הגלוק לעומת השטייר?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי GYM9 » 16 יוני 2003, 21:28

חברי פורום יקרים,
היתרונות שמניתי היו תרגום בעברית לכתבה שאת הלינק שלה צירפתי לאשכול.
באם המחבר מוצא לנכון לכנותם יתרונות זוהי דעתו האישית וכך הדגשתי בבקשי להימנע מכניסה לדו קרב בין המצדדים בגלוק ובין המצדדים בשטייר.
אבקש להתיחס למספר נקודות שהועלו כאן על ידי חברי הפורום:
1. כת פלדה מכוסה בפולימר - באם יתרון או חסרון זה לא משנה את העובדה שאכן כך הדבר ואין טוב ממראה עינים ומחוש המישוש.
2. פירוק והרכבה פשוטים ביותר - אכן כך, דריכה לאחור נועלת את הקדח ובזה תמה ההרכבה.
3. מפתח מובנה לנעילת ההדק - אכן יתרון ותוסף בטיחותי ללא כל קשר באם האקדח הושאר ללא השגחה מאחר ואפשר להתייחס בביטול לכל מנעולי ההדק החיצוניים הנרכשים על ידי חלק ממחזיקי הנשק.
4. משקל האקדח אינו שונה בהרבה מזה של הגלוק למרות כת המתכת.
5. זווית 111 מעלות מאפשרות להביא את האקדח מול המטרה מבלי להעזר בפרק כף היד (כיפוף מעט של המפרק) ואכןת ירי ביד אחת פרקטי במצבים מסוימים והנו חלק בלתי נפרד ממערך אימוני ירי סדירים.
6. הצללית הנמוכה אין בה כהוא זה להפריע ולסרבל את הדריכה מאחר והמחלק רחב ופסי הדריכה ארוכים דיים.
7. הנצרה של שמורת ההדק מאפשרת ירי מהיר באם תופעל על ידי האצבע היורה, אכן ניתן להשתמש באצבעות אחרות/נוספות אך זה יסרבל את הירי.
8. סעיף 15 המתיחס לדברים נוספים שכתב מחבר הכתבה ושכללו השוואות בין משקל לחיצת ההדקים והחומר ממנ ו עשויות הכוונות (לכל המעונין אנא קראו בכתבה).

ושוב, הדיון הינו עניני אל נא נהפוך אשכול זה להתנגחויות ועקיצות סמויות בין המצדדים השונים.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הזה מול ההוא

על ידי מיכאל מס » 16 יוני 2003, 21:53

GYM9
במיוחד לאחר שהיכרתי אותך ואת הידע הרב שיש לך בנוסף על רצונך הכן לעזור,
רציתי לבקש ממך שלא ליפול לתוך הבורות הפעורים לאורך ולרוחב האשכולות .

התיחסותך הינה עיניינית ומשכילה, גם אם יש כאלו שאינם מסכימים עימה, וזו זכותם.
בזמן האחרון השוטטות בסליק הפכה להיות מדאיגה , בדאון טאון ישראל.
כל הזמן יורים.
חברה . הודנה וזהו.
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rabitt » 16 יוני 2003, 22:24

חברים יקרים.
מישהו יכול להסביר לי לאן נעלמו שאר האקדחים? מה זה, יש רק שטייר וגלוק? איפה כל השאר?
משום מה כל מי שרוצה לקנות אקדח חדש ומתייעץ עם יורה ותיק תמיד יגיע לשני אלו. זו נראית לי תכונת העדר של הישראלים. תהיו קצת יותר מקוריים ועצמאיים בחשיבה והכוונה גם למי שהחל את האשכול הזה. כדאי לך להיות יותר פתוח ולנסות גם דברים אחרים. אולי לך אישית מתאים משהו אחר?

הארנב המקפץ.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי fiveseven » 16 יוני 2003, 23:44

אילן

אני מסכים איתך שמי שלא מכיר היטב את המבנה של נשקו האישי עדיף שלא יפרקו מעבר לפירוק ראשוני, אבל לגבי מי שמורשה לעשות זאת?

איזה חוק אוסר על אדם לפרק את אקדחו האישי עד לרמת הבורג הקטן ביותר ולשמור את החלקים בצנצנות של גרבר?

אני חושב שכמו במקרה של "הנשק המוסמך" החמקמק ו"שני המנעולים" לעיתים אנו מבלבלים
הנחיות צה"ליות מעורפלות עם עצות טובות לאזרחים.

אבל אם אני טועה אשמח לתיקון.

לילה טוב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 17 יוני 2003, 04:52

אין חוק חוץ מהגיון.

תשאל מדריכים ובעלי חנויות כמה כבר הגיעו אליהם עם נשקים מפורקים לחלוטין?
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד