נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: נשיאת נשק - מוסלק או גלוי?
לא מכיר שום יתרון, מלבד האפשרות לשלוף מהר יותר מנרתיק לא מאובטח.
כל עניין הנראות וההרתעה שבאקדח גלוי - אני לא חושב שזה מרתיע מישהו מסוכן, על כל החסרונות דיברו כאן.
גם לי זה נראה פאתטי.
כל עניין הנראות וההרתעה שבאקדח גלוי - אני לא חושב שזה מרתיע מישהו מסוכן, על כל החסרונות דיברו כאן.
גם לי זה נראה פאתטי.
- סליקאי טיטניום
אחת הסיבות המרכזיות שאני מסליק, מנסה שכמה שפחות אנשים יידעו שיש לי נשק בכלל, היא למזער נסיונות פריצה.
הדבר האחרון שאני רוצה זה שאיזה זבל שגונב נשקים ומוכר אותם לזבלים אחרים יסתובב לי בתוך הבית, לא שהוא יימצא משהו, אבל שלא יחפש מראש
הדבר האחרון שאני רוצה זה שאיזה זבל שגונב נשקים ומוכר אותם לזבלים אחרים יסתובב לי בתוך הבית, לא שהוא יימצא משהו, אבל שלא יחפש מראש
- סליקאי כסף
נושא נשק גלוי יהיה המטרה הראשונה שיפגע בה מחבל, אם הוא מרגיש שזמנו לחוץ.
לראיה, בפיגוע בבאר שבע מחבל הגיע עם הציוד הבא, והשתמש בו כלהלן:
1. סכין - בה השתמש כנגד אזרחית.
2. אקדח - בו השתמש כנגד חייל חמוש ברובה.
3. סכין לחיתוך חגורות בטיחות - הוכנה מבעוד מועד כדי לחתוך את רצועת הנשק של החייל בו ירה.
ז"א שהמחבל אכן חיכה שלא יהיו נושאי נשק בסביבה, אבל כשהיו - שמר "עבורם" את הנשק החם.
לסיכום - גם מבחינה טקטית נטו - רק מוסלק.
לראיה, בפיגוע בבאר שבע מחבל הגיע עם הציוד הבא, והשתמש בו כלהלן:
1. סכין - בה השתמש כנגד אזרחית.
2. אקדח - בו השתמש כנגד חייל חמוש ברובה.
3. סכין לחיתוך חגורות בטיחות - הוכנה מבעוד מועד כדי לחתוך את רצועת הנשק של החייל בו ירה.
ז"א שהמחבל אכן חיכה שלא יהיו נושאי נשק בסביבה, אבל כשהיו - שמר "עבורם" את הנשק החם.
לסיכום - גם מבחינה טקטית נטו - רק מוסלק.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
מעבר לכל הסיבות המצויינות והנכונות שנכתבו כאן לטובת הסלקה, לי נראה שאין דבר פאתטי יותר מאזרח רגיל, לא בעל תפקיד וכו' שהולך עם נשק לא מוסלק משל היה שריף העיירה או לכל הפחות קאובוי במערבון שחור לבן...
למה? מה אתה מראה בזה? שיש לך כלי גדול על החגורה? הרי לא הולכים עם נשקי sub על החגורה...
אותי זה מצחיק...
למה? מה אתה מראה בזה? שיש לך כלי גדול על החגורה? הרי לא הולכים עם נשקי sub על החגורה...
אותי זה מצחיק...
- סליקאי כסף
אתם לא יוצאים מהעיר? טיולי שטח, רכיבת שטח, לינה באוהל, גם בפעילויות כאלה להסליק?
HK P30SK
- סליקאי כסף
tkgs כתב:מעבר לכל הסיבות המצויינות והנכונות שנכתבו כאן לטובת הסלקה, לי נראה שאין דבר פאתטי יותר מאזרח רגיל, לא בעל תפקיד וכו' שהולך עם נשק לא מוסלק משל היה שריף העיירה או לכל הפחות קאובוי במערבון שחור לבן...
אותי זה מצחיק...
הכל טוב ויפה וזה אכן קצת פאטתי ללכת כאזרח עם תופי תלוי על החגורה אבל לא פחות פאטתי בעיני לפחות מכך, הוא שחלק משמעותי מנושאי הנשק שחושבים שהם מסליקים, בפועל נראים אולי מוזר וקצת פחות אטרקטיביים למין השני, אבל מסליקים הם לא. הבליטות במכנסיים ובחולצה צועקות ״יש לי נשק״ מקילומטרים.
ישראל היא מדינה חמה שמכתיבה לבוש די בסיסי ומינימלי. בלבוש כזה לא טריויאלי ומאוד מאתגר להסליק וכיסוי הנשק בבד לא בהכרח אומר שהוא מוסלק. רוב הפעמים לא. הסלקה אמיתית היא שילוב של נשק נכון, ביגוד נכון וציוד נכון. למי שגם חשוב להראות טוב - הרף עולה. למי שחשוב גם להיות מבצעי - עוד עליה ברף. למי שרוצה שגם יהיה לו נוח, בכלל כמעט mission impossible ;)
WARLORD
- סליקאי זהב
iggykh כתב:אתם לא יוצאים מהעיר? טיולי שטח, רכיבת שטח, לינה באוהל, גם בפעילויות כאלה להסליק?
רצוי גם כן.
ביחוד במקומות הומים בעמך ישראל על כל גווניו.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
כשאני בטיולים בשטח / ג׳יפים , לא מסליק. הולך עם נרתיק חיצוני.
לא לצורך הרתעה כי אין חיכוך עם זרים , זה פשוט נוח יותר, לא מזיע ובד״כ גם מדובר באקדח ״הגדול״.
עזבו את הניואנסים בנוגע להסלקה - אמנם יש הסלקה ויש הסלקה עמוקה ויש פשוט - אי החצנה, אני לא מחצין את האקדח שאני נושא עלי ביומיום. לובש טי שירט רחב או חולצה מכופתרת מחוץ למכנס, לא בגדים צמודים, יחד עם מבנה הגוף שלי זה לא בולט. האקדח בנרתיק פנימי על החגורה בשעה שלוש. המבחן הכי פשוט - עובר את ה״מאבטח״ בקניון בלי שאלות. גם אם רואים משהוא קצת בולט, זה לא כזה חריג היום, אנשים נושאים כל מני דברים על החגורה, פעם זה היה ביפרים, היום טלפונים, משקפי שמש - אמנם לא אפנתי ומאפיין יותר של מבוגרים, אבל עדיין שכיח הרבה יותר מנשיאת אקדח.
מה שלא רואים בעין לא מתייחסים. זה שאנחנו כאן מודעים ומחפשים אקדח על כל מי שסביבנו, לא אומר שכולם ככה - אנחנו יוצאי הדופן. לא מודאג גם ממחבלים שיגיעו ויתחילו לסרוק אדם אדם בזירה לפני שישלפו נשק ויתחילו לרסס - יותר סביר שהם ימשכו את תשומת הלב שלי או של הסובבים לפני שיחשדו שאני חמוש.
איך אמר ״הזאב״ ב״ספרות זולה״ - הרכב לא צריך להיות לגמרי נקי משאריות מוח, מספיק שבמבט חטוף הוא יראה נורמלי.
לא לצורך הרתעה כי אין חיכוך עם זרים , זה פשוט נוח יותר, לא מזיע ובד״כ גם מדובר באקדח ״הגדול״.
עזבו את הניואנסים בנוגע להסלקה - אמנם יש הסלקה ויש הסלקה עמוקה ויש פשוט - אי החצנה, אני לא מחצין את האקדח שאני נושא עלי ביומיום. לובש טי שירט רחב או חולצה מכופתרת מחוץ למכנס, לא בגדים צמודים, יחד עם מבנה הגוף שלי זה לא בולט. האקדח בנרתיק פנימי על החגורה בשעה שלוש. המבחן הכי פשוט - עובר את ה״מאבטח״ בקניון בלי שאלות. גם אם רואים משהוא קצת בולט, זה לא כזה חריג היום, אנשים נושאים כל מני דברים על החגורה, פעם זה היה ביפרים, היום טלפונים, משקפי שמש - אמנם לא אפנתי ומאפיין יותר של מבוגרים, אבל עדיין שכיח הרבה יותר מנשיאת אקדח.
מה שלא רואים בעין לא מתייחסים. זה שאנחנו כאן מודעים ומחפשים אקדח על כל מי שסביבנו, לא אומר שכולם ככה - אנחנו יוצאי הדופן. לא מודאג גם ממחבלים שיגיעו ויתחילו לסרוק אדם אדם בזירה לפני שישלפו נשק ויתחילו לרסס - יותר סביר שהם ימשכו את תשומת הלב שלי או של הסובבים לפני שיחשדו שאני חמוש.
איך אמר ״הזאב״ ב״ספרות זולה״ - הרכב לא צריך להיות לגמרי נקי משאריות מוח, מספיק שבמבט חטוף הוא יראה נורמלי.
- סליקאי טיטניום
Warlord, אין שום בעיה להסליק אקדח ככה שאף אחד לא יראה אותו. גם בימים הכי חמים בקיץ. גם אם לא מדובר באקדח סלים סאב קומפקט (על אחת כמה וכמה אם כן).
המפתח הוא פשוט והוא מתחלק ל-3:
1. מתלבשים מסביב לאקדח - התאמת אורך, רוחב, גזרה וצבע הבגדים לנשיאת נשק.
2. משתמשים בחגורה קשיחה לנשיאת נשק. יש היום אפשרויות מגוונות.
3. משתמשים בנרתיק איכותי, אבל באמת.
אני בעל מימדי גוף צנועים למדי ומסליק בקלות גלוק 19 ברמה כזאת שגם מי שיודע שאני חמוש לא מבין איפה האקדח והאם הוא עליי.
אני בעל מימדי גוף צנועים למדי ומסליק בקלות גלוק 19 ברמה כזאת שגם מי שיודע שאני חמוש לא מבין איפה האקדח והאם הוא עליי.
- סליקאי טיטניום
אני בערך בגובה שלך, מבנה קצת יותר רחב (185סמ × 85קג).
נושא ביום יום גלוק 17, ב-90% עובר את "מבחן המאבטח" בקניון, ב-100% עובר את מבחן הקולגות שלי בעבודה.
גם בקיץ וגם בחורף.
ובנוסף להתאמת הביגוד לנשק, יש גם כל נושא ההתנהגות.
אם אתה לא עושה עניין מזה שאתה נושא נשק ונוהג בטבעיות, הסביבה ברוב המקרים לא תבחין.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לעניין הפאתטיות - מעבר לנושא המבצעי, מאד לא אופנתי היום לשאת אקדח בנרתיק חיצוני.
זה כמו ללכת עם שלייקס (או שזה חזר ?!) , או מנשא לטלפון נייד על המותן או פאוץ׳ - פעם היה אופנתי, היום נראה מצחיק/ פאתטי ... לתשומת לב אלו שעוד מסתובבים עם פאוץ׳.
כשאני מקפיץ את הילדה לבית הספר, נעצר לעיתים אחרי אבא אחר שיוצא מהרכב לעזור לילד שלו לרדת - הוא דומה לברלד מ״ארץ נהדרת״ רק נמוך, עם השיער שמעבירים מצד לצד כדי לנסות להסתיר את הקרחת, חולצה משובצת בתוך,עם פאוץ׳ באמצע, אקדחון (אולי שילד) מכוסה בנרתיק עור ענק שמושחל על החגורה ומתנדנד לו מהצד, פלאפון צדפה תלוי מהצד השני ... כאילו יצא מהקאסט של שנות השמונים. אם אתה במקרה קורא את זה - תתעדכן דחוף ! לא נעים לי להעיר לך פנים לפנים ....
זה כמו ללכת עם שלייקס (או שזה חזר ?!) , או מנשא לטלפון נייד על המותן או פאוץ׳ - פעם היה אופנתי, היום נראה מצחיק/ פאתטי ... לתשומת לב אלו שעוד מסתובבים עם פאוץ׳.
כשאני מקפיץ את הילדה לבית הספר, נעצר לעיתים אחרי אבא אחר שיוצא מהרכב לעזור לילד שלו לרדת - הוא דומה לברלד מ״ארץ נהדרת״ רק נמוך, עם השיער שמעבירים מצד לצד כדי לנסות להסתיר את הקרחת, חולצה משובצת בתוך,עם פאוץ׳ באמצע, אקדחון (אולי שילד) מכוסה בנרתיק עור ענק שמושחל על החגורה ומתנדנד לו מהצד, פלאפון צדפה תלוי מהצד השני ... כאילו יצא מהקאסט של שנות השמונים. אם אתה במקרה קורא את זה - תתעדכן דחוף ! לא נעים לי להעיר לך פנים לפנים ....
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:לעניין הפאתטיות - מעבר לנושא המבצעי, מאד לא אופנתי היום לשאת אקדח בנרתיק חיצוני.
נשמע כמו החטיארים האלה שקוראים לאנשים אחרים "תשמע ג'ינג'י...ג'ינג'י בוא רגע".
אולי הוא לא Tacticool אבל אם הוא יודע לירות, דיינו
באתי ללמוד
אני לא מזהה שום סימן שמעיד על כך שהוא יודע לירות...
- סליקאי טיטניום
אני אתן דוגמא אחת ללמה אולי ללכת "פתוח".
הייתה לנו תאוריה(שהוכיחה את עצמה) בשמירות בחקלאות שכמה שיותר מדורות שנדליק בשטח ככה מראש נהווה יותר "נוכחות" בשטח וככה הגנבים יעדיפו עם העדר שלנו לא להיתעסק. (האם בתור גנב היית פורץ לבית עם אנשים או שהיית מחפש אחד ריק?)
אולי אנשים שמחפשים צרות (לא תופס בפח"ע!!) יעדיפו מראש לא לבצע את האקט האלים אם הם ידעו שאחד הסובבים חמוש?
הייתה לנו תאוריה(שהוכיחה את עצמה) בשמירות בחקלאות שכמה שיותר מדורות שנדליק בשטח ככה מראש נהווה יותר "נוכחות" בשטח וככה הגנבים יעדיפו עם העדר שלנו לא להיתעסק. (האם בתור גנב היית פורץ לבית עם אנשים או שהיית מחפש אחד ריק?)
אולי אנשים שמחפשים צרות (לא תופס בפח"ע!!) יעדיפו מראש לא לבצע את האקט האלים אם הם ידעו שאחד הסובבים חמוש?
H&K VP9
- סליקאי ארד
spy כתב:Warlord, אין שום בעיה להסליק אקדח ככה שאף אחד לא יראה אותו. גם בימים הכי חמים בקיץ. גם אם לא מדובר באקדח סלים סאב קומפקט (על אחת כמה וכמה אם כן).
Spy
יכול להיות שאני כל כך מאומן באיתור אנשים חמושים (בעיקר כאלה שמנסים להסתיר את דבר היותם חמושים) שזה הפך לטבע שני וקופץ לי לעין, אבל לאדם רגיל זה לא כל כך בולט.
בכל מקרה עמדתי האישית שהרבה פעמים אין ניסיון אמיתי להסתיר את הנשק אלא רק לכסות אותו, וזה מה שדיברתי עליו.
חוזר שנית כי לי אישית הבליטות האלה מתחת לטי שירט או בתוך המכנסיים בקו החגורה נראות פעמים רבות מגוחכות.
אולי זה מנומס לשים על הציוד המדובר בד במקום שזה יהיה בפנים של כולם, אבל מי שחשב שזה מסתיר - זה לא מסתיר כלום.
לגבי הציוד אני מסכים איתך וזה למעשה די דומה למה שאמרתי בעצמי, אבל כמה כבר יש שיודעים לעשות את זה טוב ומוכנים להשקיע בציוד ובביגוד ייעודיים?
דובר פה על המסות ולא על המורעלים.
WARLORD
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד