טווח הקליע
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לכל מי שרוצה ללמוד איך יורים באקדח לטווחים ארוכים (מאד) כדאי לקרוא LONG RANGE ACCURACY
אבל לפני שמנסים לירות לטווח ארוך כדאי לאפס את האקדח לפי התיאור הבא: ZEROING
כדאי להדפיס ולשמור.
אבל לפני שמנסים לירות לטווח ארוך כדאי לאפס את האקדח לפי התיאור הבא: ZEROING
כדאי להדפיס ולשמור.
טווחים
אז.......
בעוונותי אני יורה מתאמן וצד כבר ארבעים שנה בנשקים שונים שהיו ונימצאים ברשותי.
חברי מתחום הצייד והקליעה מודעים לחיבתי לפגוע במטרות שונות בטווחים ארוכים.
וכאן אני רוצה לציין שחלילה ולהיפך אני מאוד מאוד מעריך את הידע והנסיון שיש למדריכי ירי וליורים למינהם.. ידע שתמיד אני לומד ממנו משהו..
אבל....... אני פריק של טווחים ארוכים.. וככזה נוכחתי שאפשר לפגוע במטרות בטווחים ששוברים אמונות ו"אידאות פיקס" למינהן.
הכל שאלה של אימון והכרת הנשק שיורים בו.. כי כמונו לכל כלי נשק אופי, וככזה יש להתיחס אליו.
לצערי ימי השישי של המיפגשים הם לי ימי עבודה שאיני יכול להיות איתכם... אבל אני מקווה שאי פעם אוכל להראות ולהדגים מה נשק שווה בטווחים שמעבר לאגדות הרווחות ...
[אני גם לא אוהב טלסקופים] י.
WALK IN PEACE
לא....... איני מבצע צייד ע"י אקדח...בעיקר מאחר ואני אדם שומר חוק.. ואין לצוד באקדח בארצנו הנאורה. וגם מאחר ומאוד קשה לפגוע באקדח בברווז בר שעף במהירות של בערך 60-70 קמ"ש.
אבל פגעתי והורדתי צבי ממרחק של 285 מטר בכדור ברניקה מרובה צייד. [מדוד ומאושר ע"י ארבעה אנשים].וברור שזה היה בצייד מאושר ע"י רשות שמורות הטבע.
כתבתי אודות טווחים באופן כללי.... וגם באקדח.
WALK IN PEACE
אקדח מאופי יצורו נועד לתת מענה להסלקה נוחות נשיאה ופתרונות לטווחים קצרים.
אבל ניתן כפי שצויין גם להרחיק ולדייק.
כמו שציין היי פאוואר אם נשים את האקדח במלחציים נקבל את יכולת הקביצה שלו שהיא בהחלט אפקטיבית, אבל יכולת הקביצה היא לא הדבר היחיד!
אליה יש להוסיף : כושר הפרדה של העין. מיקוד עין על כוונות לדיוק מכסימלי (רדיוס כוונות קטן), יכולת גופנית של אוחז האקדח (רעידות) שניתן לשפרה ע"י אימון, ולאחר כל זאת חייבת לבוא לחיצת הדק נקיה.
אדם מאומן טוב יעשה אם יקטין צללית ימצא משען יקפיד על עיקרי הקליעה ואז יוכל לייצר אש אפקטיבית על פי כישוריו גם לטווח הארוך.
אם מתכוונים לעסוק בזה רצוי גם להתאמן על זה.
ואגב ציטוט של מאמן ירי מעשי (שלא נולד בתחום האולימפי), שטען שכאשר מתאמנים כהלכה על ירי איטי לפי בסיס של עקרונות אולימפיים, התוצאות בירי מהיר תשתפרנה לעין ערוך.
בהצלחה אילן.
אבל ניתן כפי שצויין גם להרחיק ולדייק.
כמו שציין היי פאוואר אם נשים את האקדח במלחציים נקבל את יכולת הקביצה שלו שהיא בהחלט אפקטיבית, אבל יכולת הקביצה היא לא הדבר היחיד!
אליה יש להוסיף : כושר הפרדה של העין. מיקוד עין על כוונות לדיוק מכסימלי (רדיוס כוונות קטן), יכולת גופנית של אוחז האקדח (רעידות) שניתן לשפרה ע"י אימון, ולאחר כל זאת חייבת לבוא לחיצת הדק נקיה.
אדם מאומן טוב יעשה אם יקטין צללית ימצא משען יקפיד על עיקרי הקליעה ואז יוכל לייצר אש אפקטיבית על פי כישוריו גם לטווח הארוך.
אם מתכוונים לעסוק בזה רצוי גם להתאמן על זה.
ואגב ציטוט של מאמן ירי מעשי (שלא נולד בתחום האולימפי), שטען שכאשר מתאמנים כהלכה על ירי איטי לפי בסיס של עקרונות אולימפיים, התוצאות בירי מהיר תשתפרנה לעין ערוך.
בהצלחה אילן.
higt-power כתב:בקשר ליכולתו של כדור לפגוע ולהרוג ,מהטבלה בלינק הזה
http://www.imi.co.il/ ניתן לראות כי גם אחרי 100 יארד (91.4 מטר) עדיין רוב כדורי 9 מ"מ שומרים על מהירות מעל 300 מטר בשניה ,שזה בהחלט מספיק בכדי להרוג. וכידוע הטווח של העוזי למטרה בודדת מוגדר כ100 מטר ו200 מטר למטרה מקובצת ,כלומר אפילו ב200 מטר כדור יגרום פגיעה חמורה מספיק בכדי להשבית את התוקף.
היי פאוור, אני שמח שסוף סוף מישהו מסוגל לתת תשובה מקצועית שמכילה נתונים - ולא רק להגיד שהתשובה לא רלוונטית כי "אנחנו לא מספיק מיומנים לפגוע במרחקים הללו"...
כל הכבוד!
סלבו,
אני מבין את הקושי לפרגן, ואת רצונך העז להציג את כל חברי הסליק כקליקה סגורה שאינה מוכנה לעשות כלום חוץ מלדאוג לעצמה ולהרחיק אנשים לא רצויים לה, אבל אם היית טורח לקרוא את שתי תשובותי לאשכול היית רואה כי ציינתי שני פרמטרים שונים:
1. יכולתו של כדור 9 מ"מ נפגעת מיכולתו של היורה הרבה לפני שהיא נפגעת משינוי או פגיעה ביכולת ה"טכנית" של הקליע.
2. גם בטווחים של מעל ל-1 ק"מ, ניתן עדיין להפגע מקליע 9 מ"מ שנורה לעברך (למרות שבד"כ יהיה מדובר בכדור טועה ולא בכדור שיורה ירה במכוון לעברך).
אבל לא נורא, גם לזה אפשר יהיה לאלתר איזו השמצה, נכון?
אני מבין את הקושי לפרגן, ואת רצונך העז להציג את כל חברי הסליק כקליקה סגורה שאינה מוכנה לעשות כלום חוץ מלדאוג לעצמה ולהרחיק אנשים לא רצויים לה, אבל אם היית טורח לקרוא את שתי תשובותי לאשכול היית רואה כי ציינתי שני פרמטרים שונים:
1. יכולתו של כדור 9 מ"מ נפגעת מיכולתו של היורה הרבה לפני שהיא נפגעת משינוי או פגיעה ביכולת ה"טכנית" של הקליע.
2. גם בטווחים של מעל ל-1 ק"מ, ניתן עדיין להפגע מקליע 9 מ"מ שנורה לעברך (למרות שבד"כ יהיה מדובר בכדור טועה ולא בכדור שיורה ירה במכוון לעברך).
אבל לא נורא, גם לזה אפשר יהיה לאלתר איזו השמצה, נכון?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
דביר, אולי לא שמת לב, אבל גם אני חלק מה"קליקה הסגורה" (עוד מדפיו הראשונים של הייד-פארק...).
לא ברור לי מדוע אתה לוקח את הדברים בצורה אישית כ"כ, כל כוונתי הייתה לפרגן לתשובה הנקודתית של היי פאוור - ולתשובה על שאלה שנשאלה.
לא פעם השאלה הזו עלתה בפורום וגם אני שאלתי את השאלה הזו (כן, עניין אותי לדעת מה קורה לקליע אחרי שהוא יוצא מהלוע), והתשובות שעלו בפורום זה כמה אנחנו מוגבלים ביכולת הירי לטווחים רחוקים - למרות שזו לא היתה השאלה!
בכל מקרה, תמשיך לראות דברים בצורה שאתה רוצה, ואם יש לך משהו יותר אישי להגיד, אתה יודע את האי מייל שלי.
לא ברור לי מדוע אתה לוקח את הדברים בצורה אישית כ"כ, כל כוונתי הייתה לפרגן לתשובה הנקודתית של היי פאוור - ולתשובה על שאלה שנשאלה.
לא פעם השאלה הזו עלתה בפורום וגם אני שאלתי את השאלה הזו (כן, עניין אותי לדעת מה קורה לקליע אחרי שהוא יוצא מהלוע), והתשובות שעלו בפורום זה כמה אנחנו מוגבלים ביכולת הירי לטווחים רחוקים - למרות שזו לא היתה השאלה!
בכל מקרה, תמשיך לראות דברים בצורה שאתה רוצה, ואם יש לך משהו יותר אישי להגיד, אתה יודע את האי מייל שלי.
אני מכיר את האקדח הנ"ל אפילו היו כמה כאלה ב"בית האוסף" הסיפור שם הוא שהכוונת שהוארכבה על הכלי נלקחה מרובה המאוזר K98 המפורסם(משמש גם היום בחלק מיחידות במשא"ז) שלו טווח של למעלה מ800 מטר .
הכוונת הגיעה לאקדח מסיבה פשוטה שתמיד זו יותר להשתמש במוצר מדף מאשר לפתח מוצר חדש.
אגב יש גם דגם של FN שיש לו כוונת דומה אבל שם הטווחים הם עד 500 מטר.
אים זה אפשרי ?
אני אישית סקפטי.
הכוונת הגיעה לאקדח מסיבה פשוטה שתמיד זו יותר להשתמש במוצר מדף מאשר לפתח מוצר חדש.
אגב יש גם דגם של FN שיש לו כוונת דומה אבל שם הטווחים הם עד 500 מטר.
אים זה אפשרי ?
אני אישית סקפטי.
מאוזר
א. הכוונת של רובה המאוזר 98 גדולה יותר ולא מתאימה לאקדח.[נשאתי רובה כזה בסדיר ומילואים]
ב. היה לי אקדח כזה מאחד הדגמים הראשונים, מאילו שעוד לא היה לקת חיבור לנרתיק העץ כדי שישמש כקת. והאמן לי שזה עובד.
האקדח הזה נימצא כיום במיטווח "כוונות טובות" בנתניה לכל מי שרוצה לראות.
WALK IN PEACE
יובל
אחרי התיקון שלך אצתי אצתי לביתי (כאשר כתבתי את ההודעות הקודמות היתי במכללה ואחרי מבחן כך שלא בדיוק היתי ער),אז כך שבתי ובדקתי בכתובים ואני למעשה חשבתי שאתה מדבר
על הלוגר ולא על המאוזר והכוונות שלו נבנו כך שלמעשה יהו דומות למאוזר אבל לא ל98 אלה לאלו
של האקדח עלו אתה מדבר.
אגב מסתבר שהיו למאוזר מספר סוגי כוונות אחת מהן כויילה אפילו עד 1200 מטר(טווח שהלווי וכל נשק צלפים היה מצליח לפגוע בהן )
אז אני לא בטוח שאפשר לירות בזאת איזה מדד,גם הכדור שם די שונה מכדור 9 ממ פרבלום שיש לרובנו ומזכיר יותר כדור רובה מאשר כדור אקדח(צוואר בקבוקי ותרמיל יחסית ארוך)
אים כי היו אקדחי לוגר גם ב 9ממ פרבלום לקראת סוף היצור של הכלי
עים זאת אני מסיג שלא החזקתי אוו ירתי מעולם בכלי הנ"ל הכל רק מקריאת חומר תאורטי
אחרי התיקון שלך אצתי אצתי לביתי (כאשר כתבתי את ההודעות הקודמות היתי במכללה ואחרי מבחן כך שלא בדיוק היתי ער),אז כך שבתי ובדקתי בכתובים ואני למעשה חשבתי שאתה מדבר
על הלוגר ולא על המאוזר והכוונות שלו נבנו כך שלמעשה יהו דומות למאוזר אבל לא ל98 אלה לאלו
של האקדח עלו אתה מדבר.
אגב מסתבר שהיו למאוזר מספר סוגי כוונות אחת מהן כויילה אפילו עד 1200 מטר(טווח שהלווי וכל נשק צלפים היה מצליח לפגוע בהן )
אז אני לא בטוח שאפשר לירות בזאת איזה מדד,גם הכדור שם די שונה מכדור 9 ממ פרבלום שיש לרובנו ומזכיר יותר כדור רובה מאשר כדור אקדח(צוואר בקבוקי ותרמיל יחסית ארוך)
אים כי היו אקדחי לוגר גם ב 9ממ פרבלום לקראת סוף היצור של הכלי
עים זאת אני מסיג שלא החזקתי אוו ירתי מעולם בכלי הנ"ל הכל רק מקריאת חומר תאורטי
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד