בטיחות בנשק-תמ"ק עוזי. האם אפשר להפוך לירי בודד בלבד?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מהירות מופרזת על המקלדת ..
(אולי גם השעה המאוחרת
)

(אולי גם השעה המאוחרת

נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
כמי שהנשק העיקרי שלו במשך רוב הסדיר ובתחילת שירות המילואים היה עוזי (ועדיין מתגעגע)
אני מכיר טוב את מנגנוני ההפעלה והאבטחה ואת הוראות הבטיחות.
ההוראה החשובה ביותר היא שבעוזי אין מצב הכנס - דורכים, נוצרים ומכניסים מחסנית רק כאשר מתכוונים לירות והסיבה לכך שבמקרה של כשל באחד ממנגנוני האבטחה, היריה הראשונה
תשבור את המנגנונים הנותרים והנשק ימשיך לירות צרור עד סוף המחסנית.
לדעתי, הדבר יכול לקרות גם בעוזי מכנס פתוח ללא מצב אוטומט מכיוון שדוקרנים שחוקים או שבורים לא יעצרו את הסדן והוא ימשיך לרוץ עד שלא יהיו יותר כדורים לירות
ולכן - "הנצרה היא בראש" - עדיף לא להכניס מחסנית אם לא מתכוונים לירות.
אני מכיר טוב את מנגנוני ההפעלה והאבטחה ואת הוראות הבטיחות.
ההוראה החשובה ביותר היא שבעוזי אין מצב הכנס - דורכים, נוצרים ומכניסים מחסנית רק כאשר מתכוונים לירות והסיבה לכך שבמקרה של כשל באחד ממנגנוני האבטחה, היריה הראשונה
תשבור את המנגנונים הנותרים והנשק ימשיך לירות צרור עד סוף המחסנית.
לדעתי, הדבר יכול לקרות גם בעוזי מכנס פתוח ללא מצב אוטומט מכיוון שדוקרנים שחוקים או שבורים לא יעצרו את הסדן והוא ימשיך לרוץ עד שלא יהיו יותר כדורים לירות
ולכן - "הנצרה היא בראש" - עדיף לא להכניס מחסנית אם לא מתכוונים לירות.
- סליקאי כסף
נועם, תודה על המאמץ בהכנת התגובות והתמונות, כל הכבוד !!!
הנושא כנראה מוכר לרבים כי רבים החזיקו בשלב זה או אחר עוזי
, כל אחד עם הדעות שלו וההרגשה שלו (למה לא גלילון / מקוצר???? איזה יופי שלא ארוך !!!).
לאחר המקרה התברר כי מדובר במשחק בנשק (לכאורה) ועדיין נשאלת השאלה למה? למה משחק בנשק? למה משחק בנשק ברכב מלא נוסעים? למה?
כמסתבר שדרך איזה החלטה במערכת, נשקי אוטו יוצאים דרך השכרה לשוק אזרחי, חבל.
הנושא כנראה מוכר לרבים כי רבים החזיקו בשלב זה או אחר עוזי

לאחר המקרה התברר כי מדובר במשחק בנשק (לכאורה) ועדיין נשאלת השאלה למה? למה משחק בנשק? למה משחק בנשק ברכב מלא נוסעים? למה?
כמסתבר שדרך איזה החלטה במערכת, נשקי אוטו יוצאים דרך השכרה לשוק אזרחי, חבל.
נעם כן ניתן לדרוך אוזי בלי משבת (לפחות כמה שאני ניסיתי )
(הרבה שעות שיעמום בשמירה
)
ובנוסף רציתי לעלות עוד תקלה שלא צוינה עד עכשו
כאשר מכסה הגוף מעוקם מעת מדלג הסדן מעל דוקרני ההדק
והכתוצאה שוב ירי אוטומתי עד סוף המחסנית.
בנוסף העצה לנועה בלי מחסנית בכלי אולי מתאימה למאבטח של טיול או
חיל בקו עורפי אבל לא בדיוק מתאימה לשומר\מאבטח אוו תושב שטחים
שתקוע 200 מטר מבתי הכפר הקרוב .
וכל מה שיש להגנה זה ה!@!@#@## הזה העונה לשם עוזי.
שאים כל הכבוד להסטוריה העשירה שלו מקומו במוזאון ולא בשימוש מבצעי
לא רק ש"הצעירים " ביותר מבנהם בני 40+ ושחוקים כהוגן,הם גם לא מתוחזקים
כראוי(כמנהג המוסדות בארצנו)
אני אישית נושא בנוסף אקדח למקרא של מעצור בעוזי.
(הרבה שעות שיעמום בשמירה

בנוסף העצה לנועה בלי מחסנית בכלי אולי מתאימה למאבטח של טיול או
חיל בקו עורפי אבל לא בדיוק מתאימה לשומר\מאבטח אוו תושב שטחים
שתקוע 200 מטר מבתי הכפר הקרוב .
כראוי(כמנהג המוסדות בארצנו)
אני אישית נושא בנוסף אקדח למקרא של מעצור בעוזי.
higt-power כתב:נעם כן ניתן לדרוך אוזי בלי משבת (לפחות כמה שאני ניסיתי )
(הרבה שעות שיעמום בשמירה![]()
![]()
)
כראוי(כמנהג המוסדות בארצנו) .
HP,
1. מנגנון העוזי בנוי כך שדריכה מחייבת ניטרול המשבת. במידה וניתן היה לדרוך את הכלי שהיה ברשותך, אזי איננו תקין והיה מקום להשביתו. (יכול להיות שכתוצאה ממשחקך האלים משהו, הקפיץ עליו יושב המשבת, נשבר ופעולת המשבת הפכה להיות רציפה..)
2. עוזי עם מכסה גוף עקום, פסול לשימוש. זה לא חוכמה (

3. יכול להיות מצב של עוזי שיורה באופן אוטומטי, כאשר ישנו מצב מסויים במערכת ההדק (אני בכוונה לא מפרט) והנצרה נמצאת במצב "בודד".
4. העוזי, כלי אמין ובטיחותי מאוד, צריך לדעת לעבוד איתו, חלילה להספיד אותו. גם המכנס הפתוח, גם המכנס הסגור. יש שוני בין הכלים הצבאיים, לבין האזרחיים, במבנה מערכת ההדקים, ולכן לעיתים עלולות להיות תקלות, אך הן נמנעות אם לא משחקים בנשק, אלא משתמשים בו לייעודו היחיד, לשגר קליעים אל מטרה נבחרת.
5.
בוא לא נכנס למנהרה הזו..(כמנהג המוסדות בארצנו)

נועם.
לכל המגיבים, זהו הדיון שכיוונתי אליו. דיון על מהות הבעיה שהיא על פי התגובות, שילוב של משחק בנשק
, טיפול לא הולם של חלק או כלל הגורמים האחראים לנשק (גורמים מקצועיים? גורמים תקציביים? אחזקה ותחזוקה?)
ודיון רב שנים ורב מחלוקות אף יותר מהקלר/גלוק וגליל/M16 - האם עוזי נשק בטוח?
כתוספת אני רוצה לציין כי בהיות הנשק קצר מאד ישנה אפשרות פיזית נוחה יותר להחזיקו קרוב יותר לגוף בכל זמן שהוא וכן גישה קלה יותר לתפעול הנשק. זה כמובן "פרצה לגנב" באשר לתאונות נשק או משחקים אסורים. סביר להניח כי תאונה או משחק בנשק עם M16 ארוך באותה הסעת שומרים לא היו מגיעים למצב ירי צרור ובטח לא לחלל הרכב (מצד שני, נשק ארוך יותר לא היה מאפשר נגישות ומוכנות גבוהים במצבים צפופים).
האם באמת נושא פליטה בדריכה חלקית נפתר בעזרת מנגנון הרצ'ט / ריצ'רצ'? בכל תנאי שהוא?

כתוספת אני רוצה לציין כי בהיות הנשק קצר מאד ישנה אפשרות פיזית נוחה יותר להחזיקו קרוב יותר לגוף בכל זמן שהוא וכן גישה קלה יותר לתפעול הנשק. זה כמובן "פרצה לגנב" באשר לתאונות נשק או משחקים אסורים. סביר להניח כי תאונה או משחק בנשק עם M16 ארוך באותה הסעת שומרים לא היו מגיעים למצב ירי צרור ובטח לא לחלל הרכב (מצד שני, נשק ארוך יותר לא היה מאפשר נגישות ומוכנות גבוהים במצבים צפופים).
האם באמת נושא פליטה בדריכה חלקית נפתר בעזרת מנגנון הרצ'ט / ריצ'רצ'? בכל תנאי שהוא?
חיובי.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד