תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תחמושת HP מה עדיף הידרה שוק 147g או hornady custom 147g

על ידי GA1 » 21 יולי 2016, 20:57

הלוואי...

תודה איתמר, חידשת לי.
    נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
    גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
    לפעמים זה עניין של שניות...
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 21 יולי 2016, 22:45

אני מייחס את המגוון המוצע של סוגי תחמושת לכל יצרן לאקט שיווקי נטו.
הם מוציאים תחמושת בצורות שונות ובצבעים שונים תחת שמות מפוצצים כדי למכור יותר, זה הכל, גם העניין של התמחור השונה - כי אפילו כאן נכתב שמה שעולה יותר כנראה שווה יותר למרות שההבדל מתבטא באיזה צ׳ופצ׳יק מפלסטיק אדום שדחפו בקצה.
כל הקליעים האלו עשויים מאותו חומר, אף אחד לא מסגסג מתכות אקזוטיות לתוך הקליעים, הפיתוח לא יקר ועלות הייצור זהה. אבל אם יש סאקרים כמונו שיחרשו על סרטוני יוטיוב שמחוררים ג׳לטין ומתפלספים על זה שעות ואח״כ יחפשו בנרות וישלמו כל מחיר - אז למה לא ? שוק חפשי...

אני קונה פעם בכמה שנים תחמושת הולופויינט, גם כדי לצמצם חדירת יתר וגם כי התחמושת הרגילה שמיובאת לכאן היא לא תמיד איכותית, אני מסתכל על המשקל ועצמת התחמיש, רואה סרטונים כדי לוודא שלא מדובר בתחמושת בעייתית מבחינת הזנה (אין לי תקציב לבצע ירי מאות כדורים בעצמי), הבחירה שלי היא 147 גריין או 124 +p , אם יש מגוון אז את הזולה יותר, במחירים הנוכחיים לא הייתי קונה בפרנציפ.

יריתי במשך השנים מאות כדורי הולופויינט מסוגים שיובאו לכאן משך 25 השנים האחרונות, כדורים שהתיישנו במחסניות או בקופסאות, מאקדחי זיג, גלוק, cz , לא חוויתי שום מעצור, אז שיהיה ...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 22 יולי 2016, 00:53

אתה מאוד פרקטי, ניר.
ודי צודק.
הבעייה מתחילה אצל בעלי הסאב-קומפקטיים, שהפכו להיות מאוד באופנה לאחרונה.
זה עוד קצת מותח את מעטפת הביצועים של ההתרחבות.

אף אחד לא בונה על כדור שיעצור בגוף התוקף ולא יפגע מעבר לו.
איך אומר חוק מספר 4: היה בטוח בזיהוי מטרתך, וכל מה שמעבר לה.

בקטע של לשלם חופן דולרים טבין ותקילין אני איתך - יש גבול למה שימכרו לי.

רובם ככולם את העבודה של לעשות חור במטרה אכן יעשו... אבל הטכנולוגיה מעניינת.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 יולי 2016, 07:14

ההתרחבות דרושה לשם האטת הקליע בתוך הגוף ומניעת יציאתו, הדפורמציה יוצרת גם שינויי מסלול ורעידות במהלך התנועה שמחמירות את הפגיעה, על זה כנראה יש הסכמה רחבה.

כל הניסויים בג׳לטין והמסקנות שלהם .... זה בהחלט מצטלם טוב ומהווה בסיס כלשהו להשוואה, אבל גוף אנושי הוא לא ג׳לטין והוא גם מגיע בצורות, עוביים וצפיפויות שונות, לא הומוגני וכו׳. לנו חשוב לנטרל מיידית ומה שיקרה כמה שניות או כמה שעות אחרי האירוע כבר לא מעניננו. נטרול מיידי מושג בפגיעה או פגיעות מרובות במקומות אסטרטגיים בגוף וכאן הניואנסים בין סוגי תחמושת לא חשובים למעט נושא חדירות היתר.
מה שעושים יצרני התחמושת זה לנסות להשיג תפקוד אופטימלי בתוך ג׳לטין - עומק חדירה, מעבר שכבות ג׳ינס, פתיחה יפה, ע״מ לרצות את קהל היעד חובב הסרטונים והבלוגרים, זה כנראה מצליח לא רע.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 22 יולי 2016, 09:08

כן, מצליח להם יופי... אם יש מי שקונה את זה - הם צריכים למכור.

ובכל זאת, תגיד מה שתגיד, זה יפה לראות את ההתקדמות בפיתוח. להצליח להגיע לנוסחה של קליע שנפתח בעקביות, כן, באותו חומר הומוגני אחיד שמהווה בסיס להשוואה - על טווח רחב יותר של מהירויות - זה מעניין.

להגדיל את הסיכויים שהקליע אכן ייפתח - זה כל המשחק.
בעצם, זה וחדירות מספקת אחרי הפתיחה.

זה שזה גם מצטלם טוב והאינטרנט עוזר לשווק את זה - אין ספק.

זה שמייחסים לזה יתרון טקטי שבלעדיו אתה נשאר מאחור - זה הבלוף. או בעצם ההגזמה.

זה לא שונה ממירוץ החימוש של סלולריים עם מפרט טכני כזה או כזה.
בשניהם תוכל לדבר בטלפון ולגלוש באינטרנט (להגיב בפורום).

אני חי טוב עם גלקסי 4, ולא רץ לשדרג ל-7.
בגלל מחיר.

במחסנית-שתיים של הולופויינט אני מוכן "להשקיע".
ברור לי לגמרי שזה עושה לי את הכיף של "לקחתי את ההכי טוב", למרות שגם ההורנדי ה"ממוצב נמוך" ינטרל את המחבל.
שא בְּאחריות ושא ברכה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 יולי 2016, 07:17

בוא נסכים שלא קיים בעולם כדור קסם, לפחות לא ב9ממ.
מעבר למאמצי השיווק והמכירה של חברות התחמושת ולמחיר המופקע של כדורי הולופוינט אני מאמין שיש בהם תועלת כלשהי.
אחרת גופי ביטחון ואכיפה בכל העולם כולל פה בארץ לא היו משתמשים בהם. אלו גופים עם מחלקות רכש שרגישים מאד לשורה התחתונה ולמחיר. יש להם גם יותר נסיון בשטח מאשר לכל אחד מאיתנו ואם לא היה בזה תועלת הם לא היו מוכנים לשלם כפול מאשר על תחמושת רגילה.

אני מאמין שנעשים גם ניסויים אחרים מאשר ירי על ג'ל בלסטי אבל הם לא מפורסמים בגלל שיקולים של נכונות פוליטית.

לגבי מחקר ופיתוח, אני מאמין שהחברות הגדולות משקיעות במחקר ופיתוח אמיתי. התחמושת שיש היום לא דומה לזו שהייתה לפני 20 שנה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 23 יולי 2016, 08:56

לא מכיר גופי ביטחון שהולכים עם הולופויינט.
ספר לי עליהם
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 23 יולי 2016, 09:40

אני מניח שכל היחידות המובחרות בארץ שלוחמות עם אקדחים מצויידות היום בהולופויינט, היה קיים בצה״ל גם לפני יותר מ 30 שנה לכל סוגי הנשק כולל רובים (ואני לא מדבר על תחמושת צלפים), אבל על זה לא הייתי מסתמך,כי ליחידות האלו כן יש תקציב לבזבז על גאג׳טים לא נחוצים, והם לא בהכרח מסתמכים על מקורות מידע שונים משלנו.

ברור שסוגי תחמושת מנוסים על חזירים/ גופות אדם בעבר נוסו במערב על שבויי מלחמה/ אסירים חיים ובמשטרים מסויימים מן הסתם גם כיום, כל זה מעבר לניתוח מקרי אמת. גם אני לא מפקפק בתועלת, אבל ההתכנסות לתפקוד אופטימלי במבחני חדירות ג׳לטין שכל בלוגר יכול לבצע בחצר, מעידה בעיניי על מאמצי שיווק לשוק האזרחי יותר מהכל.

עוד נקודה שאני רוצה להאיר - אני לא איש בטחון בתפקיד. אם איש בטחון בתפקיד פוגע בשוגג במישהו במהלך אירוע, אי אפשר לבוא אליו בטענות ובטח שלא לתבוע אותו - הוא מילא את תפקידו כפי שהיה מחוייב. גם אם המערכת התרשלה בכך שלא הכשירה אותו מספיק טוב ולא אימנה אותו יותר מעשרה כדורים בשנה, אי אפשר לטעון כלפיו.
לעומת זאת אם אני אתערב באירוע, מעבר למה שהיה נחוץ כדי להדוף תוקף שאיים על חיי באופן מיידי, אפגע בשוגג בחף מפשע והוא או משפחתו יחליטו לחפור ולתבוע אותי - אהיה בבעיה. גם אם ההתערבות שלי תרמה לסיום האירוע ומנעה המשך פגיעה של המחבל באחרים. יתקנו אותי המשפטנים אם אני טועה.
לסוג התחמושת יש השפעה על חומרת הפגיעה ויש כאן בהחלט דילמה - אישית אני בוחר בתחמושת שסיכוייה לחלוף דרך המטרה ולפגוע במי שמאחוריה נמוכים יותר למרות שמצד שני הפגיעה ממנה תהיה כנראה חמורה יותר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 23 יולי 2016, 10:19

carver כתב:לא מכיר גופי ביטחון שהולכים עם הולופויינט.
ספר לי עליהם

לפני כמה חודשים התפרסמו בynet תמונות מפשיטה של דובדבן על איזה בית חולים.
היה שם קלוז אפ על תרמילים של ווינצסטר sxt. זו הוכחה שחור לבן שאתה יכול לראות במו עיינך ולא להסתפק רק בסיפורים של אחרים. תעשה חיפוש בסליק, אני העלתי את התמונות האלה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 23 יולי 2016, 10:37

itamar כתב:
carver כתב:לא מכיר גופי ביטחון שהולכים עם הולופויינט.
ספר לי עליהם

לפני כמה חודשים התפרסמו בynet תמונות מפשיטה של דובדבן על איזה בית חולים.
היה שם קלוז אפ על תרמילים של ווינצסטר sxt. זו הוכחה שחור לבן שאתה יכול לראות במו עיינך ולא להסתפק רק בסיפורים של אחרים. תעשה חיפוש בסליק, אני העלתי את התמונות האלה.

א.

התרמילים לא בהכרח מעידים על מה שנורה מהם, אם היו מתפרסמים תמונות של הקליעים שנשלפו זה היה יותר וודאי.
לגופי בטחון יש את האפשרות להזמין או לייצר לעצמם סוגי תחמושת שלא מגיעים לשוק האזרחי, בעוד שרובנו יאלץ לבחור בין הידרה להורנדי במחירים מופקעים...
היות שזכיתי לקנות את אחרוני ה sxt ולשלם 5 ₪ בלבד אני מאד מבסוט, לא יכולתי לשים לב לאיכות הייצור המזעזעת ... נראה שהריצו את המכונה למהירות המקסימלית כדי לספק את התיאבון של הקהל, בעבר הם לפחות היו נראים טוב. אשכרה צוחקים מאיתנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 23 יולי 2016, 10:43

ניר ל כתב:
עוד נקודה שאני רוצה להאיר - אני לא איש בטחון בתפקיד. אם איש בטחון בתפקיד פוגע בשוגג במישהו במהלך אירוע, אי אפשר לבוא אליו בטענות ובטח שלא לתבוע אותו - הוא מילא את תפקידו כפי שהיה מחוייב..

גם את הפרה הקדושה הזו כבר שחטו מזמן.
היום לאף איש ביטחון אין חסינות פלילית ואף אחד לא חסין מתביעות אזרחיות.
היחידים שעדין איכשהו נהנים מכזו חסינות הם אנשי שב"כ אבל לא לעולם חוסן.

לגבי שאר הנקודות שהעלית.
תחמושת הולופוינט היא תחמושת סטנדרטית שנמכרת על המדף לכל בעל רשיון שחפץ בה. זו תחמושת שנמצאת בשימוש בכל העולם ואף אחד לא יכול לבוא אליך בטענה כזו או אחרת אם השתמשת בה.
אם הירי שלך לא היה מוצדק ופצעת והרגת אתה תשלם בין כך או בין כך.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 23 יולי 2016, 10:57

התרמילים לא בהכרח מעידים על מה שנורה מהם, אם היו מתפרסמים תמונות של הקליעים שנשלפו זה היה יותר וודאי.

נו שויין....
כנראה שהחיילים ששברו שמירה בדובדבן קיבלו עונש לצבוע את התרמילים של הכדורים שלהם בכסף ולהטביע עליהם wcc.. :roll:

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 23 יולי 2016, 11:12

itamar כתב:

נו שויין....
כנראה שהחיילים ששברו שמירה בדובדבן קיבלו עונש לצבוע את התרמילים של הכדורים שלהם בכסף ולהטביע עליהם wcc.. :roll:

א.

מה הבעיה לאסוף תרמילים של win ולמלא אותם במשהו אחר ? או סתם לפזר תרמילים בשטח ?
עוד ב 58 היו משתמשים בנשק שלל לפשיטות עלומות כדי לא להשאיר סימני זיהוי מובהקים.
אם הייתי צריך להמר - הייתי אומר שזו אכן הייתה תחמושת מדף מהסוג האמור, לא רואה סיבה שלא, אבל תמיד יש מקום לספק ויצא לי לראות וגם לירות תחמושת שהתרמיל שלה לא העיד במאום על מה שנורה ממנו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 יולי 2016, 11:27

אני לא חושש להיתבע על שימוש בתחמושת הולופויינט אם לא הובנתי נכון. אני חושש מפגיעה בחפים מפשע. לא מתפקידי ואין לי זכות לפגוע בשוגג באדם אחד ע״מ להציל אדם אחר.
הפעולות שאני נוקט מראש נועדו לצמצם פגיעה סביבתית לראייתי, בין אם ע״י אימון ובין אם ע״י שימוש בתחמושת hp. האימון הרבה יותר חשוב, לא רק כי הוא נותן לי יותר סיכוי לפגוע, בעיקר כי הוא גורם לי להיות מודע למגבלות שלי ולאפשרות שעל אף כל האימונים שלי אני עלול לא לפגוע במטרה...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי bigben » 23 יולי 2016, 12:04

itamar כתב:

נו שויין....

א.

איתמר,
מהיכרות אישית עם היחידה (217 ועם מקבילה שלה) שאני לא ממש יכול לדבר עליה.
אני רק יכול לומר לך שמשתמשים בכדורי FMJ ולא HP.
CZ P07
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד