שאלה למבינים בלבד - טווח 300 מטר של אקדח תופי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי אילן ב » 28 מאי 2003, 22:48

טרולצ'יק לא!
היהודי היה ראש מדור קליעה בתחצ"ן 77 ו 78 .
הסתובב תמיד עם תופי ארוך קנה וירה בטווחים משוגעים.
הוא גם טען שבעברו התחרה בארה"ב על פופרים לטווחים ארוכים באקדח.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 28 מאי 2003, 23:09

אילן, תיקון, זה רק פוקס שהבנתי משהו :lol: :lol: , כמו שאמרתי, לאור העדר יכולת ראייה רחוקה ממילא אני לא מסתדר עם זה, ללא סקופ בכל מקרה. בכל מקרה, כן אני מאמין ויודע שאפשר !!!

1. מקרה מתועד ומתוחקר על ידי מסעד איוב בו סוהר ומתנדב משטרה ירה ב 1911 רגיל לטווח 100 מטר בדימדומים ותחת אש ופגע מספר ס"מ מעל הראש של המטרה. באם זה היה עם קולט פייתון עם קנה ארוך ותחמושת מגנום אז....

2. אקדחים עם קנים ארוכים של 8-10-12 אינטש, חלקם SINGLE LOAD, עם סקופים באותו האורך משמשים צייד בארה"ב, תחמושות כמו של רובים ורובי פילים (קוראים להם BEAR GUNS או DEER GUNS). יש אפילו אקדח תופי עם תחמושת של קרבין לטובת הנושא הזה.

3. לא הבנתי משהו בשיחה שלנו במפגש, אמרת כי להתחשב בטלסקופ של הקרבין לטווחים של עד 150 מטר, שמעבר לזה אין מכוון / עוצמת פגיעה / דיוק. מצד שני תופי מוחזק ביד עם תחמושת עוד פחות חזקה, קליע עוד פחות מאוזן, קנה קצר וסלילה מופחתת יכול להגיע ל 300 מטר במכוון ידני ועוד לנקב חבית?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 28 מאי 2003, 23:16

למרות שאני לא יודע על מה נסובה השיחה אני אהיה חצוף ואנחש שהכוונה
היא שעד 150 מטר ניתן לסמוך על הטלסקופ, מעבר לטווח זה ההתנהגות הבליסטית,
הדיוק של הטלסקופ (שמורכב על קרבין ולא על רובה צלפים) ומיומנות היורה (לא שאני מזלזל
בך טרייל, אבל אחרי הכל צליפה זה מקצוע) משמעותיים יותר ולכן מעל 150 מטר לא ניתן לסמוך על הטלסקופ בעיניים עצומות ...

(באופן כללי לא כדאי להשתמש בטלסקופ בעיניים עצומות .... :D )
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trail_g19c » 28 מאי 2003, 23:27

קולונל, תודה. האמת שזה באמת היה הנושא, מה שרציתי לוודא זה באמת לגבי הרמה הבליסטית נטו. אני לא צלף. רחוק מזה והרבה יותר קרוב לאיזה קשיש עם פרקינסון, לצערי. הראייה ממילא לא תאפשר לי טווחים כאלו. כל הנסיון שלי עם הסקופ זה איזה 15 כדור :cry: , עם קרבין נטו, אולי 50, עם רוס"רים .... באמת שלא בא לי לדבר על זה, אבל בשיעור ירי מעשי אחד.... ההמשך ברור :cry: .

פשוט מעניין לדעת מהו הטווח היעיל הבליסטי של קרבין באופן אבסלוטי (עדיין טווח פגיעה / חדירה) ויחסית לטווח יעיל של אקדח תופי קנה ארוך, קוטר MAJOR ותחמיש מוגבר (שאני מניח שזה מה שנורה אי אז).

הנושא של אקדחים עם סקופים כמובן מתקשר לצייד חיות גדולות כך שממילא לא רלוונטי עבורי ובעבור שום אדם בארץ. סקופ על גלוק 19C ממש לא רלווטי גם כן :wink:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 28 מאי 2003, 23:29

טרייל,

רוצה פרטים על הקרבין ?

http://www.haslik.co.il/main/index.php?op=view&t=111
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 28 מאי 2003, 23:32

אני חוזר אולי חור בחבית ואולי לא - לא הופך לטווח יעיל.

לגבי הטלסקופ הוא חד טווחי (כמו כוונות ברזל)
אם אתה רוצה יותר צריך טלסקופ שונה - כולל תוף הגבהה אינטגרלי.
וחובה חובה להתאמן לטווחים שאתה רוצה.

כבר הקריא לי מישהו על נשק שפגע ב1000 מ', השאלה מה קרה בפעם השניה ביום ובמקום אחר באותו טווח. מאולי קצת ניסיון בשטח גם ב800 ספק אם הנשק שנדון היה שומר אמינות נפ"מ.

או איך אמר הגנרל - צליפה זה מקצוע.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי trail_g19c » 28 מאי 2003, 23:44

נועם, תודה, המאמר שלך מוכר לי מיום שיצא לסליק. השאלה שלי יותר ברמה הבליסטית. לא מצאתי טבלאות בליסטיות לנשק זה, יותר לנשקים לשימוש צלפים או צייד. השאלה שלי מבחינה בליסטית מהם הטווחים שהנשק מאבד את המכוון הישיר וצריך לעבוד עם תיקונים משמעותיים (בהתייחס לסקופ, שלא היה במקור) ונקודות הפגיעה היחסיות לטווחים השונים.

אני אסתפק בזה עד כה, לא נראה לי שיש מה לעשות עם זה ממילא. נשק כזה לא ישמש אותי בשום שימוש ריאלי מעבר לטווח כוונות ברזל בסיסי. זה לא נשק צלפים, לא מתוחזק ככזה (בן 60 ומי יודע מה עבר עליו). כולו משמש אותי כנשק כסת"ח בפעילות משא"ז / בט"ש / מחסומים, לטיולי ג'יפים וכדומה.

לא זכור לי מצבים רבים שבהם נשק אישי, לא צבאי, הופעל בטווחים גבוהים תחת איום. המקרה של המטיילים שנתקעו בתצפית קבר יוסף לפני כשנתיים הוא האחרון שאני זוכר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 29 מאי 2003, 08:16

טרייל,

זה לא נשק צלפים, לא מתוחזק ככזה (בן 60 ומי יודע מה עבר עליו). כולו משמש אותי כנשק כסת"ח בפעילות משא"ז / בט"ש / מחסומים, לטיולי ג'יפים וכדומה.

במידה והנשק משמש אותך לכסת"ח, שקול את החלפתו למשהו מפלסטיק. יש בשוק השבת של טירה חיקויים לא רעים לכל מיני רובים "עדכניים" יותר. בעשרה שקלים תוכל לשאת משהו קל יותר וקטן יותר. אבל, אם הנשק משמש להגנת חייך והסובבים, שמור עליו כבבת עינך. טפל בו וקח אותו לבדיקת נשק משטרתי במידת הצורך, אם אתה חושש לשלומו. דאג לתחזוקתו.

לא זכור לי מצבים רבים שבהם נשק אישי, לא צבאי, הופעל בטווחים גבוהים תחת איום. המקרה של המטיילים שנתקעו בתצפית קבר יוסף לפני כשנתיים הוא האחרון שאני זוכר.

לא ראיתי את התחקירים של אירועי "תצפית קבר יוסף", אך למתיישבים ולנושאי הנשק הארוך ביש"ע, אין "נשק אישי ארוך לא צבאי" אלא נשק צה"לי המסופק ממחסני היישוב בו הם גרים. ככזה, הוא נמצא ברמת תחזוקה מסויימת ועל נושאו לדאוג להיותו מאופס ותקין, כאילו היה נשקו האישי.

לסיכום - בתחום הזה - אין כסת"ח, אין חצי ואין שלושת-רבעי. יש שלם. או שחור, או לבן. אין אפור. בדימדומי הצבעים, מתחילות הבעיות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי BlueStar » 29 מאי 2003, 09:48

רפתן כתב:שלום לכם
דצמבר 1975 מטווח 350 מ' בסנור.
יוג'ין מבצע ירי בתופי 6" (מצטער לא עמדתי בטווח זיהוי הנשק) ופוגע בחבית ב300 מ' (רב"ט דאז)

אני מניח שזה היה 357 או 38 או אולי אפילו 44.

א. אפשר
ב.צריך כלי מתאים
ג. חייבים לדעת קשת בליסטית ולהתחשב בה.

עם כל הכבוד גלוק 9 מ"מ לא בקטגוריה אולי 17L ועם מסלול מאד קשתי.[b]

אילן בן נון

תיאור המקרה, בפירוט, מופיע בספרו של יוג'ין. רפתן, אתה מוזמן לקרוא ולהעלות זכרונות...
מחפש עבודה בתחום היבוא והיצוא.
ניצן בנק 054-5553438
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי trail_g19c » 29 מאי 2003, 10:46

נועם, הנשק מתוחזק ברמה עולמית, כמו חדש, משומן, מנוקה ואין עליו לא חלודה, לא משקעי פיח לא כלום !! אני משקיע כשעה עד שעתים בחודש על זה. הלוואי על כל נשק צהלי, פרטי, משטרתי שיראה כך. תראה לי עוד מישהו שחתום על נשק ממסדי שמפרק את בית ההדקים (לא את הבית, את כולו, עד הסוף) , מנקה נשק שלם עם מקלות אוזניים ושמן BREAK FREE, אני בטוח שיש כאלו, לצערי לא מספיק (העדות לכך, איך שקיבלתי אותו מהמשטרה). קת מתקפלת חדשה, מחסניות ארוכות, מנוקות, משומנות ומטופלות (והכי חשוב, בדוקות בירי), כוונת חדשה.

הכסת"ח היחידי הוא המלצה שלכם !!! עוד מימי שוק הנשק ההמלצה שלכם הייתה לדאוג לשימוש בקרבין לאור נושא החרמת נשק פרטי במידה ונעשה ירי או איום בירי. חברה, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר שלמה !! זו המלצה שלכם את תגבו אותה. הכסת"ח הוא ברמה המנהלתית כדי לשמור על רשיון הנשק שלי. הלכתי צעד אחד קדימה, ומאות שקלים שולמו לזה, כדי לדאוג שהקרבין הזה יתפקד כמו נשק פרטי מן השורה, כמו רוס"ר חדש ולא כמו מוצג מוזיאוני מוזנח בין 60. לא מגיע קצת הערכה על זה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

טרייל

על ידי GUNMAN 07 » 29 מאי 2003, 13:36

קבל ח"ח :lol:

שירבו אנשים כמוך
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי Webart » 29 מאי 2003, 17:24

trail_g19c כתב:הכסת"ח היחידי הוא המלצה שלכם !!! עוד מימי שוק הנשק ההמלצה שלכם הייתה לדאוג לשימוש בקרבין לאור נושא החרמת נשק פרטי במידה ונעשה ירי או איום בירי. חברה, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר שלמה !! זו המלצה שלכם את תגבו אותה. הכסת"ח הוא ברמה המנהלתית כדי לשמור על רשיון הנשק שלי. הלכתי צעד אחד קדימה, ומאות שקלים שולמו לזה, כדי לדאוג שהקרבין הזה יתפקד כמו נשק פרטי מן השורה, כמו רוס"ר חדש ולא כמו מוצג מוזיאוני מוזנח בין 60. לא מגיע קצת הערכה על זה?

טרייל,
א. מי זה "שלכם" או "אתם"? אתה יכול לפרט?
ב. פרוק נשק משטרתי ברמות שאתה מצהיר עליהן בהודעתך הוא עברה, ללא כל ספק, על הוראות המשטרה, על טיפול בנשק מעבר לפירוק ראשוני אותו אמור לבצע נשק בלבד.
ג. אם אכן אתה מבצע טיפולים שכאלה, אם אכן אתה מסתובב עם קרבין כדי לשמור על ה-19C במקרה של שימוש לא מוצדק (ואפילו מוצדק), אזי הייתי ממליץ (לו רק יכולתי) למשטרה לקחת ממך את הנשק! ולשקול אף צעדים חמורים מכך.
ד. איזו הערכה אתה מחפש בדיוק? על איזו מההצהרות שלך? :shock:
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי volunteer » 29 מאי 2003, 17:29

אוהההההוווווו........... אוההההההוווווווו

Webart. עכשיו אתה הסתבכת !

(רק שלא תגיד שאני אמרתי לך כתוב את זה). שמע ממני, עכשיו אתה מסובך...... עד מעל הראש.

שלא תגיד שלא הזהרתי אותך.
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי GUSS » 29 מאי 2003, 17:30

שעה,שעה שאני מצחצח עם בראסו וחומרים אורגניים את המדליה,,,ובסוף לא מחלקים???????? :wink:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי baraks78 » 29 מאי 2003, 18:25

חכה, חכה וובי... :wink: :wink: :wink:
אני מקווה שיש לך מספיק מקום בשרת של האתר בכדי להכיל את התגובה שטרייל יכתוב לך, וזאת בלי שהאתר יפול... :wink:
תתכונן, תכף זה יבוא...
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד