לכל השולפים למיניהם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ליאור45 » 23 אוקטובר 2003, 20:32

קולונל,

1. אני בספק רב אם היית באירוע ויכולת לשפוט מה שהיה, איפה המחסה, גבולות הגזרה, ואיפה המבט שלי היה ממוקד לו הייתי אדם סביר.

2. אילו האזרח היה נורה, הוא לא יכול היה להאשים יותר אף אחד בשום דבר.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Spider » 25 נובמבר 2003, 19:02

ארנולד,
כאחד שעבר את זה מספיק במקצוע כולל כל ההכשרות שיש במשטרה , לא אמור להיות לך כאן שיקול דעת , ברגע שאדם ( אדם אשר יהיה...) רץ לעברך עם אקדח שלוף ולא משנה מצב האקדח , פטיש לאחור או לא , אתה לא אמור לקחת כל סיכון ובטח שלא לנסוף להוציא ממנו את הנשק וגם אם יש לך את ההכשרה המתאימה לכך , הירי אליו לא חייב להיות על מנת להרוג , אתה אמור לירות בו ולצמצם פגיעה ( לרגליים ) וגם החוק מאפשר לך במצב כזה לוותר על האזהרה ובמידה והירי לרגליים לא גרם לו לעזוב את הנשק ... אני מקווה שמפה אתה יודע מה ההמשך.
בכל מקרה אני מעוניין לדעת מה היה המשך הסיפור כמו שקודמי שאלו ... האם נלקח ממנו האקדח? :?:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yuval5 » 26 נובמבר 2003, 07:16

למה אני מסתובב עם ההרגשה שזו סצנה מסרט של "ארנולד" אחד שכיום הוא מושל קליפורניה.
WALK IN PEACE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אדי. » 26 נובמבר 2003, 09:39

לא כל-כך ברורה גישתם של ליאור ועכביש במיוחד של עכביש שלפי הנכתב אמור להיות המיומן.
ואני אפרט:
1. מאוחר בערב א' שומע שגונבים את מכוניתו(אזעקה). הוא רץ לכיוון החניה כדי להגן על רכושו.
עד כאן זה בסדר? בדרך הוא לוקח את אקדחו (ברישיון) כי אולי זה גנבים ואולי מחבלים
(שזה אפשרי במקומותינו). אין לו חגורה במיכנס לכן האקדח נשאר ביד. מסיבה כלשהי
הרכב נעצר או נוסע לאט לכן א' ממשיך במרדף. הוא עוד לא יודע שליאור עצר את הרכב
עכביש עצר את הגנב. א' רץ לכיוון הרכב ובמקרה גם לכיוון עכביש, האקדח ביד והוא לא מכוון
אותו לכיוון החברה. לפתע הוא שומע זעקה של ליאור ובאותו רגע עכביש מחורר לו את שתי
הרגליים: רגל ימין בברך ורגל שמאל בעורק הראשי.
2. כולכם זוכרים את המקרה בת"א בו בחור רדף אחרי מחבל עם אקדחו של מאבטח ופגע בו בסוף
מזלו של הבחור שבעת מירדף עכביש לא נמצא במקום , כי לפי תאורו עוד לפני שהוא מבין
מי נגד מי ולמה הוא שולף ו...... תנחשו מי מקבל את הכדור בזמן שהמחבל ממשיך בזממו.
3. מקרה כאשר מחבל הצליח לפרוץ מספר מחסומים היגיע לרמת-גן ורק שם אזרח חמוש
חיסל אותו. עוד פעם מזל רע של המחבל שעכביש לא היה במקום כדי לחסל את האזרח החמוש.
והפעם לחסל ,לא ירי ברגליים כי בוצע ירי.
ואני שואל!!!!!!! האם יש דבר כזה "ירי ללא שיקול דעת" בכלל ובמיוחד במשטרה?!! :?
לפי הידוע לי, תפקידה של המשטרה להגן על האזרח ולא לירות בו ללא שיקול דעת, אפילו אם זה
מסכן את השוטר עצמו. :x
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 26 נובמבר 2003, 09:57

אדי אתה צודק !
כל הכבוד !
סוף סוף מישהו עושה סדר בדברים ואומר דברים חשובים !

ארנולד סיפר שהיה בעת משמרת ועצר את הרכב הגנוב, לכן אני מרשה לעצמי להתפרע ולהניח שארנולד היה מזוהה, על פי לבושו, כשוטר והרכב בו נהג היה ניידת משטרה או רכב ועליו מנורה כחולה ותחת תנאים אלו רץ לעברו מישהו עם אקדח שלוף...

כן... אין ספק שאתה צודק...

נ.ב - שאלת תם :
אם שוטר רואה מישהו רץ לעברו עם נשק שלוף, בזמן שהוא מברר אם האדון רודף אחרי מחבל/גנב/שודד או סתם לא היה לו כסף לנרתיק האם עליו להציע לו מטלית לחה ומים קרים בטרם ינסה להתגונן או שמא עליו לחכות שירו בו קודם ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 26 נובמבר 2003, 11:11

אדי,

ניתוח יוצא מהכלל!

ארשה לעצמי להוסיף שני פרטים נוספים על המקרה:

1. האירוע שקיבלנו היה על רכב גנוב, עם קשר עין, לא של מחבל רץ על אקדח שלוף. אחרת ייתכן והאיש היה מוצא עצמו כבד יותר בכמה אלפיי גריין (מ-7 כדורי 0.22 ו-13 כדורי 9 מ"מ).
2. הופתעתי מההופעה של בעל רכב רץ על הכביש עם אקדח שלוך.

אני עדיין מאוד שמח שלא שלפתי על האיש (מפאת חבות פלילית), אך ייתכן ושגיתי. התוצאה הייתה תקינה. האדון שרץ עם נשק שלוף עבר מספיק עוגמת נפש (נזק לרכבו, אי שחרורו לעבודה לצורך מז"פ). למשטרה ולבעל הרכב היה יותר מזל משכל. רק לגנב לא היה לא שכל ולא מזל.

לא לשכוח שתנאי לפתיחה באש הוא מיצוי שאר האפשרויות לעצור את התקיפה - במקרה זה המתנדב הנוסף שהיה אתי שתפס וריתק את בעל הנשק עצר את "התקיפה".

בתשובה לשאלה של קולונל: שלושתנו היינו במדי משטרה כחולים, וזינקנו מתוך ניידת משטרה.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ACSman » 26 נובמבר 2003, 11:36

אדי,

אכן מילים כדורבנות.
כל ירי חייב להתבצע בשיקול דעת :!:

רק אם תרשה לי אתקן אותך בפרט קטן, המחחבל ברח' ז'בוטינסקי בגבול ר"ג - בני ברק נורה לאחר מרדף ממושך שהחל בפתח תקווה ששם לאחר תאונה ברכבו המקורי, השתלט על ולוו של זוג זקנים, שלמזלם זרק אותם מהרכב... ולאחר מרדף עד גבול רמת גן ולמרות שסיכן בנסיעתו הפראית נוסעים בכבישים והולכי רגל לאורך מסלול נסיעתו, הוא נורה למוות ע"י שוטרים רק לאחר שניסה לדרוס חיילים על המדרכה.

אפרופו שיקול דעת... היה נסיון פיגוע דריסה, הוא נורה למוות ולא בכל מהלך המרדף, למרות שסיכן עורי דרך... הירי שבוצע היה מוצדק.
אמנם ניתן לומר כי היו יכולים לירות בו לפני כן במהלך המרדף או באחד המחומים אותם עקף, אך שיקול הדעת שהופעל היה כי הסכנה כי אזרחים תמימים עלולים להיפגע מירי על רכב נוסע... לכן הירי בוצע רק שהיה נסיון דריסה...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אדי. » 26 נובמבר 2003, 13:48

ארנולד! אתה בסופו של דבר פעלת סביר לחלוטין. לא ירית ואפילו לא שלפת :?: אולי עם 0.22
שלך זה מהלך נכון. לעומת זאת כולם העדיפו לתעלם ממקרה מס'2 (אמיתי) כאשר אזרח ללא מדים רדף אחרי מחבל ופגע בו. למזלו של האזרח לא ניצב מולו שוטר ממהר לירות.
בנוסף לזה משמר אזרחי זה לאו דווקא מכונית עם זיהוי, זה גם זוג שמפטרל ברחובות בערבים ובלילות. חוץ מזה במקרה מס' 1 (היפותטי) צוין שלא בוצע כיוון של אקדח לכיוון הנוכחים.
לגבי מקרה3 (אמיתי) לפי הזכור לי היו שם גם אזרחים שפתחו בירי.
ולעיקר אם מישהוא לא הבין ! לא במשטרה ולא בצבא אין היום ירי ללא שיקול דעת.
בנוסף לזה משוטרים כמו מחיילים וממאבטחים נדרש להסתכן יותר מאזרח רגיל. חוץ משרות סדיר כל היתר זה בבשכר ובהסכמה.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Colonel » 26 נובמבר 2003, 14:14

אדי, אתה רציני ?!

ניידת ושלוש אנשים במדי משטרה לידה
אדם רץ לעברם באקדח שלוף

שוטר / חייל לא צריך לחכות שירו בו כדי להבין שמשהו לא תקין בתמונה הנ"ל

בו נמשיך לרגע את הסיפור...
הבחור מגיע עד אליהם בריצה, החבר של ארנולד אוחז בו, הבחור מפנה את ברכו לעבר אשכיו של החבר של ארנולד, עד שמי מהחברים הנכבדים ישלוף (הרי הם לא שקלו לירות בו ולכן נשקם מונח אחר כבוד, ללא כדור בקנה ואולי אף נצור בנרתיק) הבחור שאקדחו בידו עם כדור בקנה יורה לעבר השניים שמתבוננים בו, החבר שאשכיו זה מכבר עברו חוויה מזעזעת מוטל על הריצפה וסופג כדור בראשו, הבחור נכנס לניידת והופה לשטחים.

ומה אז אדי היה כותב ?
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אדי. » 26 נובמבר 2003, 14:28

COLONEL!!שים לב לסימן שאלה גדול בשורה ראשונה של תשובתי הקודמת:wink:
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Spider » 27 נובמבר 2003, 16:06

אדי...
אני לא מתכוון להגיב יתר על המידה אבל לפני שאתה מתכוון לרשום דברים שטותיים כאלה בפורום תלך לדפדף קצת בחוק.
לגבי העינין של " ירי בשיקול דעת " כשאדם רץ לכוון שלך וכמו בסיפור פה אין לך מושג מי זה והוא עם אקדח שלוף , [u][b]אין לך שיקול דעת [/b][/u], ואף אחד לא ירצה אח"כ שיצטרכו לבוא אליו הביתה עם הבשורות..בכל אופן אני בטוח ש colonel נתן את התגובות המדוייקות לכל מה שרשמת ולא בקטע של להתעלות עליך אבל תשאיר את העינין למי שעבר מספיק הכשרות בנושא ויום יום חי את זה ... אני בטוח שאתה יודע שבעינין של סכנת חיים עדיף לפגוע ולא להיות זה שנפגע.

[quote]" אל תירה כדור שתצטער עליו ואל תצטער על כדור שירית "[/quote]
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Spider » 27 נובמבר 2003, 16:12

ארנולד...
אני עדיין מחכה לדעת איך נגמר הסיפור הזה,
וכמו שאמרו בפורום הסיפור הזה באמת נגמר כמו שהוא נגמר בהרבה מזל... אם אתה מבין למה אני מתכוון :!: :?: :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 27 נובמבר 2003, 16:19

spider, מפאת צנעת הפרט ושיקולים שושואיים, אני מנוע מלפרט.

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אדי. » 27 נובמבר 2003, 19:58

SPIDER לפי תשובתך, נראה לי שנפגעת משימוש בשימך. אם כך אני מצטער. זו לא היתה כוונתי. פשוט קשרתי בין שימך לבין מה שתיארת כהוראות פתיחת אש במשטרה. לי זה נשמע
תמוה. לחיצת הדק פזיזה ללא בירור מי נמצא מולך, בלי שיכוונו עלך, ובלי לתת הזדמנות
לסיים את הפרשה ללא נפגעים. אפילו בלבנון הפקודה היתה קודם לצעוק ולהתריא ורק אם החשוד לא נשמע לפקודה, לפתוח באש. וזה בשטח עוין ממש.
ותרשה לי עוד פעם להפנות את תשומת ליבך למקרה אמיתי ולפי תאורך שטותי כאשר אזרח עם אקדח שלוף ואפילו לא שלו רדף אחרי מחבל , השיג אותו ופגע בו. והפעם אני אהיה יותר עדין ופשוט אשאל, האם ירי לכיוונו לא תחשב כלחיצה פזיזה על ההדק ולא יעמוד במבחן של שום חוק. ולצערי היו לנו כבר מספר דוגמאות של ביצוע ירי פזיז על כוחותינו ועל אזרחינו.
ומצד שני היו מקרים כששוטרים וחילים שילמו בחייהם מחשש לפגוע באזרחים תמימים. להיות שוטר, חייל או מאבטח אלו מקצועות עם רמת סיכון גבוה ומי שהולך לעבוד בזה אמור להיות מודע לכך. מאבטח לא יורה בכל אחד עם חזות ערבית ותיק גדול וכבד, אף על פי שזה יכול להציל את חיו (במקרה הזה תיק הרבה יותר מסוכן מאקדח).
הפעם אני מתיחס לנושא בצורה רצינית ובלי להתפלצף. במיקרה המתואר פה כל אלה שטיילו
בכיוון הפוך לתנועת מחבל והרודף לא היו מודעיים לארוע ולכן במקרה והיה שם שוטר,
הוא לא היה יכול לדעת שאזרח עם אקדח רודף אחרי מחבל רוצח.
אז לירות בו או לא.
הנושא באמת רציני, לכן אני מבקש התיחסות של יתר חברי הסליק.
אני רציני
סליקאי כסף
סליקאי כסף

בלי להכנס לנושא

על ידי eld453 » 27 נובמבר 2003, 20:43

רק מילה,
אם שלפתם ורדפתם ויריתם וצעקתם ועשיתם תנועות עם הידיים,
ולא התגלחתם כבר יומיים, ואתם עם המעיל הדהוי מהעבודה,
תנסו להצטייד במשהו שיכול, ברגע הנכון, לזהות אתכם כ"ידיד".
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד