ירי לא חוקי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אוירה לא תשתנה ביום
התשובה חינוך (לא מבחני הישגיות)
להכביד עונשים? מה אין מספיק עול על כולנו? זה ייצור יותר התמרמרות.
זוכרים את רחבעם? "אבי ייסר אתכם בשוטים ואני בעקרבים" לא להתעמר זה לא תורם. אלימות רק תגרור אלימות שכנגד. מה רוצים באמת למלא פה 1/4 מהחברה בבתי כלא?
מה שכן צריכה להיות עקביות טיפלת טפל ישר עד הסוף כמו שאמר כידוני "חזק מהר ובאופן אלגנטי".
והכי חשוב הדוגמה האישית...........שאבדה לנו. (כל דאלים גבר)
אם יש ירי לא מוצדק יש לטפל..., אם הירי בנסיבות הללו היה מוצדק או סביר יש לתת גיבוי לשוטר / מתנדב או כל בעל תפקיד אחר.
עצוב שבראש מעייניו של כל בעל דרגה הכסת"ח, לי קשה עם זה שאנשים טובים בשטח לא זוכים לגיבוי. (בעיקר כשנותנים להם זכות להפגע לההרג להיות בו בזמן הרשות השופטת=שיקול הדעת והמבצעת ומי שלא יוצא לשטח בסוף גם שופט אותם)
העתיד - חינוך לסובלנות (בעקיפין גם של שוטרים)
גיבוי ללמלא תפקיד גם עם שגה.
עיקביות בטיפול וטיפול מהיר ולא ממוסמס.
יביאו את התוצאות ולא ביום אחד.
התשובה חינוך (לא מבחני הישגיות)
להכביד עונשים? מה אין מספיק עול על כולנו? זה ייצור יותר התמרמרות.
זוכרים את רחבעם? "אבי ייסר אתכם בשוטים ואני בעקרבים" לא להתעמר זה לא תורם. אלימות רק תגרור אלימות שכנגד. מה רוצים באמת למלא פה 1/4 מהחברה בבתי כלא?
מה שכן צריכה להיות עקביות טיפלת טפל ישר עד הסוף כמו שאמר כידוני "חזק מהר ובאופן אלגנטי".
והכי חשוב הדוגמה האישית...........שאבדה לנו. (כל דאלים גבר)
אם יש ירי לא מוצדק יש לטפל..., אם הירי בנסיבות הללו היה מוצדק או סביר יש לתת גיבוי לשוטר / מתנדב או כל בעל תפקיד אחר.
עצוב שבראש מעייניו של כל בעל דרגה הכסת"ח, לי קשה עם זה שאנשים טובים בשטח לא זוכים לגיבוי. (בעיקר כשנותנים להם זכות להפגע לההרג להיות בו בזמן הרשות השופטת=שיקול הדעת והמבצעת ומי שלא יוצא לשטח בסוף גם שופט אותם)
העתיד - חינוך לסובלנות (בעקיפין גם של שוטרים)
גיבוי ללמלא תפקיד גם עם שגה.
עיקביות בטיפול וטיפול מהיר ולא ממוסמס.
יביאו את התוצאות ולא ביום אחד.
אדום בעניים ...
אני לא מצליח להבין את הלך הרוח כאן
תארו לעצמכם שהשוטרים התנהגו בגסות או חוסר כבוד לנהג, והוא חושב לעצמו:
"אני לא צריך לסבול את היחס הזה מאיש, הם רשמו את פרטיי שילכו לכול הרוחות"
ומתחיל לנסוע מהמקום ואז הוא חוטף צרור יריות לתוך המכונית שלו ורואה את ילדיו ניפגעים.
והנהג מדריך ירי מבצעי וחמוש בהתאם כשדם ילדיו על בגדיו ואדום בעניים מסתער עם כל מה שיש לו על היורים וכמובן הפגיעות שלו בהתאם , 2 השוטרים הרוגים.
הזכות להגנה עצמית היא זכותנו הבסיסית, מי יכול היה לבוא אליו בטענות או להאשים אותו.
ועם ילד ירוי במושב האחורי לך תחשוב בהיגיון ותומר לעצמך "אולי הם מבולבלים ..."
ניראה לי שהענישה לשוטרים צריכה להיות חמורה ומרתיעה למען ייראו ויראו...
ואני לא מדבר על מקרה בו היה לשוטרים ספק כל שהוא, כאן הם ראו את הילדים
במושב האחורי , ודיברו (רבו והיתווקחו) עם ההורים שלהם.
טיפשות, יהירות, או סתם אצבע קלה על ההדק חייבים להוציא מהמישטרה, ולא לסלוח או לטייח.
ירון
תארו לעצמכם שהשוטרים התנהגו בגסות או חוסר כבוד לנהג, והוא חושב לעצמו:
"אני לא צריך לסבול את היחס הזה מאיש, הם רשמו את פרטיי שילכו לכול הרוחות"
ומתחיל לנסוע מהמקום ואז הוא חוטף צרור יריות לתוך המכונית שלו ורואה את ילדיו ניפגעים.
והנהג מדריך ירי מבצעי וחמוש בהתאם כשדם ילדיו על בגדיו ואדום בעניים מסתער עם כל מה שיש לו על היורים וכמובן הפגיעות שלו בהתאם , 2 השוטרים הרוגים.
הזכות להגנה עצמית היא זכותנו הבסיסית, מי יכול היה לבוא אליו בטענות או להאשים אותו.
ועם ילד ירוי במושב האחורי לך תחשוב בהיגיון ותומר לעצמך "אולי הם מבולבלים ..."
ניראה לי שהענישה לשוטרים צריכה להיות חמורה ומרתיעה למען ייראו ויראו...
ואני לא מדבר על מקרה בו היה לשוטרים ספק כל שהוא, כאן הם ראו את הילדים
במושב האחורי , ודיברו (רבו והיתווקחו) עם ההורים שלהם.
טיפשות, יהירות, או סתם אצבע קלה על ההדק חייבים להוציא מהמישטרה, ולא לסלוח או לטייח.
ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
"FREE RON ARAD"
ירון ידידי
אם שוטר נהג שלא כשורה עדין זה לא נותן לך זכות לצפצף עלו וע"י כך על החוק במדינת ישראל
שאותו שוטר הוא נציגו .
אתה תהיה מנומס ככל שאתה יכול תדרוש מאותו שוטר להזדהות לפנך כולל שם שם משפחה
ומספר שוטר (אם זה מתנדב ת.ז.) (הוא חיב לעשות זאות) ותלונן עלו אם זה למפקדו הישיר ליחידה לפניות הציבור במשטרה אוו במידת הצורך במח"ש ,
בשום מקרא לא תיקח את החוק לידיים.
בקשר לדוגמה שלך אם הנשק אני חושש שלא הפנמתה את המוטו של הסליק
"חברה חמושה היא חברה מנומסת" שאמרת שזה שאתה חמוש לא מקנה לך זכויות יתר
אלה להפך מצווה עלך לנהוג יותר באחריות ובזהירות ובנימוס יותר מכל אדם אחר בחברה
היות והמדינה רואה בך אדם אחראי ונתנה בידך את הכח הקטלי הזה בצורה של נשק אישי
מחווה שהיא לא עושה לכל אזרח מהשורה.
ולא בשום פנים נסיבות אופן לא תפנה את קנה הנשק שלך כלפי רשויות החוק במדינת ישראל ומוסדותיה
אתה חושב שאתה לא מסוגל לזה תניח את הנשק מעכשו.
אם שוטר נהג שלא כשורה עדין זה לא נותן לך זכות לצפצף עלו וע"י כך על החוק במדינת ישראל
שאותו שוטר הוא נציגו .
אתה תהיה מנומס ככל שאתה יכול תדרוש מאותו שוטר להזדהות לפנך כולל שם שם משפחה
ומספר שוטר (אם זה מתנדב ת.ז.) (הוא חיב לעשות זאות) ותלונן עלו אם זה למפקדו הישיר ליחידה לפניות הציבור במשטרה אוו במידת הצורך במח"ש ,
בשום מקרא לא תיקח את החוק לידיים.
בקשר לדוגמה שלך אם הנשק אני חושש שלא הפנמתה את המוטו של הסליק
"חברה חמושה היא חברה מנומסת" שאמרת שזה שאתה חמוש לא מקנה לך זכויות יתר
אלה להפך מצווה עלך לנהוג יותר באחריות ובזהירות ובנימוס יותר מכל אדם אחר בחברה
היות והמדינה רואה בך אדם אחראי ונתנה בידך את הכח הקטלי הזה בצורה של נשק אישי
מחווה שהיא לא עושה לכל אזרח מהשורה.
ולא בשום פנים נסיבות אופן לא תפנה את קנה הנשק שלך כלפי רשויות החוק במדינת ישראל ומוסדותיה
אתה חושב שאתה לא מסוגל לזה תניח את הנשק מעכשו.
higt-power כניראה לא הסברתי את עצמי כראוי
גילוי נאות אני חבר במתמיד וגם עובר-דרך, אני משני צידי המתרס.
2 דברים: האחד אני לא בא להגן על האזרח בהיתנהגות הפושעת וחוסר האחריות שלו כלפי אישתו וילדיו. אבל אני מכיר באופן אישי מתנדבים שלא מבינים : לא בחוקים ולא בסמכות
שניתנה בידהם, וחושבים שמותר להם לעשות ככול העולה על רוחם (בערך כמו השוטרים האידיוטים שפתחו באש על משפחה ישראלים) וכולל לבצע מעצרים, עיכובים וחיפושים לא חוקיים.
דבר שני אני לא מתקוון שהאזרח שילדו נורה ינהל קרב עם השוטרים אלא בחמת זעם כשילדו
מדמם לו בידיים מסטער על השוטרים שלא היפסיקו לירות גם לאחר שהוא נעצר ומחסל אותם.
וטוען במישפט ל"הגנה עצמית" ושהוא ומשפחתו היו בסכנת חיים , לאחר שכבר היו לשוטרים
הפרטים המלאים עליו הוא עזב את המקום בשל ויקוח איתם ואז נורו עליהם מטחים בילתי פוסקים והוא נאלץ להשיב אש על מנת להגן על משפחתו.
וכמובן הכול בהיפותטיות .
ירון
גילוי נאות אני חבר במתמיד וגם עובר-דרך, אני משני צידי המתרס.
2 דברים: האחד אני לא בא להגן על האזרח בהיתנהגות הפושעת וחוסר האחריות שלו כלפי אישתו וילדיו. אבל אני מכיר באופן אישי מתנדבים שלא מבינים : לא בחוקים ולא בסמכות
שניתנה בידהם, וחושבים שמותר להם לעשות ככול העולה על רוחם (בערך כמו השוטרים האידיוטים שפתחו באש על משפחה ישראלים) וכולל לבצע מעצרים, עיכובים וחיפושים לא חוקיים.
דבר שני אני לא מתקוון שהאזרח שילדו נורה ינהל קרב עם השוטרים אלא בחמת זעם כשילדו
מדמם לו בידיים מסטער על השוטרים שלא היפסיקו לירות גם לאחר שהוא נעצר ומחסל אותם.
וטוען במישפט ל"הגנה עצמית" ושהוא ומשפחתו היו בסכנת חיים , לאחר שכבר היו לשוטרים
הפרטים המלאים עליו הוא עזב את המקום בשל ויקוח איתם ואז נורו עליהם מטחים בילתי פוסקים והוא נאלץ להשיב אש על מנת להגן על משפחתו.
וכמובן הכול בהיפותטיות .
ירון
"רון ארד לחופש נולד"
"FREE RON ARAD"
"FREE RON ARAD"
ירון
מסכים אני איתך בכל דבר שתרצה לומר על אותם שוטרים (במידה והעובדות שמובאות בכתבה
נכונים) וכמוהם ,אבל עצם זה שאתה יכול להבין את אותו אדם היפותטי שהגיב בירי כלפי שוטרים
מדאיג מאוד (בעיקר שגם אתה נימנה עם הצד הלובש מדים) כי טענה כזאת אתה יוצר פה לגיטימציה סמויה לירי שכזה והודעה שלך פה עם עוד הודעה שם של מישהוא אחר יצור בסופו של דבר מצב של אווירה כזאת שמתירה את דמם של השוטרים ובסופו של ענין כן ימצא עצמו שוטר אוו
מתנדב מול קנה שלוף לכן אני חושב שיש לעקור כל ניצן של מצב כזה באיבו.
זאת ועוד
דעות כאלו לא ממש תורמים למה שאנחנו פה ב"סליק" מיצגים של חברה מנומסת ושומרת חוק
גם ככה אנו סובלים מדימוי שלילי בקרב הציבור הרחב שאיננו חובב נשק .
שמייצר מיד בדימיונו כאשר הוא שומע על אזרחים נושאי נשק דמות של איזה שהוא מליטנת
שיושב אי שם באיזה חווה בארצות הברית אוגר נשק מיסד מיליציות ומתכנן מהפכות
ותורות קונספירציה.
הדימוי הזה מושפע מכתות של ארצות הברית ,סרטים ,ודווחים חדשותים "אובקטיבים"
בנוסח "שוב בעל רצח את אישתו בירית אקדח " .
כידוע לך
אנחנו פה בסליק עובדים קשה לשנות דימוי זה ולהסביר שבסך מדובר באנשים שומרי חוק
שבגלל סיבות כאלו ואחרות בוחרים להחזיק נשק ,אין לנו קרנים ,אנחנו אזרחים נאמנים של
למדינה ,אנכנו גם די שפוים בדעתנו ,לא מכים את נשותנו ובכלל .
בתור חבר ותיק פה אני סבור שאתה מסכים עם מטרות אלו שלנו ומכאן אתה מבין מדוע
הודעה כזאת שעלולה להתפרש בצורה אחרת ממה שהתכוונתה אין מקומה "בסליק".
כמובן מותר לבקר את פעולת המשטרה הרי מדובר בגוף ציבורי שתכלס אנחנו האזרחים אלו שממנים אותו בכספי המיסים שלנו ,אבל מפה עד להתרת דם של השוטרים המרחק גדול.
מסכים אני איתך בכל דבר שתרצה לומר על אותם שוטרים (במידה והעובדות שמובאות בכתבה
נכונים) וכמוהם ,אבל עצם זה שאתה יכול להבין את אותו אדם היפותטי שהגיב בירי כלפי שוטרים
מדאיג מאוד (בעיקר שגם אתה נימנה עם הצד הלובש מדים) כי טענה כזאת אתה יוצר פה לגיטימציה סמויה לירי שכזה והודעה שלך פה עם עוד הודעה שם של מישהוא אחר יצור בסופו של דבר מצב של אווירה כזאת שמתירה את דמם של השוטרים ובסופו של ענין כן ימצא עצמו שוטר אוו
מתנדב מול קנה שלוף לכן אני חושב שיש לעקור כל ניצן של מצב כזה באיבו.
זאת ועוד
דעות כאלו לא ממש תורמים למה שאנחנו פה ב"סליק" מיצגים של חברה מנומסת ושומרת חוק
גם ככה אנו סובלים מדימוי שלילי בקרב הציבור הרחב שאיננו חובב נשק .
שמייצר מיד בדימיונו כאשר הוא שומע על אזרחים נושאי נשק דמות של איזה שהוא מליטנת
שיושב אי שם באיזה חווה בארצות הברית אוגר נשק מיסד מיליציות ומתכנן מהפכות
ותורות קונספירציה.
הדימוי הזה מושפע מכתות של ארצות הברית ,סרטים ,ודווחים חדשותים "אובקטיבים"
בנוסח "שוב בעל רצח את אישתו בירית אקדח " .
כידוע לך
אנחנו פה בסליק עובדים קשה לשנות דימוי זה ולהסביר שבסך מדובר באנשים שומרי חוק
שבגלל סיבות כאלו ואחרות בוחרים להחזיק נשק ,אין לנו קרנים ,אנחנו אזרחים נאמנים של
למדינה ,אנכנו גם די שפוים בדעתנו ,לא מכים את נשותנו ובכלל .
בתור חבר ותיק פה אני סבור שאתה מסכים עם מטרות אלו שלנו ומכאן אתה מבין מדוע
הודעה כזאת שעלולה להתפרש בצורה אחרת ממה שהתכוונתה אין מקומה "בסליק".
כמובן מותר לבקר את פעולת המשטרה הרי מדובר בגוף ציבורי שתכלס אנחנו האזרחים אלו שממנים אותו בכספי המיסים שלנו ,אבל מפה עד להתרת דם של השוטרים המרחק גדול.
חינוך הוא דבר נפלא, ואילו לילדים שלנו, עוד בגיל קטן יחסית, היו מכניסים קצת יותר כבוד לסמכות וקצת פחות "יש לך זכויות ל..." אולי החברה היתתה נראית אחרת והילדים לא היו זורקים דברים על מורות ולא היו אפילו חושבים להרביץ למורה. ברור שהכל מתחיל בחינוך, אני גדלתי בחברה הרבה יותר אלימה מהחברה הישראלית אבל בחיים לא היה עולה על דעתי להרים קול על מורה / שוטר / מפקד כי זה היה החינוך שקבלנו, הרספקט לסמכות (אפילו ה"עבריינים" של הכיתה היו משפילום מבט כשהמורה היה פינה אליהם) אבל...
כל זה טוב ויפה, אך לטווח רחוק, השאלה היא מה קורה עכשיו ומה עושים עם זה.
אני, במילוים אחרונים שלי, אישית הייתי עד לזוג שוטרים שעצרו נהג שנוהג בשלילה, שהוא גם גם עבריין ידוע באותו האיזור. אחרי שהוא צעק עליהם ואיים להביא להם סטירות הם שחררו אותו אפילו בלי דו"ח (אותו הנהג בשלילה כבר יותר משנה וממשיך לנהוג). האם זאת המשטרה שיכולה עליי כאזרח שומר חוק מעבריינים שהסמכות מעניינת להם את ה"שמוליק"? נכון, אין עונש מוות על טפשות ואותו האזרח שבנו נורה שילם מחיר מופרז, המתנדב עשה צעד דבילי שלבסוף יגרום נזק לכל לובשי המדים בצורת הוראות פתיחה באש עוד יותר מסובכות ובחלקן מיותרות, אבל לא הגיע זמן לתת למשטרה קצת יותר חופש פעולה וכח בידיים?
להזכירכם רק אחרי שג'וליאני החריז על "zero tolerance" חלה הירידה בפשע הניו-יורקי.
האם הייתם מעלים על דעתכם לברוח משוטר ניו-יורקי תוך כדי ניסיון דריסה? לא נראה לי, אבל בארץ, כולם יודעים, השוטר אזולי הוא סחבק ואפשר לשים עליו פס.
מוגש כחומר למחשבה.
כל זה טוב ויפה, אך לטווח רחוק, השאלה היא מה קורה עכשיו ומה עושים עם זה.
אני, במילוים אחרונים שלי, אישית הייתי עד לזוג שוטרים שעצרו נהג שנוהג בשלילה, שהוא גם גם עבריין ידוע באותו האיזור. אחרי שהוא צעק עליהם ואיים להביא להם סטירות הם שחררו אותו אפילו בלי דו"ח (אותו הנהג בשלילה כבר יותר משנה וממשיך לנהוג). האם זאת המשטרה שיכולה עליי כאזרח שומר חוק מעבריינים שהסמכות מעניינת להם את ה"שמוליק"? נכון, אין עונש מוות על טפשות ואותו האזרח שבנו נורה שילם מחיר מופרז, המתנדב עשה צעד דבילי שלבסוף יגרום נזק לכל לובשי המדים בצורת הוראות פתיחה באש עוד יותר מסובכות ובחלקן מיותרות, אבל לא הגיע זמן לתת למשטרה קצת יותר חופש פעולה וכח בידיים?
להזכירכם רק אחרי שג'וליאני החריז על "zero tolerance" חלה הירידה בפשע הניו-יורקי.
האם הייתם מעלים על דעתכם לברוח משוטר ניו-יורקי תוך כדי ניסיון דריסה? לא נראה לי, אבל בארץ, כולם יודעים, השוטר אזולי הוא סחבק ואפשר לשים עליו פס.
מוגש כחומר למחשבה.
COLONEL- עקרונית אני מסכים איתך בנושא יישור הקו עם המשפט האמריקני (לעזאזל,אני אפילו בעד עונש מוות לרוצחים.גם יהודים).צריך רק לזכור שרמת השוטר הממוצע בארה"ב היא גבוהה יותר מרמת השוטר הממוצע בארץ,לא בגלל ש"הם יותר טובים" אלא בגלל הכסף
ובעיקר הודות לשיטת הסינון והקורסים המפרכים אותם הם עוברים,כך שבעיקר נשארת בסופו של דבר שמנה וסלתה.לאנשים כאלה אפשר בהחלט לתת שיקול דעת רחב יותר בשימוש בנשק
ובעיקר הודות לשיטת הסינון והקורסים המפרכים אותם הם עוברים,כך שבעיקר נשארת בסופו של דבר שמנה וסלתה.לאנשים כאלה אפשר בהחלט לתת שיקול דעת רחב יותר בשימוש בנשק
"יש לי מין הרגשה כזאת כשאני מביט מערבה..."
לד זפלין,1972
לד זפלין,1972
- סליקאי זהב

~Hunter~ כתב:נכון, אין עונש מוות על טפשות ואותו האזרח שבנו נורה שילם מחיר מופרז, המתנדב עשה צעד דבילי שלבסוף יגרום נזק לכל לובשי המדים בצורת הוראות פתיחה באש עוד יותר מסובכות ובחלקן מיותרות, אבל לא הגיע זמן לתת למשטרה קצת יותר חופש פעולה וכח בידיים?
קודם כל מי שנענש באמת היה בנו של הגאון ולא הוא עצמו. מצידי שישליכו אותו מאחורי סורג ובריח עד שיצמחו לו אקליפטוסים על המצח. המשטרה אינה צריכה יותר חופש, המשטרה צריכה לייצג סמכות ללא משוא פנים ולבצע את תפקידיה בנחרצות ובאופן שווה בפני כולם וגם לא יזיקו תוספות תקציב, כ"א ואולי קצת אימוץ של מתודלוגיות נוסח ג'וליאני. לו היו השוטרים עצמם מקפידים בכבודם הם קצת יותר, אולי היה קל יותר "לשכנע" את האזרח ברצינות כוונותיהם וסמכותם, לא אחת נוקטים השוטרים בהתבטאות שאינה מכבדת אותם אך חמור מכך, מציגה אותם כשווים לעבריינים ולא זאת הדרך לגבור עליהם.
בתי המשפט הם הם אלו שצריכים לעסוק בפסיקה וענישה המחמירים עם העבריינים על מנת לסלק את תת תרבות העבריינית מרחובות ישראל או לפחות להפחית את נוכחותה.
אני לא מחפש לבקר את המשטרה באופן זדוני חו"ח, נהפוך הוא. רק בל נשכח שהשוטרים הם חלק בלתי נפרד מהחברה שאנו חיים בה, ודרך הביקורת עליהם אנו מלינים גם על עצמנו.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
אני מציע להפסיק להתרפק בערגה על השוטר הניו יורקי הקאובוי השולף והמחסל. במקרה שתואר לא היה כל ניסיון דריסה אלא בריחה בלבד, ללא סיכון חיי השוטרים או אדם אחר.
במצב כזה שוטר ניו יורקי לא היה פותח באש, ואם כן זה היה סופו המקצועי, יען כי יחידת החקירות הפנימיות היתה מכסחת אותו.
במצב כזה שוטר ניו יורקי לא היה פותח באש, ואם כן זה היה סופו המקצועי, יען כי יחידת החקירות הפנימיות היתה מכסחת אותו.
- סליקאי כסף

מדוע יש לקחת את שוטרי ארצות הברית כדוגמא, נכון ששם יש כבוד למשטרה
ושם השוטר יכול לשלוף אקדח די מהר כי האלימות של העברינים מול השוטרים היא חמורה.אבל קחו למשל את המשטרה הצרפתית, שם יש לשוטר מעמד וכבוד ואף אזרח לא מזלזל בשוטרים, נכון שבצרפת לשוטרים יש פיוז קצר והם משתמשים בכוח די מהר, אבל מראש האזרחים יודעים את הגבול.
בתור מתנדב ביחידת תנועה אני באמת שלא מבין את השוטר והמתנדב שירו באותו
רכב אזרחי.
גם אותי לא פעם מרגיזים כל מיני נהגים בתגובות שלהם ולא פעם קרה שרכב ברח לי אחרי שעצרתי אותו בגלל ביצוע עבירה, אבל המוטו שלנו הוא: לא משנה הנהג ברח, הוא יתפס ביום אחר וישלם על המעשה שעשה.
ובעצם הנשק שאני/אנו נושאים, נועד רק למקרה של אלימות קיצונית שבשום דרך אחרת לא ניתן לפיתרון או ארוע חבלני, שגם זה סביר שלא יקרה כי היום המחבלים
יוזמים ארועי חבלה ולא ירי.
ושם השוטר יכול לשלוף אקדח די מהר כי האלימות של העברינים מול השוטרים היא חמורה.אבל קחו למשל את המשטרה הצרפתית, שם יש לשוטר מעמד וכבוד ואף אזרח לא מזלזל בשוטרים, נכון שבצרפת לשוטרים יש פיוז קצר והם משתמשים בכוח די מהר, אבל מראש האזרחים יודעים את הגבול.
בתור מתנדב ביחידת תנועה אני באמת שלא מבין את השוטר והמתנדב שירו באותו
רכב אזרחי.
גם אותי לא פעם מרגיזים כל מיני נהגים בתגובות שלהם ולא פעם קרה שרכב ברח לי אחרי שעצרתי אותו בגלל ביצוע עבירה, אבל המוטו שלנו הוא: לא משנה הנהג ברח, הוא יתפס ביום אחר וישלם על המעשה שעשה.
ובעצם הנשק שאני/אנו נושאים, נועד רק למקרה של אלימות קיצונית שבשום דרך אחרת לא ניתן לפיתרון או ארוע חבלני, שגם זה סביר שלא יקרה כי היום המחבלים
יוזמים ארועי חבלה ולא ירי.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
את האמת אין לי כבר מה להוסיף על כל מה שאמרו עד עכשיו אני חושב שכיסו כמעט את הכל.
יואב, לידיעתך זה 7 דקות היום זמן תגובה לארוע , שגם זה מגוכך בעצמו
(אבל אני בטוח שאתה כבר יודע את זה.
ירון...
אם כבר הציעו לך להניח את הנשק בדרך גם תשתדל לוותר על תעודת המתמיד שלך
אני בטוח שלהרבה חברים בסליק יש את המודעות ואת הידע וההבנה המינימלית של מה שעובר היום שוטר ממוצע עם המצב בחוץ , גם הכלכלי וגם המנטלי , לא חסר היום אזרחים אוכלי אדם שמחפשים את הפינה הקטנה שבה הם ירגישו גברים ויענו לשוטר , מי שלא יהיה , אין היום את המוסר שהיה בעבר ואת היחס שהיה לשוטרים ונכון זה כואב אבל בגלל אזרחים כאלו השוטרים לא יכולים לבצע את פעילות נאמנה ולהגן על מי שבאמת צריך , מעבר לכך לכל מי שחושב שהיד של השוטרים קלה על ההדק אז יש לו טעות ענקית , כי אין היום דבר יותר מפחיד לשוטר מאשר לבצע איזו שהיא עבירה ולהכנס למנגנון ההתקפתי של מחלקת חקירות שוטרים , ובמיוחד כשאין גיבוי , אבל אין גיבוי מוחלט לשוטר , ואני בטוח שאף אחד לא יסכן את עצמו , הפרנסה שלו ויתרה מכך את כילכול משפחטו בגלל אף אזרח.
לא שאני מצדיק את מעשיהם של השוטר והמתנדב.. אבל מצד שני אני לא יודע אם בטוח לסמוך על מה שהעיתונות כותבת כי הם רק מחפשים הזדמנות לצלוב את השוטרים וראינו את זה כבר בהרבה מקרים בעבר.
יואב, לידיעתך זה 7 דקות היום זמן תגובה לארוע , שגם זה מגוכך בעצמו
ירון...
אם כבר הציעו לך להניח את הנשק בדרך גם תשתדל לוותר על תעודת המתמיד שלך
אני בטוח שלהרבה חברים בסליק יש את המודעות ואת הידע וההבנה המינימלית של מה שעובר היום שוטר ממוצע עם המצב בחוץ , גם הכלכלי וגם המנטלי , לא חסר היום אזרחים אוכלי אדם שמחפשים את הפינה הקטנה שבה הם ירגישו גברים ויענו לשוטר , מי שלא יהיה , אין היום את המוסר שהיה בעבר ואת היחס שהיה לשוטרים ונכון זה כואב אבל בגלל אזרחים כאלו השוטרים לא יכולים לבצע את פעילות נאמנה ולהגן על מי שבאמת צריך , מעבר לכך לכל מי שחושב שהיד של השוטרים קלה על ההדק אז יש לו טעות ענקית , כי אין היום דבר יותר מפחיד לשוטר מאשר לבצע איזו שהיא עבירה ולהכנס למנגנון ההתקפתי של מחלקת חקירות שוטרים , ובמיוחד כשאין גיבוי , אבל אין גיבוי מוחלט לשוטר , ואני בטוח שאף אחד לא יסכן את עצמו , הפרנסה שלו ויתרה מכך את כילכול משפחטו בגלל אף אזרח.
לא שאני מצדיק את מעשיהם של השוטר והמתנדב.. אבל מצד שני אני לא יודע אם בטוח לסמוך על מה שהעיתונות כותבת כי הם רק מחפשים הזדמנות לצלוב את השוטרים וראינו את זה כבר בהרבה מקרים בעבר.
***NO ONE IS FASTER THEN A BULLET ***
Re: אדום בעניים ...
ירון כתב:והנהג מדריך ירי מבצעי וחמוש בהתאם כשדם ילדיו על בגדיו ואדום בעניים מסתער עם כל מה שיש לו על היורים וכמובן הפגיעות שלו בהתאם , 2 השוטרים הרוגים.
ירון
אני לא מצאתי בשום מקום באשכול חזרה בך (ברורה וחד משמעית) מן הדברים.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
ירי לא חוקי
גם היום שזורקים רימונים על בתי שוטרים שמבצעים את תפקידם ,אנשים צריכים להבין שליהיות שוטר זה ליהיות בקו החזית, בעיקר במדינה כמו שלנו ולכן ששוטר אמור לבצע את תפקידו האזרחים לא צריכים להקשות יותר מהמצב הבטחוני שאנו נימצאים בו,אני רוצה לראות את אותו נהג עושה את מה שעשה בחו"ל ויראה כיצד יגיבו השוטרים שם
- תרמתי למען הסליק

ירי לא חוקי
גם היום שזורקים רימונים על בתי שוטרים שמבצעים את תפקידם ,אנשים צריכים להבין שליהיות שוטר זה ליהיות בקו החזית, בעיקר במדינה כמו שלנו ולכן ששוטר אמור לבצע את תפקידו האזרחים לא צריכים להקשות יותר מהמצב הבטחוני שאנו נימצאים בו,אני רוצה לראות את אותו נהג עושה את מה שעשה בחו"ל ויראה כיצד יגיבו השוטרים שם
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד