יחיד מול רבים -ההזדמנות האחרונה שלנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ראובן טל » 07 אוגוסט 2003, 14:35

1. סגנונית - נראה שאתה מקדם עסקים אחרים - אנחנו לא אוהבים את זה.
("לרוץ מייד ולרכוש את מגאזין בלייזר האחרון...").

2. לא הבהרת מה מטרת העמותה. האם המטרה שלכולם יהיה נשק? הדעות בפורום חלוקות.

3. קידום נושאים שחשובים לציבור נושאי הנשק - זו מטרתו של הסליק, לא?? ("להרים ראש ,להתאחד ולהתאגד...") מאחר והסליק מצליח ליצור את איחוד הכוחות הרצוי, ומאחר ולדבריך העמותה רדומה, למה לא לחבור לסליק.

4. התחושה גם מהכותרת וגם מהתוכן ("להתעורר ומייד ולהבין שמכה אנושה נוחתת ועומדת לנחות על כל מחזיקי וחובבי הנשק בישראל..") שקצת נסחפת.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Webart » 07 אוגוסט 2003, 14:40

ושוב אני שואל, מי שמר במערכת מידע ומנע ממך לפרסם אותו??? מי מחברי המערכת (כפי שאתה מכנה אותה) קיבל ממך עותק מוקדם של ההודעה ומנע את פירסומה המלא?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי pilot » 07 אוגוסט 2003, 15:05

GYM היקר.

חלילה לנו מלהיות חבורת מתלהמים, הרי רובנו (למעט המילון) אנשים בוגרים ומיושבים בדעתם.
ה"דחיפה" המוגזמת שלך למגזין "מוגן" צורמת משהו ואנשים מסיקים שהכוונה אינה טהורה.
למען הסר ספק, ולמען נשכיל כולנו ואולי נלמד משהו חדש, פנה בבקשה למר אבי מור, שהוא דרך אגב חבר בסליק, ובקש ממנו להעלות את הכתבה כאן, באתר.

חברי הסליק יקראו ויפנימו.
אם הנושא יעניין, והעמותה שהוא הקים למען "קהילת אוחזי הנשק" בעלת מטרות מוצהרות המקובלות על מי מהחברים כאן, בטוחני שיצטרף למאבק.

מה שמעניין הוא, שממש כאן מתהווה לה קבוצה על בעלי נשקים בעלי עניין בקידום הנושא ולכל אחד דעה משלו ורעיונות משלו.

אז שוב, בבקשה, אם הכוונה טהורה, בקש מאבי מור בעצמו להציג את משנתו (והרי הוא בר סמכה בתחום ובעל ידע מקיף ונרחב) וכך נוכל כולנו להתרשם מהפעילות מגורם ראשון, מבלי חלילה לפגוע בכבודך.

המשך יום טוב לכולם
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי טדי » 07 אוגוסט 2003, 15:13

מר אולם ספורט - כנראה שדברי לא הובנו:
בין השאר אמרתי - פעילות הסליק.
משמע, הסליק גם פועל במידה כזו שאני מקווה (ובטח גם הנהלת האתר וחברים נוספים) שבקרוב יהיה ברמה כזו שיכירו אותו רוב רובם של נושאי הנשק, ובוודאי אלו הפעילים בתחום.
הרעיון הוא לא להתחיל להילחם מלחמות חסרות טעם במשרד הפנים, אלא להראות תרבות ופעילות עם אופי ספורטיבי ולא כזה עם אופי פלילי/אלים או מה שלא יהיה.
ואל תיפגע מהתגובות, ואל תייבא את תרבות הכביש לסליק.
מבטיח לך שלא כך הדבר, ואני אומר זאת מהיכרות מעמיקה עם מס' חברים פה.
שים לב שלא אחד ולא שניים הבינו אותך לא כמו שהתכוונת כנראה...
ומפנה אותך בעיקר לתגובתו של volunteer.
לתשומת ליבך!
אם שותים... לא צמאים...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Mellon » 07 אוגוסט 2003, 16:07

pilot כתב:GYM היקר.

חלילה לנו מלהיות חבורת מתלהמים, הרי רובנו (למעט המילון) אנשים בוגרים ומיושבים בדעתם.

מה אתה יודע עליי בכלל? :lol:
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי Colonel » 07 אוגוסט 2003, 16:36

אך לצערי נוכחתי כי תרבות הכביש הישראלי הידועה לשימצה בארץ ובעולם הינה מנת חלקם של חלק מחברי הסליק.

ובמיוחד ביום הזה אני חייב לציין שאתה ממש שופע אהבת חינם.

כמה דברים,

ע"י הדיפת דברי החברים תוך כדי אמונה שאתה מחזיק באמת היחידה וכולנו סומים באפילה אתה לא תשיג דבר, גם לא על ידי הודעות עמומות מחד אך מתלהמות מאידך.

אמרתי את זה בעבר ואמור זאת שוב בצורה הברורה ביותר אני נגד חלוקה חופשית של רשיונות לנשק אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה ולהבין את זה איך שנוח לך... זו דעתי ואם זה באמת מעניין אותך תוכל למצא את הנימוקים שלי בהיסטוריית הפורום.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 07 אוגוסט 2003, 17:02

GYM9

בוא ננסה קצת להרגע ולהרגיע, ואנא אל תקבל את דברי בתור התקפה אישית או אחרת, אלא כנסיון הדברות שאולי אוכל להבין טוב יותר מה למעשה רציתה בכותבך את דבריך.

1. הייתי שמח מאוד אם אכן כהצעת אחד מחבירנו כאן, יעלה מר אבי מור את כתבתו באתרנו, על מנת שנלמד במה דברים אמורים.

2. היה אולי רצוי שבמקום לדחוף לקניית מגזין זה או אחר, תביא אתה, את עיקר דברי העמותה
מטרתה ומי עומד בראשה ומאחוריה.

3. האם אתה אישית חבר בעמותת עמיחי המדוברת? אם כן, היה מן ההגינות שתזכיר זאת.

4. האם לא ניתן במקום להיכנס לדין ודברים מתנגח עם חברי האתר [שהינם כפי שכבר הבנתה, בעלי דעות שונות ומגוונות] תביא [באישור מאר אבי מור, הרי לדבריך אתה בקשר עימו] תקציר של הכתבה האמורה?
בטוחני שלאחר תקציר מנוסח היטב, במידה ומי מבאי האתר, ירצה לקרוא את הכתבה במלואה, ירכוש במיטב כסו את המגזין אותו הזכרתה מספר כה רב של פעמים... כמובן כל זאת אם תעביר בקשתנו למר אבי מור הטוב והמיטיב, להעלאת הכתבה באתר, והוא יסרב מסיבה זו או אחרת [כגון בעלות זכויות יוצרים של המגזין, או כל סיבה אחרת]

אשמח לקרוא את תגובתך
בתודה מראש
עבדך הנאמן והסקרן

נ.ב.
למען השקיפות והסדר הטוב, דעתי האישית היא המשך פיקוח ואי מתן רשיון נשק לכל דורש מצד אחד, והקלה והגדרת תבחינים הגיוניים ומתאימים יותר לארצנו בעת הזו, מצד שני.
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 18:12

חבריה,
נראה כי כל חבר סליק מעונין לקבל פיסת מידע שונה מרעהו ולכן אנסה להסביר בפשטות את דבריי.
הנושא אינו העמותה או המגאזין המסכן (באם זה היה מתפרסם בפלייבוי הייתי מפנה אתכם גם לשם) אלא תרבות הנשק בישראל.
הבה ואדגים זאת במתמטיקה ולוגיקה פשוטים:
1. משנת 1997 ועד 2003 בוטלו רשיונות ל כ 85,000 בעלי רשיון לנשק (ובשלב זה תהא הסיבה באשר היא).
2. בימים אילו פועל משרד הפנים לבטל כליל את רשיונם של כ 12,000 בעלי רשיון לנשק שקיבלו את נשקם לאחר סיום קורסי ירי מעשי אך לא היו פעילים בענף.
3. מתוך ה 12,000, כמה מאות בודדות של מתאמנים פעילים יקבלו רשיון ל'החזקה' בלבד, משמע, נסיעת הנשק בקופסא, מזוודה מאובטחת מהבית למטווח ובחזרה ולא יותר להם לשאת את הנשק על גופם או להשתמש בנשק למטרות הגנה עצמית למרות מיומנותם הגבוהה.
4. חיבור המספרים מביא אותנו קרוב מאוד ל 100,000 איש שאיבדו את רשיונם ב 5 השנים האחרונות.

לוגיקה פשוטה,
בהיותו חבר כנסת הצטרף שר הפנים הנוכחי לבג"צים שהגישה נעמ"ת ובכך טירפדו יוזמות של שני שרי פנים (אלי ישי ומאיר סוויסה) להרחיב את התבחינים הקיימים ולהקל את מתן רשיון לנשק למי שיעמוד באותם קריטריונים (וכל זאת בהתאם למצב ששרר אז ולצערינו שורר היום).
כיום אותו חבר כנסת מכהן כשר פנים ויפעל עוד רבות לאיסוף וצימצום הנשק שבידי הציבור בצורה הרבה יותר רצינית מזו שידענו עד היום.
נוסיף לזאת את דוח מבקר המדינה האחרון בנושא הנשק שיקפיא את חיוכם של רבים מחברי אתר זה ומחוצה לו.
יש לציין כי לחץ רב מופעל בימים אילו על משרד הפנים ליישם את (לפחות חלק) ההמלצות הקשות (לטעמי) בדוח מבקר המדינה מאחר ובשנים האחרונות לא יושמו ההמלצות במלואן (רפתן מחזיק בדוח - לכל המעוניין).

ועכשיו לפרקטיקה,
תמים מי שחושב שעל ידי חברות באתר, הפגנת תרבותיות, כנסים ותחרויות הוא ישנה את מדיניות משרד הפנים טועה ומטעה בגדול.

אינני יכול לתאר לעצמי את האמהות החד הוריות מוחות ונלחמות בגזירות משרד האוצר על ידי פעילות שוטפת בפורום זה או אחר.

קשה לי גם לראות מגזרים אחרים מנהלים את מאבקם בגלישה באינטרנט תו כדי הבאת עמדות.

אינני מזלזל בשום פורום או דרך כל שהיא אלא עלינו להבין שבמדינתינו בה ההחלטות לא תמיד מונחות הגיון יש להפעיל גם את הרגליים, במילים אחרות לקום ולעשות, ובמקביל לדבר.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי GUSS » 07 אוגוסט 2003, 18:28

ידידי !
דיבורים כמו חול,,,
אבלמה יש לאכל????
יש איזו הצעה אופרטיבית,משהו לעשות? אז בוא נשמע!!!
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי donduck » 07 אוגוסט 2003, 18:34

GYM9
קראתי עד כה את כל הודעותך בעיון רב ועדין איני מסוגל להבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר

אינני מזלזל בשום פורום או דרך כל שהיא אלא עלינו להבין שבמדינתינו בה ההחלטות לא תמיד מונחות הגיון יש להפעיל גם את הרגליים, במילים אחרות לקום ולעשות, ובמקביל לדבר

מה אתה או העמותה שהזכרת מציעים לנו, נושאי הנשק שחלקנו עלול להיפגע כדבריך, לעשות?
אשמח לשמוע כל הצעה קונקרטית ברת ביצוע.
כאן, באתר, אנחנו די מאוחדים מאורגנים וחלקנו אף די מקושרים. אנו מנסים ללא לאות למצא דרכים לפעולה ע"מ להגן על זכותנו הבסיסית להחזיק ולשאת נשק בין לספורט ובין להגנתנו ושל אלו שתלויים בנו.
בדבר אחד אין ביננו חילוקי דעות: כמה שנהיה יותר אנשים ויותר מאורגנים כך נוכל להשפיע יותר כולל על משרד הפנים וקובעי המדיניות שבו.
אינני יודע כמה חברים יש באותה עמותה אך עצם זה שהיא קיימת ורדומה או אינה מוכרת רצוי היה שאנשיה יצטרפו לסליק ובכך יגדילו את כוחו שהוא, בעצם, כוחנו.
לאור ההזהרות שבדבריך, שאותם אני לוקח ברצינות גמורה כי הן ידועות לי גם ממקורות נוספים, הייתי מוסיף "ויפה שעה אחת קודם".

לגבי הכתבה המדוברת, ידוע לי מנסיוני המועט בפירסום מאמרים בירחונים שהמחברים נדרשים לחתום על ויתור על זכויות היוצרים לטובת העיתון כך שאלו שיכות כעת לאותו מגזין, אשר רק הוא יכול להתיר את פרסום הכתבה כאן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 07 אוגוסט 2003, 19:03

GYM9

קראתי את הנתונים שנכתבו על ידך בעיון, הבנתי את הכתוב ומשמעות הדברים.

ומה לגבי תגובה עניינית לשאלות ששאלתי אותך בדבר פרטים נוספים? למען נדע ונשכיל, הרי למען רכישת ידע אנו כאן, בנוסף לפעולות מפעולות שונות למען קהילת נושאי הנשק ורווחתם, בין אם בגלוי ובין אם שלא במפורסמות בשלב זה...

תתפלא, ישנם ביננו לא מעטים שעושים בפועל למען כולם ולא למטרות רווח אישי או פרסום.
האם יש לך אפשרות לענות? או שמא אתה מנוע מלענות מסיבה כל שהיא?
אם אתה מנוע מלענות, אנא פרט מה הסיבה, למען נדע ונשכיל גם בזה.

בתודה מראש על תשובתך העניינית
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 07 אוגוסט 2003, 19:48

הבה ואדגים זאת במתמטיקה ולוגיקה פשוטים:
1. משנת 1997 ועד 2003 בוטלו רשיונות ל כ 85,000 בעלי רשיון לנשק (ובשלב זה תהא הסיבה באשר היא).
2. בימים אילו פועל משרד הפנים לבטל כליל את רשיונם של כ 12,000 בעלי רשיון לנשק שקיבלו את נשקם לאחר סיום קורסי ירי מעשי אך לא היו פעילים בענף.
3. מתוך ה 12,000, כמה מאות בודדות של מתאמנים פעילים יקבלו רשיון ל'החזקה' בלבד, משמע, נסיעת הנשק בקופסא, מזוודה מאובטחת מהבית למטווח ובחזרה ולא יותר להם לשאת את הנשק על גופם או להשתמש בנשק למטרות הגנה עצמית למרות מיומנותם הגבוהה.
4. חיבור המספרים מביא אותנו קרוב מאוד ל 100,000 איש שאיבדו את רשיונם ב 5 השנים האחרונות.

אני רואה שאף אחד מן החברים לא שאל לכן אני אשאל...
למען הסדר הטוב אתוודה שיש לי בעיה עם האינטרנט אקספלורר ואני לא מצליח לראות את הניקוד ולכן אולי לא הבנתי...

מה זאת אומרת - ובשלב זה תהא הסיבה באשר היא - כלומר בינהם יש שהתגלה שהם חולי נפש, עבריינים, איבדו את הנשק, התעוורו, עברו מן העולם לא עלינו וכו' ... אבל כרגע זה לא משנה... לא יודע מה אתכם ... לי זה כן משנה !
הנקודה שניה שאינה נהירה לי היא יורים מעשיים שאינם פעילים וקיבלו את רישיונם על סמך היותם יורים ספורטיביים, המדינה סמכה על רמתם הגבוהה על פי הצהרתם זו ולכן זכו גם לרישיון נשיאה...
אם הם אינם פעילים כפי שדורש החוק, למה אני צריך להאבק למענם ?
הדבר דומה לאדם שקנה רכב לצורך עבודתו, הוכר על ידי השלטונות וניכה את המס ומיד עזב את עיסוקו והפך את הרכב לפרטי, צר לי, עליו לשאת בעול המס ואני לא הכתובת שתעזור לו.
נערך לאחרונה על ידי Colonel בתאריך 07 אוגוסט 2003, 19:50, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GYM9 » 07 אוגוסט 2003, 19:50

ACSMAN ן DONDUK
אנסה לענות ככל שאוכל מאחר והידע שבידי מוגבל הוא ובנושאים אחדים הנני מעדיף שאבי מור יעלה ויגיב.

DONDUK
העמותה אינה יכולה להתחבר לסליק אלה חברי הסליק יכולים להירשם לעמותה ולהפוך חבר מין המניין.
העמותה רשומה כחוק ולכן כל שצריך לעשות זה להרשם.
בכנות, איני יודע כיצד נרשמים ומה העלות הנדרשת מהחברים המצטרפים אך אני יודע שישנם יתרונות בעובדה שנהיה מאוגדים כחוק.
בעוד שהחברות באתר תשמש מקום להעלאת רעיונות, פגישות, תחרויות, וכולנו נהיה שגרירים של תרבות חיובית החברות בעמותה תאפשר לנו את הדברים הבאים:
1. מפגשים עם אנשים בעלי השפעה בתחום הנשק בישראל
2. מפגשים עם פוליטיקאים, עסקנים וחברי כנסת
3. הופעה מתוקשרת
4. מפגשים פורמאליים עם מקבלי ההחלטות במשרד הפנים
5. ואולי יכולת להשפיע על ענף הירי בספורט, מחירי נתחמושת ועוד.
אני בטוח כי ישנם עוד נקודות חיוביות בלהיות חלק מעמותה אך אשאיר זאת לבעלי הנסיון.
6. במקרים קיצוניים - הופעה בבתי משפט.

ACSMAN,
בכל הנוגע לכתבה של אבי מור, אני משאיר זאת לאבי
בכל הקשור לעמותה אני יודע שהיא כוללת כמה מאות חברים ושמחר מתכנסת ההנהלה להחליט על המשך דרכה בעקבות פניות הולכות וגוברות שהופנו אליה בתקופה האחרונה.
בקשר לחברותי בעמותה, את האמת אינני זוכר מאחר והוצע לי להצטרף בשנת 1995 ולא זכור לי באם שילמתי את דמי החברות או ברוב תמימותי הרבה דחיתי את הפנייה.
דבר אחד בטוח, באם יתברר ברישומי העמותה כי לא שילמתי את דמי החברות אזי אעשה זאת בשמחה בימים הקרובים.

ולסיום,
רק איחוד כוחות בין העמותה לבין הסליק יכול להניב את התוצאות המקווות לכולנו מה גם שאבי מור וחברי הנהלת הסליק אינם זרים זה לזה כלל.
אך שוב ושוב הנני מבקש לשים דגש על כך שרק חברות אקטיבית בעמותה תשיג תוצאות וההצעות לפעילות אקטיבית זו יועלו בסליק או במפגשים שיאורגנו בהווה ובעתיד.
בהצלחה לכולנו.
GYM9
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Colonel » 07 אוגוסט 2003, 19:54

קרא לי סקפטי... כזה אני...אבל אני חייב פשוט לדעת :

מה יוצא לך מזה ?

:?: :?: :?:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 07 אוגוסט 2003, 19:58

GYM9

האם יש לך האפשרות להעלות את תקנון העמותה ופרטים נוספים אודותיה?
אם לא, היש לך אפשרות להפנות אותנו לקישור אתר העמותה [אם קיים] או היכן ניתן לקבל / לקרוא את התקנון ופרטים נוספים אודות העמותה [פרט לרישומי רשם העמותות, שאינו נגיש לרוב באי הסליק]

תודה מראש
אני חבר גאה באתר הסליק
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד