מפקחי מטווחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי amnon » 11 יוני 2003, 22:24

אילן ב כתב:כל בוגר בה"ד 1 יכול אחרי 20 שעות השתלמות אצל מדריך מורשה להיות מפקח מטווח
לגבי הקורס בוינגייט או שווה ערך באחד מבסיסי צה"ל. הוא מקנה תעודת מדריך לאחר 20 שעות השתלמות.

קציני צבא אינם מורשים להדריך/לחנוך/לנהל מטווח באקדח אלא אם כן עברו הכשרה פרטנית לעשות כן. אין במעבר קורס קצינים כדי להתיר לעשות כן! (לפיכך גם החלק הנוגע למפקח אזרחי אינו רלוונטי).
הקורס בוינגייט מקנה את סמכות להדריך במסגרת צבאית בלבד, או לפקח במסגרת אזרחית לאחר השלמת השעות הנדרשות במטווח אזרחי.
תעודת מדריך יכול לקבל מי שעבר קורס מדריכי לוט"ר, שהוא שונה בתכלית מקורס מדריכי ירי באקדח צבאי סטנדרטי.
היום הוא היום הראשון של שארית חייך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אילן ב » 12 יוני 2003, 04:56

אמנון תודה על הערתך הקלדתי מדריך בטעות הכוונה היתה למפקח!!!

ושוב נכון שבוגר בה"ד 1 לא מוסמך בצה"ל לפקח על אקדחים, אבל החליט המחוקק שכן באזרחות לאחר 20 שעות.

זכור מפקח לא יוכל לפקח על יותר משני יורים בו זמנית (החמרה מ2001)
מפקח עובד רק בקו ירי ורק באותו מצב.
כלומר בעצם קצין בטיחות - זה לא ממש לא מדריך ירי ושוב תודה על הערת ך אערוך אותה
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי SkyFox » 15 יוני 2003, 21:15

אמנון,
מעניין מה ההבדל בין קורס מדריכי לוט"ר לקורס מדריכים שעוברים באזרחות ולקורס בבה"ד 8.
אני עברתי את הקורס בבה"ד 8 ולדעתי זהו קורס מקצועי ומעולה, המביא את העוברים אותו לרמת מיומנות גבוהה בירי באקדח + יכולות הדרכה טובות.
עשיתי השוואה עם מדריך ירי אזרחי ולא מצאנו כמעט הבדלים בין הקורסים (אולי הצבאי אפילו יותר טוב?).
אין לי מושג מה קורה בקורס לוט"ר.
האם ההגבלות על העוברים קורס בבה"ד 8 הוא בגלל כמות מדריכים צבאיים גבוהה ופחד מפני הצפת השוק במדריכי ירי? (את קורס הלוט"ר עוברים הרבה פחות אנשים).
"המעז מנצח"!!!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי דרור_ע » 16 יוני 2003, 07:21

תודה לאילן על התשובות -
אני את חלקי טרם בצעתי - מבטיח להעלות את התשובה בהקדם.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארז SW99 » 17 יוני 2003, 21:25

ערב טוב
אני קצת מבולבל ומבקש את עזרתכם :?
אני עברתי את קורס מדריכי היריבבה"ד 8 ומחזיק בתעודת מדריך ירי לאקדח. 8)
כמו כן בתפקידיי העברתי מאני מוסמך להעביר מטווח ושיעורי נשק על רוס"ר/ תמקים הנפוצים.
עכשיו לשאלות:
1.מה זה בדיוק מפקח מטווח (והשוני לעומת מדריך) :?:
2. האם אני יכול לעשות את הקורס הנ"ל, היכן ? עלויות ומה לומדים :?:
3. האם באחזקת תעודת מפקח - אתה רשאי לקבל רשיון לאקדח :?:
4. שאלה אחרונה קצת פרקטית... אפשר למצוא בזה עבודה :?:

* מצטער על שאלותי הרבות אבל הנושא קורץ לי מאד ואני מעוניין להתקדם לעולם הנשק ביתר שאת. אשמח לתשובות ואכוונה. :lol:
תודה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 17 יוני 2003, 22:11

א' ,

קצת סדר עבורך ...

1.מה זה בדיוק מפקח מטווח (והשוני לעומת מדריך)

מפקח מטווח - אמון על קיום כל הוראות הרשות המוסמכת והוראות מנהל המטווח, ושמירה על כללי הבטיחות.
מפקח המטווח לא יפקח על יותר משני יורים בו זמנית. (על הקו, יכולים לעמוד 10 יורים, בפועל רק שניים יורים.)
מפקח המטווח חייב למנוע ירי בנשק שאינו תקין או מסכן את היורה, כמו גם למנוע ירי מאדם המהווה על פי דעתו סכנה לשלום הציבור או לעצמו. (ירי במטווח).
המפקח אינו רשאי להדריך אדם המבקש לחדש את רשיונו, ללמוד ירי על מנת לקבל רשיון לנשק או להדריך אימוני "מפעל ראוי".

המדריך לעומתו, מחוייב בכל הנ"ל ובתוספת - רשאי לאמת פרטי כלי ירייה כלפי משרד הפנים, ולאשר תקינותו, ומדריך הירי, רשאי להדריך מבקש רשיון חדש / מחדש רשיון.
כמו כן, רשאי המדריך לנהל מטווח כאשר ישנם 10 יורים המבצעים ירי בו זמנית על קו היורים.

2. האם אני יכול לעשות את הקורס הנ"ל, היכן ? עלויות ומה לומדים ?

לקורס מפקחים רשאי לגשת תושב ישראל ששהה במדינה בשלוש השנים האחרונות ברציפות, מעל גיל 21, ללא עבר פלילי ולאחר שקיבל אישורים ממשרד הפנים וממשטרת ישראל.
(סעיף 7 ג' לחוק כלי הירייה)

היכן לומדים - באתר משרד הפנים מפורסמת רשימת מטווחים המאושרים להעביר קורסי מפקחים/מדריכים בשנה זו. נכון לשנת 2003 - מאושרים מטווח "בול" ומטווח "כפר סבא" (מיכה הולנדר).

עלויות ? צריך לברר עימם. (יש טלפונים ברשימת המטווחים של הסליק.)

3. האם באחזקת תעודת מפקח - אתה רשאי לקבל רשיון לאקדח ?

לא, אין בתעודת המפקח או המדריך בכדי לזכותך ברשיון לנשק.

4. שאלה אחרונה קצת פרקטית... אפשר למצוא בזה עבודה ?

את האמת... ? כמפקח, אין עבודה, רק להיות "מתנדב" במטווח. מכיוון שלמפקח אין סמכויות הקשורות להדרכה וזכות חתימה על חידושי רשיון והדרכות, אין כמעט ערך לתעודת המפקח, והיא טובה בעיקר לתחום הירי המעשי, שם יכול המפקח לנהל ולפקח על בטיחות התרגיל בלבד.

מפקח מטווח, יכול להיות "בעל רשיון מפעל ראוי" בחברות שמירה או יישובים ראויים ואו במשרד ממשלתי. כמו כן, מפקח מטווח, יכול להיות "ממלא מקום מנהל המטווח" (בהעדרו) ואף להיות "מנהל מטווח".

כמדריך ? גם כאן המצב קשה, ויש לא מעט מדריכי ירי המחפשים עבודה בתחום. כמדריך, הדלתות נפתחות מעט יותר..

בהצלחה בכל אופן, ואם ישנן שאלות נוספות, שאל, אל תתבייש.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 18 יוני 2003, 09:23

ידידנו אם אתה מדריך בפועל אקדח בצבא בקבע או במילואים ויש לך "אישור ירי צבאי" גם במידה ואינך קצין.
השג אישורים וגש לפקיד רישוי הקרוב, הוא רשאי להפעיל שיקול דעת ולאפשר לך מפקח לאחר השתלמות של 20 שעות כמפורט.
אם תסורב יש ועדת ערעורים.
לאחר שתפקח במשך שנה תוכל לגשת לקורס מדריכים.
בהצלחה.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד