חשד: בכיר במועצה מקומית ג'וליס ירה למוות בקבלן שאיים עליו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: חשד: בכיר במועצה מקומית ג'וליס ירה למוות בקבלן שאיים עלי
TsurTriger כתב:ועכשיו יש כבר תיעוד של האירוע.
http://news.walla.co.il/item/2995333
לדעתי, הסרטון מציג את כל האירוע באור אחר לגמרי ממה שתואר בהתחלה.
לדעתי, האירוע לא נראה טוב (לפחות מרגע הכדור השני ואילך).
לדעתי, הכדור הראשון מוצדק.
השאר, לא.
נחכה לראות את הטיעונים, הדיונים ופסק הדין.
מסכים איתך ב100 אחוז, הוא לא היה צריך להמשיך לירות אחרי הכדור הראשון..
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
רואים בבירור שהמותקף פשוט היה צריך להישאר ברכב. אי אפשר לגרום חבלה ממשית ומיידית לאדם שנמצא בתוך הרכב ומותקף עם מוט.
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
If it doesnt work,you can always hit with it.
Boltik כתב:רואים בבירור שהמותקף פשוט היה צריך להישאר ברכב. אי אפשר לגרום חבלה ממשית ומיידית לאדם שנמצא בתוך הרכב ומותקף עם מוט.
לא מסכים עם האמירה הזו, לא ניתן להגיד בביטחה שאם המותקף היה נשאר ברכב לא היה נפגע מהמוט.
מה שכן כל כדור שיצא מהקנה שלו לאחר הכדור הראשון מכניס אותו להרפתקאה משפטית שספק אם יחלץ ממנה ללא פגע…
שימו לב לקור הרוח שבו מתבצע הירי , לא נראה טוב בכלל… .
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
Webart כתב:אני לא בעל הבית של האתר, וכללי הכתיבה שקבעתי כנראה תואמים את דעתו של בעל הבית החדש מכיוון שאף אחד מהם לא שונה.
התרסתך: "על סמך מה חוץ מדעתך האישית אתה מבסס את הקביעה הזו?" באמת שלא מהווה כלום חוץ מהתרסה, זאת אכן דעתי האישית, וזכותי המלאה להביע אותה, לא ראיתי שום איסור שכתבתי, רק הבעתי דעה.
אבל ככה זה, כשהמטרה היא ההתנגחות עצמה, אז אפשר לדפוק גם את הראש בקיר, התוצאה תהיה זהה.
גם דביר וגם איתמר צודקים כי מבחינת הדיון אכן יש תועלת אך לא מבחינת המסקנות.
כך או כך המקרה הזה מוכיח שמה שאצל בעל רשיון אחד נראה ירי להגנה עצמית, אצל השני זה רצח, וזה גורם לי תחושה קשה, האם אוכל לסמוך על שיקול דעתי בעת פקודה?
אריה
- תרמתי למען הסליק
עו"ד טוב עוד יצליח להוציא אותו מזה, בזול או אפילו בחינם.
דעתי האישית בנוגע לירי עצמו וכל כדור וכדור לא רלוונטית.
אבל כן נראה לי שעו"ד הולך בפירוש לטעון שאלמלא הכדור האחרון ישירות לראש, לא מן הנמנע שהתוקף היה מתעשת ואולי אף ממשיך לתקוף.
בכל זאת, המרחק בינהם הוא אפסי, והתוקף לא נפל על הריצפה לאחר 2 כדורים, אלא "נוטרל" סופית ואיבד את האופציה לשוב ולהמשיך לחבוט עם המוט רק לאחר הכדור האחרון.
זה בהחלט לא נראה "זוהר", אבל זה אולי קו ההגנה היחידי של הנתקף במקרה הזה, על מנת לנסות ולשכנע את בית המשפט שהכדור האחרון לראש היה הכרחי(אל תשכחו שגם ניר סומך ירה יותר מכדור אחד על מנת לנטרל בוודאות את בן טל, ואם זכרוני אינו מטעה אותי, זה גם היה כדור לראש).
דעתי האישית בנוגע לירי עצמו וכל כדור וכדור לא רלוונטית.
אבל כן נראה לי שעו"ד הולך בפירוש לטעון שאלמלא הכדור האחרון ישירות לראש, לא מן הנמנע שהתוקף היה מתעשת ואולי אף ממשיך לתקוף.
בכל זאת, המרחק בינהם הוא אפסי, והתוקף לא נפל על הריצפה לאחר 2 כדורים, אלא "נוטרל" סופית ואיבד את האופציה לשוב ולהמשיך לחבוט עם המוט רק לאחר הכדור האחרון.
זה בהחלט לא נראה "זוהר", אבל זה אולי קו ההגנה היחידי של הנתקף במקרה הזה, על מנת לנסות ולשכנע את בית המשפט שהכדור האחרון לראש היה הכרחי(אל תשכחו שגם ניר סומך ירה יותר מכדור אחד על מנת לנטרל בוודאות את בן טל, ואם זכרוני אינו מטעה אותי, זה גם היה כדור לראש).
- סליקאי זהב
Everest כתב:עו"ד טוב עוד יצליח להוציא אותו מזה, בזול או אפילו בחינם.
לדעתי - ממש על הקשקש...
בסרטון נראה אדם נוסף שנכנס להפריד בין הניצים
ראש המועצה יורה מעל לכתפו של אותו אדם שניסה להפריד לערפו של התוקף שנראה כבר קורס לאחר היריות שספג קודם.
עורך דין טוב אולי יצליח להוציא אותו זכאי בטיעון שזה נעשה "בלהט הקרב".. אבל זה צריך להיות עורך דין ממש טוב.
נראה מה יהיו תוצאות המשפט.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
בדיעבד, לאחר פרסום הרקע והסרטון, אין לנו מה ללמוד מהאירוע ומתוצאותיו.
אם היה מדובר בתקיפה פתאומית ע״י אדם זר / מחבל, היה אפשר להתווכח איזו יריה הייתה או לא מיותרת.
כאן מדובר ברקע ובהיכרות ארוכה/חברות/ מערכת יחסים שבית המשפט יצטרך להיכנס לעובי הקורה.
מניח שכל אחד כאן יסכים (אני מקווה) שאם היה מסוכסך עם אח שלו והאח היה מתעצבן ותוקף אותו עם מקל, לא היה מוציא אותו להורג.
אם היה מדובר בתקיפה פתאומית ע״י אדם זר / מחבל, היה אפשר להתווכח איזו יריה הייתה או לא מיותרת.
כאן מדובר ברקע ובהיכרות ארוכה/חברות/ מערכת יחסים שבית המשפט יצטרך להיכנס לעובי הקורה.
מניח שכל אחד כאן יסכים (אני מקווה) שאם היה מסוכסך עם אח שלו והאח היה מתעצבן ותוקף אותו עם מקל, לא היה מוציא אותו להורג.
- סליקאי טיטניום
לרוב אני נמנע מלנתח אירועים שאין לי מושג לגביהם.
למרות זאת, אני כן מבין למה כנושאי נשק, כדאי לבחון מקרים כאלו בענווה, כדי לנסות להבין מה הדרך הנכונה להגיב במקרה ו...
ברור שלא היינו שם, וברור שהעובדות לא ידועות לנו, אבל אנחנו לא אמורים לשפוט, אלא לנסות להחכים.
זה לא שונה מהמודעות שאנו נדרשים לה בכל מה שקשור לכוננות האישית שלנו. נושא נשק לא יכול ללכת שאנן לחלוטין ברחוב, ולצפות שכשיתעורר הצורך, הוא פשוט יזרום עם המציאות המתפתחת. מעבר על תרחישים, והכנה נפשית מוקדמת, הם חלקים מובנים מהמושג של כוננות.
המקרה הזה קצת שונה לדעתי. כל עוד לא פורסם הסרטון, יכולנו לשער השערות פרועות, ולעצב תרחישים כיד הדמיון הטובה עלינו, ולעצב תגובות שלדעתנו יתאימו.
הסרטון הזה, כבר לא משאיר הרבה מקום לדמיון. לי אישית, הירי הזה נראה בעייתי מאוד.
בתקשורת השתמשו בהתחלה במילים "רצח" ו"נרצח". אמרתי לעצמי ששוב התקשורת כבר חורצת דין. כשצפיתי בסרטון, כבר לא כ"כ התקוממתי.
נצטרך לחכות לחקירה מעמיקה שתגלה את מערכת היחסים בין השניים, אבל אני הקטן, מתקשה להגדיר זאת כירי להגנה עצמית. את הכדור הראשון אולי, אבל הבאים אחריו...
לסיכום דעתי, יש עניין לדון וללמוד, אין עניין לשפוט, והירי הזה נראה בעייתי+...
נחכה לתוצאות החקירה, ונחכים כולנו...
למרות זאת, אני כן מבין למה כנושאי נשק, כדאי לבחון מקרים כאלו בענווה, כדי לנסות להבין מה הדרך הנכונה להגיב במקרה ו...
ברור שלא היינו שם, וברור שהעובדות לא ידועות לנו, אבל אנחנו לא אמורים לשפוט, אלא לנסות להחכים.
זה לא שונה מהמודעות שאנו נדרשים לה בכל מה שקשור לכוננות האישית שלנו. נושא נשק לא יכול ללכת שאנן לחלוטין ברחוב, ולצפות שכשיתעורר הצורך, הוא פשוט יזרום עם המציאות המתפתחת. מעבר על תרחישים, והכנה נפשית מוקדמת, הם חלקים מובנים מהמושג של כוננות.
המקרה הזה קצת שונה לדעתי. כל עוד לא פורסם הסרטון, יכולנו לשער השערות פרועות, ולעצב תרחישים כיד הדמיון הטובה עלינו, ולעצב תגובות שלדעתנו יתאימו.
הסרטון הזה, כבר לא משאיר הרבה מקום לדמיון. לי אישית, הירי הזה נראה בעייתי מאוד.
בתקשורת השתמשו בהתחלה במילים "רצח" ו"נרצח". אמרתי לעצמי ששוב התקשורת כבר חורצת דין. כשצפיתי בסרטון, כבר לא כ"כ התקוממתי.
נצטרך לחכות לחקירה מעמיקה שתגלה את מערכת היחסים בין השניים, אבל אני הקטן, מתקשה להגדיר זאת כירי להגנה עצמית. את הכדור הראשון אולי, אבל הבאים אחריו...
לסיכום דעתי, יש עניין לדון וללמוד, אין עניין לשפוט, והירי הזה נראה בעייתי+...
נחכה לתוצאות החקירה, ונחכים כולנו...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
--
CZ P-07
כמענה לדיון שהתפתח בין WEBART לאיתמר ובהמשך לדברים שדיגו כתב:
בראש ובראשונה אני מסכים לחלוטין עם הדברים של WEBART ובהחלט וממשיך את דרכו בכל הנוגע
למטרותיו ולאופיו של האתר.
גם אני כמוהו לא רואה סיבה לדוש בידיעות חדשותיות שלא תורמות לדיונים, לקוראים ולנושאים שאנו מבקש לנתח.
אכן מדובר פה באירוע ירי עם תוצאות קשות אך כמו שדיגו כתב , לנו אין מה לחדש ולהוסיף על האירוע, זה בסה"כ דורש
תהליך חקירתי של מומחים.
צריך לתת לחוקרים להציג את המסקנות וההמלצות שלהם ולהמתין לפסיקת בית המשפט.
בראש ובראשונה אני מסכים לחלוטין עם הדברים של WEBART ובהחלט וממשיך את דרכו בכל הנוגע
למטרותיו ולאופיו של האתר.
גם אני כמוהו לא רואה סיבה לדוש בידיעות חדשותיות שלא תורמות לדיונים, לקוראים ולנושאים שאנו מבקש לנתח.
אכן מדובר פה באירוע ירי עם תוצאות קשות אך כמו שדיגו כתב , לנו אין מה לחדש ולהוסיף על האירוע, זה בסה"כ דורש
תהליך חקירתי של מומחים.
צריך לתת לחוקרים להציג את המסקנות וההמלצות שלהם ולהמתין לפסיקת בית המשפט.
- מנהל הסליק
לא ממש מכיר את החזון של דביר, אבל זה בין הפורומים הבודדים אם לא היחיד שעוסק בתחום הנשק בארץ.
בכל עניין טכני אני יכול למצוא בקלות אינפורמציה רחבה ברחבי הרשת, בעניינים הנוגעים ספציפית למדינת ישראל אין כמעט מקורות.
גם בנושא המדובר נוכחתי שיש לדיונים כאן תרומה רבה.
נושאי נשק פרטי כאן אינם בעלי רקע עברייני ומעבר לאלו שעוסקים בתחומי המשפט או מכירים מקרוב, או פשוט מתעניינים מספיק זמן כדי להתמצא - אין כמעט היכרות עם הצד הזה של המטבע.
נכנס הרבה דם חדש, חלק מהאנשים עדיין במוד צבאי, לעיתים נראה טריוויאלי להרים נשק במצבי אלימות כי ככה עשינו בצבא. לפני כשנה כעסו עלי מאד כשהזהרתי משימוש פזיז בנשק והשלכות שעלולות להיות לו, טענו שאני זורע פחד ... שהמדינה נתנה רשיון כדי שנוכל להגן על הסובבים אותנו ושזה מה שמצופה מאיתנו ... מי שלא נראה לו שיזדכה על הנשק ועוד כהנה וכהנה. נראה שאנשים די הפנימו והרגיעו את ההתלהבות בעקבות דיונים מהסוג הזה.
בכל עניין טכני אני יכול למצוא בקלות אינפורמציה רחבה ברחבי הרשת, בעניינים הנוגעים ספציפית למדינת ישראל אין כמעט מקורות.
נושאי נשק פרטי כאן אינם בעלי רקע עברייני ומעבר לאלו שעוסקים בתחומי המשפט או מכירים מקרוב, או פשוט מתעניינים מספיק זמן כדי להתמצא - אין כמעט היכרות עם הצד הזה של המטבע.
נכנס הרבה דם חדש, חלק מהאנשים עדיין במוד צבאי, לעיתים נראה טריוויאלי להרים נשק במצבי אלימות כי ככה עשינו בצבא. לפני כשנה כעסו עלי מאד כשהזהרתי משימוש פזיז בנשק והשלכות שעלולות להיות לו, טענו שאני זורע פחד ... שהמדינה נתנה רשיון כדי שנוכל להגן על הסובבים אותנו ושזה מה שמצופה מאיתנו ... מי שלא נראה לו שיזדכה על הנשק ועוד כהנה וכהנה. נראה שאנשים די הפנימו והרגיעו את ההתלהבות בעקבות דיונים מהסוג הזה.
- סליקאי טיטניום
יש חשיבות רבה לדיונים כאלה, לעניות דעתי.
חלק מהסיבות, כפי שניר הציג.
וחלקן הן כדי להביא לחשיפה. לא כולנו מספיקים לעקוב אחרי כל המתרחש בארץ בנושא שימוש בנשק.
אחרי הכל כל פיסת מידע ועוד חשיפה יכולה לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו.
אני מקווה שנצליח כן להשלים את החסר בכל הנושאים האלה ולכן להקפיד לפרסם פסקי דין ממשפטים הקשורים לנושא. אך לא תמיד זה אפשרי וקל. לפעמים בגלל שמשפטים נמרחים לאורך שנים והם לא עניין של חודש חודשיים. ולפעמים כי אין פרסום לפסק דין שקל למצוא אותו ברשות רבים.
חלק מהסיבות, כפי שניר הציג.
וחלקן הן כדי להביא לחשיפה. לא כולנו מספיקים לעקוב אחרי כל המתרחש בארץ בנושא שימוש בנשק.
אחרי הכל כל פיסת מידע ועוד חשיפה יכולה לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו.
אני מקווה שנצליח כן להשלים את החסר בכל הנושאים האלה ולכן להקפיד לפרסם פסקי דין ממשפטים הקשורים לנושא. אך לא תמיד זה אפשרי וקל. לפעמים בגלל שמשפטים נמרחים לאורך שנים והם לא עניין של חודש חודשיים. ולפעמים כי אין פרסום לפסק דין שקל למצוא אותו ברשות רבים.
- סליקאי זהב
אני חושב שלדיונים האלה יש ערך רב מאד לכל מי שנושא נשק פרטי וביחוד לחדשים.
על אחת כמה וכמה אם יש תיעוד מצולם כמו במקרה הזה ובמקרה הנערים מעכו.
אף אחד לא מתיימר להיות משפטן או תחליף למשטרה ובתי המשפט.
זו בסך הכח הזדמנות מעולה לראות איך אירוע כזה נראה למסתכל מהצד.
שזה מה שיקרה בסופו של דבר בבית המשפט.
איך נראית תקיפה. איך נראית תגובה מידתית ואחת כזו שיש לגביה ספק.
בסופו של דבר כל אחד מאיתנו לוקח מה שהוא לוקח מכזה מקרה ומסיק את המסקנות לעצמו.
שלא נזדקק וחס ושלום שלא נצטרך להגיע למצבים כאלה.
א.
על אחת כמה וכמה אם יש תיעוד מצולם כמו במקרה הזה ובמקרה הנערים מעכו.
אף אחד לא מתיימר להיות משפטן או תחליף למשטרה ובתי המשפט.
זו בסך הכח הזדמנות מעולה לראות איך אירוע כזה נראה למסתכל מהצד.
שזה מה שיקרה בסופו של דבר בבית המשפט.
איך נראית תקיפה. איך נראית תגובה מידתית ואחת כזו שיש לגביה ספק.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:לא ממש מכיר את החזון של דביר, אבל זה בין הפורומים הבודדים אם לא היחיד שעוסק בתחום הנשק בארץ.
+1
"To disarm the people...[i]s the most effectual way to enslave them."
- George Mason
- George Mason
- סליקאי ארד
מצטרף להיות הפורום הזה הבמה המרכזית והכמעט בלעדית לדיונים בנושא הנשק בישראל
ומעריך את העוסקים בתחזוקת האתר ואת עבודתם.
אמנם לא כל הדיונים מעניינים את כולם,
אך נראה לי שיש מקום לכולם.
מסכים עם כל מילה מהציטוט הזה.
כל אחד מאיתנו לוקח מה שהוא לוקח מכזה מקרה ומסיק את המסקנות.
שלא נזדקק
ומעריך את העוסקים בתחזוקת האתר ואת עבודתם.
אמנם לא כל הדיונים מעניינים את כולם,
אך נראה לי שיש מקום לכולם.
itamar כתב:... איך נראית תגובה מידתית ואחת כזו שיש לגביה ספק.
א.
מסכים עם כל מילה מהציטוט הזה.
כל אחד מאיתנו לוקח מה שהוא לוקח מכזה מקרה ומסיק את המסקנות.
שלא נזדקק
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
כשרק הצטרפתי לנושאי הנשק, היה כאן בפורום דיון ער על סיפור דומה.
הדיון הזה ממש נתן לי פרספקטיבה על השימוש בנשק והבהיר לי את כובד האחריות שלי כנושא נשק, קראתי בשקיקה את דעתם של אנשים עם קילומטראז׳ גבוהה בתחום והבנתי עד כמה הדבר רציני
הדיון הזה ממש נתן לי פרספקטיבה על השימוש בנשק והבהיר לי את כובד האחריות שלי כנושא נשק, קראתי בשקיקה את דעתם של אנשים עם קילומטראז׳ גבוהה בתחום והבנתי עד כמה הדבר רציני
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד