אחסון נשק בכספת עם כדור בקנה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: אחסון נשק בכספת עם כדור בקנה
בואו נתקשקש עוד
הפורץ שפרץ או גנב את הכספת, ובגלל שאינו בוגר הסליק, ולא ידע כל מה שאנחנו יודעים,
הכניס אצבע לשמורה ופלט כדור שפגע לו בתוכי...
האם התוכי זכאי לפיצוי? האם הפורץ הוא הקורבן, או בעל האקדח שלא קנה לאשתו מספיק תכשיטים,ולכן נשאר מקום לאחסן את האקדח,
האם הפוליסה מכסה גם תוכי ג'קו מדבר שלוש שפות, ומקלל גם בידיש?
דעתי האישית כספת כשמה היא ,מקום לכסף ולא לנשק.
הפורץ שפרץ או גנב את הכספת, ובגלל שאינו בוגר הסליק, ולא ידע כל מה שאנחנו יודעים,
הכניס אצבע לשמורה ופלט כדור שפגע לו בתוכי...
האם התוכי זכאי לפיצוי? האם הפורץ הוא הקורבן, או בעל האקדח שלא קנה לאשתו מספיק תכשיטים,ולכן נשאר מקום לאחסן את האקדח,
האם הפוליסה מכסה גם תוכי ג'קו מדבר שלוש שפות, ומקלל גם בידיש?
דעתי האישית כספת כשמה היא ,מקום לכסף ולא לנשק.
פחות -לרוב זה יותר,,
גיא, כיום אני עושה בדיוק את כל מה שתיארת.
השאלה שעלתה היתה: במידה שהנשיאה תהיה עם כדור בקנה - האם גם האחסנה תהיה עם כדור בקנה?
וכאן כבר נכנסת שאלת האחסנה. כאמור, אצלי היא באופן שתיארת - כספת מוסתרת+קוד+מפתח בנוסף לקוד במקום ידית.
בהיעדר כוננות נדרשת - איתמר טען שלא משנה מה - למען הבטיחות חובה לפרוק ולהפריד נשק מתחמושת.
אחרים טענו שניתן לסמוך על הכספת ועדיף למזער התעסקות מיותרת.
השיקול שכן נשמע משכנע הוא שבפריקה מודעת אתה אמנם עשוי לפלוט כדור (סליחה, לירות ברשלנות) - אבל אמור להתקיים עוד מעגל אבטחה והוא כיוון הקנה למקום בטוח.
אז אם שוקלחם מה קורה כשיש כישלון בשתי החלופות - אכן עדיף יריה בפריקה מודעת מאשר יריה ע"י בלתי מורשים ובלתי מודעים.
אגב, בנושא זה - יאנקי מארשל הכין פעם סרטון ובו בדק את היעילות של דלי חול בבית. הוא אפילו התקשר למשרד השריף ושאל לגבי חוקיות הבדיקה. (אמרו לו שכל עוד לא פגע באף אחד, הכל בסדר. הלוואי עלינו).
הבנאדם ירה בדלי עם 357 מגנום. הכל תקין.
בשיא הרצינות, דלי חול מלא עד שפתו, עטוף בשקית גדולה - אפשר לשים אפילו בחדר ארונות מאחורי מעילים (זה לא ילכלך מתוך הניילון).
והרי לכם "כיוון בטוח" לשחרור נקירה - שגם אם תסתבר כיריה - תסתיים בשלום.
https://youtu.be/Eo-YMjuyNA8
השאלה שעלתה היתה: במידה שהנשיאה תהיה עם כדור בקנה - האם גם האחסנה תהיה עם כדור בקנה?
וכאן כבר נכנסת שאלת האחסנה. כאמור, אצלי היא באופן שתיארת - כספת מוסתרת+קוד+מפתח בנוסף לקוד במקום ידית.
בהיעדר כוננות נדרשת - איתמר טען שלא משנה מה - למען הבטיחות חובה לפרוק ולהפריד נשק מתחמושת.
אחרים טענו שניתן לסמוך על הכספת ועדיף למזער התעסקות מיותרת.
השיקול שכן נשמע משכנע הוא שבפריקה מודעת אתה אמנם עשוי לפלוט כדור (סליחה, לירות ברשלנות) - אבל אמור להתקיים עוד מעגל אבטחה והוא כיוון הקנה למקום בטוח.
אז אם שוקלחם מה קורה כשיש כישלון בשתי החלופות - אכן עדיף יריה בפריקה מודעת מאשר יריה ע"י בלתי מורשים ובלתי מודעים.
אגב, בנושא זה - יאנקי מארשל הכין פעם סרטון ובו בדק את היעילות של דלי חול בבית. הוא אפילו התקשר למשרד השריף ושאל לגבי חוקיות הבדיקה. (אמרו לו שכל עוד לא פגע באף אחד, הכל בסדר. הלוואי עלינו).
הבנאדם ירה בדלי עם 357 מגנום. הכל תקין.
בשיא הרצינות, דלי חול מלא עד שפתו, עטוף בשקית גדולה - אפשר לשים אפילו בחדר ארונות מאחורי מעילים (זה לא ילכלך מתוך הניילון).
והרי לכם "כיוון בטוח" לשחרור נקירה - שגם אם תסתבר כיריה - תסתיים בשלום.
https://youtu.be/Eo-YMjuyNA8
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אצלי זה פשוט:
אם האקדח נכנס לכספת לזמן קצר - נכנס באותה צורה שאני נושא אותו, יחד עם הנרתיק. לעולם אקדח שלי לא יהיה מונך עם כדור בקנה ללא נרתיק.
אם האקדח נכנס לכספת לזמן ארוך - הפרדה בין נשק ותחמושת.
אני לא בעד ריבוי פריקות. בניהול הסיכונים שלי - הרבה פחות מסוכן להכניס לכספת as is.
לעניין הגישה לכספת:
לא, אני לא משלה את עצמי, הילד שלי יודע היכן הכספת. אך לא מדובר בכספת של שקל ורבע במבצע בסופר, יש לה קוד 9 ספרות בשילוב עם לחצנים נוספים. כשהילד יגיע לגיל שבו אני אחוש שהוא מסוגל לפחות אותה - אחליף למשהו רציני יותר.
אם האקדח נכנס לכספת לזמן קצר - נכנס באותה צורה שאני נושא אותו, יחד עם הנרתיק. לעולם אקדח שלי לא יהיה מונך עם כדור בקנה ללא נרתיק.
אני לא בעד ריבוי פריקות. בניהול הסיכונים שלי - הרבה פחות מסוכן להכניס לכספת as is.
לעניין הגישה לכספת:
לא, אני לא משלה את עצמי, הילד שלי יודע היכן הכספת. אך לא מדובר בכספת של שקל ורבע במבצע בסופר, יש לה קוד 9 ספרות בשילוב עם לחצנים נוספים. כשהילד יגיע לגיל שבו אני אחוש שהוא מסוגל לפחות אותה - אחליף למשהו רציני יותר.
- סליקאי טיטניום

טריגר כתב:אקדח נכנס לכספת לאחסנה.
ובאחסנה אסור שיהיה כדור בקנה.
מכל הסיבות שבעולם.
אין מצב שאקדח נכנס אחרת לכספת.
ריטואל כניסה לבית/פריקה וכו הוא עניין אישי וצריך לתת עליו את הדעת.
לטווח ארוך (היה בתקופה שלא נשאתי אותו יוםיום מסיבות בריאות) אוחסן מופרד עם בלוקר בקנה (וגם לא נגעתי בו , אולי פעם בשנה).
כיום , שחזרתי לנשיאה יומיומית:
spy כתב:אצלי זה פשוט:
....
לדעתי , מצב של ריבוי "שיקשוקי צינה" למיניהם מזמין צרות.
אף פעם לא הבנתי את כל "המשחקים" הללו , עוד לא ראיתי כלי יריה שהחליט לירות על דעת עצמו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
פריקה או לא פריקה...
אני חוזר לדיונים הסוערים סביב המק פורק ושינוי נוהלי הפריקה בצבא.
כל אלה שהתנגדו למק פורק מתנגדים כאן לפריקה של הנשק האישי שלהם.
די מפתיע לדעתי..ואולי מה שעשו בצהל נכון?
בסופו של יום החיים בנויים מפשרות וניהול סיכונים.
לדעתי, עדיפה פליטה מבוקרת לתוך חומת מפגע מאשר מצב בו הכדור שיפלט יפתיע אותך.
א.
אני חוזר לדיונים הסוערים סביב המק פורק ושינוי נוהלי הפריקה בצבא.
כל אלה שהתנגדו למק פורק מתנגדים כאן לפריקה של הנשק האישי שלהם.
די מפתיע לדעתי..ואולי מה שעשו בצהל נכון?
בסופו של יום החיים בנויים מפשרות וניהול סיכונים.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:בסופו של יום החיים בנויים מפשרות וניהול סיכונים.
א.
כל פליטה תפתיע אותך .
אני לא נגד פריקה , אני לא מבין למה צריך לבצע פריקה על כל שטות.
כשאתה פורק כל כך הרבה התהליך מתחיל להיות על אוטומט ולדעתי מזמין צרות.
פריקה , כל פריקה שהיא חייבת להיות מבוקרת עם כל כללי הבטיחות.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
בצבא עדיין בודקים ופורקים נשק ב 60 מעלות ?
כמות הטמטום שהצטברה בצבא במשך השנים היא לא מודל ללמוד ממנו.
בעוונותי התגוררתי ברח׳ יהודה הלוי בת״א, מעבר לכביש יושבת יחידת מיפוי של חיל המודיעין, כל עליית משמר הם היו מבצעים פריקה מסודרת כשכלי הנשק מופנים ב 60 מעלות אל החלון שלי ... מזל שאת השקשוק של הנשק אפשר היה לשמוע הייטב ולהספיק לתפוס מחסה.
המק פורק הוריד ככל הנראה את מספר ״פליטות הכדור״ בצה״ל ומהסיבה הפשוטה שלא מבצעים יותר פריקות אלא סומכים על האינדיקציה הזו. זה דווקא מהווה חיזוק לטענה שלי שלא רצוי לבצע פריקות תכופות בבית.
ד.א מי שמתכוון לדווח כנדרש על שחרור כדור לעבר חומת מפגע - שיתכונן לאבד את הרשיון...
כמות הטמטום שהצטברה בצבא במשך השנים היא לא מודל ללמוד ממנו.
בעוונותי התגוררתי ברח׳ יהודה הלוי בת״א, מעבר לכביש יושבת יחידת מיפוי של חיל המודיעין, כל עליית משמר הם היו מבצעים פריקה מסודרת כשכלי הנשק מופנים ב 60 מעלות אל החלון שלי ... מזל שאת השקשוק של הנשק אפשר היה לשמוע הייטב ולהספיק לתפוס מחסה.
המק פורק הוריד ככל הנראה את מספר ״פליטות הכדור״ בצה״ל ומהסיבה הפשוטה שלא מבצעים יותר פריקות אלא סומכים על האינדיקציה הזו. זה דווקא מהווה חיזוק לטענה שלי שלא רצוי לבצע פריקות תכופות בבית.
ד.א מי שמתכוון לדווח כנדרש על שחרור כדור לעבר חומת מפגע - שיתכונן לאבד את הרשיון...
- סליקאי טיטניום

יש משפט ידוע שאומר,,אם לא תשחק, לא יפלט..נכון לכמה דברים 
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
מעניין אם האנשים כאן שמכניסים אקדח לכספת כשהוא טעון ובתוך נרתיק בהגיע הזמן לשאת את האקדח מתחמשים כשהוא בנרתיק ?
המקרה כזה, האם הנרתיק הוא מהסוג הנחגר על חגורה או נרתיק פנימי ?
המקרה כזה, האם הנרתיק הוא מהסוג הנחגר על חגורה או נרתיק פנימי ?
- סליקאי זהב

מה משנה הסוג של הנרתיק? כל עוד מדובר בנרתיק קשיח שהאקדח יושב בתוכו באופן יציב, לא נופל ממנו, שמורת הדק מכוסה - כלל לא משנה, האם מדובר בנרתיק חגורה, פנימי, חימוני, פאדל או מגנטי.
לעניין פריקה אל מול מק פורק:
כן, תתפלא, אני נגד מק פורק בדיוק כמו שאני נגד ריבוי פריקות בכל הזדמנות.
כי ריבוי פריקות יוצר זלזול וביצוע רשלני שמוביל לירי רשלני (המכונה בארץ משום מה פליטת כדור).
את הצרות של מק-פורק כבר טחנו כאן עד דק. אין מה לחזור אליו. תשאלו את roi357 מה הוא ראה בזמן המלחמה האחרונה בעזה בהקשר הזה - הרבה אשליות יתנפצו לכם.
לעניין פריקה אל מול מק פורק:
כן, תתפלא, אני נגד מק פורק בדיוק כמו שאני נגד ריבוי פריקות בכל הזדמנות.
כי ריבוי פריקות יוצר זלזול וביצוע רשלני שמוביל לירי רשלני (המכונה בארץ משום מה פליטת כדור).
את הצרות של מק-פורק כבר טחנו כאן עד דק. אין מה לחזור אליו. תשאלו את roi357 מה הוא ראה בזמן המלחמה האחרונה בעזה בהקשר הזה - הרבה אשליות יתנפצו לכם.
- סליקאי טיטניום

SPY כתב שלא משנה סוג הנרתיק כל עוד האקדח יושב בתוכו יציב,
אכן צודק אבל כבר נתקלתי באנשים שהנרתיק שלהם הוא לא מהסוג הטוב והאקדח לא בדיוק יושב בתוכם ואז
בהלבשה על חגורה האקדח נפל.
ומכאן אני לא רוצה לחשוב מה יקרה באקדח מדור ישן שאין לו אבטחת נוקר.
אישית נשאתי אקדח הרבה שנים למעט מקרים בהם הייתי מגיע לאזור יו"ש תמיד האקדח היה עם מחסנית בפנים ולא טעון.
במקרים בהם האקדח היה טעון הייתי תמיד פורק אותו לפני אחסון, במקרה שהיה עם מחסנית לא הוצאתי אותה אלא רק באחסנה ארוכה.
לעניות דעתי מניסיון ארוך שנים נושא הבטיחות הוא עניין של מודעות והכרת הנזק שיגרם מירי ובהתאם היחס לכלי הנשק.
אכן צודק אבל כבר נתקלתי באנשים שהנרתיק שלהם הוא לא מהסוג הטוב והאקדח לא בדיוק יושב בתוכם ואז
בהלבשה על חגורה האקדח נפל.
ומכאן אני לא רוצה לחשוב מה יקרה באקדח מדור ישן שאין לו אבטחת נוקר.
אישית נשאתי אקדח הרבה שנים למעט מקרים בהם הייתי מגיע לאזור יו"ש תמיד האקדח היה עם מחסנית בפנים ולא טעון.
במקרים בהם האקדח היה טעון הייתי תמיד פורק אותו לפני אחסון, במקרה שהיה עם מחסנית לא הוצאתי אותה אלא רק באחסנה ארוכה.
לעניות דעתי מניסיון ארוך שנים נושא הבטיחות הוא עניין של מודעות והכרת הנזק שיגרם מירי ובהתאם היחס לכלי הנשק.
- סליקאי זהב

אכן, נשיאת נשק עם כדור בקנה מחייבת הקפדה, הן על 4 חוקי הבטיחות והן על איכות הציוד ההיקפי ללא פשרות. אבל
מי שמרשה לעצמו לשאת אקדח בנרתיק לא מתאים, ועוד כזה שהאקדח נופל ממנו, סיכויו לאירוע ירי רשלני עולה מאוד, גם אם הוא הולך נם מחסנית בחוץ, מק פורק, נצור ועם כדור עליון במחסנית מסומן עם טיפקס והפוך (כן, ראיתי את זה).
מי שמרשה לעצמו לשאת אקדח בנרתיק לא מתאים, ועוד כזה שהאקדח נופל ממנו, סיכויו לאירוע ירי רשלני עולה מאוד, גם אם הוא הולך נם מחסנית בחוץ, מק פורק, נצור ועם כדור עליון במחסנית מסומן עם טיפקס והפוך (כן, ראיתי את זה).
- סליקאי טיטניום

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד