לישון בשק"ש עם אקדח דרוך
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ליל הגלשונים-
נובמבר 87, מחבל חצה את גבול לבנון בעזרת גלשן אוויר, חדר לבסיס צבאי סמוך לקריית שמונה ורצח שישה חיילים
ליל הקלשונים-
פברואר 92, חוליה של ערבים ישראלים רצחה ע"י גרזנים וקלשונים שישה חיילי נחל (רובם עולים חדשים) שלנו במאהל לא מאובטח ליד כביש באיזור רמות מנשה
אגב,
יש הוראה שאוסרת לנוע עם מסנית בהכנס ?!
(אני יודע על פריקה לפני עליה לאוטובוס, כניסה לבסיס וכו'...)
נובמבר 87, מחבל חצה את גבול לבנון בעזרת גלשן אוויר, חדר לבסיס צבאי סמוך לקריית שמונה ורצח שישה חיילים
ליל הקלשונים-
פברואר 92, חוליה של ערבים ישראלים רצחה ע"י גרזנים וקלשונים שישה חיילי נחל (רובם עולים חדשים) שלנו במאהל לא מאובטח ליד כביש באיזור רמות מנשה
אגב,
ארנולד כתב:אני זוכר את זה היטב. אח"כ ניתנה הוראה בצה"ל לנוע מחוץ לבסיסים עם מחסנית בהכנס. שבוע אח"כ עוכבתי על ידי המשטרה הצבאית כאשר הייתי עם מחסנית בהכנס, היות ואף אחד לא עדכן אותי שההוראה בוטלה מיד לאחר מכן.
יש הוראה שאוסרת לנוע עם מסנית בהכנס ?!
(אני יודע על פריקה לפני עליה לאוטובוס, כניסה לבסיס וכו'...)
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
אני דווקא זוכר שהמחבל זרק רימון על עמדת השג והבחור קפץ החוצה בנוהל אז"ר תקין
רק שעל הדרך הוא שכח את הנשק בעמדה (איך זה שהנשק לא היה מוצלב עלו בזמן השמירה
זה צריך לשאול את אותו הבחור).
לפני מספר שנים טען הבחור שהוא לא אשם ותפרו עלו תיק אבל העובדות מדברות בעד עצמם
1)המחבל הצליח להתקרב לשג בשעת דמדומים בלי שהשג הבחין בו (לא היו במקום נסיבות מקלות כמו צמחיה תנאים אטמוספרים וכ"ו)
2)השג יצא מהעמדה בלי נשקו האישי כלומר הוא בטוח לא שמר עם חגור מלא ונשק מוצלב לפי ההוראות.
בכל מקרא הכשל בבסיס הנ"ל היה הרבה יותר גרוע
למשל אף אחד מחילי הבסיס לא נשא את נשקו האישי עלו
הבסיס לא עלה למידי ועוד .
אבל מי שנענש היה רק אותו שג ולא דרגים גבוהים יותר ומכאן תיסמונת השג
אגב היום יש תיסמונת הפוכה ,תיסמונת הרמטכ"ל,כלומר מצפים מדרגים בכירים להיות מעורבים
בכל פעולה בכל פרט קטן והאחריות מתגלגלת מלעה מלעה ללא הצדקה.
אבל זה סיפור אחר לגמרי.
רק שעל הדרך הוא שכח את הנשק בעמדה (איך זה שהנשק לא היה מוצלב עלו בזמן השמירה
זה צריך לשאול את אותו הבחור).
לפני מספר שנים טען הבחור שהוא לא אשם ותפרו עלו תיק אבל העובדות מדברות בעד עצמם
1)המחבל הצליח להתקרב לשג בשעת דמדומים בלי שהשג הבחין בו (לא היו במקום נסיבות מקלות כמו צמחיה תנאים אטמוספרים וכ"ו)
2)השג יצא מהעמדה בלי נשקו האישי כלומר הוא בטוח לא שמר עם חגור מלא ונשק מוצלב לפי ההוראות.
בכל מקרא הכשל בבסיס הנ"ל היה הרבה יותר גרוע
למשל אף אחד מחילי הבסיס לא נשא את נשקו האישי עלו
הבסיס לא עלה למידי ועוד .
אבל מי שנענש היה רק אותו שג ולא דרגים גבוהים יותר ומכאן תיסמונת השג
אגב היום יש תיסמונת הפוכה ,תיסמונת הרמטכ"ל,כלומר מצפים מדרגים בכירים להיות מעורבים
בכל פעולה בכל פרט קטן והאחריות מתגלגלת מלעה מלעה ללא הצדקה.
אבל זה סיפור אחר לגמרי.
rabitt כתב:כולכם שוכחים כנראה שבליל הקילשונים לטירונים אמנם היה נשק אבל בגלל שהם רק התגייסו לא נתנו להם תחמושת עדיין, כולל לשומרים.
אתה בטוח ?!
אמנם הטירונות שלי היתה לפני זמן רב אך אני זוכר בבירור שחתמתי על M16 ארוך וחמש מחסניות מלאות ובנוסף הובהר לנו שכל תנועה מעתה עם הנשק צמוד (אפילו לשירותים) + מחסנית כוננות עלינו תמיד
(חתמתי עליהן ריקות ומילאתי אותן מיד עוד בעומדי על יד הנשקיה...)
יש לציין שניתן לזה דגש עד כדי כך שזה אחד הדברים שממש הוטמעו והוטבעו בי עד לסוף שירותי הצבאי ---> נשק תמיד עלי + מחסנית כוננות
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
לחיילים בליל הקילשונים היתה תחמושת. הם לא היו עם מחסניות בכלים, ומה שקרה היה שחלקם נדקרו בתוך השק"ש בלי שהספיקו להגיב, השומר שהיה במקום נדקר לפני שהספיק להגיב, והמ"כ ככל הנראה לא הצליח להכניס מחסנית לנשקו עקב הלחץ. אכן בעקבות הארוע שונה הנוהל וחיילים שומרים עם מחסנית ב"הכנס".
I think, therefore I am. I think
סיפור
PILOT ידידי!
אני רוצה לספר לך מה עשיתי בזמן שהייתי בצבא,אבל קודם אני רוצה לומר שלי בזמנו היה גלוק 21 (045) לעולם גם שהייתי בשטח לא ישנתי עם כדור בקנה. תמיד היה עלי גם בשק אבל ללא כדור בקנה (בגלל בטיחות).עקב פעילותי בצבא יצא לי להיות בארבה מקומות די מסוכנים,ואני פרנוייד תמיד שמרתי בארבע עיניים. שהלכתי לישון ישנתי עם האקדח בבטחון,ואיך עשיתי זו אחותי הביאה מחול בזמנו דבר חדש שישר אימצתי אותו וזה היה גלי נפח על סוללות. אני רוצה לומר לך שבלילה אף אחד לא יכול היה להתקרב אלי בלי שידעתי 10 מטר ליפני שהגיע אלי .בפעם הראשונה זה היה במוצב בבקעה השומר שבא להחליף אותי כימעת היתעלף , אתה יודע בלילה הכל שקט (אתה יכול לשמוע נוד ממאה מטר)אכשיו היו לי שני גליים שמיקמתי אותם בחפיפה והשומר המחליף מגיע ופתאום צפירה שהקפיצה את כולם. מאז כולם אמצו את הראיון וכל פעם ביקשו ממני את הגלאים . גלאים יכולים לעזור בארבה מקומות כמו אוהלים ,חדרים , עמדות שמירה,שוכות ועוד ....אפשר למקם את הגלאים במקומות מתים ששם מסוכן או במקומות שאתה עם הגב אליהם.
אכשיו אני רוצה לומר ל-SABI שסיפר שבזמן שהלך לישון הוא דרך את האקדח והשמיט פטיש.
ראשון -זה מסוכן. שני- יש מס' קטן של אקדחים שיש להם משמיט פטיש.
אני רוצה לספר לך מה עשיתי בזמן שהייתי בצבא,אבל קודם אני רוצה לומר שלי בזמנו היה גלוק 21 (045) לעולם גם שהייתי בשטח לא ישנתי עם כדור בקנה. תמיד היה עלי גם בשק אבל ללא כדור בקנה (בגלל בטיחות).עקב פעילותי בצבא יצא לי להיות בארבה מקומות די מסוכנים,ואני פרנוייד תמיד שמרתי בארבע עיניים. שהלכתי לישון ישנתי עם האקדח בבטחון,ואיך עשיתי זו אחותי הביאה מחול בזמנו דבר חדש שישר אימצתי אותו וזה היה גלי נפח על סוללות. אני רוצה לומר לך שבלילה אף אחד לא יכול היה להתקרב אלי בלי שידעתי 10 מטר ליפני שהגיע אלי .בפעם הראשונה זה היה במוצב בבקעה השומר שבא להחליף אותי כימעת היתעלף , אתה יודע בלילה הכל שקט (אתה יכול לשמוע נוד ממאה מטר)אכשיו היו לי שני גליים שמיקמתי אותם בחפיפה והשומר המחליף מגיע ופתאום צפירה שהקפיצה את כולם. מאז כולם אמצו את הראיון וכל פעם ביקשו ממני את הגלאים . גלאים יכולים לעזור בארבה מקומות כמו אוהלים ,חדרים , עמדות שמירה,שוכות ועוד ....אפשר למקם את הגלאים במקומות מתים ששם מסוכן או במקומות שאתה עם הגב אליהם.
אכשיו אני רוצה לומר ל-SABI שסיפר שבזמן שהלך לישון הוא דרך את האקדח והשמיט פטיש.
ראשון -זה מסוכן. שני- יש מס' קטן של אקדחים שיש להם משמיט פטיש.
עם תרצו A זו מטרה !
senior combat warrior
senior combat warrior
- סליקאי זהב

Colonel כתב:rabitt כתב:כולכם שוכחים כנראה שבליל הקילשונים לטירונים אמנם היה נשק אבל בגלל שהם רק התגייסו לא נתנו להם תחמושת עדיין, כולל לשומרים.
אתה בטוח ?!![]()
אמנם הטירונות שלי היתה לפני זמן רב אך אני זוכר בבירור שחתמתי על M16 ארוך וחמש מחסניות מלאות ובנוסף הובהר לנו שכל תנועה מעתה עם הנשק צמוד (אפילו לשירותים) + מחסנית כוננות עלינו תמיד
(חתמתי עליהן ריקות ומילאתי אותן מיד עוד בעומדי על יד הנשקיה...)
יש לציין שניתן לזה דגש עד כדי כך שזה אחד הדברים שממש הוטמעו והוטבעו בי עד לסוף שירותי הצבאי ---> נשק תמיד עלי + מחסנית כוננות
למרות שהטירונות שלי גם היתה די מזמן (1995 ) אנחנו קיבלנו את הנשק בלבד לאחר
שיעור הכרת הנשק נופקו לנו בטקס חגיגי (הקשבים הצדעות וכאלה )חמשה מחסניות ריקות
לתרגול ורק יומים מאוחר יותר לאחר מטווח הסמכה נופקה לנו (שוב בטקס חגיגי) התחמושת
לטיעינת המחסניות ככה שהסתובבנו 3 ימים עים נשק בלי תחמושת .
ואילן נראה לי שאת ההודעה שלך צריך לפרסם באזור הסחר החופשי ולא בפורום הנשק
הטירונות שלי הייתה ב 86 וכבר אז קיבלנו נשק+מחסניות +תחמושת ,וכפי שציין הקולונל ,הייתה חובה להסתובב עם נשק+מחסנית מלאה (24 שעות).
לא יודע מה היום .
לא יודע מה היום .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב

טוב, אז הטירונות שלי הייתה בחורף בין 2001 ל- 2002, ואני זוכר שקיבלנו נשק ארוך, חתמנו גם על מחסניות, ות'אמת, אני לא זוכר מתי מילינו את המחסניות בכדורים, כי היום יש שבועיים טרום- טירונות, ורק אחרי זה מתחילים את הטירונות ממש. שוב, אני לא זוכר מתי בדיוק קיבלנו כדורים למחסניות, למרות שזה נראה שזה היה דווקא בטירונות, כך שכניראה יצאנו הביתה פעמיים עם נשק עלינו, ובלי כדורים. קצת קשה לי לזכור, אבל זה מה שנראה לי.
עומר.
עומר.
עומר.
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
אם היגענו לנוסטלגיה:
זה הנשק האישי שקיבלתי בטירונות (1968): רובה קנדי שירה תחמושת 7.92X57 (עם רתע שנוקע כתפיים) שמו המלא Canadian Issue Lee-Enfield No.I MKIII
קיבלנו תחמושת רק לפני מטווח ולשמירה - שקית פלסטיק חתומה עם חמישיית כדורים על פס מתכת לטעינה מהירה לתוך שחלה פנימית. רק לחיילים הכי קרביים היה FN_7.62 עם מחסנית. ולכל השואלים, הטירונות הייתה ליד שכם ולא בתה"ש או צריפין.
זה הנשק האישי שקיבלתי בטירונות (1968): רובה קנדי שירה תחמושת 7.92X57 (עם רתע שנוקע כתפיים) שמו המלא Canadian Issue Lee-Enfield No.I MKIII
קיבלנו תחמושת רק לפני מטווח ולשמירה - שקית פלסטיק חתומה עם חמישיית כדורים על פס מתכת לטעינה מהירה לתוך שחלה פנימית. רק לחיילים הכי קרביים היה FN_7.62 עם מחסנית. ולכל השואלים, הטירונות הייתה ליד שכם ולא בתה"ש או צריפין.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד