טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: טיוטה שהתפרסמה - חובת הכשרה שנתית
לגבי אזרחות/ הגירה לאירופה -
במערב הם יותר חמורים מאיתנו ותוך 20 שנים הם יראו כמו מצריים במקרה הטוב.
במזרח הם שונאים ערבים, אבל מתעבים יהודים... אין מוצא !
1. לא הכל בחיים מסתובב סביב נשק.
2. גם אנחנו מוקפים בשונאי יהודים מבית ועוד יותר מזה מבחוץ. בנתיים 200 אלף הטילים שיש לחמאס ולחיזבאללה ביחד מכוונים לכאן ולא לאירופה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
אנחנו כאן לא בסכנה קיומית, מהסיבה הפשוטה שיש לנו את היכולת למחוק את העולם.
רק שבמקום להתנהג כמו בעל הבית, אנחנו מתנהלים ברפיסות מול אוייבינו מבית ומחוץ ועל זה יש מי שמשלם מחיר מאד כבד ויש מי שממשיך לחיות בסרט כל עוד המזל משחק לו ולא הוא או משפחתו נפגעים.
200 אלף הטילים הם חסרי משמעות כל עוד מי שלוחץ על הכפתור יודע שיש לו מה להפסיד, לעומת זאת רבות ממדינות אירופה שנמצאות כבר בשלב 3 של הסרטן מבלי שהן מנסות אפילו לדכא אותו.
לא הייתי בורח לשם ... גם לא לפולין שאני יכול לקבל בה אזרחות .
עד כאן ציונות להיום...
רק שבמקום להתנהג כמו בעל הבית, אנחנו מתנהלים ברפיסות מול אוייבינו מבית ומחוץ ועל זה יש מי שמשלם מחיר מאד כבד ויש מי שממשיך לחיות בסרט כל עוד המזל משחק לו ולא הוא או משפחתו נפגעים.
200 אלף הטילים הם חסרי משמעות כל עוד מי שלוחץ על הכפתור יודע שיש לו מה להפסיד, לעומת זאת רבות ממדינות אירופה שנמצאות כבר בשלב 3 של הסרטן מבלי שהן מנסות אפילו לדכא אותו.
עד כאן ציונות להיום...
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:אנחנו כאן לא בסכנה קיומית, מהסיבה הפשוטה שיש לנו את היכולת למחוק את העולם.
עד כאן ציונות להיום...
אגב פולין, לא מזמן הייתי בביקור - בחיפוש פשוט בגוגל מצאתי מטווח, ירי חופש בכל סוגי הנשק שתרצו, מאקדח עד רוס"ר (כולל תבור).
החבר'ה קצת נראים מתלהבים (מכנסיים מנומרים, חולצת חאקי, הרבה אביזרים וערוצי יוטיוב ברקע עם סרטוני SEALs וערוצי הנשק האמריקאים הרגילים).
אמנם הירי היה יותר חווייתי מהכשרתי, התנסות בכ-30 סוגי נשק שונים, אנשים באו לשם לדייט עם הבחורות שלהם (גם אני - מומלץ!!!), סה"כ ערב מהנה באווירה טובה ובטיחותית ובלי שמבלבלים לך את המוח על 70 אישורים ומכירת כלייה כדי לממן קצת ירי.
ככה גורמים לאנשים להתעניין ולרצות להתנסות ולהתמקצע!
אגב המדריכים היו וטראנים מצבא פולין, מאוד התלהבו מכך שאני ישראלי, כמובן שאלו על הצבא ונורא רצו לראות איך אני פוגע (כמובן תוך הקפדה על בטיחות ווידוא שאני יודע לתפעל את הנשק הספציפי).
לא כל מטווח חייב להיות סופר רציני וחמור-סבר, כל עוד לא עושים מזה בית זו*ות ושומרים על בטיחות, אפשר אפילו חס וחלילה להינות!
באתי ללמוד
Gol1 כתב:צעד חמור מאד בהמשך לתכנית לחייב אישור פסיכיאטר אשר הועלתה בעבר, תרגיל הפרד ומשול קלאסי, הסוחרים בראייתם קצרת הטווח יתמכו במהלך, אבל בפועל ניצחון של הבט"פ על כלל קהילת מחזיקי הנשק בישראל, הם תמיד יוכלו לטעון שהצעד נועד לוודא כשירות האוחזים בנשק ומהצד השני הרבה מחזיקי נשק פרטי יאמרו לעצמם עכשיומה אני צריך את הכאב ראש הזה.
הייתי אומר אחת אפס לבט"פ אבל זה כבר עשרים אפס.
ובטח ב"עמותה לקידום תרבות הנשק בשיראל" רוקדים על הגגות מרוב אושר עכשעו
חבל, מזל שאני בתהליכי הוצאת אזרחןת אירופית.
צודק במאה אחוז.
אוורסט, קח אויר .
לענייננו: כל הדיבורים האלו מטרתם אחת בלבד- להקטין את מספר מחזיקי הנשק.
לגבי המחשבה הטיפשית, שאם יכריחו להתאמן פעם בשנה אז "ינשאו יותר את הנשק והוא לא יהיה בכספת", קודם כל, הזכות לשאת נשק, לא קשורה לעד כמה אני תורם איתו לביטחון. זו זכות טבעית. אצלנו לא תופשים את זה כך (שווה ללמוד קצת מה הסיבה האמיתית שבארה"ב יש זכות פדרלית, גם אם לא מדינתית לשאת נשק) וגם קשה לממש זכות כזו במדינה שחלק מאזרחיה ישמחו להשתמש בו נגד אזרחים אחרים.
מלבד זאת, גם אם יכריחו אותי להתאמן כל חודש, למה שארצה לשאת את הנשק עלי אם עד כה לא נשאתי עלי, מסיבותי אני (כי זה כבד, לא נוח ומבחינתי, רוב הזמן, תרחיש האיום כמעט לא קיים).
- סליקאי כסף
צריך להבין שבהצעה ישנם המון "אי דיוקים" למשל נושא ההכשרה במדינות אחרות, שם צויין כיצד מתבצעת ההכשרה במדינות שונות אולם לא צויין שמדובר בהכשרה חד פעמית לקראת רכישת הנשק, לא צויינו שם גם מגבלות וזכויות אחזקת הנשק כפי שהן באותן המדינות אלא רק מה שהתאים ליוזמי החקיקה בארץ, נוסף על כך בחישוב העלויות "הושמטו משתנים נוספים אשר כנראה היו משנים קצת את חישובי העלות- אחלה שיטה.
בגדול מדינת ההיי-טק שוב פורצת לעתיד עם הצעה חדשנית שכל תכליתה אחת, צמצום כמות הנשק בעדי האזרחים והפעם עשתה את זה ממש בצורה אלגנטית.
עצוב לי שסוחרי הנשק מדריכי הירי ובעלי המטווחים אינם מבינים כי בתמיכתם בהצעה הנ"ל הם נוקטים בגישה קצרת רואי אשר חולבת את בעלי הנשק וממאסים עליהם את האחזקה בו. כך הם כורתים את הענף ממנו הם חיים, במקום ליצור דור עתיד של חובבי נשק עם תרבות והבנה של כללי הבטיחות תוך הבנת ההנאה מתחביב הירי והקליעה, פעם היה כאן כזה דבר, כמו הרבה דברים טובים זה הלך לאיבוד.
אל דאגה אני בקיא היטב בחוקי רישוי הנשק במדינות השונות, ,יש לי שם כתובת ואני רשום במועדון קליעה ובקרוב אהיה זכאי לרכוש שם כלי נשק שונים כאוות נפשי רק לא אוטומטי )-; באמת קשה אסתפק בחצי אוטומטי או חמישה.
Everest אשלח אליך. תמונות של הנשקים שאקנה בחו"ל, אבל אל תדאג אני אמשיך להחזיק בנשק גם בארץ, לא יצליחו להוציא אותם ממני גם עם התקנה החדשה.
בגדול מדינת ההיי-טק שוב פורצת לעתיד עם הצעה חדשנית שכל תכליתה אחת, צמצום כמות הנשק בעדי האזרחים והפעם עשתה את זה ממש בצורה אלגנטית.
עצוב לי שסוחרי הנשק מדריכי הירי ובעלי המטווחים אינם מבינים כי בתמיכתם בהצעה הנ"ל הם נוקטים בגישה קצרת רואי אשר חולבת את בעלי הנשק וממאסים עליהם את האחזקה בו. כך הם כורתים את הענף ממנו הם חיים, במקום ליצור דור עתיד של חובבי נשק עם תרבות והבנה של כללי הבטיחות תוך הבנת ההנאה מתחביב הירי והקליעה, פעם היה כאן כזה דבר, כמו הרבה דברים טובים זה הלך לאיבוד.
אל דאגה אני בקיא היטב בחוקי רישוי הנשק במדינות השונות, ,יש לי שם כתובת ואני רשום במועדון קליעה ובקרוב אהיה זכאי לרכוש שם כלי נשק שונים כאוות נפשי רק לא אוטומטי )-; באמת קשה אסתפק בחצי אוטומטי או חמישה.
Everest אשלח אליך. תמונות של הנשקים שאקנה בחו"ל, אבל אל תדאג אני אמשיך להחזיק בנשק גם בארץ, לא יצליחו להוציא אותם ממני גם עם התקנה החדשה.
- סליקאי ארד
ברור שסימנו כאן מטרה ואח״כ חיפשו לה צידוקים, אז כופפו את העובדות כי הרי מי יבדוק עד כמה זה מדוייק ...
המטרה היא לא להקטין את מספר מחזיקי הנשק ע״י הערמת קשיים, אם כי גם אני חושב שבפועל תהיה פגיעה וצמצום כתוצאה מהגזרות החדשות.
השר יצא בהצהרות על הרחבת התבחינים ומתן אפשרות לעשרות אלפי אזרחים נוספים לרכוש נשק פרטי, כדי לענות לטענות שמדובר בצעד לא אחראי, או במילים אחרות - לכסות את התחת, נאמר באותה נשימה שבמקביל להרחבה תעלה דרישת הכשירות. בפועל, אני מוכן להתערב שרק מעטים מהזכאים החדשים (חיילים קרביים משוחררים ברמת רובאות כזו או אחרת) יממשו את ההיתר, לעומתם רבים יותר שמחזיקים כיום באקדח - יעדיפו לוותר עליו.
אלו מביננו ששמחים לוותר על אותם מחזיקים חצופים שלא מוכנים לשאת בשמחה בהכבדת הנטל טועים טעות מרה לדעתי. בעל אקדח שאינו נושא אותו ואינו מתאמן תדיר, יכול להחליט בכל רגע נתון בו משתנות הנסיבות - להוציא את האקדח מהכספת, לשאת אותו ולגשת מרצונו למטווח אימון. מספר גדול יותר של בעלי רשיונות מהווה גם לובי פוטנציאלי חזק יותר, קשה יותר לפגוע בקבוצה גדולה. מעניין אגב מה היה היחס בשנים האחרונות בין מחליפי אקדחים קיימים לבין בעלי רשיונות חדשים, כשירדה רמת הבטחון רבים נזכרו באקדחים שלהם ורצו לחנויות לשדרג אותם. מעניין גם כמה מחברי IDPA הם בעלי רשיונות וותיקים וכמה חדשים, מקווה שיש כאן מי שיכול לענות.
המטרה היא לא להקטין את מספר מחזיקי הנשק ע״י הערמת קשיים, אם כי גם אני חושב שבפועל תהיה פגיעה וצמצום כתוצאה מהגזרות החדשות.
השר יצא בהצהרות על הרחבת התבחינים ומתן אפשרות לעשרות אלפי אזרחים נוספים לרכוש נשק פרטי, כדי לענות לטענות שמדובר בצעד לא אחראי, או במילים אחרות - לכסות את התחת, נאמר באותה נשימה שבמקביל להרחבה תעלה דרישת הכשירות. בפועל, אני מוכן להתערב שרק מעטים מהזכאים החדשים (חיילים קרביים משוחררים ברמת רובאות כזו או אחרת) יממשו את ההיתר, לעומתם רבים יותר שמחזיקים כיום באקדח - יעדיפו לוותר עליו.
אלו מביננו ששמחים לוותר על אותם מחזיקים חצופים שלא מוכנים לשאת בשמחה בהכבדת הנטל טועים טעות מרה לדעתי. בעל אקדח שאינו נושא אותו ואינו מתאמן תדיר, יכול להחליט בכל רגע נתון בו משתנות הנסיבות - להוציא את האקדח מהכספת, לשאת אותו ולגשת מרצונו למטווח אימון. מספר גדול יותר של בעלי רשיונות מהווה גם לובי פוטנציאלי חזק יותר, קשה יותר לפגוע בקבוצה גדולה. מעניין אגב מה היה היחס בשנים האחרונות בין מחליפי אקדחים קיימים לבין בעלי רשיונות חדשים, כשירדה רמת הבטחון רבים נזכרו באקדחים שלהם ורצו לחנויות לשדרג אותם. מעניין גם כמה מחברי IDPA הם בעלי רשיונות וותיקים וכמה חדשים, מקווה שיש כאן מי שיכול לענות.
- סליקאי טיטניום
אני לא בטוח שהדרישה לאימון נוסף באה מהרצון לצמצם את מחזיקי הנשק.
זה לדעתי הגיע מרצון להעלות את רמת נושאי הנשק.
זה לדעתי הגיע מרצון להעלות את רמת נושאי הנשק.
Warlord:
לא נכנס לויכוח ביניכם למרות שיש לי דעה.
לגופו של עניין-..., אבל אני תומך חד משמעית בצעד של הבט״פ / בהרצל קבלו שהנהיג אותו.
... מבחינתי מי שלא מוכן להשקיע באימון שנתי, שלא יהיה לו אקדח, או שיגבילו אותו להחזקה בלבד.
במרחב הציבורי צריכים להסתובב חמושים רק אנשים עם מיומנות מינימלית. פעם בשנה זה סופר מינימלי.
ניר ל:
תשאל מה המטרה ? ...לפי הכתוב, הם רוצים להשיג מיומנות סבירה של אזרחים נושאי נשק ...., לעומת המיומנות הנמוכה שקיימת היום.
... יש באמתחתי נסיון אישי של 30 שנות אחזקת נשק מתוכן 25 שנות נשיאת אקדח, היו שנים שביקרתי במטווח רק לצורך חידוש, גם כשהיה פעם בחמש שנים.
לאדם תהיה יכולת בסיסית שתלויה באיכות ההכשרה הראשונית ובכישוריו האישיים - כאן בהחלט אני בעד בניית בסיס נכון, 4.5 שעות הכשרה ו 100 כדור, לדעתי מעט מדי, אבל על זה הייתי רוצה לשמוע דעה של מדריכים מנוסים.
היכולת הזאת תשתפר כתוצאה מאימון נכון ותכוף, אימון סטטי חד שנתי לא יעיל יותר מחמש שנתי - את זה אני טוען מנסיון של שנים.
הכשרה בסיסית\ראשונה עמוקה לשם הקניית בסיס נכון ומוצק ,לדעתי האישית , הכרחית ולדעתי צריך להיות מדובר על קורס שלם. ( משהו בסגנון של IDPA Level 1 - Basics course ??? )
לגבי "אימון רענון" ,המצב הקיים או המצב החדש , לא נראה לי שיהיה שינוי כלשהו ברמת הכשירות.
הקמה ועידוד מסגרות אימון כגון IDPA וירי מעשי היו מביאים לתוצאה חיובית יותר.
בכל מקרה , לדעתי , הבעיה העיקרית של נושאי כלי יריה פרטי היא לא ההכשרה כזו או אחרת.
הבעיה העיקרית היא ביטול מצב העבר של "תבחין משמר" שבו לאחר 10 שנים לא היית צריך להוכיח "עילה" יותר.
הביטול הנ"ל הוא העיקר כיום ועליו צריך להילחם בכל הכח.
קח בחור בן 21 שקיבל רישיון לכלי יריה , לאחר 10 - 15 שנות נשיאה , כשהוא בוגר יותר בנפשו , לפעמים כבר בעל משפחה ועכשיו בגלל שינוי כלשהו במקום מגוריו ,עבודתו ,ותרומתו במילואים באה המדינה ואומרת לו : "לא סומכת עליך יותר" ,מצב שצריך ואמור להיות הפוך לחלוטין. אתה נושא כלי יריה כבר 10-15 שנה , המדינה צריכה לומר "אני סומכת עליך ומפסיקה לדרוש ממך עמידה בתבחין".
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
להעלות את רמת נושאי הנשק זו אמירה מאד מופשטת.
להעלות מאיפה ולאן ? מכלום לשום דבר ?
האם תוספת שעתיים וחמישים כדור למתכונת הקיימת תביא נושא נשק לרמה סבירה (כפי שמצוטט מהתזכיר) ?
לא !
צפיתי בהדרכה אישית של מדריך בשם ********** לדוגמה, יש עוד וחלקם משתתפים כאן, האם נראה לי שהוא יכול להביא אדם לרמה סבירה ב 4.5 שעות אימון אישי - כן. רמה סבירה הכוונה לראייתי היא התעסקות בטיחותית, תפעול נכון, אחיזה נכונה, יכולת לפגוע הייטב במטווח סטטי.
האם בהדרכה קבוצתית במטווח אקרעי תושג תוצאה כזו ? כנראה שלא !
כבר היום קיימת מתכונת רשמית להכשרת מבקש רשיון ויש הבדלים מקצה לקצה בין המטווחים ובין המדריכים, אז למה שזה ישתנה ?
מאיפה התעורר בכלל הצורך להעלות את הרמה ? יש סטטיסטיקה קשה של פגיעה בחפים מפשע ע״י אזרחים באירועי טרור ? חרטא ! תעבירו את התקציב למלחמה בתאונות דרכים ואולי באמת תצילו חיים ...
אל תטעה, מדובר במס שפתיים ואולי כתוצאה מלחץ של בעלי אינטרסים כלכליים.
להעלות מאיפה ולאן ? מכלום לשום דבר ?
האם תוספת שעתיים וחמישים כדור למתכונת הקיימת תביא נושא נשק לרמה סבירה (כפי שמצוטט מהתזכיר) ?
לא !
צפיתי בהדרכה אישית של מדריך בשם ********** לדוגמה, יש עוד וחלקם משתתפים כאן, האם נראה לי שהוא יכול להביא אדם לרמה סבירה ב 4.5 שעות אימון אישי - כן. רמה סבירה הכוונה לראייתי היא התעסקות בטיחותית, תפעול נכון, אחיזה נכונה, יכולת לפגוע הייטב במטווח סטטי.
האם בהדרכה קבוצתית במטווח אקרעי תושג תוצאה כזו ? כנראה שלא !
כבר היום קיימת מתכונת רשמית להכשרת מבקש רשיון ויש הבדלים מקצה לקצה בין המטווחים ובין המדריכים, אז למה שזה ישתנה ?
מאיפה התעורר בכלל הצורך להעלות את הרמה ? יש סטטיסטיקה קשה של פגיעה בחפים מפשע ע״י אזרחים באירועי טרור ? חרטא ! תעבירו את התקציב למלחמה בתאונות דרכים ואולי באמת תצילו חיים ...
אל תטעה, מדובר במס שפתיים ואולי כתוצאה מלחץ של בעלי אינטרסים כלכליים.
- סליקאי טיטניום
argra , ״המדינה״ לא סומכת על אף אזרח, לכן עוסקים בחקיקה אינסופית של חוקים מגבילים בכל תחום.
האזרחים כבר רגילים למנגנון הזה ולא יכולים לחיות בלעדיו, מעניין שדווקא מכאן יוצאים רבים יחסית שמצליחים לחשוב מחוץ לקופסה, זה למרות המדיניות ולא בזכותה ...
אני גם לא חושב שהעניין הוא לסמוך, לא צריך לסמוך, צריך להטיל אחריות למעשים. תעשה מה שאתה רוצה - שברת - שילמת !
העניין עם הפקעת רשיון נשק הוא בכלל קנייני, הרי אין זכות לאזרח ישראלי להחזיק בנשק - זה כפוף לאישור פרטני שניתן לאחר עמידה בתנאי סף ותבחינים וכו׳. אבל אחרי שקיבלת אישור, אתה הולך וקונה מכספך כלי נשק - זה קניין כמו כל קניין אחר, רק שהמדינה רשאית להפקיע לך אותו בכל רגע, מסיבה שאיננה תלוייה בך,ללא שום שיפוי. זה אבסורד .
מעמידים אותך עם הגב לקיר, כי מכריחים אותך להסכים לכך מראש כתנאי לאישור ... לא מסכים - לא חייב להחזיק נשק. אבל המדיניות המוצהרת היא שנשק ינתן רק במקום שיש בו צורך - כלומר המדינה מודה שקיים צורך, לא מספקת לך נשק אלא שולחת אותך לרכוש מכספך או להישאר חשוף ובהינף קולמוס היא מאלצת אותך לוותר עליו.
לי זה מרגיש כמו שלילת זכויות אזרח בסיסיות.
האזרחים כבר רגילים למנגנון הזה ולא יכולים לחיות בלעדיו, מעניין שדווקא מכאן יוצאים רבים יחסית שמצליחים לחשוב מחוץ לקופסה, זה למרות המדיניות ולא בזכותה ...
אני גם לא חושב שהעניין הוא לסמוך, לא צריך לסמוך, צריך להטיל אחריות למעשים. תעשה מה שאתה רוצה - שברת - שילמת !
העניין עם הפקעת רשיון נשק הוא בכלל קנייני, הרי אין זכות לאזרח ישראלי להחזיק בנשק - זה כפוף לאישור פרטני שניתן לאחר עמידה בתנאי סף ותבחינים וכו׳. אבל אחרי שקיבלת אישור, אתה הולך וקונה מכספך כלי נשק - זה קניין כמו כל קניין אחר, רק שהמדינה רשאית להפקיע לך אותו בכל רגע, מסיבה שאיננה תלוייה בך,ללא שום שיפוי. זה אבסורד .
מעמידים אותך עם הגב לקיר, כי מכריחים אותך להסכים לכך מראש כתנאי לאישור ... לא מסכים - לא חייב להחזיק נשק. אבל המדיניות המוצהרת היא שנשק ינתן רק במקום שיש בו צורך - כלומר המדינה מודה שקיים צורך, לא מספקת לך נשק אלא שולחת אותך לרכוש מכספך או להישאר חשוף ובהינף קולמוס היא מאלצת אותך לוותר עליו.
לי זה מרגיש כמו שלילת זכויות אזרח בסיסיות.
- סליקאי טיטניום
רוצה מדינת ישראל להעלות את רמתם של נושאי הנשק הפרטי, תתכבד ותכתוב קורס עם דרישות ומבחן סיום ולאחר מכן תחייב כל מחזיק נשק לעבור אותו במימונה המלא.
אני נושא נשק אך ורק להגנתי והגנת משפחתי היקרה, מעבר לזה תצטרך להיות סיבה ממש ממש ממש טובה שאוציא אותו אם לא קיימת לי סכנה אישית ואני מודה שקשה לי לחשוב על סיבה כזאת, רומה מדינת ישראל שאגן על הסובבים אותי שתשלם לי שכר ותמציא לי תפקיד עם חסינות מלאה מהאשמה.
כמדריך ירי המתחכך גם באזרחים מעל 20 שנה אני יכול להגיד שהדבר העיקרי בו הייתי מתמקד הינו נושא האחזקה והתפעול הבטיחותיים בנשק תוך הטמעת הוראות הבטיחות הבסיסיות ביותר
1. הנשק תמיד טעון
2. הנשק תמיד יופנה לכיוון בטוח
3. אין להכניס אצבע אל שמורת ההדק אלא טרם ביצוע ירי.
מעבר לזה התמקדות בנושא שמירה אחסנה ונשיאת הנשק בצורה בטיחותית
ורק אז כן רק אז,הדרכה ומבחן ירי בסיסי.
כל היתר וכל מה שנרשם בהצעה והצעות נוספות דומות הינו קשקוש אשר מטרתו היחידה הינה כסת"ח וצימצום מספר המחזיקים בנשק ללא הצורך לשלם להם כמו שעשו בכל מיני מדינות ש וזכרו כאן כמו אנגליה, אוסטרליה ונדמה לי עוד מדינה או שתיים.
לצערי ברור שההצעה הזאת תעבור ויהיו כל אלו שישמחו אך זה רק עוד מסמר בארון של תרבות הנשק.
אני עוד זוכר את תחרויות הירי שהיו עורכים במשא"ז ובגדנ"ע, ידעתם שפעם מקום ראשון בתחרויות הללו קיבל רובה זעיר ורישיון!!!!.
הימים הפתוחים במטווחים עם היכולת לתת לקטנים לירות אתך.
הימים האלו לא יחזרו לצערי
אני נושא נשק אך ורק להגנתי והגנת משפחתי היקרה, מעבר לזה תצטרך להיות סיבה ממש ממש ממש טובה שאוציא אותו אם לא קיימת לי סכנה אישית ואני מודה שקשה לי לחשוב על סיבה כזאת, רומה מדינת ישראל שאגן על הסובבים אותי שתשלם לי שכר ותמציא לי תפקיד עם חסינות מלאה מהאשמה.
כמדריך ירי המתחכך גם באזרחים מעל 20 שנה אני יכול להגיד שהדבר העיקרי בו הייתי מתמקד הינו נושא האחזקה והתפעול הבטיחותיים בנשק תוך הטמעת הוראות הבטיחות הבסיסיות ביותר
1. הנשק תמיד טעון
2. הנשק תמיד יופנה לכיוון בטוח
3. אין להכניס אצבע אל שמורת ההדק אלא טרם ביצוע ירי.
מעבר לזה התמקדות בנושא שמירה אחסנה ונשיאת הנשק בצורה בטיחותית
ורק אז כן רק אז,הדרכה ומבחן ירי בסיסי.
כל היתר וכל מה שנרשם בהצעה והצעות נוספות דומות הינו קשקוש אשר מטרתו היחידה הינה כסת"ח וצימצום מספר המחזיקים בנשק ללא הצורך לשלם להם כמו שעשו בכל מיני מדינות ש וזכרו כאן כמו אנגליה, אוסטרליה ונדמה לי עוד מדינה או שתיים.
לצערי ברור שההצעה הזאת תעבור ויהיו כל אלו שישמחו אך זה רק עוד מסמר בארון של תרבות הנשק.
אני עוד זוכר את תחרויות הירי שהיו עורכים במשא"ז ובגדנ"ע, ידעתם שפעם מקום ראשון בתחרויות הללו קיבל רובה זעיר ורישיון!!!!.
הימים הפתוחים במטווחים עם היכולת לתת לקטנים לירות אתך.
הימים האלו לא יחזרו לצערי
- סליקאי ארד
הימים האלו יחזרו רק אם יהיה כאן מרחץ דמים שיכניס את הציבור לפחד מוות. אז אני מקווה כמובן שלא, אבל לא שולל את האפשרות הזו.
זה לא שלא היה מרחץ דמים כזה בעבר הקרוב, ימי חגורות הנפץ, רק שאז לא היה נראה שניתן להתגונן באמצעות נשק חם. היו שהעדיפו להתרחק מאוטובוסים וקניונים בתקווה שלהם זה לא יקרה.
הסכינאות של השנים האחרונות פרצה במקצת את הסכר, רק שעצמתה דעכה ובמינון מסויים אנחנו מתרגלים לחיות עם קרבנות פה ושם מבלי לאבד את שלוותנו, העיקר שאנחנו לא מכירים אותם.
יהודים הם לא עם לוחם, היינו ונשארנו בני חסות, הגרעין הקשוח של חברי המחתרות או הלוחמים בנאצים היה מיעוט, תמיד היה מוקצה, מעולם לא הוביל דעת גם כשהגיע לראש הפירמידה.
זה לא שלא היה מרחץ דמים כזה בעבר הקרוב, ימי חגורות הנפץ, רק שאז לא היה נראה שניתן להתגונן באמצעות נשק חם. היו שהעדיפו להתרחק מאוטובוסים וקניונים בתקווה שלהם זה לא יקרה.
הסכינאות של השנים האחרונות פרצה במקצת את הסכר, רק שעצמתה דעכה ובמינון מסויים אנחנו מתרגלים לחיות עם קרבנות פה ושם מבלי לאבד את שלוותנו, העיקר שאנחנו לא מכירים אותם.
יהודים הם לא עם לוחם, היינו ונשארנו בני חסות, הגרעין הקשוח של חברי המחתרות או הלוחמים בנאצים היה מיעוט, תמיד היה מוקצה, מעולם לא הוביל דעת גם כשהגיע לראש הפירמידה.
- סליקאי טיטניום
Gol1 כתב:אני עוד זוכר את תחרויות הירי שהיו עורכים במשא"ז ובגדנ"ע, ידעתם שפעם מקום ראשון בתחרויות הללו קיבל רובה זעיר ורשיון !!!
כן אני זוכר כאילו שזה היה אתמול. התחרויות היו בפורים במטווח האולימפי בר"ג.
זכיתי בתחרות וברובה, אמא שלי שמה וטו.
הרשיון בגיל 16 היה מותנה בהסכמת הורים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ניר ל כתב:הימים האלו יחזרו רק אם יהיה כאן מרחץ דמים שיכניס את הציבור לפחד מוות. אז אני מקווה כמובן שלא, אבל לא שולל את האפשרות הזו.
לא צריך שום מרחץ דמים.
צריך רק להפיל את ה 120 הליצנים המושחטים ,שמחוקקים חוקים לטובת עצמם.
אם באמת היה מותר לירות בגנבים אז קרוב לודאי, שהכמות היתה יורדת מ 120 ל10 .

- סליקאי זהב
גנבים????
הם בטוחים שהכל שלהם, הם רק מעמיסים מהר,לפני שאחרים יקדימו אותם..
הם בטוחים שהכל שלהם, הם רק מעמיסים מהר,לפני שאחרים יקדימו אותם..
פחות -לרוב זה יותר,,
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד