M16 חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: M16 חדש
ניר ל כתב:מה אפשר ללמוד מזה באופן שנוגע לנו ?
את הצורך להתייחס לאקדח, חלקיו והתחמושת כמכלול - כמערכת נשק שכל שינויי בה עלול להוציא אותה מאיזון.
1++
ביחוד כשמדובר בכלי מבצעי להגנה החיים לנו.
נכון שהיצרן תמיד מחפש להוריד עלויות.
נכון שבשוק יש מליון ואחד סוגי שיפורים ומוצרי אפטר מרקט למה שהיצרן לא עשה.
מצד שני, מה שהיצרן עשה נבדק בצורה יסודית וגם מופץ במליוני עותקים.
אני הייתי נזהר בכל שינוי שיכול לשנות את האיזון של הנשק.
כולל עקבי מחסנית 2+, קפיצים לא מקוריים ובמשקל שונה, משחקים במערכת ההדק וכו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אכן כן,
ולא רק זה, גם אם לא מבצעים שינויים, קפיצים בלויים עלולים לגרום לתופעות לוואי שלא חושבים עליהן.
חבר למועדון שעבר 30 אלף כדור עם השדאו, הראה לי שבזכות הקפיץ שנחלש, הוא יכול בקלות לדרוך מהפסים הקדמיים כשהיד מתחת לקנה - הוא מאד מבסוט. (והוא גם אחד היורים הטובים בארץ אז כנראה שהוא גם פוגע).
כשאני צופה בסרטון הילוך איטי על אקדח נעילת בראונינג שצולם בהיי ספיד, רואה שהצינה עושה מהלך של 1-2 מ״מ כתוצאה מהרתע, לפני עזיבת הקליע. אם נוסיף עוד 2 מ״מ כתוצאה מקפיץ חלש/ צינה שכורסמה כדי להפחית משקל/ תחמושת חזקה או כבדה, או שילוב של הנ״ל - נקבל כבר הטייה של הקנה ולך תבין למה האקדח יורה למעלה ...
ולא רק זה, גם אם לא מבצעים שינויים, קפיצים בלויים עלולים לגרום לתופעות לוואי שלא חושבים עליהן.
חבר למועדון שעבר 30 אלף כדור עם השדאו, הראה לי שבזכות הקפיץ שנחלש, הוא יכול בקלות לדרוך מהפסים הקדמיים כשהיד מתחת לקנה - הוא מאד מבסוט. (והוא גם אחד היורים הטובים בארץ אז כנראה שהוא גם פוגע).
כשאני צופה בסרטון הילוך איטי על אקדח נעילת בראונינג שצולם בהיי ספיד, רואה שהצינה עושה מהלך של 1-2 מ״מ כתוצאה מהרתע, לפני עזיבת הקליע. אם נוסיף עוד 2 מ״מ כתוצאה מקפיץ חלש/ צינה שכורסמה כדי להפחית משקל/ תחמושת חזקה או כבדה, או שילוב של הנ״ל - נקבל כבר הטייה של הקנה ולך תבין למה האקדח יורה למעלה ...
- סליקאי טיטניום
ניר,
נגעת בנקודה הכי חשובה שיש, איזון. אני מוצא די הרבה בפורום אנשים שמחפשים לקצר להוריד משקל או להוסיף משקל לאקדחים, מבלי בכלל להבין מה ההשלכות של הדברים האלה. סתם לדוגמא, לקחת גלוק 19 ולקצר את ידית האחיזה לגודל של 26. למה? רוצה 26? תקנה 26. קנית 19? תתחדש.
זו רק אחת הדוגמאות. אני בונה את האקדחים והרובים שלי לרוב בעצמי. אני מתמודד כל כך הרבה עם איזון או חוסר איזון ואז שעות עבודה בכדי לאזן, שהיה חשוב לי שעמדת על הנקודה הכל כך חשובה הזאת.
תודה.
נגעת בנקודה הכי חשובה שיש, איזון. אני מוצא די הרבה בפורום אנשים שמחפשים לקצר להוריד משקל או להוסיף משקל לאקדחים, מבלי בכלל להבין מה ההשלכות של הדברים האלה. סתם לדוגמא, לקחת גלוק 19 ולקצר את ידית האחיזה לגודל של 26. למה? רוצה 26? תקנה 26. קנית 19? תתחדש.
זו רק אחת הדוגמאות. אני בונה את האקדחים והרובים שלי לרוב בעצמי. אני מתמודד כל כך הרבה עם איזון או חוסר איזון ואז שעות עבודה בכדי לאזן, שהיה חשוב לי שעמדת על הנקודה הכל כך חשובה הזאת.
תודה.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
Glock34,
כיוון שלא נותר לי אלא לקנא ולייחל שיום יבוא וגם אני אגיע לארץ המובטחת (משהו כמו קולורדו, עם בית חורף בפלורידה).
האם תוכל לספר קצת באילו אמצעים משתמשים חובבים בכדי לאזן את כלי נשקם ?
האם צילום במצלמה מהירה הוא אמצעי עזר מקובל ?
כיוון שלא נותר לי אלא לקנא ולייחל שיום יבוא וגם אני אגיע לארץ המובטחת (משהו כמו קולורדו, עם בית חורף בפלורידה).
האם תוכל לספר קצת באילו אמצעים משתמשים חובבים בכדי לאזן את כלי נשקם ?
האם צילום במצלמה מהירה הוא אמצעי עזר מקובל ?
- סליקאי טיטניום
glock34 כתב:ניר,
תודה.
מכיוון ,שאתה אדון לעצמך בנושא gunsmithing דבר ,שאני חושב ,שכך צריך להיות אצל כל אחד, שיורה ירי תחרותי.
כאן בארץ הקודש לרוב זה רק דיבורים ,כי לפעמים בשביל איזה קפיץ או בורג ,שחסר יכולים היבואנים להשבית את הכלי לשנה .
אני יודע ,שיש עוד ישראלי לידך בתחום הזה . יש לו הרבה עבודות ברמה הגבוהה ביותר בנושא הזה בעיקר 1911 .אקאי שי - כנראה
יצא לך לראות את האתר שלו. כנראה עוד ישראלי ,שמאאס בביורוקרטיה שלנו ויצא להרוויח ולהפיץ את הידע שלו במקום הנכון.
מקווה ,שיצליח בגדול.
- סליקאי זהב
מכיוון ,שאתה אדון לעצמך בנושא gunsmithing דבר ,שאני חושב ,שכך צריך להיות אצל כל אחד, שיורה ירי תחרותי.
אני הייתי מתחיל בהרבה יותר קטן וצנוע מזה.
אני הייתי שמח אם היו מאפשרים בארץ המגבלות הבלתי אפשריות טעינה חוזרת של תרמילים. או לפחות מוכרים תחמושת ממוחזרת לאימונים במחיר מוזל.
היום בעלי המטווחים צוחקים לנו בפנים וגוזרים עלינו קופון פעמיים.
1. פעם אחת בזה שמוכרים לנו תחמושת במחיר מופרע ומופקע.
2. פעם שניה בזה שהם מוכרים את התרמילים ששייכים לנו.
ככה לידיעה המחיר הסיטונאי בעולם הוא 4.6$ לקילו פסולת פליז.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לכאורה נושא מעניין לתביעה יצוגית,שבקלות תהפוך ל"טביעה יצוגית",,
א, מעולם לא ביקשתי את התרמילים הריקים,
ב, תרמיל ריק כנראה עדין יחשב כחלק מנשק ותחמושת, ואסור לנו יותר מ...וזה נו, נו, נו, גדול.
א, מעולם לא ביקשתי את התרמילים הריקים,
ב, תרמיל ריק כנראה עדין יחשב כחלק מנשק ותחמושת, ואסור לנו יותר מ...וזה נו, נו, נו, גדול.
פחות -לרוב זה יותר,,
אין לי טענות כלפי בעלי המטווחים, הם צריכים להחזיק את הראש מעל המים וזה מגולם במחיר התחמושת.
סה״כ גם בארה״ב העלויות ללקוח מזדמן הן די דומות והתחמושת לא הרבה יותר זולה.
רק שלהם יש אלטרנטיבות ולנו לא ממש ... אימונים במסגרת IDPA, או רכישת מלאי תחמושת מראש במטווח פתוח, יוזילו את עלויות התחמושת בכ 50%, זה מה יש וגם זה יותר ממה שהיה בעבר הלא רחוק.
בארץ המגבלות הבלתי אפשריות יש בעיה, כאשר אפילו ח״כ שלא לוקח את עצמו ברצינות כמו אורן חזן - מתרברב במספר הצעות החוק שהגיש. 120 איש עובדים חצי שנה כדי לערום לנו עוד ועוד רגולציה....
סה״כ גם בארה״ב העלויות ללקוח מזדמן הן די דומות והתחמושת לא הרבה יותר זולה.
רק שלהם יש אלטרנטיבות ולנו לא ממש ... אימונים במסגרת IDPA, או רכישת מלאי תחמושת מראש במטווח פתוח, יוזילו את עלויות התחמושת בכ 50%, זה מה יש וגם זה יותר ממה שהיה בעבר הלא רחוק.
בארץ המגבלות הבלתי אפשריות יש בעיה, כאשר אפילו ח״כ שלא לוקח את עצמו ברצינות כמו אורן חזן - מתרברב במספר הצעות החוק שהגיש. 120 איש עובדים חצי שנה כדי לערום לנו עוד ועוד רגולציה....
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אין לי טענות כלפי בעלי המטווחים, הם צריכים להחזיק את הראש מעל המים וזה מגולם במחיר התחמושת.
עזוב...
כל מי שנשאר בביזנס הזה מחזיק את הראש שלו יפה מאד מעל המים ואפילו יותר.
את עיקר ההכנסות הם רואים מלקוחות מוסדיים ולא מהשוק הפרטי.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לגבי האיזון,
אני מאזן את האקדח עצמו תוך כדי בניה. 1911/2011 אמנם נראים כאילו הם אותו הדבר, אך לא כך הדבר. כל חלק באקדח צריך התאמה מלאה, ונדיר שחלקים פשוט יפלו למקומם מבלי שיעברו התאמה. הבעיה העיקרית היא שהתאמת חלק אחד לא תפריע לחלק מתואם אחר. לדוגמא: הדק (כולל המנוף) (Bow+show) כמעט תמיד יחייב הורדת חומר מגוף האקדח באיזור מסילות ההדק ופתח ההדק. אז נניח שהכל מתואם ומחליק יפה ללא הפרעות בכלל ואין כמעט חופשים והכל הלך חלק, אז מתאמים פטיש, סיר, דיסקונקטור, ניצרה. את הסיר צריך לשייף בעזרת ג׳יג מיוחד בזויות מסויימות בכדי להגיע לתחושת הדק מושלמת (שבירת ההדק, מהלך ההדק ומשקל). אז נניח שהתאמנו (אחרי הסיוט של הניצרה) והכל מתחבר יפה ואמור לעבוד פגז, אבל לא! פתאום יש הפלות פטיש (למנגנון האבטחה או ישר על הנוקר), ריסאט ארוך, תחושת גרירה (קריפ), משקל הדק כבד מדי וכיו״ב. פה מתחילה העבודה של איזון. כל חלק במערכת ההדק בדוגמא יכול לגרום לבעיה, שאחרי שתתקן אותה, תגלה משהו חדש. האקדח יהיה מוכן לירי רק לאחר שעבר איזון בין כל החלקים. ואז עוברים לקפיצים ותוספות/הורדת משקלים. ואז התאמת תחמושת. (אני משתמש בכרונוגרף, קליבר ומשקל) בכדי להתאים תחמושת. שכמובן תעמוד בפאקטור הנדרש.
שי אקאי (הורוביץ),
בהחלט אחד הנשקים הטובים שיש היום, נמצא ממש ממש לידי, אני יורה עם יורים מהקבוצה שלו באופן קבוע (ספידי לסגאר מארדוק) אחד היורים הטובים בעולם. מוציא אקדחים איכותיים מאוזנים ויקרים מאוד. אני עדיין מעדיף את עבודת ההדק שלי, אבל הבחור עושה דברים שונים ומשונים אחרים שבהחלט עושים לו כבוד בעולם.
אני מאזן את האקדח עצמו תוך כדי בניה. 1911/2011 אמנם נראים כאילו הם אותו הדבר, אך לא כך הדבר. כל חלק באקדח צריך התאמה מלאה, ונדיר שחלקים פשוט יפלו למקומם מבלי שיעברו התאמה. הבעיה העיקרית היא שהתאמת חלק אחד לא תפריע לחלק מתואם אחר. לדוגמא: הדק (כולל המנוף) (Bow+show) כמעט תמיד יחייב הורדת חומר מגוף האקדח באיזור מסילות ההדק ופתח ההדק. אז נניח שהכל מתואם ומחליק יפה ללא הפרעות בכלל ואין כמעט חופשים והכל הלך חלק, אז מתאמים פטיש, סיר, דיסקונקטור, ניצרה. את הסיר צריך לשייף בעזרת ג׳יג מיוחד בזויות מסויימות בכדי להגיע לתחושת הדק מושלמת (שבירת ההדק, מהלך ההדק ומשקל). אז נניח שהתאמנו (אחרי הסיוט של הניצרה) והכל מתחבר יפה ואמור לעבוד פגז, אבל לא! פתאום יש הפלות פטיש (למנגנון האבטחה או ישר על הנוקר), ריסאט ארוך, תחושת גרירה (קריפ), משקל הדק כבד מדי וכיו״ב. פה מתחילה העבודה של איזון. כל חלק במערכת ההדק בדוגמא יכול לגרום לבעיה, שאחרי שתתקן אותה, תגלה משהו חדש. האקדח יהיה מוכן לירי רק לאחר שעבר איזון בין כל החלקים. ואז עוברים לקפיצים ותוספות/הורדת משקלים. ואז התאמת תחמושת. (אני משתמש בכרונוגרף, קליבר ומשקל) בכדי להתאים תחמושת. שכמובן תעמוד בפאקטור הנדרש.
שי אקאי (הורוביץ),
בהחלט אחד הנשקים הטובים שיש היום, נמצא ממש ממש לידי, אני יורה עם יורים מהקבוצה שלו באופן קבוע (ספידי לסגאר מארדוק) אחד היורים הטובים בעולם. מוציא אקדחים איכותיים מאוזנים ויקרים מאוד. אני עדיין מעדיף את עבודת ההדק שלי, אבל הבחור עושה דברים שונים ומשונים אחרים שבהחלט עושים לו כבוד בעולם.
- סליקאי זהב
בנוגע לעד כמה הוא ישראלי או חובב את התחום, יש כמה בארץ שיתנו לך הסבר מדעי יותר. או בקיצור דבר עם רועי.
- סליקאי זהב
glock34 כתב:לגבי האיזון,
שי אקאי (הורוביץ),
אני רואה ,שאתה מסודר. כל עבודת הדק אחרי נשק דורשת ליטושים אחרונים . לכן עדיף עבודה ,שאתה עושה בעצמך.
בקשר לניצרה חחחחחחחחחחחח

היה בעל מקצוע מעולה. בקשר לגיג לזויות של סיר -לא תמיד תגיע לרמה הרצויה. אישית מעדיף בלי.

לא מכיר את היורים האלה כי אני אפילו לא ברמה של יורה מתחיל.(רמה נמוכה.) (מעדיף חץ וקשת)
אבל יצא לי לפני הרבה שנים לירות כצת עם (j.d.( jet ואנגוס .ה. ואפילו לעבור אותם בכמה דרילים מהירים.

לא מכיר גם את רועי. כנראה הפסד שלי.
- סליקאי זהב
איך בלי ג׳יג? אין סיכויי בעולם שאפשר להגיע לשלמות ללא.
אני לא כזה מכיר את הספורט מלפני שנים רבות, אבל היום אין סיכויי או חצי סיכויי לנצח את העשירון העליון מבלי שיש להם מעצורים או אם הם שברו רגל בזמן תרגיל.
אני יורה לרוב לימיטאד, ואני שמח מאוד לעמור באיזור ה 75% או קצת יותר גבוהה מספידי, מקס מישל, ג'יי ג׳יי, שאנון סמיט או שיין קולי שיורים באופן כמובן. אני אשמח לעמוד גם ב 80-85% מהם בלימיטאד.
לנצח תרגיל פה תרגיל שם בקטגוריה שלי, אולי כן אבל תחרות? ממש לא.
פעם הייתי נותן פייט טוב ב IDPA אבל אני כבר כמעט לא יורה את זה יותר אז...
אני כמעט תמיד (ויהיו שיגידו שזה טעות) מוריד חומר מהסיר ולא משייף את הניצרה בכדי לעשות התאמה. (סיר זול יותר) ועוד לא דיברנו על משבת. בקיצור, לא קל כל העסק של בניית אקדח. אנשים חושבים שלעשות הדק זה פשוט ולא ממש דורש עבודה. (כי הרוב רגילים לגלוק שהכל כמעט זה דרופ אין)
אני לא כזה מכיר את הספורט מלפני שנים רבות, אבל היום אין סיכויי או חצי סיכויי לנצח את העשירון העליון מבלי שיש להם מעצורים או אם הם שברו רגל בזמן תרגיל.
אני יורה לרוב לימיטאד, ואני שמח מאוד לעמור באיזור ה 75% או קצת יותר גבוהה מספידי, מקס מישל, ג'יי ג׳יי, שאנון סמיט או שיין קולי שיורים באופן כמובן. אני אשמח לעמוד גם ב 80-85% מהם בלימיטאד.
לנצח תרגיל פה תרגיל שם בקטגוריה שלי, אולי כן אבל תחרות? ממש לא.
פעם הייתי נותן פייט טוב ב IDPA אבל אני כבר כמעט לא יורה את זה יותר אז...
אני כמעט תמיד (ויהיו שיגידו שזה טעות) מוריד חומר מהסיר ולא משייף את הניצרה בכדי לעשות התאמה. (סיר זול יותר) ועוד לא דיברנו על משבת. בקיצור, לא קל כל העסק של בניית אקדח. אנשים חושבים שלעשות הדק זה פשוט ולא ממש דורש עבודה. (כי הרוב רגילים לגלוק שהכל כמעט זה דרופ אין)
- סליקאי זהב
אם אתה מגיע היום לאחוזים האלה מול החבורה הזאת אז הכל בסדר.
אל תשקח ,שזה המקצוע שלהם ואצלך זה תחביב.
אם תירה כמוהם 700-1500 כדורים ביום 6 פעמים בשבוע אז לא יהיה הבדל ביניכם.
בקשר לעבודה בלי גיג .מי,שמתעשק כל החיים עם מכניקה עדינה זאת לא צריכה להיות בעייה הכי גדולה בחיים.
בגדול: גיג זה נח ונותן תוצאה די קרובה לגימור הסופי.
איך ,שאומרים : עם רצון וגם תירגולת גם פיל יכל לד--ק תרנגולת.
איך לבצע התאמה בסיר או בניצרה זה שיקול שלך בלבד , אני לא היתי עושה את זה אבל השיקול הכלכלי שלך נכון.
את המשבת היתי מקבע.
שלח תמונה של הלימיטד שלך אם אפשר (לשתוף את העיניים)
לעינייני הm16 ,(שלא יגידו ,שגלשנו לנושא אחר) רעיון טוב בעיקר לספורטאים לצורך ניקוי. כי זה איזור בעייתי.
אל תשקח ,שזה המקצוע שלהם ואצלך זה תחביב.
אם תירה כמוהם 700-1500 כדורים ביום 6 פעמים בשבוע אז לא יהיה הבדל ביניכם.
בקשר לעבודה בלי גיג .מי,שמתעשק כל החיים עם מכניקה עדינה זאת לא צריכה להיות בעייה הכי גדולה בחיים.
בגדול: גיג זה נח ונותן תוצאה די קרובה לגימור הסופי.
איך ,שאומרים : עם רצון וגם תירגולת גם פיל יכל לד--ק תרנגולת.
איך לבצע התאמה בסיר או בניצרה זה שיקול שלך בלבד , אני לא היתי עושה את זה אבל השיקול הכלכלי שלך נכון.
את המשבת היתי מקבע.
שלח תמונה של הלימיטד שלך אם אפשר (לשתוף את העיניים)

לעינייני הm16 ,(שלא יגידו ,שגלשנו לנושא אחר) רעיון טוב בעיקר לספורטאים לצורך ניקוי. כי זה איזור בעייתי.
- סליקאי זהב
חברים יקרים,
אומנם רק 98% מהפורום מבין בדיוק ולעומק, מה אתם רושמים,,,
אבל לי זה נותן את האקסטרה של ההפורום..גם אם2% לא כ"כ בעיניין...
אומנם רק 98% מהפורום מבין בדיוק ולעומק, מה אתם רושמים,,,

אבל לי זה נותן את האקסטרה של ההפורום..גם אם2% לא כ"כ בעיניין...
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד