אחזקת תחמושת בבית

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Webart » 18 יוני 2003, 07:41

נשמע לי המון... אבל נו... את ההפרש בין התחשיב שלך לשלי, אני מוכן לקבל בכל עת :wink:

אינני רואה את הבעיתיות, לא מבחינת המטווח, לו יש אישור לאחזקת כזאת כמות תחמושת, ולא מבחינת היורים, שרובם יורים ותיקים, עוד מימי הרשיונות לאחזקת 1000 כדורים לשנה, שאפשרו להם ליצור מלאי קטן בבית ולרעננו מפעם לפעם בירי במטווח.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי standel » 18 יוני 2003, 08:25

בירי במטווח ניתן לרכוש במקום את כל התחמושת הנחוצה לאימון. בתום האימון ניתן למלא את המחסניות שברשותך וזה צריך להספיק לצורכי הגנה עצמית. אני לא מוצא סיבה מדוע מישהו צריך להחזיק בבית 1000 כדור.
לצערי חלק מהמטווחים מנצלים את החוק לטובתם ביודעם שאסור לרכוש מלאי תחמושת וצריך להשתמש בה במטווח, והם דורשים מחירים גבוהים עבור תחמושת זאת.
את הפירצה הזאת בחוק שמונעת תחרות הוגנת במחירי תחמושת, המחוקק צריך ליסגור.
ירון
One ring to rule them all
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נועם » 18 יוני 2003, 08:58

ירון,

לאחר עיון נוסף בחוברת "חוק כלי ירייה" אני מוצא את הדברים הללו :

בחוברת, עמוד 6/01/02.
סעיף 5. החזקת כלי ירייה {תיקון תשל"א}
א' . לא יחזיק אדם כלי ירייה אלא על פי רשיון.

בחוברת, עמוד 6/01/01 .
וכעת לפירוש המושג "כלי ירייה"
"כלי ירייה פירושו כלי בעל קנההעשוי לירות כדור, קלע, פגז, פצצה וכיוצא באלה, שבכוחם להמית אדם, וכולל חלק, אבזר או תחמושת, של כלי כזה, וכן כל כלי המסוגל לפלוט חומר הנועד להזיק לאדם, לרבות חלק, אביזר ותחמושת לכלי הנשק כאמור ולרבות מיכל המכיל או מסוגל להכיל חומר כאמור ולמעט גז מדמיע"

מכאן, שהחזקת כלי הירייה והתחמושת, הם על פי רשיון. בניגוד למה שכתבתי בתחילת הדיון, אני מבין ומפרש על פי הבנתי, כי בעל הנשק, יכול להחזיק בכל שנה (באופן מצטבר) את כמות התחמושת שהורשתה לו לרכישה, באמצעות רשיון הקנייה שצורך לרשיו. עד לשנה זו - 100 כדור לשנה, ומהשנה (2003) 50 כדור לכל השלוש שנים של תקופת הרשיון.

אבל, כפי שכתב אביעד, מי שמחזיק בבית מאגר תחמושת בגודל בונקר, שלא יצפה שייתיחסו לכך בהבנה.

5-7 ,

רכישת התחמושת בתחרות, כמוה כרכישת התחמושת במטווח. אתה יכול לרכוש באופן תאורטי כל כמות שתחפוץ, אך לצרוך אותה במקום, או תמורת רענון המלאי עימו הגעת.
כך שגם אם קנה כל משתתף 1000 כדור בתחרות, והגיע עם 1000 כדור, אין בכך כל בעייה, כל עוד בסיום יום התחרויות הוא עוזב את שטח המטווח עם הכמות עימה נכנס.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רפתן » 18 יוני 2003, 09:16

שלום חבריא
ברוכים הבאים (להוראות פתיחה באש לאזרחים) לנושא התחמושת.
אין בחוק הוראה מפורשת - הנושא בטיפול - המדיניות צימצום עקב דליפת אי אלו תחמושות לרשות שכנה.
לגבי תחמושת אשר תימצא אצלך - אתה צריך להמציא הוכחה שרכשת אותה ברשיון! אם ימצאו אצלך 10000 כדור תהיה לך בעיה להסביר.
לגבי קלע ספורטיבי (גם ירי מעשי) כיוון שיש חשיבות לסדרות יש להחזיק מלאי לא קטן. כל עוד התחמושת נרכשה ברשיון (אישור קניה בא בשני העתקים) אין בעיה. לגימל ידידנו כל עוד אתה מקבל תחמושת בהתאחדות וחותם בספר התחמושת, תמיד תוכל לשלוח כל בודק לספרים שם.

בכל מקרה לכולנו התחמושת חייבת להיות מאובטחת כנגד שריפה / התחממות/ חשמל / פיצוץ. ורצוי שתהיה הרחק מהישג ידם של אלו שאינם מורשים

בברכה
אילן בן נון.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Gimel » 18 יוני 2003, 15:53

תודה רבה לכל אלה שענו לשאלתי.
מכיוון שביזבזתי את תחמושת 0.22 שלי בגביעי העולם אין לי מה לדאוג בקשר לבונקר...
אבל מה בנוגע לתחמושת אוויר? בקופסא אחת יש 500 כדורים....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Webart » 18 יוני 2003, 16:58

עוד לא החלטתי אם אתה רציני או לא, אבל לקרוא לפיסות העופרת הללו "תחמושת" זה קצת מוגזם... והלוואי שזאת היתה התחמושת הבעייתית ממנה חוששים ואת זליגתה מנסים למנוע.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי donduck » 18 יוני 2003, 17:37

לגימל ידידנו כל עוד אתה מקבל תחמושת בהתאחדות וחותם בספר התחמושת, תמיד תוכל לשלוח כל בודק לספרים שם.

:roll: :roll: :roll:

מדוע אנשי ירי מעשי לא זוכים להטבות כאלו? גם אנו חלק מאיגוד הקליעה ומשלמים מיסים כל שנה. אולי אפשר, לפחות, לאפשר לנו לקנות אותה במחירה האמיתי ולא במחירי השחיטה במטווחים?
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 18 יוני 2003, 17:55

כלומר הסיר לחץ של חמותי שפולט אדים וקיטור כמו משחתת קרב מימי פרידריך הגדול,,,, בעצם מוגדרת כנשק :shock: :shock: :shock:

ידעתי!!!! ידעתי !!!!! ידעתי!!!!!! :lol: :lol:
האמת שמזמן חשדתי,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי bambi » 18 יוני 2003, 18:03

donduck ידידי שלום!

יפה טענת לגבי איגוד הקליעה ומחירי התחמושת ואולי הגיע העת וגם לא יזיק
אם ''הפרה'' שנחלבת בצייתנות ובהכנעה תתמרד ''ותבעט'' מידי פעם ''בדלי''!

תודה
bambi
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Gimel » 18 יוני 2003, 18:10

אז שני קילו של חתיכות עופרת זה לא נחשב לבונקר תחמושת :D
יופי, עכשיו אני רגוע.

ובקשר לספר התחמושת, אפילו הגישה שלי לתחמושת ההתאחדות מוגבלת מאד.
קבלת תחמושת מההתאחדות נעשית רק באירועים מיוחדים כמו מחנות אימונים מסודרים של הנבחרת או תחרויות בחו"ל.
את תחמושת האימונים שלי מממן המועדון או אני. למזלי תחמושת 0.22 זולה מתחמושת 9 מ"מ אחרת הייתי יורה ברובה אוויר גם ל-50 מ'....
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

שינוי מדיניות כמות הכדורים.

על ידי ori » 18 יוני 2003, 22:49

דווקא לאור המצב הבטחוני השורר במדינה בשנים האחרונות אני לא מצליח להבין את הקיצוץ החד........
דווקא 100 זה מספר יפה.....
רון ארד-
עד שתחזור הביתה !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 18 יוני 2003, 23:00

בו נחשוב יחדיו למה אתה צריך 100 כדורים בבית ?

שתי נקודות לפני שאתה מתחיל לחשוב :
1) הכמות לאימונים אינה מוגבלת, קנה ותירה עד שיותך הקנה של האקדח או עד שיגמר לך הכסף
2) בארוע אתה לא תגיע למצב בו תירה 50 כדורים בהנחה שאתה נושא עליך כמות כזו של תחמושת דרך קבע
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 19 יוני 2003, 04:50

בימים הרחוקים של דב יוסף אם מישהו זוכר,,,, ההקצבה היתה עניין המפתח,,
לכל מוצר קיבלתה תלושים מתאימים,,עבודה להרבה פקחים,זריקת עידוד לשוק השחור,חיזוק ענף ההברחות ועוד כהנה וכהנה,,ותמיד היה מי שהסביר:
למה אתה צריך יותר נייר טואלט? אם לא קיבלתה תוספת לאוכל,,, הרי אין לך מה לעשות איתו!!!!!!
זוכרים שלקו טלפון אנשים המתינו5-8 שנים?????
זוכרים את" המחיקון" למה מר ישראלי צריך או זכאי לראות שידורי טלויזיה בצבע??
זוכרים שבשנת73-74 נאלצנו להשבית את הרכב יום בשבוע?!?!?!?!
אבל מצאנו פיתרונות יצירתיים גם לזה!!!!!
חגיגה אמיתית לבירוקרטיה !!!שתמיד יש לפניה 2אופציות או להגדיל את ההקצבה ל75 כדור או להקטין ל25 כדור! איזו החלטה גורלית והיסטורית!!!
על זה יקומו ויפלו ועדות ,יועצים פנימים ויועצים חיצוניים,משלחות לימוד לחו'ל יצאו,מאמרים יכתבו הצבעות יערכו בקיצור חגיגה אמיתית
ותמיד תמיד יהיו כאלו שיסבירו לך כמה זה מגיע לך ובעצם עושים עמך חסד!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Webart » 19 יוני 2003, 07:23

Colonel כתב:בו נחשוב יחדיו למה אתה צריך 100 כדורים בבית ?

שתי נקודות לפני שאתה מתחיל לחשוב :
1) הכמות לאימונים אינה מוגבלת, קנה ותירה עד שיותך הקנה של האקדח או עד שיגמר לך הכסף
2) בארוע אתה לא תגיע למצב בו תירה 50 כדורים בהנחה שאתה נושא עליך כמות כזו של תחמושת דרך קבע

בוא נבחן נושא בודד:
יורה ירי מעשי המוזמן, לדוגמא, לתחרות...באותה התחרות הוא אמור לירות כ-250 כדורים... במטווח בו מתקיימת התחרות עולה התחמושת 4 ש"ח לכדור, מחיר מוגזם לכל הדעות, ובנוסף, מדובר בתחמושת מתוצרת איי קוקוס ובדר"כ מגיעה כשהיא רטובה ממי-ים.

אותו יורה מעוניין לקנות תחמושת בחנות האהובה עליו בה הוא קונה תחמושת מעולה במחיר סביר ולהביאה עימו לתחרות... מה אז?
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pilot » 19 יוני 2003, 08:08

השאלה, אם אותו יורה ירי מעשי נכלל באותה קטגוריה.
הגבלת ה 100 או 50 כדור היא לרשיון הגנה עצמית/נשיאה.
אם הרשיון הוא זהה גם ליירי מעשי, אז יש כאן אי צדק וחוסר התחשבות.
האם היורה ירי מעשי יכול בכלל לרכוש כמות כזו של כדורים מהמועדון שלו ולקחת אותה עימו לתחרות ? או שמה מנהל המועדון יירי מעשי שבו חבר היורה צריך רשיון מיוחד להובלת תחמושת, ורק הוא יכול להסיע עימו את הכמות הנ"ל למקום התחרות ושם למסור אותה למתחרה ??

ככל שאני מנסה למצא "פיתרון" חוקי יותר, ככה אני מעלה את רמת הסיבוכיות....למה לא חשבו על זה מראש ? :?
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד