היתנדבות למשמר אזרחי והאפשרות להפוך למלווה בנשק...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Smokman » 23 אוגוסט 2003, 14:47

אילן ב כתב:המודל שלי הוא תגבור השומרים בבתי הספר במתנדבים של משא"ז בכיתות י"א י"ב שיצאו בהפסקות עם הנשק ויאבטחו את ביה"ס אבטחה היקפית.
האימונים באחריות משא"ז - חלוקת הנשק ע"י מורה אראי/ת לבטחון בליווי תדריך והשגחה. זהו הפתרון הנכון. זה גם יתן תחושה לנוער שהוא שותף ותורם.

רעיון טוב, אבל אני רואה יותר מידי מקרים של קבוצת ילדים מתגודדת ליד המתנדב עם בקשות "תן לי להחזיק אותו שניה" או "אני רק רוצה לכוון" וכדומה...
"יש כאלה... שמסתירים את הקרניים...
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 23 אוגוסט 2003, 17:50

במודל אותו אני מציע כל הנוער מכיתה י' יעבור הכשרה במטווח, יחזיק יכוון ירה ויפגע! היכן שצריך, וובוא תורו הוא יאבטח בחצר (לא כל יום כולם שומרים - אלא חלוקת כוחות) וזה עובד וזה אפשרי.

חוץ מזה אם תרגיז אני אשסה בך את גס עם משפט מפתח פולני :
אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Smokman » 23 אוגוסט 2003, 18:01

אילן ב כתב:במודל אותו אני מציע כל הנוער מכיתה י' יעבור הכשרה במטווח, יחזיק יכוון ירה ויפגע! היכן שצריך, וובוא תורו הוא יאבטח בחצר (לא כל יום כולם שומרים - אלא חלוקת כוחות) וזה עובד וזה אפשרי.

חוץ מזה אם תרגיז אני אשסה בך את גס עם משפט מפתח פולני :
אין פתרון שאי אפשר למצוא לו בעיה
אילן

:lol:

רעיון באמת נחמד.
"יש כאלה... שמסתירים את הקרניים...
ואחרים שהדביקו לעצמם כנפיים...
הולכים לפי הקצב, כולם על הרגליים
שמאל ימין, ימין ושמאל... אבק בנעליים..."
--- ברי סחרוף, אבק בנעליים
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 23 אוגוסט 2003, 19:06

אילן אני אומנם לא איש חינוך ואני מכיר רק מספר מועט של דוגמאות- אני והחברים שלי- אבל ברשותך אדבר רק על עצמי.
אם אני יושב ממרומי גיל 27 שלי ומסתכל על עצמי כפי שאני זוכר את עצמי בגילו של איש עשן
אני רואה את הדרך הארוכה שעשיתי מאז גיל 17 או אפילו מאז גיל 21 הניסיון שרכשתי במהלך השנים הבודדות האלו שינה אותי מאד כשהיתי בגילו של איש עשן היתי מתנדב כבר כחצי שנה במשמר ואז לא היה שום הגבלה בקשר לנשיאת נשק במשמרת ע"י בני נוער כמו היום(זאת היתה תקופה אחרת ...........)
הינו באים קולטים נשקים ועפים לסיבוב שואו אוף לחבר'ה בשכונה מה שלרוב היה מסתים בכך שהנשק עבר איזה 10 ידים לא מוסמכות במשך משמרת אחת(ואני עוד מיקרה טוב היו חברה אחרים שאצלם זה נגמר ב"מטווחים" ברחבי פרדסי אשקלון) וגם אני היתי בטוח שאני מה-זה מיקצועי ומה-זה אחראי , אבל מה- כאשר החבר'ה מבקשים ,לא נעים ,מה ,אני סנוב.
מה שאני טוען למעשה זה שני דברים האחד על כל בן 17 אחראי תימצא 10 שהם לא
מצד שני על כל מבוגר לא אחראי תימצא 10 שהם כן,תוסיף לזה לחץ חברתי שבגיל 17 זה משהוא
וחוסר דיסטנס שנובע מכך שהם חברים שלא ואין לו אוטוריתה עלהם וזה שהוא ישן איתם בחדר
והחברה יכולים להגיע לנשק בזמן שהוא ישן ותקבל מתכון לאסון
לחנך לבטיחות ולשימוש נכון בנשק לאחריות ושאר הדברים הנ"ל זה טוב ורצוי אבל מצד שני להשאיר נער בן 17 עים נשק ללא השגחה של מישהוא בוגר יותר זו תהייה טעות.
אים יש אפשרות שהנערים יצאו חמושים בפיקוח מורים ויקבלו את הנשק רק בשעת הליכה במסלול
/שמירת לילה במקרה של שינה בשטח מה טוב, נער לבד לבד עם נשק זה לא.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד