התלבטות על מעבר לגלוק
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: התלבטות על מעבר לגלוק
זה לא מידע מסווג.
שייטת בסירטוני תדמית רשמיים שלהם נושאים גלוק 17 על מדים.
באותה מידה אני מאמין שהם נושאים 19 ו 26 במקרים שצריכים הסלקה.
יכול להיות כי זה הכלי שמאושר רשמית ע"י היצרן לפעילות בסביבה רטובה.
דובדבן נושאים מטבע הפעילות שלהם 19 או 19 כד. גם זה אתה יכול לראות במידע שזמין בשפע במדיה.
שאר היחידות גלוק 19.
כשזיג היה הכלי השולט היית יכול למצוא יותר 228 מאשר 226.
א.
שייטת בסירטוני תדמית רשמיים שלהם נושאים גלוק 17 על מדים.
באותה מידה אני מאמין שהם נושאים 19 ו 26 במקרים שצריכים הסלקה.
יכול להיות כי זה הכלי שמאושר רשמית ע"י היצרן לפעילות בסביבה רטובה.
דובדבן נושאים מטבע הפעילות שלהם 19 או 19 כד. גם זה אתה יכול לראות במידע שזמין בשפע במדיה.
שאר היחידות גלוק 19.
כשזיג היה הכלי השולט היית יכול למצוא יותר 228 מאשר 226.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
עם אקדח באורך מלא על המותן יותר קשה לשבת ברכב , גם הקנה מפריע, גם הקת. אני הייתי מטייל עם פולסייז בחיצוני ולאחרונה אני מוותר עליו גם בטיולי שטח ומעדיף את הגלוק 19.
נכון שעם רדיוס כוונות ארוך יותר יותר קל לדייק, אבל השאלה הייתה לגבי יכולת האקדח ולא יכולת היורה.
אם יש משהו שמפריע לי בירי לטווח רחוק עם הגלוק - זה הגודל של הכוונות. מה שעוזר לרכישת כוונות מהירה בקרוב, מסתיר את המטרה ברחוק...
חוץ מזה אריק, כ״ד זה אחלה לירי באוטומט
נכון שעם רדיוס כוונות ארוך יותר יותר קל לדייק, אבל השאלה הייתה לגבי יכולת האקדח ולא יכולת היורה.
אם יש משהו שמפריע לי בירי לטווח רחוק עם הגלוק - זה הגודל של הכוונות. מה שעוזר לרכישת כוונות מהירה בקרוב, מסתיר את המטרה ברחוק...
חוץ מזה אריק, כ״ד זה אחלה לירי באוטומט

- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:...
יש כוונות ויש כוונות.
יש את ה-trijicon hd, יש את ה-ameriglo i-dot, לשתיהן כוונת קדמית צרה שמתאימה מאוד לירי בטווח רחוק.
אחד היתרונות הבולטים של גלוק על... כל היתר, זה שבגדול אין דבר כזה אביזר או כוונת שלא מיוצרים עבורו.
- סליקאי טיטניום
לפותח השרשור, אולי בתור תשובה חלקית לשאלתך אני ממליץ לקרוא את המאמר הזה שמתאר את הנסיון של מסאד איוב -להוכיח או להפריך את הקשר בין אורך הקנה לרמת הדיוק של אקדח. זה לא מאמר ראשון שלו בנושא - אבל הממצאים שלו די עקביים. לא רק שהוא מרגיש שהוא יכול לירות בגלוק 26 מדוייק כמו 17 - הוא מסוגל לבצע זאת באותה מהירות - ומעניינת במיוחד ההתנסות שלו ב GSSF עם גלוק 26 (לא 19 ידידי, 26!).
בסרטון שלהלןתוכל להתרשם מהיכולות של היקוק45 לא רק בגלוק 26, אלא גם בגלוק 27 ממרחק 210 מ' למטרת גונג בקוטר 90 ס"מ. אקדח בגודל של ה 27, עם תחמושת 0.40SW. גם היקוק וגם מסאד הם יורים יוצאים מן הכלל והם הגיעו לשם עם נכונות להתאמן ולירות המון. ככל שהנכונות שלך להשקיע גדולה יותר - כך לדעתי תוכל לשקול קנים קצרים יותר.
יש דרגת חופש שמוזכרת ברמיזה. והיא הקליבר שאתה בוחר לירות. לי באופן אישי לקח כ-10 שנים של התעלמות חוזרת ונשנית מדברם של בעלי המקצוע - עברתי דרך 17-23C-19 והאחיזה של הגלוקים האלו פשוט לא נוחה לי - לדעתי בין כף היד ללחי הימנית אפשר להשחיל עפרון בזמן שאני אוחז באקדח. אם תהיה מוכן לנסות - אני ממליץ בחום לפחות פעם אחת בחיים לירות בגלוק 21, ובגלוק 30. אחד בגודל 17 (בערך) והשני בגודל 19 (מאוד בערך). האחיזה נעימה מאוד לבעלי כף יד גדולה, הכדור נעים מאוד לירי לטעמי. החסרונות ברורים. תחמושת יקרה, תכולת מחסנית נמוכה (9-10-13 בהתאם לסוג). האקדח עצמו למיטב זכרוני מאוד זול כמשומש. הייתי ממליץ לחפש דור 3 אוסטרי - ולפחות להתנסות.
ועכשיו ישחקו הנערים לפנינו וימשיכו את הדיון מה קונה מערכת הבטחון - לאיזה יחידה יש בממוצע קנה יותר ארוך והאם זה פרופורציוני או פרופורציוני הפוך לגבריות שלהם.
בסרטון שלהלןתוכל להתרשם מהיכולות של היקוק45 לא רק בגלוק 26, אלא גם בגלוק 27 ממרחק 210 מ' למטרת גונג בקוטר 90 ס"מ. אקדח בגודל של ה 27, עם תחמושת 0.40SW. גם היקוק וגם מסאד הם יורים יוצאים מן הכלל והם הגיעו לשם עם נכונות להתאמן ולירות המון. ככל שהנכונות שלך להשקיע גדולה יותר - כך לדעתי תוכל לשקול קנים קצרים יותר.
יש דרגת חופש שמוזכרת ברמיזה. והיא הקליבר שאתה בוחר לירות. לי באופן אישי לקח כ-10 שנים של התעלמות חוזרת ונשנית מדברם של בעלי המקצוע - עברתי דרך 17-23C-19 והאחיזה של הגלוקים האלו פשוט לא נוחה לי - לדעתי בין כף היד ללחי הימנית אפשר להשחיל עפרון בזמן שאני אוחז באקדח. אם תהיה מוכן לנסות - אני ממליץ בחום לפחות פעם אחת בחיים לירות בגלוק 21, ובגלוק 30. אחד בגודל 17 (בערך) והשני בגודל 19 (מאוד בערך). האחיזה נעימה מאוד לבעלי כף יד גדולה, הכדור נעים מאוד לירי לטעמי. החסרונות ברורים. תחמושת יקרה, תכולת מחסנית נמוכה (9-10-13 בהתאם לסוג). האקדח עצמו למיטב זכרוני מאוד זול כמשומש. הייתי ממליץ לחפש דור 3 אוסטרי - ולפחות להתנסות.
ועכשיו ישחקו הנערים לפנינו וימשיכו את הדיון מה קונה מערכת הבטחון - לאיזה יחידה יש בממוצע קנה יותר ארוך והאם זה פרופורציוני או פרופורציוני הפוך לגבריות שלהם.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
ניר
כמו שבטח ראיתה אני משתמש בכוונת שונה משלך.
כך שאצלי יותר קל לירות ירי מדויק.
ועדיין זה לא משתווה לירי ב17.
אני סקרן לנסות את ה19x.
כמו שבטח ראיתה אני משתמש בכוונת שונה משלך.
כך שאצלי יותר קל לירות ירי מדויק.
ועדיין זה לא משתווה לירי ב17.
אני סקרן לנסות את ה19x.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
Neon Golden כתב:לקח כ-10 שנים של התעלמות חוזרת ונשנית מדברם של בעלי המקצוע - עברתי דרך 17-23C-19 והאחיזה של הגלוקים האלו פשוט לא נוחה לי - לדעתי בין כף היד ללחי הימנית אפשר להשחיל עפרון בזמן שאני אוחז באקדח.
אתה צודק לגמרי.
הקת באקדחי גלוק - לפחות דור 3 מרגישה לי ביד בערך כמו קופסת סיגריות.
לא משנה אם זה 19, 17 או 21.
אני לא יודע מה המהנדס עישן כשתכנן את הקת של הכלי הזה.
את הגלוק שלי קניתי בהתעלמות מכוונת מחוסר הנוחות בתפעול שלו. הגלוק רחוק שנות אור מהארגונומיה של הכלים שהיו לי קודם.
אני מניח שהשיקולים שהנחו אותי אז לבחור בגלוק, הם אותם שיקולים שמנחים את כל הגופים שרוכשים גלוקים באלפים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
ברור לי שאני יכול להחליף כוונות למשהו שמתאים לירי מדוייק, אבל כמו שאמרתי - הכוונות הנוכחיות נוחות מאד לירי בטווחים השימושיים, אני פוגע איתן בקלות בפופר שעומד בחבצלת ב 50 מטר וגם בחביות במרחק של מעל 100 מ' ... יותר מזה אני לא צריך באקדח נשיאה להגנה עצמית, במציאות אני לא אעמוד חשוף במשך 10 שניות כדי לנסות לפגוע ממרחק 200 מטר.
הלוואי שהגלוק היה מרגיש לי ביד כמו קופסת סיגריות ... אותי הוא נושך כמו אקדח מקוביות לגו... למרות זאת העפתי את כל תוספות הנוחות והשארתי אותו ערום. אני לא בטוח שהיום לא הייתי רוכש כזה שוב אם הייתי לפני קנייה.
הלוואי שהגלוק היה מרגיש לי ביד כמו קופסת סיגריות ... אותי הוא נושך כמו אקדח מקוביות לגו... למרות זאת העפתי את כל תוספות הנוחות והשארתי אותו ערום. אני לא בטוח שהיום לא הייתי רוכש כזה שוב אם הייתי לפני קנייה.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:... אני לא בטוח שהיום לא הייתי רוכש כזה שוב אם הייתי לפני קנייה.
היום? לפני קנייה?
בחירתי האישית לאקדח נשיאה - אם לא הייתי מושקע בגלוק:
S&W M2.0 Compact במידות זהות לגלוק 19 ובארגונומיה טובה פי כמה.
ואם אתה מוכן לשלם את המחיר הנדרש בנוחות עבור יתרון האורך שהדגיש אריק, אז בגרסה ארוכה יותר, וגם במחיר של קת קצת ארוכה יותר (17 כדור במקום 15).
כל זה לאקדח נשיאה.
כיורה ספורטיבי (ירי מעשי) אני על סף החלטה לקנות בול M-5, כאקדח מועדון.
(משמע אקדח נוסף ברשיון ארגוני, שיוחזק במטווח כנראה, וישמש לאימוני ספורט הקליעה בלבד, מבלי לוותר על אקדח הנשיאה הנוכחי).
למי שזוכר את ראשית דרכי בפורום, לפני מספר שנים - הבול היה האקדח שביקשתי לקנות לעצמי, אך הוזהרתי שוב ושוב שכאקדח יחיד, שישמש לנשיאה יומיומית - עדיף להצטייד בגלוק או דומיו, ואין לסמוך על אמינות כלי מורכב ועדין כגון בול.
לא מתחרט לרגע על קניית הבלוק (השגיאה מכוונת בהומור) - הוא אכן עמיד ונהדר בנשיאה. אבל לא מגיע איתו לחיבור המצויין שיש לי עם בול. אז כרגע זו פשרה מודעת.
גם ידידנו argra11 עשה פשרה דומה עם גלוק 26.
אגב חיבור וארגונומיה, בדגש על התאמה לכף יד ארוכה - הזכיר מישהו גלוק 21.
היה לי כזה (דור 2) בתקופת השירות הסדיר בשנות ה-90 (פרטי, מן הסתם לא ניפקו בצבא 0.45) ודווקא הוא היה גלוק שחריג לטובה בעניין הגודל וההתאמה ליד גדולה. אהבתי מאוד.
למרות שבלוק מרובע הוא תמיד היה...
אבל לפחות בלוק בגודל המתאים (!)
חזרה לעניין הבול לשימוש ספורטיבי - אנחנו עוד נראה כמה הוא אמין, ונראה למה יוחלף בעתיד אקדח הנשיאה שלי...
סמית' כנזכר מעלה בתוספת ניצרה (לשמירה על תפעול דומה) והדק משופר (חובה) או משהו מבוסס 1911...
אבל כפי הנראה אקדח הנשיאה הבא שלי לא יהיה גלוק - למרות שהוא מצויין בכל פרמטר - משקל, אמינות, פשטות, תאימות לאביזרים, תאימות וקלות שיפורים - למעט הארגונומיה. שמשום מה אני לא מצליח לשפר ולהתאים, וכיום אני מתאים את עצמי לאקדח, ולא הוא מותאם אליי.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
אני חושב שעניין הנוחות והארגונומיה באקדח לחימה הוא אוברייטד (נוחות אחיזה לא נוחות נשיאה).
זה לא שאני מסתובב עם האקדח ביד כל היום וצריך שהוא יהיה לי נעים. יש את עניין הזווית והגיבנת של קת הגלוק שחשוב למי שרגיל להצביע, אם מישהו פוסל על זה את הגלוק זה לגיטימי.
אם הייתי מחפש פשרה בין ירי ספורטיבי (להנאה) לנשיאה יומיומית, אז הבחירה שלי לא הייתה בגלוק, אלא אחד מהאקדחים היותר ארגונומיים שיש היום בהיצע, אבל אני מפריד בין שני השימושים.
לגבי פלטפורמות 1911 לרבות הבול m5 , ה סאס וכו׳ - לא הייתי אומר שהם לא אמינים, אפשר לייצר אותם עם טולרנסים גדולים שיתנו אמינות טובה. ככל שמהדקים אותם יותר לצורך דיוק ספורטיבי צריך להשקיע יותר בהתאמת החלקים וכשזה נוגע לבול לפחות - זה דורש לעיתים תקופת הרצה/ ריצה לריב״ל אבל התוצאה מאד מהנה ואיכותית ביחס למחיר.
זה לא שאני מסתובב עם האקדח ביד כל היום וצריך שהוא יהיה לי נעים. יש את עניין הזווית והגיבנת של קת הגלוק שחשוב למי שרגיל להצביע, אם מישהו פוסל על זה את הגלוק זה לגיטימי.
אם הייתי מחפש פשרה בין ירי ספורטיבי (להנאה) לנשיאה יומיומית, אז הבחירה שלי לא הייתה בגלוק, אלא אחד מהאקדחים היותר ארגונומיים שיש היום בהיצע, אבל אני מפריד בין שני השימושים.
לגבי פלטפורמות 1911 לרבות הבול m5 , ה סאס וכו׳ - לא הייתי אומר שהם לא אמינים, אפשר לייצר אותם עם טולרנסים גדולים שיתנו אמינות טובה. ככל שמהדקים אותם יותר לצורך דיוק ספורטיבי צריך להשקיע יותר בהתאמת החלקים וכשזה נוגע לבול לפחות - זה דורש לעיתים תקופת הרצה/ ריצה לריב״ל אבל התוצאה מאד מהנה ואיכותית ביחס למחיר.
- סליקאי טיטניום
כנראה רק אני זה שהולך עם הראש בקיר ונושא ומתחרה עם גלוק.
גם לי היה הכי נח עם גלוק 21 ואפילו הייתי אלוף איתו.
ומה יצא לי ממנו? נכות תמידית.
גם לי היה הכי נח עם גלוק 21 ואפילו הייתי אלוף איתו.
ומה יצא לי ממנו? נכות תמידית.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
ניר ל כתב:אני חושב שעניין הנוחות והארגונומיה באקדח לחימה הוא אוברייטד (נוחות אחיזה לא נוחות נשיאה).
.
אני לא חושב כמוך.
עד היום כשאני שולף יש איזה קטע שאני צריך לשפר את האחיזה בקת כי אחרת האקדח לא יושב ביד כמו שצריך. או שהוא נוטה קצת ימינה או שמאלה, בגלל החלל בין היד לקת הזה שניאון דיבר עליו.
לי זה פחות איכפת כי אני לא מתחרה וגם לא מאבטח של ראש הממשלה שהתגובה שלהם נמדדת בחלקי שניה.
מצד שני, זה לא משהו שהוא רצוי.
אקדח זה כלי שהוא המשך של היד. רצוי שהוא ישב ביד כמו שצריך בלי כל מיני משחקים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
התופעה שאתה מתאר מוכרת. היא ניתנת לצמצום עד כדי פיתרון מלא על ידי שינוי אחיזה לאחיזה מודרנית ובמעבר לנרתיק טוב. רוב הסגל של IDPA משתמש בגלוקים ולא משפרים אחיזה אחרי שליפה.
אולי תבוא כבר לאחד מאימוני בסיס באשדוד?
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:
אפשר לייצר פלטפורמה 1911 ו2011 עם טולרנסים של כמעט 0 ויהיה אמין יותר מגלוק.2011 תמיד עדיף תוצרת הארץ .גם אם יש איזשהי בעיה עדיף לרוץ עם הכלי הזה לתל אביב מאשר עם STI להזמין כרטיס לארה"ב או להמתין שנה שלמה אצל היבואן.

ההבדל היחיד בין גלוק ל1911 ,שגלוק תוכנן ככלי לייצור סדרתי המוני בצורה הטובה ביותר וכל חלקי החילוף שלו עם טולרנסים מאוד הדוקים ו 1911 תוכנן בצורה פשוטה לפני 120 שנה כאשר כל החלקים יוצרו ידנית. וכמעט כך זה נשאר עד היום.

ה1911 הוא כלי הרבה יותר פשוט מגלוק בלוק .
- סליקאי זהב
spy כתב:התופעה שאתה מתאר מוכרת. היא ניתנת לצמצום עד כדי פיתרון מלא על ידי שינוי אחיזה לאחיזה מודרנית ובמעבר לנרתיק טוב. רוב הסגל של IDPA משתמש בגלוקים ולא משפרים אחיזה אחרי שליפה.
הייתי שמח מאד לבוא, הבעיה שלי בימי שישי היא זמן. את כל הסידורים של השבוע אנחנו מנסים לדחוס לתוך היום הזה.
הנרתיק שלי הוא נרתיק טוב מאד, ואני חושב שהאחיזה שלי היא מודרנית כמו שמקובל בירי מעשי.
אבל תמיד יש מקום לשיפור.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לא מעט יורים מתחרים עם גלוק, כולל היורה הכי טוב שאני פוגש בתחרויות, אדם שגם נושא גלוק לצורך תפקידו.
לי זה בטח לא ממש משנה מבחינת ההישגים התחרותיים אם אתחרה עם גלוק לעומת השאדו, לא זה צוואר הבקבוק כרגע. השאדו פשוט יותר מהנה עבורי, נראה לי שבעיקר בזכות משקל היתר שלו שמעביר לי פחות רתע דרך הידיים, בהזדמנות אולי אחליף אותו לסטורם / טנפוליו או sas2 אם אמשיך להתמיד בענף.
לי זה בטח לא ממש משנה מבחינת ההישגים התחרותיים אם אתחרה עם גלוק לעומת השאדו, לא זה צוואר הבקבוק כרגע. השאדו פשוט יותר מהנה עבורי, נראה לי שבעיקר בזכות משקל היתר שלו שמעביר לי פחות רתע דרך הידיים, בהזדמנות אולי אחליף אותו לסטורם / טנפוליו או sas2 אם אמשיך להתמיד בענף.
- סליקאי טיטניום
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד