עוד תרחיש לא כל כך דמיוני מבוסס על מקרה אמיתי

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוד תרחיש לא כל כך דמיוני מבוסס על מקרה אמיתי

על ידי סיורניק » 12 פברואר 2018, 12:54

לחשוב על מקרים ותגובות זה מעניין וחשוב, אבל לא תמיד פרקטי בפורום כמו שלנו:
א. כי הכל תלוי במצב, במיקום, מי נמצא איתך וכו'
ב. כי אם החלטתי ביני לבין עצמי לפעול בצורה X במצב מסויים, אני בוודאי לא ארצה לרשום זאת לעיני כל בפורום פתוח, וזה לא בגלל שאני פוחד שהמחבלים יקראו...יש על האזרח הרבה איומים ומחבלים זה רק אחד מהם.
ג. אפשר לתכנן מראש סדר פעולות כללי כמו לבדוק איפה האנשים שאני מכיר, אילו קירות בבית הם מבטון מזויין שיספק מיגון ואילו לא, איפה כדאי להסתתר או להתמגן במקרה אירוע וכו' אבל אין לדעתי סיבה לתכנן לפרטי פרטים לפי מקרים שהיו. כל מקרה לגופו.
ג. יותר חשוב לעסוק באמונה / Mindset שעלול לקרות משהו ולהיות מוכן לכך מנטלית, מאשר לתכנן מראש האם לפתוח זיג לימין או לשמאל, או אם כדאי להרים קלצ'ניקוב ורימונים של מחבל ולטהר את הבניין.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אמיר88 » 12 פברואר 2018, 13:53

ניר ל כתב:טוב, אני לא גר בקיבוץ ...
יש את השכנה ממול ששמה קצוץ וחונה באלכסון על הקו הפרדה למרות שהחניות צרות וביקשנו ממנה מספר פעמים להתחשב, גם הדלת של הרכב בן שנה נראית כבר כמו מסור מרוב שהיא דופקת לנו אותה כל פעם שהיא נכנסת או יוצאת. גם הזבל שלה מחוץ לדלת שעות.
יש את השכנה מלמעלה שהולכת בבית על עקבים וכל היום והלילה גוררת רהיטים, הילדים המחונכים שלה מקפיצים על הרצפה ג׳ולות בשבת בבוקר.
יש את השכן שהורס את המעלית והכלב שלו משתין על העמוד בלובי ( בעצם יש כמה כאלה).
ויש את השכן עם המערכת קריוקי (בעצם יש כמה כאלה) .

אז את מי מהם להציל קודם ?! דילמה !

בולטיק, לא יודע מה המטרה, אבל לפעמים משעשע אותי להגיב %%$0066

אחת מהסיבות למה כתבתי:"מה שאני כותב תופס לגביי ורק לגביי"
H&K VP9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 12 פברואר 2018, 17:13

סיורניק כתב:א. כי הכל תלוי במצב, במיקום, מי נמצא איתך וכו'

איך תגיב, אם תגיב, הכל בסופו של דבר תלוי במצב.

כל השאר זה דיבורים באויר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 12 פברואר 2018, 20:03

אלי היה חמוש באקדח שלי מסוג וובלי 038 ישן צעק לעברם עצור משטרה.וירה באויר כדור אחד.

אם זה לא היה כל כך עצוב וטראגי, זה היה נשמע כמו קטע מהסרט השוטר אזולאי...

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 12 פברואר 2018, 22:07

איתמר, היחס בין הוובלי 0.38 לקלשניקוב ו rpg של המחבלים ב 79, לא היה שונה בהרבה מהיחס בין הציוד שקבלנו ב״מלחמה״ שפרצה 27 שנים אח״כ לזה של החיזבאללה.
כנראה שגם לעימות הבא נגיע על הקרקע בנחיתות לעומת מי מהם שישרוד את הקרבות על אדמת סוריה מבחינת ציוד אישי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 12 פברואר 2018, 23:20

ניר ל כתב:כנראה שגם לעימות הבא נגיע על הקרקע בנחיתות לעומת מי מהם שישרוד את הקרבות על אדמת סוריה מבחינת ציוד אישי.

הנחיתות בציוד של כוחותינו היא שולית לעומת הנחיתות שלהם ברמת ההכשרה והמוטיבציה.
לחיילי החיזבאללה אין אימהות שצועקות על המפ למה הם לא מקבלים מספיק שעות שינה וכשנופל להם חייל רכרוכי בשבי הוא לא הופך "לילד של כולנו"..

א.
נערך לאחרונה על ידי itamar בתאריך 13 פברואר 2018, 06:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי zeevsn » 12 פברואר 2018, 23:31

בובי עליו השלום היה בהחלט איש מיוחד
יום שאתה לא לומד בו משהו חדש, הוא יום מבוזבז.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גדעון מצגר » 13 פברואר 2018, 08:15

Boltik כתב:גדעון, יש לי שאלה אליך: מה המטרה של הפוסטים שאתה מעלה? לעורר דיון? להוכיח נקודה מסוימת? מה?

אז ככה Boltik
גם וגם וגם. מציע לך לבחור ולסמן ב-X

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:47, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 13 פברואר 2018, 08:31

itamar כתב:
אלי היה חמוש באקדח שלי מסוג וובלי 038 ישן צעק לעברם עצור משטרה.וירה באויר כדור אחד.

אם זה לא היה כל כך עצוב וטראגי, זה היה נשמע כמו קטע מהסרט השוטר אזולאי...

א.

כל כך נכון איתמר אבל אל תשכח שמדובר היה בידיעה שאלו גנבים.ובחושך של הליל לא אפשר היה להבחין בכלום בפרט ליד הים בבירור .ואגב אלי שחר היה חייל קרבי .ושוטר מעולה עם המון תפיסות ומוטיבצייה אדירה .אין מי שלא אהב אותו והיה מיועד לקידום רציני.הי'ד כל כך נכון.ובדיוק אחרי המקרה הנ'ל החלטתי שאינני ממשיך לסייר עם האקדח המשטרתי. וקניתי גם רובה צייד קצר קנה ולא יצאתי לסיור בשטח בלעדיהם. גם זה נהיר לי שלא היה עוזר אם....למרות שהתאמנתי ושפכתי כדורים בשפע.אבל לפחות נטע בי קצת טיפה בטחון עצמי.ואז עוד היה מותר לשאת נשק פרטי במשטרה. ולעולם לעולם לא אשכת את ההרגשה הכי תסלחו לי .חארה בעולם.לראות את המחבלים יורדים מהשביל המוליך מהבית בו החלאה לקח את דני הרן ובתו הקטנה כשהיא על ידיו של אביה והחלאה הולך אחריהם עם עוד שלושה נבלות כמוהו והקלאצ' שלו בגבו של דני הרן והוא צועק לו וואק'פ וואק'פ.לא יודע למה .ואנחנו שני נוסעים שהיו איתי בניידת ואנוכי מסתתרים מאחורי תל עפר ושיחים ושומעים ורואים את דן הרן צועק אל תירו אנחוו יהודים.ואני יושב שם בלי שום נשק ביד כלום ואינני יכול לעזור לסייע.וההרגשה כל כך קשה שאי אפשר לתאר.נוראאאא.

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי גדעון מצגר » 13 פברואר 2018, 08:40

[quote="zeevsn"]בובי עליו השלום היה בהחלט איש מיוחד[
לא רק שאין לי ויכוח אתך אני מסכים עם כל אות ומילה שלך...ויותר מזה

גידי מצגר סליקאי וותיק
נערך לאחרונה על ידי גדעון מצגר בתאריך 19 פברואר 2018, 17:49, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 13 פברואר 2018, 10:44

גדעון, לא מצאתי מידע מרוכז ומפורט של אירועי אותו לילה נוראי הרבה חלקי מידע סותרים, לי נצרבה בראש התמונה של החייל שנושא את גופת הפעוטה שראשה רוצץ ע״י הכלב שזכה לחיות עוד שנים רבות אח״כ ולצערי לא עונה למוות עוד באותו לילה.

ממה שאני מבין - נחתו מהים 5 מחבלים בראשם דרוזי בשם סמיר קונטאר שהיה בן 16.5 .
ניסו להיכנס לווילה של אמנון סלע (אולי טעו לחשוב שמדובר בביתו של סייען קצין או״ם), הוא חשד והיה הראשון שהזעיק משטרה ודיווח שניסו לפרוץ אליו.
אתה ואלי שחר הי״ד מגיעים ראשונים, אלי נהרג בחילופי האש, האם נהרג גם אחד המחבלים (כך עפ״י חלק מהגרסאות) ?
משם הם ממשיכים לבניין המגורים בו הם נתקלים באותו דייר שאת סיפורו העלית והוא מצליח להרוג אחד מהם ( על זה אין כמעט מידע, אז אני מניח שלמעשה מדובר במחבל הרוג אחד עד כה ולא כתוצאה מחילופי האש אתכם ועם אמנון סלע (האם השתמש בכלל בנשקו ? )
חוטפים מחדר המדרגות את דני הרן ובתו ז״ל שהיו בדרכם למקלט ואתם יורדים לחוף הים בו השאירו את הסירות.

כוחות הבטחון שמגיעים בינתיים, עומדים באש צולבת גם מכוון אזרחים שיורים מחלונות הבניינים אל החוף.
את הסוף המר אין צורך לתאר שוב, אין מזעזע ממנו.
כמה זמן נמשך המצור ? שתי חיות אדם שנתפסו חיים משוחררים בעסקת ג׳יבריל וב 2008, מה הייתה הסיבה שנשארו בחיים ? ככל הידוע לי היינו אז פחות עדינים בלשון המעטה וגם סיפורי לינץ׳ היו,אם לא באירוע הזה אז באחרים , כולל לגופות של אזרחים שנטעו לחשוב כמחבלים.

האם אתה יכול להפנות למקורות או לחדד ? לצערי הזיכרון היהודי קצר עד בלתי קיים, אבל את האירוע הזה לפחות אף אחד שחי אז לא ישכח.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 13 פברואר 2018, 12:11

itamar כתב:
ניר ל כתב:כנראה שגם לעימות הבא נגיע על הקרקע בנחיתות לעומת מי מהם שישרוד את הקרבות על אדמת סוריה מבחינת ציוד אישי.

הנחיתות בציוד של כוחותינו היא שולית לעומת הנחיתות שלהם ברמת ההכשרה והמוטיבציה.
לחיילי החיזבאללה אין אימהות שצועקות על המפ למה הם לא מקבלים מספיק שעות שינה וכשנופל להם חייל רכרוכי בשבי הוא לא הופך "לילד של כולנו"..

א.

נראה שברמת ההכשרה הם לא נופלים ואולי אף עולים עלינו, אלו כוחות סדירים ולא פלנגות, מאומנים ע״י איראן ורוסיה יש להם המון שנים של נסיון קרבי ויש להם נשק מתקדם מאד. מוטיבציה - מגיל אפס הם ניזונים משנאה ותאוות רצח ודם, נהנים ואוהבים את זה. מי שעובר את הגדר לא מתכנן לחזור וכבר השלים עם מותו, הם חסרי פחד בשלב הזה. ראה סמיר קונטאר שהיה בכלל דרוזי מהר הלבנון, משפחה מכובדת ועשירה, לא היה לו שום קשר לעניין הישראלי פלשתיני וכבר בגיל 13 חצה את הגבול במטרה לרצוח יהודים. האם אפשר להגיד את אותו דבר על החיילים שלנו ? אנחנו צופים היום בסרטונים של שני חיילים מפוחדים עד מוות, עם נשק פרוק על הברכיים, נתונים לחסדי אספסוף שבמזל לא ביצע בהם לינץ׳. ייבאנו לתוכנו 40 אלף מחבלים מתוניס, אותם יצאנו למלחמה כדי לסלק מלבנון, כדי שהם יבטיחו את בטחוננו ... וואלה הצליח הפעם - ניצלו בזכות שוטר פלשתיני...יותר מצחיק מהשוטר אזולאי אם זה לא היה ממש עצוב.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ארציאל » 14 פברואר 2018, 02:33

ניר ל כתב: אנחנו צופים היום בסרטונים של שני חיילים מפוחדים עד מוות, עם נשק פרוק על הברכיים, נתונים לחסדי אספסוף שבמזל לא ביצע בהם לינץ׳. ייבאנו לתוכנו 40 אלף מחבלים מתוניס, אותם יצאנו למלחמה כדי לסלק מלבנון, כדי שהם יבטיחו את בטחוננו ... וואלה הצליח הפעם - ניצלו בזכות שוטר פלשתיני...יותר מצחיק מהשוטר אזולאי אם זה לא היה ממש עצוב.

החגשות ה"טובות" הן שהנשק הוחזר בלי הדרעק פורק (וגם בלי מכלול...)
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 14 פברואר 2018, 07:15

נראה שברמת ההכשרה הם לא נופלים ואולי אף עולים עלינו, אלו כוחות סדירים ולא פלנגות, מאומנים ע״י איראן ורוסיה יש להם המון שנים של נסיון קרבי ויש להם נשק מתקדם מאד. מוטיבציה - מגיל אפס הם ניזונים משנאה ותאוות רצח ודם, נהנים ואוהבים את זה.

זה לא סתם שמקבלי ההחלטות מקבלים כאב בטן בכל פעם שהם צריכים להחליט על "תמרון קרקעי".
הם יודעים בדיוק איזה קלפים יש להם ביד.
פעם הדוקטורינה של צהל הייתה להעביר את הלוחמה לשטח האויב.
היום ארגון טרור שיושב בתא שטח בגודל שכונה בת"א גדול עלינו.
שלא יספרו לי שהצבאות שנלחמנו בהם בששת הימים ויום הכיפורים יותר חזקים מהחיזבאללה והחמאס.
מכיר את נאום קורי העכביש של נסראללה?
הוא צדק בכל מילה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 14 פברואר 2018, 08:16

itamar כתב:
נראה שברמת ההכשרה הם לא נופלים ואולי אף עולים עלינו, אלו כוחות סדירים ולא פלנגות, מאומנים ע״י איראן ורוסיה יש להם המון שנים של נסיון קרבי ויש להם נשק מתקדם מאד. מוטיבציה - מגיל אפס הם ניזונים משנאה ותאוות רצח ודם, נהנים ואוהבים את זה.

זה לא סתם שמקבלי ההחלטות מקבלים כאב בטן בכל פעם שהם צריכים להחליט על "תמרון קרקעי".
הם יודעים בדיוק איזה קלפים יש להם ביד.
פעם הדוקטורינה של צהל הייתה להעביר את הלוחמה לשטח האויב.
היום ארגון טרור שיושב בתא שטח בגודל שכונה בת"א גדול עלינו.
שלא יספרו לי שהצבאות שנלחמנו בהם בששת הימים ויום הכיפורים יותר חזקים מהחיזבאללה והחמאס.
מכיר את נאום קורי העכביש של נסראללה?
הוא צדק בכל מילה.

א.

ניר / איתמר

הערבים שונאים אותנו בדיוק אותו דבר מימי המופתי חאג׳ אמין אל חוסייני הכלב שהיה משת״פ של היטלר. גם התרבות שלהם לא השתנתה וחלק מהם מעוניין למות כשהיד. פנטיות כזו אמנם דוחה אבל לא מפחידה אותי ולא הפחידה אותי כלוחם מעולם.
מאז ועד היום נעשו על ידם מספר נסיונות לחסל את מדינת ישראל שלא צלחו.
אז לחמנו בידיים, ברובים מיושנים ועם חוסר בתחמושת.
היו ניצולי שואה שנחתו בחיפה, קיבלו רובה ונשלחו לחזית.
למותר לציין שהאמצעים שלנו לאורך השנים השתפרו משמעותית וישראל היא כיום ומזה שנים מעצמה צבאית אזורית עם יתרון איכותי מובהק על כל שכנותיה.
חייב לומר שאתם נשמעים מאוד גלותיים, שלא לומר תבוסתניים. סבתא שלי היתה מדברת ככה.
לא מסכים איתכם.
איתמר, אל תערב בין פוליטיקה וצבא.
הפוליטיקאים לא אוהבים תמרון קרקעי משום שבכל סוג של תמרון קרקעי יש צפי להרג של אחוז מסוים מכוחותינו וזה נראה רע בחדשות. בצבא קיימים מודלים מספריים לגבי שיעור ההרוגים מכוחותינו בתמרונים קרקעיים שאף נלמדים בקורסים פיקודיים מסוימים כך שהמצביא בשטח והמפקד בחמ״ל יוכלו לדעת את ההשלכות של הסתערות / תמרון על כל סוג של יעד על הסד״כ שלרשותם.
חברים אני לא ממהר לדרכון אירופי או אמריקאי למרות שיש לי אפשרות להוציא מיידית דרכון גרמני או לקבל גרין כארד.
אנחנו כאן כדי להשאר!
סבא וסבתא שלי לא עברו את השואה כדי לתת את המדינה הזו במתנה לערבים.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד