זהירות, נפתח מטווח חדש
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
סלבו כתב:JOSH כתב:PP היקר
חזות מזרחית בתוספת להתנהגות מוזרה יכולים בהחלט לעורר חשד בקרב מאבטח בכניסה לקניון או אפילו כל עובר אורח עירני.
איני חושב שלהערה של PILOT הייתה כוונה גיזענית אלה להבהיר את השיקולים שגרמו לאותם מאבטחים לפתוח באש.
אם אומר "בטח השומר היה רוסי" - גם כאן ההערה "אינה גזענית" אלא באה להבהיר - מה דעתי ומאיין נבעו השיקולים של אותו מאבטח לפתוח בירי?
לדעתי אתה מנסה להוציא את דברי מהקשרם
גם בתדריך הכי פשוט אותו כל רס"פ בצה"ל מעביר לחייליו בתרם יצאו לחופשת סופ"ש לביתם ( תדריך יציאה ) מוזהר החייל מפני עלייה לטרמפ בו ליושבי הרכב חזות מזרחית והתנהגות חשודה
אני מסכים איתך ועם PP כי אין מקום להערות גזעניות
נערך לאחרונה על ידי JOSH בתאריך 08 אוגוסט 2003, 21:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
יוסי
"כדי לומר את הדבר הנכון בזמן הנכון - עליך לשתוק רוב הזמן " - אוסקר ווילד
אתם חושבים שמה שכתבתי היה גזעני ???
אז למי שעדיין לא יודע, במסורת שלנו לא נהוג לאכול גפילט-פיש.
ומי שתוהה, שומר אחד היה ישראלי צבר, השני ישראלי ממוצא אתיופי, והשלישי ישראלי ממוצא רוסי.
חזות מזרחית היא חזות שצריכה להקפיץ טריגר אצל מאבטח, אין מה לעשות, אנו לא חיים בשוויץ, וגם לי זה מפריע שבכל פעם שאני באיזה טרמינל בארץ או בחו"ל מעקבים אותי כי אני לא בדיוק שוודי.
ומוזיקה מזרחית כבדה, היא אינטרפטציה למוזיקה בשפת בני הדודים, שאפילו השירים של פריד אל-אטרש היא מוזיקת רקע ליידם.
ובקשר להערה על בת-ים, אני ממש מחזיק מרמת השנינות של הכותב, כל הכבוד (כשתחזור לבית הספר, תכתוב על זה חיבור).
אז למי שעדיין לא יודע, במסורת שלנו לא נהוג לאכול גפילט-פיש.
ומי שתוהה, שומר אחד היה ישראלי צבר, השני ישראלי ממוצא אתיופי, והשלישי ישראלי ממוצא רוסי.
חזות מזרחית היא חזות שצריכה להקפיץ טריגר אצל מאבטח, אין מה לעשות, אנו לא חיים בשוויץ, וגם לי זה מפריע שבכל פעם שאני באיזה טרמינל בארץ או בחו"ל מעקבים אותי כי אני לא בדיוק שוודי.
ומוזיקה מזרחית כבדה, היא אינטרפטציה למוזיקה בשפת בני הדודים, שאפילו השירים של פריד אל-אטרש היא מוזיקת רקע ליידם.
ובקשר להערה על בת-ים, אני ממש מחזיק מרמת השנינות של הכותב, כל הכבוד (כשתחזור לבית הספר, תכתוב על זה חיבור).
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
JOSH כתב:סלבו כתב:JOSH כתב:PP היקר
.
לדעתי אתה מנסה להוציא את דברי מהקשרם.
גם בתדריך הכי פשוט אותו כל רס"פ בצה"ל מעביר לחייליו בתרם יצאו לחופשת סופ"ש לביתם ( תדריך יציאה ) מוזהר החייל מפני עלייה לטרמפ בו ליושבי הרכב חזות מזרחית והתנהגות חשודה( בעבר בלבד כמובן , כיום ישנו איסור מוחלט על נסיעה בטרמפים ) .
כאחד שקביל לא מעט תדריכים והוזהר מ"חזות מזרחית" (בעיקר בעבודת אבטחה קודמת), המסקנה היחידה לשימוש במושג הזה, כי נמנעים להזהיר מפני חזות ערבית, כדי שחס וחלילה לא יקומו כל מיני התארגנויות ויגישו בגצ"ים.
אגב, זאת הסיבה שבשדה התעופה שינו את צורת הבידוק - מעדיפים לבדוק גם ישראלים יהודים, כדי שהערבים לא יגידו שבודקים רק אותם.
אני חושב שהאשכול הזה הולך לכיוונים לא רצויים....
אין צורך לציין מה מחפשים בבידוק בשדות התעופה או בקניון.
לכל קב"ט נהלים משלו ובדיקות שהוא מחייב את המאבטחים/שומרים שלו לבצע.
אםבקניון מסויים הקב"ט ידרוש שכל מי שיש לו גבה מחוברת או עין אחת ירוקה ואחת כחולה (ע"ע דויד בואי) יבדק, זו זכותו (בתנאי שהקניון פרטי - כמו רוב הקניונים בישראל).
מי שלא מוצאים חן בעיניו הכללים של אותו מקום, שיצביע ברגליו ולא יכנס.
אם יש מקום בו הבידוק קפדני מדי לטעמו של מבקר, והוא לא מוכן לעבור חיפוש גופני למשל, שלא יכנס. וחובה עלינו כאזרחים לציית לכל הוראותיו של מאבטח זה או אחר, מכיוון שזה תפקידו. לא הוא קובע את הנהלים, לא הוא זה שמחליט על דרך פעולה זו או אחרת. יש לכם בעיה, פנו לאחראים עליו.
אל תפרקו את זעמכם על הש.ג.
מה לעשות שאנחנו נמצאים במדינה במזרח התיכון, בה מיזוג הגלויות גרם לחלקינו להיראות כמו בני דודינו (לא שיש לי בני דודים כאלו), וכאשר מאבטח (שאינו מכיר את כל התושבים במדינה בפנים ובשם) להזדהות, או לפחות לעצור לביקורת, ופרצוף מסויים נראה לו קצת חשוד, חובה עלינו לשתף עימו פעולה, גם אם שיתוף הפעולה מציק, מפריע או מעכב. זהו תפקידו, ואנחנו לא רוצים לפגוע בפרנסתו של אף אחד.
אנא הפסיקו לחפש תעודות בארנק שיכולות לסייע לכם להימנע מחיפוש או הצגת רשיון נשק, או תירוצים שונים למה אתם לא צריכים להיבדק ואחרים כן.
אני לא מנסה להציג את עצמי כטלית שכולה תכלת, אבל כולנו צריכים להבין שזו המציאות בה אנחנו חיים.
כאשר הייתי בביקורי היחידי בארה"ב הברית לפני כשנה, לא הצלחתי להתרגל לרעיון שאני נכנס לקניון, ואין שומר בכניסה (ומה לעשות, גם לא היה לי איזו תעודה להציג לו גם אם היה שומר).
בארצינו הקטנטונת, אנו חיים במציאות של ביקורת בכניסה, של חיפושים בתא המטען, ושל חשדנות (יתר??) כלפי כל מי שאינו סקנדינבי.
כך שבעברית.... זה מה יש
אין צורך לציין מה מחפשים בבידוק בשדות התעופה או בקניון.
לכל קב"ט נהלים משלו ובדיקות שהוא מחייב את המאבטחים/שומרים שלו לבצע.
אםבקניון מסויים הקב"ט ידרוש שכל מי שיש לו גבה מחוברת או עין אחת ירוקה ואחת כחולה (ע"ע דויד בואי) יבדק, זו זכותו (בתנאי שהקניון פרטי - כמו רוב הקניונים בישראל).
מי שלא מוצאים חן בעיניו הכללים של אותו מקום, שיצביע ברגליו ולא יכנס.
אם יש מקום בו הבידוק קפדני מדי לטעמו של מבקר, והוא לא מוכן לעבור חיפוש גופני למשל, שלא יכנס. וחובה עלינו כאזרחים לציית לכל הוראותיו של מאבטח זה או אחר, מכיוון שזה תפקידו. לא הוא קובע את הנהלים, לא הוא זה שמחליט על דרך פעולה זו או אחרת. יש לכם בעיה, פנו לאחראים עליו.
אל תפרקו את זעמכם על הש.ג.
מה לעשות שאנחנו נמצאים במדינה במזרח התיכון, בה מיזוג הגלויות גרם לחלקינו להיראות כמו בני דודינו (לא שיש לי בני דודים כאלו), וכאשר מאבטח (שאינו מכיר את כל התושבים במדינה בפנים ובשם) להזדהות, או לפחות לעצור לביקורת, ופרצוף מסויים נראה לו קצת חשוד, חובה עלינו לשתף עימו פעולה, גם אם שיתוף הפעולה מציק, מפריע או מעכב. זהו תפקידו, ואנחנו לא רוצים לפגוע בפרנסתו של אף אחד.
אנא הפסיקו לחפש תעודות בארנק שיכולות לסייע לכם להימנע מחיפוש או הצגת רשיון נשק, או תירוצים שונים למה אתם לא צריכים להיבדק ואחרים כן.
אני לא מנסה להציג את עצמי כטלית שכולה תכלת, אבל כולנו צריכים להבין שזו המציאות בה אנחנו חיים.
כאשר הייתי בביקורי היחידי בארה"ב הברית לפני כשנה, לא הצלחתי להתרגל לרעיון שאני נכנס לקניון, ואין שומר בכניסה (ומה לעשות, גם לא היה לי איזו תעודה להציג לו גם אם היה שומר).
בארצינו הקטנטונת, אנו חיים במציאות של ביקורת בכניסה, של חיפושים בתא המטען, ושל חשדנות (יתר??) כלפי כל מי שאינו סקנדינבי.
כך שבעברית.... זה מה יש
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

חיפוש בחפצינו / ריכבינו זה המחיר הקטן אותו עלינו לשלם בעבור ביטחונינו האישי
לא משנה אם חזותינו היא שוודית או אפגנית
עם או בלי כובע
ומי שהדבר לא נראה לו שישב בבית
ביחוד בתקופה זאת של "ההודנא" בה כמות ההתראות מרקיעה שחקים
אתמול ניגשתי לבנק בכדי למלא את טופס הצהרת ההון , הכניסה לבנק הייתה ללא שום בדיקה למרות נוכחותו של השומר
.
לאחר כניסתי שם לב השומר לבליטה מוזרה בצד ימין של חולצתי והחל לצמצם אילי וביקש ממני תעודה מזהה ורישיון נשק כשפניו חיוורות לגמרי על שום הפיספוס
נכון שהתנהגותי הייתה שגוייה שכן היה מן הראוי היה להציג תעודה מזהה ולהצהיר כי אני נושא נשק בכניסה למקום מאובטח
לא נראה לי שמישהו מהכותבים באשכול / פורום / אתר זה היה רוצה לשמוע שחבר / קרוב משפחה נקלע לפיגוע במקום בו ההאבטחה הייתה חפפנית או לקוייה או שעקב מעבר לקוחות למקום בו הבידוק פחות מציק הורדה רמת הבידוק
.
יום טוב
לא משנה אם חזותינו היא שוודית או אפגנית
ומי שהדבר לא נראה לו שישב בבית
אתמול ניגשתי לבנק בכדי למלא את טופס הצהרת ההון , הכניסה לבנק הייתה ללא שום בדיקה למרות נוכחותו של השומר
לאחר כניסתי שם לב השומר לבליטה מוזרה בצד ימין של חולצתי והחל לצמצם אילי וביקש ממני תעודה מזהה ורישיון נשק כשפניו חיוורות לגמרי על שום הפיספוס
נכון שהתנהגותי הייתה שגוייה שכן היה מן הראוי היה להציג תעודה מזהה ולהצהיר כי אני נושא נשק בכניסה למקום מאובטח
לא נראה לי שמישהו מהכותבים באשכול / פורום / אתר זה היה רוצה לשמוע שחבר / קרוב משפחה נקלע לפיגוע במקום בו ההאבטחה הייתה חפפנית או לקוייה או שעקב מעבר לקוחות למקום בו הבידוק פחות מציק הורדה רמת הבידוק
יום טוב
יוסי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד