסתעפויותיו ולומד ממנו.
מה צריך לתרגל. כמה זמו וכו וכו...
והייתי עושה לפחות פעם וחצי מכך
מה צריך לתרגל. כמה זמו וכו וכו...
והייתי עושה לפחות פעם וחצי מכך
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
ואם עסקינן היה בסקס ההית בודק המלצות משרד הבריאות ? או מעריך את עצמך ושופט את עצמך.[לשביעות רצונך.]

פחות -לרוב זה יותר,,
חרגת מג"ג.
אצבע בהדק ויד על הדופק.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
לוחם וחובש.
מוכנות שיא בכל זמן נתון.
בדקתי טוב השול הימני מימין וגדר ההפרדה משמאלי אני במרכז הנתיב, ולא חרגתי במ"מ גם אם הרוב זקוקים לG.P.S בכדי להבין הייכן הם..
פחות -לרוב זה יותר,,
Everest כתב:שיי כתב:מה החוק אומר לגבי כדור בקנה?
לא אומר כלום.
זה מה שעניין אותי גם. ז"א אין שום בעיה מבחינת משטרה אם אלך עם כדור בקנה וניצרה? הניצרה בשילד היא די שטוחה, לא נראה לי שתשנה את מצבה לבד. אז יש שני יתרונות בולטים, גם הגדלת כמות הכדורים ל-9 וגם חוסך את הדריכה - במקרה של מאבק צמוד, כאשר למשל עם יד אחת עוצרים דקירה וממש מסובך לדרוך במצב שכזה.
אם למשל אני כנושא נשק טרי, אתאמן על שליפה והורדת ניצרה, אין בזה כל פסול? הפעם לא מבחינת חוק, אלא דעתכם המקצועית.
לא נראה לי שיכולה להיות להם איזושהי אמירה (לי יש תופי - כדור בקנה זו האופציה היחידה)
מה שכן - אם תתנהג ברשלנות וחוסר זהירות ומישהו יפגע - אני בטוח שזה שהיה לך כדור בקנה לא יעזור לך בבימ"ש
אני אישית ממילא מתנהג לנשק כאילו יש כדור בקנה בכל זמן נתון (גם שהיה לי אקדח חצי אוטומט) - חוסך הרבה צרות
מה שכן - אם תתנהג ברשלנות וחוסר זהירות ומישהו יפגע - אני בטוח שזה שהיה לך כדור בקנה לא יעזור לך בבימ"ש
אני אישית ממילא מתנהג לנשק כאילו יש כדור בקנה בכל זמן נתון (גם שהיה לי אקדח חצי אוטומט) - חוסך הרבה צרות
- סליקאי כסף
דעתי המקצועית.
תתאמן ותכיר את הנשק שלך ואז גם תדע לתפעל אותו גם ביד אחת בשעת הצורך.
הגישה של אני יורה חדש.אז אלך עם כדור בקנה כי זה יותר פשוט במקרה חרום היא שגויה.
אני לא אומר לך איך ללכת עם האקדח.אני אומר אל תחפש קיצורי דרך.
תתאמן ותכיר את הנשק שלך ואז גם תדע לתפעל אותו גם ביד אחת בשעת הצורך.
הגישה של אני יורה חדש.אז אלך עם כדור בקנה כי זה יותר פשוט במקרה חרום היא שגויה.
אני לא אומר לך איך ללכת עם האקדח.אני אומר אל תחפש קיצורי דרך.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד