שדרוגים ושיפור מיומנות ירי (גלוק)

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: שדרוגים ושיפור מיומנות ירי (גלוק)

על ידי spy » 19 יוני 2017, 22:48

רק להעמיד דברים על דיוקם:
אימוני IDPA בישראל הם לא כמו אימוני IDPA בארה"ב.
האימונים מתחלקים ל-5 סוגים:
1. אימון טכני בסיסי - מיועד ומתאים במיוחד ליורים מתחילים. באימון לומדים את התפעול הבסיסי של האקדח - אחיזה, שליפה, דריכה, כיוון, לחיצה על ההדק, מעבר מטרות.
2. אימון טכני מתקדם - ירי ביד אחת חזקה/חלשה, ירי ממחסה, המחלפת מחסניות, ירי בתנועה, ירי לטווחים שונים.
3. אימון קלסיפייר - מבחן דירוג רשמי.
4. אימון מצבים - זה כבר מה שנקרא ה-IDPA הקלאסי - אימון מבוסס תרחישים.
5. אימוני בוטיק מיוחדים - למתקדמים בלבד - ירי לילה, מתארים מורכבים, עבודה בצמדים.

אין שום מניעה שאדם שקנה אקדח יגיע שניה אחר כך לאימון טכני בסיסי. האימונים האלה נותנים מענה לעובדה שלרוב, אדם שרוכש נשק בישראל לא מקבל הדרכה טובה דיו במעמד הרכישה, אלא רק משהו בסיסי ביותר.

בנוגע לציוד בטיחות אישי - המטווחים לרוב מספקים אותם. אנחנו לא. לא כי אנחנו רעים, אלא כי קהל היעד שלנו - אנשים שבאים להתאמן באופן תדיר ולא חד פעמי. ואנו מאמינים שאדם שמתאמן באופן סדיר, מוטב שיהיה לו ציוד בטיחות אישי.
לרוב, אנחנו יכולים לעזור לאדם אחד או שניים באימון על בסיס הציוד האישי של הצוות או של המטווח, אבל זה משהו חריג.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי shlomi » 19 יוני 2017, 22:54

spy כתב:רק להעמיד דברים על דיוקם:
אימוני IDPA בישראל הם לא כמו אימוני IDPA בארה"ב.
האימונים מתחלקים ל-5 סוגים:
1. אימון טכני בסיסי - מיועד ומתאים במיוחד ליורים מתחילים. באימון לומדים את התפעול הבסיסי של האקדח - אחיזה, שליפה, דריכה, כיוון, לחיצה על ההדק, מעבר מטרות.
2. אימון טכני מתקדם - ירי ביד אחת חזקה/חלשה, ירי ממחסה, המחלפת מחסניות, ירי בתנועה, ירי לטווחים שונים.
3. אימון קלסיפייר - מבחן דירוג רשמי.
4. אימון מצבים - זה כבר מה שנקרא ה-IDPA הקלאסי - אימון מבוסס תרחישים.
5. אימוני בוטיק מיוחדים - למתקדמים בלבד - ירי לילה, מתארים מורכבים, עבודה בצמדים.

אין שום מניעה שאדם שקנה אקדח יגיע שניה אחר כך לאימון טכני בסיסי. האימונים האלה נותנים מענה לעובדה שלרוב, אדם שרוכש נשק בישראל לא מקבל הדרכה טובה דיו במעמד הרכישה, אלא רק משהו בסיסי ביותר.

בנוגע לציוד בטיחות אישי - המטווחים לרוב מספקים אותם. אנחנו לא. לא כי אנחנו רעים, אלא כי קהל היעד שלנו - אנשים שבאים להתאמן באופן תדיר ולא חד פעמי. ואנו מאמינים שאדם שמתאמן באופן סדיר, מוטב שיהיה לו ציוד בטיחות אישי.
לרוב, אנחנו יכולים לעזור לאדם אחד או שניים באימון על בסיס הציוד האישי של הצוות או של המטווח, אבל זה משהו חריג.

איפה אני יכול לקבל יותר מידע על אימון בסיסי?תאריכים?

ועוד שאלה שאחרי חיפוש ברשת יש הרבה דעות לגביה...איזה מוצרי ניקוי אני צריך לרכוש?איזה חברות מומלצות?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 19 יוני 2017, 23:00

באתר המועדון תמצא את לו"ז הפעילות ואת הקישורים להרשמה לאימונים:

idpa.org.il

לגבי מוצרי ניקוי - גלוק זה אקדח לא מאוד מפונק. שמן מנוע סינטטי מלא איכותי יעשה את העבודה נהדר. לפחות בשלב הראשון.
ניתן להשתמש גם בספריי ניקוי לבלמים שממיס ומעיף את הפיח ומתאדה בעצמו.
וכמובן שיש את החומרים האופנתיים שאני פחות בקיא בהם.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Archer750 » 20 יוני 2017, 04:20

אם כבר הנושא הזה עלה, שמן 9105 (השמן הצה"לי) מספיק טוב? בשילוב עם שיטת הניקוי של M4- שים שמן, חכה קצת ונקה הכל עם פלנלית.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 20 יוני 2017, 06:09

Archer750 כתב:אם כבר הנושא הזה עלה, שמן 9105 (השמן הצה"לי) מספיק טוב? בשילוב עם שיטת הניקוי של M4- שים שמן, חכה קצת ונקה הכל עם פלנלית.

9105 שמן מעולה.
במשך הזמן תגלה שאין הרבה מה לנקות בגלוק והוא דורש שימון ממש קל על גבול היבש.
אם אתה יורה ממש הרבה, הייתי ממליץ לך לשים טיפה גריז במסילות במקום שמן.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Archer750 » 20 יוני 2017, 17:10

itamar כתב:
Archer750 כתב:אם כבר הנושא הזה עלה, שמן 9105 (השמן הצה"לי) מספיק טוב? בשילוב עם שיטת הניקוי של M4- שים שמן, חכה קצת ונקה הכל עם פלנלית.

9105 שמן מעולה.

א.

לי אין גלוק, יש לי סמית שילד. אותו עקרון?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי עדקרן » 20 יוני 2017, 18:56

Archer750 כתב:
itamar כתב:

9105 שמן מעולה.

א.

לי אין גלוק, יש לי סמית שילד. אותו עקרון?

כן. גם לך כדאי להגיע לאימוני IDPA
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 21 יוני 2017, 05:45

Spy, שלא תבין אותי לא נכון.
IDPA בארץ היה מבחינתי חלום. בשנת 2016 שיתפתי בחלום שלי אנשים עם כח להשפיע ולגרום לו להתגשם. אני ממש לא חושב שהספורט קיים בארץ בגללי, רק הסברתי את חשיבותו בעייני לנוגעים בדבר וקיוויתי שזה יוכל לעזור ביום מן הימים. עזר או לא? אני לא יודע. מה שכן, יש את הספורט בארץ, וזה מה שחשוב.
אני מקווה שאתה מבין עד כמה אני בעד ולא נגד.
נחזור לעניין, אני מציע לבחור להתנסות בירי בסביבה סטרילית לחלוטין. אחד על אחד. רק הבנה בסיסית של ירי. שמדריך מיומן יסביר לו לפרטים מה בדיוק קורה שם. שיעמוד איתו על נקודות ושאלות שיש רק לאלו שמתחילים. אבל שיהיה זמן איכות של אחד על אחד. בלי שיהיו בעיות של בושה לשאול שאלה טפשית או תסכול, שאנחנו יודעים שיגיע בשלב כזה או אחר.
מה שכן, אני בהחלט מציע מדריך שמתעסק בספורט ירי ולא!!! בירי צבאי משטרתי או בטחוני מכל סוג שהוא. (הולכים לכסח אותי פה)
אחרי מפגש אחד או 2 אני יותר ממליץ לאדון בחור להתחיל בספורט ירי, ואם מדובר בכיוון נשיאת נשק יום יומית או עבודה עם נשק, אני ממליץ IDPA.
אני עוקב מעט אחרי פעילות ה IDPA בארץ, וממש נהנה לראות שיש כיוון חיובי.
אני אשמח לעזור לכל יורה IDPA שיגיע לאיזור שלי, מאימונים ועד תחרויות.
למען האמת, די הזנחתי את הספורט הזה לטובת Uspsa ותחרויות ברזלים, אבל הידע והיכולת עדיין איתנים.
ב IDPA אני משתמש בגלוק 34 בקטגורית SSP. וכשמתחשק לי אני יורה ב 9mm 1911 או בגלוק בקטגוריית ESP. בשתי הקטגוריות אני קלסיפייד Master.
שוב, אני אשמח לעזור.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 21 יוני 2017, 06:36

תצטרף בפיסבוק לקבוצת חמוש מאומן או לגלוק ישראל.(יש עוד קבוצות חובבי נשק)
תחשף שם להתארגנויות של אימונים ולמדריכים המעבירים אימונים אחד על אחד.
ממליץ לך על אסף דהן.תמצא אותו שם.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 21 יוני 2017, 06:49

תמצא אותו גם כאן בתגובה הראשונה שקיבלת...
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי spy » 21 יוני 2017, 21:07

glock34 כתב:Spy, שלא תבין אותי לא נכון.
IDPA...
שוב, אני אשמח לעזור.

קיצרתי לטובת חסכון מקום.
אני מבין לחלוטין שאתה רק בעד. אבל חשוב לי להבהיר שיש שוני מהותי בין IDPA בארץ ובארה"ב.
כשהקמנו את הענף מ-0, מה שעמד כנגד עינינו היה נושא נשק ישראלי ממוצע, שלא מתאמן, עושה אחת ל-3 שנים את הבדיחה העצובה הזאת של "חידוש רישיון" וזהו. רבים הזהירו אותנו שאותו יורה ללא רקע וללא הכנה מוקדמת יעשה תאונה חמורה שתיגמר בפצועים במקרה הטוב ובהרוג במקרה הרע. ולכן עיקר האימונים שלנו כלל לא דומים לאימון IDPA קלאסי, אלא בדיוק מה שתיארת - אימון סטטי סטרילי של טכניקות ירי בסיסיות. מטרת האימון - לקחת או אותו יורה ישראלי ממוצע שלרוב אין לו יותר מידי מושג ולהביא אותו למצב שהוא מסוגל ללמוד דברים מתקדמים מבלי לסכן את עצמו ואת סביבתו.
האימונים האלה הרבה יותר מתישים מאימוני IDPA קלאסיים, אבל זה מה שצריך כרגע יותר.
וכמובן, גם כאן אף אחד מהצוות לא מרוויח מהעסק שקל לכיסו, אפילו ללא החזר הוצאות אישיות, הכל בהתנדבות מלאה, באהבה גדולה לתחום ומתוך הבנה עמוקה בחשיבות הנושא בישראל.
אז אני משוכנע שכאשר פותח האשכול יקבל את האקדח שלו לידיים, אם יבחר להגיע לאימונים שלנו (מה שהפך לא קל, אגב, כי אנחנו מלאים עד 0 מקום ללתקופה ארוכה קדימה...) לא ירגיש שהגיע לבזבז את הזמן והכסף שלו.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי glock34 » 22 יוני 2017, 18:17

אני מבין אותך ב 100%, אבל עדיין חושב שלפני שהוא מגיע לקו יורים כדאי שיעבוד אחד על אחד עם מדריך בסביבה סטרילית.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד