מה אומר החוק?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מה אומר החוק?
ואיך היית חיי אם היית דופק כדור בשוטר סמוי?
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
Boltik כתב:ואיך היית חיי אם היית דופק כדור בשוטר סמוי?
במדינה שלנו שום שוטר סמוי לא רוכב על אופנוע ויורה בעבריינים.
על אותו משקל אתה יכול להגיד שמשת"פ שב"כ רץ ברחוב עם סכין דוקר אנשים וצועק אללה אכבר.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ואם הוא לא רוכב, אלא פורק ממאזדה או סקודה ישנה? ואם הוא סתם רץ עם נשק שלוף? ואם...ואם...?
אני אישית לא הייתי בונה על יכולת שלי לזהות בצורה מספיק מהירה, ויותר חשוב, בצורה חד משמעית מי נמצא מולך באירוע פלילי....וגם לא הייתי ממליץ לאחרים....מנסיון.
מומלץ גם לזכור שבאירוע פלילי ברגע ששלפת נשק, אתה הופך למטרה לגיטימית, גם עבור העבריינים וגם עבור השוטרים.
אני אישית לא הייתי בונה על יכולת שלי לזהות בצורה מספיק מהירה, ויותר חשוב, בצורה חד משמעית מי נמצא מולך באירוע פלילי....וגם לא הייתי ממליץ לאחרים....מנסיון.
מומלץ גם לזכור שבאירוע פלילי ברגע ששלפת נשק, אתה הופך למטרה לגיטימית, גם עבור העבריינים וגם עבור השוטרים.
ואם לסבתא היו גלגלים...
או שאתה חש בסכנה מיידית ומוחשית (לך, למשפחה, לעוברים ושבים) או שאתה לא חש בה. אם כן, תפעל כפי שאתה רואה לנכון (לברוח, לירות, לתפוס מחסה, להתקשר למשטרה).
יש מצבים שהכי הרבה שתוכל לעשות זה להיות עד ראייה הכי טוב שאתה יכול.
בין כה וכה המערכת תנסה לזמבר אותך, אז אם אתה יורה, לפחות תהיה שלם עם עצמך שבאמת לא הייתה לך ברירה אלא לירות, כי האלטרנטיבה גרועה יותר.
או שאתה חש בסכנה מיידית ומוחשית (לך, למשפחה, לעוברים ושבים) או שאתה לא חש בה. אם כן, תפעל כפי שאתה רואה לנכון (לברוח, לירות, לתפוס מחסה, להתקשר למשטרה).
יש מצבים שהכי הרבה שתוכל לעשות זה להיות עד ראייה הכי טוב שאתה יכול.
בין כה וכה המערכת תנסה לזמבר אותך, אז אם אתה יורה, לפחות תהיה שלם עם עצמך שבאמת לא הייתה לך ברירה אלא לירות, כי האלטרנטיבה גרועה יותר.
באתי ללמוד
לפי דבריך בולטיק,
אפשר להסיק שאין צורך בכלל הרשיונות נשק פרטיים. ואיך תבחין באם זה אירוע פלילי או אירוע פחע. ? כלאמר אין להגיב כלל , אין להפעיל שיקול דעת, פשוט נוותר על הכלים.
כעיקרון, חושב שאין מרשם קבוע, ומינימום מעורבות במקרים כאלו רצוי, וזאת למניעת אסונות עם כוחות הביטחון. אבל כדברי אברסט, שכלו כל הקיצין, הנך והסובבים אותך בסכנה , הרי יש ויש להתערב. כאן זה רק אי איבוד עשתונות ( קשה מאוד במצבים אלו), ושיקול דעת מהיר ( כנ״ל כמעט בלתי אפשרי).
אפשר להסיק שאין צורך בכלל הרשיונות נשק פרטיים. ואיך תבחין באם זה אירוע פלילי או אירוע פחע. ? כלאמר אין להגיב כלל , אין להפעיל שיקול דעת, פשוט נוותר על הכלים.
כעיקרון, חושב שאין מרשם קבוע, ומינימום מעורבות במקרים כאלו רצוי, וזאת למניעת אסונות עם כוחות הביטחון. אבל כדברי אברסט, שכלו כל הקיצין, הנך והסובבים אותך בסכנה , הרי יש ויש להתערב. כאן זה רק אי איבוד עשתונות ( קשה מאוד במצבים אלו), ושיקול דעת מהיר ( כנ״ל כמעט בלתי אפשרי).
- סליקאי ארד
Boltik כתב:ואם הוא לא רוכב, אלא פורק ממאזדה או סקודה ישנה? ואם הוא סתם רץ עם נשק שלוף? ואם...ואם...?
ואם לסבתא היו גלגלים.
התשובה לכל השאלות האלה ברורה.
אם אתה לא מסוגל לזהות בוודאות של 1000% שזה מעשה רצח או נסיון פיגוע אל תירה.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
גלוק 43 כתב:לפי דבריך בולטיק,
אם רוצים, אפשר להסיק הכל. קוראים זה COGNITIVE BIAS.
אני סה''כ רציתי להזכיר לכל אלו שרואים במחוייבותם המוסרית להתערב בכל אירוע שלפני המוסר והעקרונות יש עוד כמה דברים, לא פחות חשובים, שמומלץ לקחת בחשבון לפני ששולפים.
גלוק 43 כתב:מכל התגובות, הסקתי את המסקנה , שהדברים שכתבת אוורסט, שב בשקט ואל תתערב, אחרת תפיל צרה על עצמך!. אלו הרהורים נוגים , הן על יכולתה של המשטרה להגן על האזרח, והן על יכולתו של אזרח שומר חוק עם נשק כחוק, על שימוש , לכאורה צודק, שרק יסבכו. מעלה תהיות, לעיתים, לשם מה להיות חמוש בנשק חוקי.
למען הסר ספק, הנשק עלי 24/7 ויורה במטווח אחת לשבועיים 150-200 כדורים.
דבר ראשון, סחטיין על האימון האינטנסיבי ועוד עם גלוק 43, ממליץ לך להצטרף לקבוצת חמוש מאומן או IDPA אם לא עשית זאת עדיין, לא לשרוף סתם כסף במטווח.
למה להיות חמוש בנשק חוקי ? כי אתה לא מעוניין להיות עבריין ולהסתבך בפלילים במקרה שהנשק יתפס עליך.
לשם מה בכלל להיות חמוש ? זה כבר עניין של תחושת הבטחון האישי.
בכל מקרה - יש לך רשיון לשאת נשק, לא לבצע ירי מחוץ למטווח מאושר. על ביצוע ירי אתה תיחקר ותצטרך להצדיק אותו.
- סליקאי טיטניום
ניר
תודה על העצה ועל התשובה.
תודה על העצה ועל התשובה.
- סליקאי ארד
אני די המום לגבי התגובות כאן לגבי ה"מערכת"
המערכת איננה מכילה לפחות בחלק הזה שלה שעוסק בחקירות,אנשים סתומים או טפשים.
ואינני מדבר כרגע כשוטר לשעבר שהיה שותף למערכת.
יחד עם זאת יש דרישות מנהלתיות קבועות "הלכתיות" נאמר מחוקר בהתאם לפה'ק במשטרה מה וכיצד לנהוג בכל מקרה לגופו.
מנסיון אישי שלי לא נדרש אדם מסויים מקבוצתינו להחזיר או להפקיד את אקדחו בשל שליפת אקדח מול איום ממשי על חייו הקשור לשרותו בעבר .
יחד עם זאת. אינני מאחל לאף אחד מאתנו להקלע למצב בו יורים על אזרחים ואנחנו חמושים וחוששים להגיב בגלל כל הסיבות שפורטו כאן ואני מסכים אתן בהכנעה גמורה.
אני אישית נושא את אקדחי 24/7 ואני מאומן ומיומן מספיק כדי לפגוע בדיוק.לא אירה בשום פנים ואופן אם אקלע למצב המתואר.אם ילדיי או נכדיי או בכלל אחד ממשפחתי שנמצא איתי בשעת האירוע יהיו מאויימים בשל מקרה כזה או אחר..לא אהסס לשנייה.אני אירה כדי להרוג.
בכללי אעשה הכל כדי לברוח ממקום ירי ואירוע שאיננו קשור ואינו מאיים עליי
יחד עם זאת יש דרישות מנהלתיות קבועות "הלכתיות" נאמר מחוקר בהתאם לפה'ק במשטרה מה וכיצד לנהוג בכל מקרה לגופו.
מנסיון אישי שלי לא נדרש אדם מסויים מקבוצתינו להחזיר או להפקיד את אקדחו בשל שליפת אקדח מול איום ממשי על חייו הקשור לשרותו בעבר .
יחד עם זאת. אינני מאחל לאף אחד מאתנו להקלע למצב בו יורים על אזרחים ואנחנו חמושים וחוששים להגיב בגלל כל הסיבות שפורטו כאן ואני מסכים אתן בהכנעה גמורה.
אני אישית נושא את אקדחי 24/7 ואני מאומן ומיומן מספיק כדי לפגוע בדיוק.לא אירה בשום פנים ואופן אם אקלע למצב המתואר.אם ילדיי או נכדיי או בכלל אחד ממשפחתי שנמצא איתי בשעת האירוע יהיו מאויימים בשל מקרה כזה או אחר..לא אהסס לשנייה.אני אירה כדי להרוג.
- סליקאי כסף
גדעון מצגר כתב:אני די המום לגבי התגובות כאן לגבי ה"מערכת"
אוי, הנאיביות.
- סליקאי זהב
לדעתי זאת ממש לא נאיביות, פשוט דור אחר שגדל בתקופה אחרת, מציאות אחרת וצבר נסיון אחר.
Boltik כתב:לדעתי זאת ממש לא נאיביות, פשוט דור אחר שגדל בתקופה אחרת, מציאות אחרת וצבר נסיון אחר.
לא משהו שקצת פשפוש בעיתונים, רשתות חברתיות וסתם התענינות מה קורה בהווה, לא יכולים לתקן.
אה ו...נזכרתי בחבר מהמילואים (מלח הארץ, נעים הליכות, קצין ביחידה מיוחדת) שמתקשר אלי לפני שבועיים, לאחר שבעקבות ויכוח לא אלים בין שכנים, המשטרה חכמה, הליברלית, האמיצה שתמיד פועלת ללא מורא ומשוא פנים, החליטה להחרים את אקדחו של החבר, למרות
שהנשק היה מוסלק ומעולם לא נשלף באותו אירוע (גם על פי הודאת "המותקף"). החבר נאלץ לשכור את שירותיו של עו"ד
ולהתחיל מהתחלה בתהליך קבלת רישיון. נפלא נכון ? ולתפארת משטרת ישראל.
אה ו...נזכרתי בחבר מהמילואים (מלח הארץ, נעים הליכות, קצין ביחידה מיוחדת) שמתקשר אלי לפני שבועיים, לאחר שבעקבות ויכוח לא אלים בין שכנים, המשטרה חכמה, הליברלית, האמיצה שתמיד פועלת ללא מורא ומשוא פנים, החליטה להחרים את אקדחו של החבר,
לא מקרה ראשון שאני שומע עליו.
בזמנו שקל וי היו עוד פעילים פגשתי שם קצין גבוה ביחידה מיוחדת שזה קרה לו.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
תיסלחו לי אם אני לא מבין את כל ההשלכות
לא נראה לכם שעברתם את גבול הטעם הטוב???
מה השיקולים שלכם?! אם זיהיתם אדם שיש כל הצדקה בעולם לפגוע בו ולהציל אחרים הרישיון\הנשק הם שיקול?
לשבת כמה שעות מול שוטר?!
אז זכיתם להציל חיים ולסכל אירוע פעם אחת בחיים ולא יותר
אז מעכשיו תסתובבו עם אקדח פלסטיק כי המשטרה לקחה לכם את הנשק?! ממילא אין כוונה להשתמש בו אלא אם כן.....
תשכירו אקדח במטווח במקום להביא מהבית
מה בדיוק השיקול?
בראיה המצומצמת וחסרת הניסיון שלי כל החלטה נכונה שלא תביא אתכם לכלא או תסכן משפחה השאלה לא מתחילה
אשמח לחינוך מחדש
לא נראה לכם שעברתם את גבול הטעם הטוב???
מה השיקולים שלכם?! אם זיהיתם אדם שיש כל הצדקה בעולם לפגוע בו ולהציל אחרים הרישיון\הנשק הם שיקול?
לשבת כמה שעות מול שוטר?!
אז זכיתם להציל חיים ולסכל אירוע פעם אחת בחיים ולא יותר
אז מעכשיו תסתובבו עם אקדח פלסטיק כי המשטרה לקחה לכם את הנשק?! ממילא אין כוונה להשתמש בו אלא אם כן.....
תשכירו אקדח במטווח במקום להביא מהבית
מה בדיוק השיקול?
בראיה המצומצמת וחסרת הניסיון שלי כל החלטה נכונה שלא תביא אתכם לכלא או תסכן משפחה השאלה לא מתחילה
אשמח לחינוך מחדש
- סליקאי כסף
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד