גריז או שמן ???
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: גריז או שמן ???
אחרי שגיליתי חורים בחולצה, במקומות שהאקדח לא הגיע אילהם אלה רק נדף זיעה מעל גובה האקדח, חיפשתי תשובות,
עליתי על דיון ,,
מולבדן הינה המתכת בעלת מקדם החיכות הנמוך מכל המתכות, בעלת טמפ' התכה גבוהה מאוד, המתכת היא רפרקטורית כלומר מקרינה חום כמראה אך מוליכה גרועה של חום,
המוליבדן הוא יסוד ולעיניננו הוא מופיע כמולקולה תת מיקרונית אליה קשורים בקשרים כימיים אמיתים שני אטומי גופרית.
גופרית היא חומר סיכה מעולה אך בהיותה פעילה מאוד היא תוקפת כל מיני חומרים שבקרבתה וגורמת לקורוזיה, חיבורה עם מוליבדן מנטרל את השפעתה הרעה ותוצאת החיבור היא שלמוליבדן אין כל השפעה על החיכוך אלא דווקא הגופרית היא זו שעושה את העבודה, עם הזמן מליוני גופריות כאלו עוזבות את המוליבדן, ובהיותן עצמאיות שבות לפעילות כימית להקשר לחומרים אחרים שבקרבתה שתוצאתה קורוזיה.
במקביל נשארים אטומי מוליבדן מיותמים שאינם מוגנים בגופרית, ובהיות המוליבדן מתכת קשה מאוד היא מתחילה להתנהג כמו חול או קרבורונדום.
שאלתי מהנדס כימיה
[יש לי בבית...]ואכן גופרית ונוזל אוהבים לעכל מתכת ולצרוב כותנה...
מה שקורה ברכב ובתעשיה, לדעתי אין מקום[ציריה, מפרק] המשומן במוליקוט שיאינו אטום בשרוול כל שהו שמבודדאותו מאויר ולחות..
עליתי על דיון ,,
מולבדן הינה המתכת בעלת מקדם החיכות הנמוך מכל המתכות, בעלת טמפ' התכה גבוהה מאוד, המתכת היא רפרקטורית כלומר מקרינה חום כמראה אך מוליכה גרועה של חום,
המוליבדן הוא יסוד ולעיניננו הוא מופיע כמולקולה תת מיקרונית אליה קשורים בקשרים כימיים אמיתים שני אטומי גופרית.
גופרית היא חומר סיכה מעולה אך בהיותה פעילה מאוד היא תוקפת כל מיני חומרים שבקרבתה וגורמת לקורוזיה, חיבורה עם מוליבדן מנטרל את השפעתה הרעה ותוצאת החיבור היא שלמוליבדן אין כל השפעה על החיכוך אלא דווקא הגופרית היא זו שעושה את העבודה, עם הזמן מליוני גופריות כאלו עוזבות את המוליבדן, ובהיותן עצמאיות שבות לפעילות כימית להקשר לחומרים אחרים שבקרבתה שתוצאתה קורוזיה.
במקביל נשארים אטומי מוליבדן מיותמים שאינם מוגנים בגופרית, ובהיות המוליבדן מתכת קשה מאוד היא מתחילה להתנהג כמו חול או קרבורונדום.
שאלתי מהנדס כימיה
[יש לי בבית...]ואכן גופרית ונוזל אוהבים לעכל מתכת ולצרוב כותנה...
מה שקורה ברכב ובתעשיה, לדעתי אין מקום[ציריה, מפרק] המשומן במוליקוט שיאינו אטום בשרוול כל שהו שמבודדאותו מאויר ולחות..
פחות -לרוב זה יותר,,
מה שקורה ברכב ובתעשיה, לדעתי אין מקום[ציריה, מפרק] המשומן במוליקוט שיאינו אטום בשרוול כל שהו שמבודד אותו מאויר ולחות..
נכון.
וכשחודרת לחות עקב פריצת אטם המכלול מחליד קשות למרות הגריז.
נכון.
וכשחודרת לחות עקב פריצת אטם המכלול מחליד קשות למרות הגריז.
- סליקאי טיטניום
הסבר מעניין...
אני סברתי שהתרכובת של מוליבדן וגופרית היא תרכובת יציבה. די מפתיע לשמוע שלא.
מה שמאכל חומרים אורגניים זו חומצה גופרתית (כמו זו שיש במצבר של רכב) בריכוז גבוה. יש מצב שיונים של גפרית נקשרים ליונים של המים ויוצרים חומצה.
אלטרנטיבה נוספת זה גריז גרפיט.
פחמן אמור להיות יותר אדיש.
א.
אני סברתי שהתרכובת של מוליבדן וגופרית היא תרכובת יציבה. די מפתיע לשמוע שלא.
מה שמאכל חומרים אורגניים זו חומצה גופרתית (כמו זו שיש במצבר של רכב) בריכוז גבוה. יש מצב שיונים של גפרית נקשרים ליונים של המים ויוצרים חומצה.
אלטרנטיבה נוספת זה גריז גרפיט.
פחמן אמור להיות יותר אדיש.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
גרפיט מלכלך בצבע שחור, יש לך מוצר מעולה [גריז טפלון] ,אם נמאס לך נסה גריז ליתיום, או "שמן יבש" לשימון שרשראות אופניים.
פחות -לרוב זה יותר,,
https://www.youtube.com/user/Weaponshield/videos
ממליץ לראות סרטוני השוואה בין השמן הזה לשמנים אחרים
ויש כמובן שימוש גם בגריז
ויש כמובן שימוש גם בגריז
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
רועי 357 כתב:https://www.youtube.com/user/Weaponshield/videos
ויש כמובן שימוש גם בגריז
לא לקח לו הרבא זמן לשכנע אותי.
עד עכשיו השתמשתי ב HOPPE'S
מהיום אני משתמש ב WEAPON SHIELD.
- סליקאי ארד
אני קניתי את השן מ-gearit בצפון
- סליקאי ארד
מי שרוצה Weapon shield
שיגיד לי אנחנו עושים רכש משותף
שיגיד לי אנחנו עושים רכש משותף
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אני מציע לך בחום להתרכז בשימון ולא בגירוז.
גירוז מתאים במיוחד לאזורים כמו קפיץ אם ב1911 או קפיץ שחרור המחסנית. למרוח שכבה של גריז באיזורים כמו מסילות או קנה, יגרום לאיסוף מטורף של לכלוך. בנוסף, ממה שידוע לי, גריז לא מהווה חומר מגן מפני חלודה ולכן לדעתי הוא לא מומלץ לשימור ארוך טווח. (חלקם אפילו מתישבים עם הזמן)
יש לי מגוון אקדחים ורובים די גדול ובדקתי את הנושא עם לא מעט יודעי דבר, כמעט כולם אמרו לי את אותו הדבר. אדון גייזלי לדוגמא עושה שימוש בגריז רק בהתקנת ההדקים שלו, ואת התחזוק מבצע עם שמן. בגלוקים?, גריז? בקושי שמן הם ממליצים וגם אז 5 טיפות לכל האקדח.
לכל החומרים האלו יש תכונה אחת שהיא לא להיט. איסוף לכלוך. אבל מכיוון ששמן הוא די מחייב, כדאי להשתמש בשמן איכותי ועמיד עד כמה שניתן. אני משתמש בוואפנשילד ב 99% מהפעמים ובאמת שהוא (לטעמי) הטוב ביותר כיום בשוק. התלונה היחידה שיש לי לפעמים זה עמידות בחום, אבל את זה יש לכולם ותמיד ניתן להוסיף שמן לאחר הניקוי.
גירוז מתאים במיוחד לאזורים כמו קפיץ אם ב1911 או קפיץ שחרור המחסנית. למרוח שכבה של גריז באיזורים כמו מסילות או קנה, יגרום לאיסוף מטורף של לכלוך. בנוסף, ממה שידוע לי, גריז לא מהווה חומר מגן מפני חלודה ולכן לדעתי הוא לא מומלץ לשימור ארוך טווח. (חלקם אפילו מתישבים עם הזמן)
יש לי מגוון אקדחים ורובים די גדול ובדקתי את הנושא עם לא מעט יודעי דבר, כמעט כולם אמרו לי את אותו הדבר. אדון גייזלי לדוגמא עושה שימוש בגריז רק בהתקנת ההדקים שלו, ואת התחזוק מבצע עם שמן. בגלוקים?, גריז? בקושי שמן הם ממליצים וגם אז 5 טיפות לכל האקדח.
לכל החומרים האלו יש תכונה אחת שהיא לא להיט. איסוף לכלוך. אבל מכיוון ששמן הוא די מחייב, כדאי להשתמש בשמן איכותי ועמיד עד כמה שניתן. אני משתמש בוואפנשילד ב 99% מהפעמים ובאמת שהוא (לטעמי) הטוב ביותר כיום בשוק. התלונה היחידה שיש לי לפעמים זה עמידות בחום, אבל את זה יש לכולם ותמיד ניתן להוסיף שמן לאחר הניקוי.
It's not the arrow it's the indian
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד