THE MATRIX

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי dimitrip » 29 מאי 2003, 12:14

çéãùú ìé ìâáé äöéôåé ááéú äáìéòä!!!
àðé çåùá ùáöáà ìà éåãòéí òì ÷éåîå ùì öéôåé æä áëìì.
Hindy rusy pchay pchay!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי baraks78 » 29 מאי 2003, 12:57

המצב שתארת נקרא מעצור שרוול והוא מתרחש עקב התחממות של הקנה ובית הבליעה דבר שגורם לתרמיל (בעיקר של תחמושת אימונים ממוחזרת שבה משתמשים למטווחים) להתרכך ולהתרחב ולשן החולצת ליצור בו חריץ, בעת תנועת המכלול לאחור התרמיל נקרע וחלקו הקידמי נשאר נעוץ בבית הבליעה.
התרמיל הבא שנגרף ננעץ בתוך התרמיל הקרוע ולכן לא נכנס לבית הבליעה עד הסוף דבר שגורם לכך שהמכלול לא נסגר כלומר מעצור.
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי trail_g19c » 29 מאי 2003, 13:33

לא יצא לי לחוות את המקרה הנ"ל בגלילון שלי, או שלא התחמם מספיק :cry: או שטופל טוב. בכל מקרה אני זוכר שהיה מהסדרות הראשונות, אפילו ללא כנת כידון, אולי 202...

בכל מקרה לקנה תמיד הוכנס משחולת או חוטר ולא טסטר.

לגבי מטריקס, להזכיר לכם את הקטע הבלתי נשכח מליאון, בחדר המדרגות, עם התרמילים הנופלים על המדרגות (לשמוע בDVD !!!). זה היה קטע של קרבות ירי !!! סרט שילך לפי השיטה של ליאון מובטחת לו הצלחה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי נועם » 29 מאי 2003, 18:32

התקלה המתוארת בגלילונים/גלילים, במידה ונמשכת לאורך זמן, קשורה בתיאום קנה ונקירה, ולא לניקוי אגרסיבי של בית הבליעה. אם מקרה בודד עשוי להקשר לירי מאומץ ולכלוכך של הנשק. נשק נקי שממשיך לבצע "שרוולים" יש לו תקלת חליצה הקשורה לפתיחה מוקדמת של נעילת הבריח הראושנית.

אותו נשק שהחליף בכל פעם את השן החולצת, לא בדק את הנשק עם מדידים והוסיף חטא על פשע בכך שלא שלח את הנשק מייד לסדנה לטיפול אצל נשק מיומן יותר.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 29 מאי 2003, 19:19

ואי

תראו מצאתי אנשים שכותבים מה שאני טוען 30 שנה

היי חברה זה לא סוד צבאי שלגלילים יש מעצורים בלתי הפיכים?

לא הקשבתם בבתי האוסף יש לכם תרגול חוזר.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי fiveseven » 29 מאי 2003, 21:24

אני משתדל לכתוב רק מתוך ידיעה, לפעמים אני שוגה אבל במקרה הזה היה קל להביא סימוכין:

המדריך לזיהוי ופתרון בעיות של חברת ארמלייט המייצרת גרסאות אזרחיות באיכות גבוהה של ה M16 כותב:

Failure of a fired case to be successfully extracted from the rifle chamber.

Description:
A failure to extract results when the fired case remains in the rifle chamber
Cause:
Short recoil cycles or fouled or corroded rifle chambers are the most common causes of failures to extract. A damaged extractor or a weak or broken extractor spring can also cause this malfunction.
Corrective action:
Where cleaning and inspection of the mechanism and the chamber reveal no deficiencies in these areas, and failures to extract persist, the extractor and extractor spring should be replaced. If the chamber is tight polish out with steel wool, or run finish reamer in to clean up the chamber (of unchromed barrels only) then polish afterwards. If surface has major damage replace the barrel.

ניתן לראות שהמדריך מייחס את מרבית תקלות החליצה לבית בליעה פגום (ישנם גורמים נוספים)
ושבמקרה של נזק חמור לבית הבליעה יש להחליף את הקנה, למרות שהוא מתייחס בעיקר לבתי בליעה ללא ציפוי כרום.

המדריך של ארמלייט:
http://www.armalite.com/library/techNotes/tnote32.htm

ברובים דמויי M16 תקלה כזו תגרום להעדר חליצה וברובים בעלי מנגנון פעולה כוחני יותר כמו הגליל גם לקריעה של התרמיל (בתנאי שהשן החולצת תקינה )

הרובה שלי יצר את המעצורים הללו מבלי שהתחמם ועם תחמושת מבצעית חדשה ותקינה, יתכן שישנם גורמים נוספים לבעיה הזו אבל מכאן ועד לשלול את דברי לחלוטין בבטחון יש עוד קצת דרך, מי שחושב שאני מנחש שיביא חיזוקים מוכחים, אני אשמח לחפש חומר נוסף ולפתח את הדיון אם יש מי שמתעניין, עד אז כדאי לשמור על ראש פתוח קיימות תופעות רבות בנשק שאני לא מודע אליהן ואני מניח שאני לא היחיד.

לגבי מעצורים חמורים בגלילונים הנה עוד אחד - כאשר הכנסתי מחסנית לגלילון (אחר) לפני פעילות מבצעית לא הצלחתי לנעול את המחסנית ברובה, סידור הכדורים העליונים והחלפת המחסנית לא פתרו את הבעיה וגם היה קושי למשוך את ידית הדריכה - נאלצתי לפרק את הגלילון בשטח, בחושך וגיליתי שהכדור העליון יצא מן המחסנית, נמעך ע"י נסיון הנעילה והחליק אחורה אל מעל מנגנון ההדק שם נתקע ותקע את הנשק.

תקלה דומה ארעה בעת ירי - כדור עבר אחורה עד מאחורי למחלק שם הוא ספג מכות מן המחלק בעת הירי ונמעך לחלוטין - מזל שלא התפוצץ שם, גיליתי אותו רק לאחר שחזרתי מהמטווח עם נשק פרוק ובדוק לפי ההוראות.

אבל גלילים אף פעם לא עושים מעצורים (לימדו אותי בצבא ! )
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 29 מאי 2003, 21:41

5-7 ידידי,

לא שללתי את דברייך.
אני טוען כי מעצורי חליצה חוזרים, קשורים לא תמיד בשן החולצת, אם כי בתיאום הפתיחה של הבריח. בריח שנפתח מוקדם מדי, מושך את התרמיל בעודו לוהט/רותח מבית הבליעה, לפני שהספיק להתקרר ולחזור לגודלו הטבעי, ומכאן גורם לשרוול.
(התרמיל מתנפח בבית הבליעה כתוספת לאטימת בית הבליעה.)

ב M16 על כל גרסאותיו, השן החולצת והפולטת מורכבת על הבריח, ובגליל הן שיניים נפרדות.

לא תמיד ניתן להשליך ממעצורים ותפעולם הטכני, ב M16 לגליל, בשל ההבדל המכני שלהם.
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

איך

על ידי GUNMAN 07 » 29 מאי 2003, 21:47

נועם תסביר בבקשה איך בריח בגליל יכול להיפתח לפני זמנו אם הגזים חייבים להגיע לפתח צינורית הגזים בקנה לחזור אחורה עד הבריח לפתוח את הנעילה ולהדוף אותו
לא נשמע לי הגיוני אבל אני בטוח שתהפוך את זה להגיוני ע"י הסבר :wink:
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי נועם » 29 מאי 2003, 22:01

תותחן,
בימים הקרובים תעלה למדור הכתבות כתבה ראשונה בסדרת כתבות על מנגנוני נעילה וכיצד פועל הנשק. הכתבה הראשונה עוסקת במנגנוני "נעילה בהכבדה" והבאה תעסוק במנגנוני נעילת בריח. כרגע, הכתבות עוסקות באקדחים ולא בנשק בריחי, כגון נשק צליפה/צבאי ואחר.

בקצרה, לשאלתך : קיימות שתי אבטחות ראשיות בכלי נשק.
אבטחה ראשונה - "לא תתבצע ירייה לפני נעילה (נעילת בריח/מחלק) מושלמת"
אבטחה שנייה - "לא תתבצע פתיחת בריח (או מחלק) לפני עזיבת הקליע את הקנה"

שתי האבטחות מיועדות להגן על היורה ולמנוע תקלות על ידי שילוב / סינכרון מנגנוני הנשק השונים. (מנגנוני אבטחה, מנגנונים דינמיים ועוד.)

לגבי המעצור - במידה והבריח אינו ננעל כהלכה, הוא גם ייפתח באותה מידה. ז"א , שאם הבריח לא ננעל עד קצה המהלך, ומתבצעת נקירה ויריה, הבריח גם ייפתח מוקדם מדי, ויגרום למעצור ואף לפגיעה ביורה. הבדיקות אמורות לוודא כי לא תתאפשר נקירה לפני נעילת בריח מושלמת, הן בדיקות הרחק ראש תחמיש (נעילת הבריח) ותאום הנקירה. בגליל ישנה אבטחה נוספת המחייבת נעילת בריח מלאה לפני נקירה. במידה והאבטחה הזו אינה מתפקדת, עלול להווצר מעצור נוסף.

צינורית גזים מלוכלכת, עלולה לגרום לעודף לחץ גזים המכים על ראש הבוכנה או הבריח, לפי סוג הנשק.

יש עוד גורמים רבים הקשורים לייצור והיווצרות מעצורים, אבל לא על רגל אחת. פרה פרה, תהיינה כתבות על לא מעט נושאים.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

או קיי

על ידי GUNMAN 07 » 29 מאי 2003, 22:06

אני מחכה בקוצר רוח לכתבות
Be carefull what you are wishing for
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד לנצח

על ידי רפתן » 31 מאי 2003, 11:21

נועם נתן איבחון מדויק לסיבת הקריעה - הרחק ראש תחמיש לקוי.
סיבה נוספת היא צורת המנגנון והלחצים הגבוהים שמייצר 5.56 בבית הבליעה לעומת 7.62 קלאצ' שממנו הועתק הגליל.

מיותר לאמר שנשק כזה אסור לו לעזוב את ביהח"ר.

לגבי עודף הלחצים והאפיציות בבית הבליעה תע"ש עיבה ב 3 מיקרון את עובי התרמיל לעומת הסטנדרט. (מה שהפך את התרמילים למבוקשים ביותר!)

חובה לציין שעם הזמן מחלות הילדות הללו הלכו ונתמעטו. (צר לי לשמוע שהן חוזרות שוב)
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד