ביקשתם - קיבלתם ! הנחיות לנשיאת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: ביקשתם - קיבלתם ! הנחיות לנשיאת אקדח

על ידי itamar » 10 אוגוסט 2016, 09:15

בעלי אקדח טופי – נשיאת האקדח הינה כאשר קדח תורן בתוף ריק מכדור.

האקדח שלי עשוי דווקא משוקולד ומרשמלו ולא מטופי, אז מותר לי ללכת עם כל הכדורים?

האקדח הוא אקדח תופי מהמילה תוף - ולא טופי שזה בכלל ממתק.

רצוי מאד שמי שמפרסם מסמך באתר ממשלתי:
1. יעשה את זה ללא שגיאות כתיב, ולכל הפחות יעביר את המסמך הגהה מינימלית
2. תהייה לו הבנה מינימלית בתחום שעליו הוא כותב... :cry:

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ysd » 10 אוגוסט 2016, 09:35

חן ארצי כתב:"אקדח טופי" מכירים?

מעניין מה ההגדרה של כדור תורן, זה שמול הקנה, או זה שיהיה שם אחרי לחיצה על ההדק.

פעם לשומרים ולשוטרים היו אקדחים תופיים, וגם אז היתה הנחיה כזאת, ולא ידעו להחליט. אז החליטו שיהיו שני תאים ריקים. זה שמול הקנה, וזה שאחריו.

ואז היתה בעיה חדשה. לא כל האקדחים התופיים מסתובבים באותו כיוון, ושום שומר לא ידע לאיזה כיוון מסתובב האקדח שלו....

מאז החליטו רק על כדור אחד בתוף וקראו לו רולטה רוסית :lol:
אם המשטרה תבדוק מה זה כדור תורן בטוח לא ימצאו מי התורן :lol:
חבר טוב שעל פעם בועדה של בט"פ אם יש כאן מישהו מהועדה ,שהחזיק פעם אקדח ביד? לפי התשובה שלהם
נשק הם ראו רק בסרטים. והם אלה, שקובעים את החוקים. :lol:
תא ריק מול קנה היתה הוראה בצבא הבריטי מימי מלחמת העולם הראשונה והחוק נשאר בארץ אחרי, שהבריטים עזבו אותנו. אבל חלם נשאר!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jericho2016 » 10 אוגוסט 2016, 10:12

אז מה האופציות של הבט"פ?
לא לפרסם הנחיות בכלל.
לפרסם הנחיות ספציפיות לכל סוג נשק.
לפרסם הנחיות כלליות ברוח הישראלית המוכרת של הכסת"ח..
אז הם בחרו באופציה ג' וזה די סביר. הרי לא לכולם יש גלוק. יש אקדחים פחות אמינים כולל כאלה שבוצע להם ריקול בחו"ל בגלל ירי בלתי מתוכנן. אז במצב הנוכחי בארץ - ללא מערכת מסודרת של תמיכה ויבוא של כל היצרנים וריקולים (כמו בשוק הרכב לדוגמא) - ההנחיה די סבירה.
עוד נקודה למחשבה, נשיאה עם כדור בקנה אך לא בתוך נרתיק ייעודי שמגן כמו שצריך על ההדק? מנהג נפוץ בארץ... אני מכיר אישית מקרה של ירי בלתי מכוון בגלל אי הקפדה ואי ידיעה. ההנחה היתה ש"הנשק מסוג אתם יודעים איזה כ"כ בטוח ולעולם לא פולט כדורים". אז קחו בחשבון שההנחיות נכתבו לכווווולם.

לגבי התופי - באמת מביך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי סיורניק » 10 אוגוסט 2016, 10:21

jericho2016 כתב:אז מה האופציות של הבט"פ?
לא לפרסם הנחיות בכלל.
לפרסם הנחיות ספציפיות לכל סוג נשק.
לפרסם הנחיות כלליות ברוח הישראלית המוכרת של הכסת"ח..
אז הם בחרו באופציה ג' וזה די סביר. הרי לא לכולם יש גלוק. יש אקדחים פחות אמינים כולל כאלה שבוצע להם ריקול בחו"ל בגלל ירי בלתי מתוכנן. אז במצב הנוכחי בארץ - ללא מערכת מסודרת של תמיכה ויבוא של כל היצרנים וריקולים (כמו בשוק הרכב לדוגמא) - ההנחיה די סבירה.
עוד נקודה למחשבה, נשיאה עם כדור בקנה אך לא בתוך נרתיק ייעודי שמגן כמו שצריך על ההדק? מנהג נפוץ בארץ... אני מכיר אישית מקרה של ירי בלתי מכוון בגלל אי הקפדה ואי ידיעה. ההנחה היתה ש"הנשק מסוג אתם יודעים איזה כ"כ בטוח ולעולם לא פולט כדורים". אז קחו בחשבון שההנחיות נכתבו לכווווולם.

לגבי התופי - באמת מביך.

סבבה אז בשם הבטיחות בוא נאסור על גלוקים בכלל, כי אקדח בלי נצרה ידנית הוא בהגדרה פחות בטוח מאקדח עם נצרה. הרי ציבור נושאי הנשק מטומטמים וחסרי שיקול דעת, ואם נוכל למנוע אפילו פליטת כדור אחת, זה מצדיק הכל.
נרתיק אמרת? יאללה נזרום איתך, מהיום מותר להשתמש רק בנרתיק X המאושר ע"י הבט"פ.
לא מספיק בטיחותי? - בוא נציע שמותר לאזרחי ישראל להחזיק רק טנפוליו, עם מחסנית מיוחדת מאושרת של 3 כדורים, כדי למנוע פליטות וחוסר אחידות. אף אזרח לא "צריך" גלוק.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 10 אוגוסט 2016, 10:44

חברים,
1. אנחנו לא צריכים להצליף זה לזה יותר מדי. גם ככה קיבלנו בעיטה קבוצתית בעכוזיים.
2. אין צורך להמציא עוד גזירות על מנת לתת להם רעיונות נוספים. הם מספיק טובים בזה בלי עזרתנו האדיבה.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 10 אוגוסט 2016, 10:50

ואני עדיין טוען שזו לא גזירה ולא קונספירציה ולא פתרון לבעיה שנוצרה או תשובה לריבוי תאונות נשק. אף אחד אפילו לא גוזר כאן קופון ...
זו תשובה לשאלות שכנראה נשאלות לא מעט מסוג -
מה לעשות בצימר ?
איזו כספת צריך ואיך להתקין אותה ?
האם מותר כדור בקנה ?

ביננו - מעטים מאד בוחרים באופציה של כדור בקנה ממילא ... יש עוד כמה שמשתמשים בה רק בנסיבות מסויימות ... זה לא צריך להפריע לרוב הכותבים כאן - סה״כ לקחו לנו אופציה שממילא לא השתמשנו בה וגם אם נצפצף על ההנחייה לא תהיה דרך לאף אחד לדעת את זה. אני מתוסכל כי ראיתי את זה מגיע, כמו שאני רואה את כל מה שבדרך להגיע ואני לא יכול למנוע את זה.
מאידך- אם לא היינו כ״כ מתעניינים ועוקבים, אפילו לא היינו מודעים לכך שהנחיות כאלו קיימות, כפי שאנחנו לא מודעים להרבה נהלים בתחומים אחרים שפחות מעניינים אותנו וכנראה מבצעים עבירות על כל צעד ושעל ...
נערך לאחרונה על ידי ניר ל בתאריך 10 אוגוסט 2016, 10:57, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי סיורניק » 10 אוגוסט 2016, 10:54

ניר ל כתב:ואני עדיין טוען שזו לא גזירה ולא קונספירציה ולא פתרון לבעיה שנוצרה או תשובה לריבוי תאונות נשק. אף אחד אפילו לא גוזר כאן קופון ...
זו תשובה לשאלות שכנראה נשאלות לא מעט מסוג -
מה לעשות בצימר ?
איזו כספת צריך ואיך להתקין אותה ?
האם מותר כדור בקנה ?

טוב זה קצת בעייתי להאשים את העם שמנסה שלא לעבור על החוק מחוסר ידע, או מעוניין לשאול שאלות.
ציבור נושאי הנשק לא צריך לחיות בחרדה קיומית שמא מישהו ישאל שאלת קיטבג באינטרנט.

הבעיה היא בשני מישורים:
1. יש אנשים שחושבים שצריך להגדיר להם בדיוק מה מותר, כשזה צריך להיות להיפך - החוק צריך לומר מה אסור, וכל מה שלא מוגדר כאסור - מותר.
2. החלטות כאלה יכולות להתקבל כלאחר יד וללא כל בקרה, וקשה מאוד לאחר מכן לבטל אותן. כאן הבעיה העיקרית, ולא העובדה שמישהו שאל פקיד בט"פ איפה לאחסן את המחסנית בלילה.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 10 אוגוסט 2016, 11:04

יש כל כך הרבה חוקים והוראות בכל תחום עד שאין שום דרך לבן אנוש להכיר את כולם ולהימנע לחלוטין מביצוע עבירות. אנחנו מכירים בעיקר את מה שקיים מאמץ לאכוף וזה רק אחוז קטן.

אני מודע לרצון של אנשים להתנהג לפי תבניות מוגדרות מראש, אפילו מנסה להרוויח מזה, כבר הרבה שנים מלמדים מחשבים לזהות את התבניות האלו ולנצל אותן להשאת רווח כספי, הבינה המלאכותית מפותחת יותר מהבינה האנושית כבר היום.

לגבי החלק השני של דבריך - זה לא משנה אם יגדירו מה מותר או רק את מה שאסור, הבעיה היא תפישתית.
בארה״ב נניח, יש לאזרחים הרבה יותר חופש ואמנם כל מה שלא אסור מותר - אבל נוספת לזה אחריות אישית.
אתה יכול לנהוג במכונית בגובה חמש קומות (אסור שהיא תזהם או תסנוור וזהו בערך),שום שוטר לא יוריד אותך מהכביש, אבל אם תגרום לתאונה ויוכח שזה בגלל שנסעת במהירות (חוקית) שאיננה מתאימה לרכב בגובה חמש קומות - תשלם ביוקר. כאן אנחנו לא רוצים לקחת אחריות אישית - רוצים שהטסט השנתי והציות לחוקי התנועה יחלצו אותנו מעונש , אבל רוצים שיתנו לנו לנהוג ברכב בגובה חמש קומות ....זה לא יכול לעבוד ביחד.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי גיא123 » 10 אוגוסט 2016, 15:30

מעניין אותי מה יעשו במטווחים עם מישהו שרוצה להתאמן על שליפות ממצב 1 כאשר זה מצב שנהיה לא חוקי...
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Boltik » 10 אוגוסט 2016, 15:37

אותו דבר שעושים היום: אין שליפות.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי גיא123 » 10 אוגוסט 2016, 15:40

Boltik כתב:אותו דבר שעושים היום: אין שליפות.

מה אתה אומר :mrgreen:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ysd » 10 אוגוסט 2016, 15:41

Boltik כתב:אותו דבר שעושים היום: אין שליפות.

תחרויות על יבש.!
אפשר להוציא על זה פטנט! עוד תרומה של ישראל לירי המעשי. :lol:
גם חס וחלילה בתקרית אמיתית אי אפשר יהיה להשתמש בנשק כי ברגע ,שדרכתה אותו אתה כבר עבריין עם כדור בקנה.
אז מיד צריך לפרוק לפני הירי. :lol: catch 22
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 10 אוגוסט 2016, 16:42

גיא123 כתב:מעניין אותי מה יעשו במטווחים עם מישהו שרוצה להתאמן על שליפות ממצב 1 כאשר זה מצב שנהיה לא חוקי...

אולי מספיק עם שאלות הקיטבג?

1. המסמך עוסק בנשיאה יום יומית של האקדח, לא באימונים. באימונים אתה יכול לשלוף ולירות מכל מצב שמפקח המטווח/מדריך הירי יאשרו לך.

2. המסמך הזה ירד מהאתר ובמקומו יש הודעת שגיאה - כנראה שמישהו מהמשרד לבט"פ קורא את התגובות פה בעיון, אז בבקשה תרגיעו!!

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי soldier » 10 אוגוסט 2016, 16:56

סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אלדר » 10 אוגוסט 2016, 17:17

itamar כתב:
גיא123 כתב:מעניין אותי מה יעשו במטווחים עם מישהו שרוצה להתאמן על שליפות ממצב 1 כאשר זה מצב שנהיה לא חוקי...

אולי מספיק עם שאלות הקיטבג?

1. המסמך עוסק בנשיאה יום יומית של האקדח, לא באימונים. באימונים אתה יכול לשלוף ולירות מכל מצב שמפקח המטווח/מדריך הירי יאשרו לך.

2. המסמך הזה ירד מהאתר ובמקומו יש הודעת שגיאה - כנראה שמישהו מהמשרד לבט"פ קורא את התגובות פה בעיון, אז בבקשה תרגיעו!!

א.

לא בדיוק.
הבוקר שוגר מכתב מעמותה בנוסח http://waronline.org/fora/index.php?attachments/upload_2016-8-10_14-59-30-png.47157/:

זה כנראה גרם להסרת ההנחיה
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד