התנועה למען הזכות לשאת נשק בישראל!
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
sixfinger: פשר הצנזורה הוא כך:
אין אנו מעונינים להטיל על webart, בעל האתר הרשום, חבות פלילית או אחרת בשל תוכן האתר. אם וכאשר הוא ירוץ לראשות הממשלה, האופוזיציה עלולה לומר "מדוע בשנת 2002 אפשרת פרסום הודעה לפיה ....."?
כל אחד מוזמן לפתוח פורום לא-מצונזר, בתנאי שהוא מוכן לשאת בתוצאות.
גוזל, שאלת שאלה טובה: מה הופך בעל עיסוק או מיקום גיאוגרפי פלוני לטוב יותר ממילואימניק, בפרספקטיבה של זכות לשאת נשק פרטי.
לדעתי, יש שתי תשובות, בהינתן אותה הפרספקטיבה:
1. המדינה מעודדת מגורים ביישובי קו עימות. רשיון נשק הוא אחד מהתמריצים, בנוסף להיותו הכרח במקומות מסוימים.
2. התבחינים הבאים: בעל עבר ביטחוני, מתנדב משא"ז, קצין מילואים בדרגת סרן/רס"ן, חייל מילואים המשרת ביחידות מובחרות, מיועדים לאנשים שעושים יותר למען ביטחון המדינה ממה שהחוק מחייב אותם לעשות. וכן, זה לא בהכרח הוגן.
אין אנו מעונינים להטיל על webart, בעל האתר הרשום, חבות פלילית או אחרת בשל תוכן האתר. אם וכאשר הוא ירוץ לראשות הממשלה, האופוזיציה עלולה לומר "מדוע בשנת 2002 אפשרת פרסום הודעה לפיה ....."?
כל אחד מוזמן לפתוח פורום לא-מצונזר, בתנאי שהוא מוכן לשאת בתוצאות.
גוזל, שאלת שאלה טובה: מה הופך בעל עיסוק או מיקום גיאוגרפי פלוני לטוב יותר ממילואימניק, בפרספקטיבה של זכות לשאת נשק פרטי.
לדעתי, יש שתי תשובות, בהינתן אותה הפרספקטיבה:
1. המדינה מעודדת מגורים ביישובי קו עימות. רשיון נשק הוא אחד מהתמריצים, בנוסף להיותו הכרח במקומות מסוימים.
2. התבחינים הבאים: בעל עבר ביטחוני, מתנדב משא"ז, קצין מילואים בדרגת סרן/רס"ן, חייל מילואים המשרת ביחידות מובחרות, מיועדים לאנשים שעושים יותר למען ביטחון המדינה ממה שהחוק מחייב אותם לעשות. וכן, זה לא בהכרח הוגן.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
Re: התבחין
גוזל קטן שלי כתב:מה עושה תושב קו עימות "טוב" יותר לצורך התבחין ממילואימניק ביחידת חי"ר שטוחן אימונים.
מי אמר שמתנדב אק"מ טוב יותר בתפעול נשק מלוחם בגדוד?
ה"גוזל" חבר של במבי ושאר החברים.
שלום גוזל
להבנתי , ברוב המקרים לא מדובר בטוב יותר או טוב פחות. אלא בעיקר בהגדרת צרכים. לפעמים מדובר בצורכי המדינה (כדברי ארנולד - תמריצים ) . לפעמים מדובר בהכרה של המדינה בצרכי האזרח כגון : מקצוע , מקום מגורים ואף תחביב (ירי מעשי למשל).
יעקב
- סליקאי כסף
רבותי המלומדים, אני תושב ישוב ראוי, הנמצא 850 מ' מהגבול. אני בעל נשק. בישוב שלי לא בוצע ירי לעבר אזרחים משנת 76 (חדירה אחרונה מול המשק) וגם זה היה בשדות.
הארוע האחרון עם נפגעים בגזרה - עברו מעל שנתיים.
צאו וחשבו כמה אירועי ירי היו מאז בתל אביב!
סי פוד, הקריה, ועוד שכרגע לא עולים בראשי..
ירי בחדרה ירי בכפר סבא.
אני לא מבין ממש לא מבין איפה פה קו העימות?
לדעתי האישית בכל הארץ!
בלי לחזור עוד פעם לדוגמאות שהראשון החמוש שנתקל ביורה קובע במידה רבה את תוצאות הארוע לקולה או לחומרה.
זו דעתי
(שמתי קסדה - שכפ"צ משא"ז וירדתי למקלט ! אתם רשאים אש )
הארוע האחרון עם נפגעים בגזרה - עברו מעל שנתיים.
צאו וחשבו כמה אירועי ירי היו מאז בתל אביב!
סי פוד, הקריה, ועוד שכרגע לא עולים בראשי..
ירי בחדרה ירי בכפר סבא.
אני לא מבין ממש לא מבין איפה פה קו העימות?
לדעתי האישית בכל הארץ!
בלי לחזור עוד פעם לדוגמאות שהראשון החמוש שנתקל ביורה קובע במידה רבה את תוצאות הארוע לקולה או לחומרה.
זו דעתי
(שמתי קסדה - שכפ"צ משא"ז וירדתי למקלט ! אתם רשאים אש )
FN ידידי,
ידי לא הייתה במעל, לפחות לא הפעם
נועם.
ידי לא הייתה במעל, לפחות לא הפעם

נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
אילן, אין צורך בשכפ"ץ, לפחות לא ממני, תושב השרון שבאחרונה סבל לא מעט ארועי דמים ונסיונות שנכשלו או הוכשלו בידי כוחות הביטחון.
אכן הזכות ההיסטורית של תושבי ישובי קווי עימות בצפון, במזרח וביהודה ושומרון עומדת להם גם היום וגם בזה עיני לא צרה. אפילו שכפי שרשמת ישנם ישובים שמסוף שנות ה 70 או שנות ה 80 לא ראו עימות או איום כדוגמת מה שקורה בכל יום בכ"ס, נתניה, חדרה...
אילן צודק בכך שלאור העשור האחרון, מאז תחילת שנות ה 90 ועד היום, קו העימות התפשט ונדד לתוך כלל המדינה. בתקווה שמדובר בתהליך הפיך אולי שם מקור ההחלטה של הרשויות? מצד שני, ריכוזי האוכלוסיה של מרכז הארץ מאפשרים מקבץ סטטיסטי רב יותר של נושאי נשק גם ללא הגדלת המאגר הקיים (משטרה כחולה, מג"ב בקו התפר, צהל מעבר לו, אזרחים עם תבחינים קיימים...), בעוד שבישובי ספר המרחק בין הישובים ודלילות האוכלוסיה היא פקטור. אני לא תמיד מסכים עם זה אבל כך המחוקק החליט.
ו וובארט כמובן צודק כי המקור לתחילת אשכול מקורו בקבוצות המוגדרות כשליליות והקיימות בשולי החברה ככלל ובשולי חברה תומכת בנשיאת נשק וחובבת נשק בפרט. יש קו שלא ראוי לחצות בין ספורט ו/או הגנה ושמירת החוק לבין...
אכן הזכות ההיסטורית של תושבי ישובי קווי עימות בצפון, במזרח וביהודה ושומרון עומדת להם גם היום וגם בזה עיני לא צרה. אפילו שכפי שרשמת ישנם ישובים שמסוף שנות ה 70 או שנות ה 80 לא ראו עימות או איום כדוגמת מה שקורה בכל יום בכ"ס, נתניה, חדרה...
אילן צודק בכך שלאור העשור האחרון, מאז תחילת שנות ה 90 ועד היום, קו העימות התפשט ונדד לתוך כלל המדינה. בתקווה שמדובר בתהליך הפיך אולי שם מקור ההחלטה של הרשויות? מצד שני, ריכוזי האוכלוסיה של מרכז הארץ מאפשרים מקבץ סטטיסטי רב יותר של נושאי נשק גם ללא הגדלת המאגר הקיים (משטרה כחולה, מג"ב בקו התפר, צהל מעבר לו, אזרחים עם תבחינים קיימים...), בעוד שבישובי ספר המרחק בין הישובים ודלילות האוכלוסיה היא פקטור. אני לא תמיד מסכים עם זה אבל כך המחוקק החליט.
ו וובארט כמובן צודק כי המקור לתחילת אשכול מקורו בקבוצות המוגדרות כשליליות והקיימות בשולי החברה ככלל ובשולי חברה תומכת בנשיאת נשק וחובבת נשק בפרט. יש קו שלא ראוי לחצות בין ספורט ו/או הגנה ושמירת החוק לבין...
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד