האם זו התחמושת האידיאלית להגנה עצמית?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ידידי היקר
אתה רוצה לספר לנו על ה0.01% הנותרים?
דונדאק ידידי היקר,
השארתי מרווח קטן לטעות מדגמית.. אחרי הכל, אולי איני מכיר את כל יושבי הפורום ..
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:הרי תסכימו עימי (אתם לא חייבים) אבל אצל רובנו תחוב האקדח בחגורה על מנת שיהיה שם לרגע שנצטרך, ואין סתירה בין כך לבין סוג התחמושת, שהרי כל תחמושת תפצע או תגרום למוות)
נועם.
כפי שכתבת כל תחמושת תפצע או תגרום למוות ומכאן ניתן להסיק שלא כל הפגיעות נותנות תוצאה שווה.
הסיבות לכך הן בעיקר מיקום הפגיעה בגוף, עוצמתה והתנהגות הקליע.
מיקום הפגיעה הוא שאלה של יכולת הירי של היורה, מצבו הנפשי והגופני של היורה בעת הירי , התנהגות המטרה (תנועה, לבוש) ויכולתו של כלי היריה (כוונות, פיזור וכד').
הדרך קצרה מכאן ועד למסקנה שיורה עם יכולת ירי נתונה ובמצב גופני ונפשי נתונים עם אקדח בעל יכולת דיוק וקליבר נתונים, יגרום לפציעה חמורה יותר אם ישתמש בתחמושת טובה יותר.
מהי תחמושת טובה יותר ניתן לקבל מבדיקות השוואתיות של ירי לג'לטין בליסטי שהינו חומר דמוי רקמה חייה.
מכיון שאני נושא אקדח בדיוק מהסיבה בציטוט לעיל, אני רוצה שהתחמושת שאולי אשתמש בה (בתקווה שלא יהיה צורך בכך אף פעם) תהייה יעילה יותר, כלומר שהלם הפגיעה יהיה גדול ככל האפשר כדי לשתק את המטרה ושלהקליע לא יחדור את המטרה (בטיחות סביבתית).
כל אחד כמובן עושה את השיקול האישי שלו מסיבותיו הוא, אך אני חושב שאם אני נושא על גופי אקדח כדי להתגונן בעת הצורך, אני מוכן לשלם יותר תמורת תחמושת טובה יותר שפירושו הגנה טובה יותר.
אז מי שדעתו כדעתי, על אילו תחמושות אתם ממליצים
קודם כל ידידי הרשו לי להצטרף לדעתו שלjlil ולומר כי אני קם בבקר ואומר לעצמי "היום זה היום בו אני יתקל ,איך אני יכול להיות מוכן הכי טוב שרק
אפשר" .
וכן אני יודע שהסיכוי שאני יצטרך אי פעם להפעיל את הנשק שלי הוא בערך
1 למיליון אז זה אומר שאני לא צריך להיות מוכן ב100% כל יום????
יש גם יש למשל זוכר את הקצין שנהרג בתחילת האניתיפדה מכדור בודד
שחדר דרך התפר של השכפ"ץ ????
בכמה כדורים נורה נחשון ווקסמן ז"ל ????......כדור אחד בחזה .
ויש עוד כמה עם תרצה אני יכן רשימה קטנה .
לפי המשפט הזה אני מבין שאקדח הבחירה שלך הוא ברטה 71 בקוטר 0.22LR
אם לא ,למה ????????
אפשר" .
וכן אני יודע שהסיכוי שאני יצטרך אי פעם להפעיל את הנשק שלי הוא בערך
1 למיליון אז זה אומר שאני לא צריך להיות מוכן ב100% כל יום????
donduck כתב:אין דבר כזה "ארוע שנגמר בכדור אחד" זו המצאה של 2 "סופרים" שאמינותם שנויה במחלוקת, אם להיות עדין, וכך גם הם מתיחסים לממצאים שלהם - ראה מטה את מילות הפתיחה של ספרם.
יש גם יש למשל זוכר את הקצין שנהרג בתחילת האניתיפדה מכדור בודד
שחדר דרך התפר של השכפ"ץ ????
בכמה כדורים נורה נחשון ווקסמן ז"ל ????......כדור אחד בחזה .
ויש עוד כמה עם תרצה אני יכן רשימה קטנה .
itamar כתב:כל כדור או קליבר שתשתמשו בו הוא טוב מספיק להגנה עצמית בתנאי שאתם יודעים לירות.
מרדכי רחמים הוריד איזה מחבל או 2 עם הברטה 0.22 בציריך.
אותו החבר שלנו שקיבל צרור של טומי גאן (הקוטר הוא 0.45 שנורה מקנה באורך חצי מטר)
א.
לפי המשפט הזה אני מבין שאקדח הבחירה שלך הוא ברטה 71 בקוטר 0.22LR
אם לא ,למה ????????
אם זו השאלה,
כל כדור ראש חלול מבית טוב שמזין ננשק שלך בצורה חלקה בנשק שלך יתאים בהחלט למה שאתה מחפש. אין הבדל משמעותי בין כל הכדורים האלה. ההבדלים בינהם נמדדים באחוזים בודדים. מה שהכי חשוב שהתחמושת לא תגרום למעצורים בנשק....כל השאר ממש שולי.
א.
כל כדור ראש חלול מבית טוב שמזין ננשק שלך בצורה חלקה בנשק שלך יתאים בהחלט למה שאתה מחפש. אין הבדל משמעותי בין כל הכדורים האלה. ההבדלים בינהם נמדדים באחוזים בודדים. מה שהכי חשוב שהתחמושת לא תגרום למעצורים בנשק....כל השאר ממש שולי.
א.
- תרמתי למען הסליק

ל- High Power
יש לי USP 0.45
אקדח ברטה מודל 71 קוטר 0.22 הוא כלי קטלני מאד בידיים של מי יודע לתפעל אותו כמו שצריך. אין לו בכלל רתע, הכלי אמין בצורה בלתי רגילה, מדויק מאד ועם תחמושת מתאימה הוא גורם נזקים לא קטנים.
אני מסוגל תוך שניה + - לירות מטח של מחסנית שלמה במטרת ראש ל-10 מטר.
יש לי USP 0.45
אקדח ברטה מודל 71 קוטר 0.22 הוא כלי קטלני מאד בידיים של מי יודע לתפעל אותו כמו שצריך. אין לו בכלל רתע, הכלי אמין בצורה בלתי רגילה, מדויק מאד ועם תחמושת מתאימה הוא גורם נזקים לא קטנים.
- תרמתי למען הסליק

itamar כתב:אני מסוגל תוך שניה + - לירות מטח של מחסנית שלמה במטרת ראש ל-10 מטר.
גם לא אם היה לך גלוק 18... ואני מוכן לחתום על זה ואף להפסיד קופסה של 50 כדור, אם תוכיח שאתה מסוגל לשלוף ולירות מטח של מחסנית תוך שניה +/- (כמובן בתנאי שהמחסנית עליה אתה מדבר מלאה, ולא טעונה בכדור אחד או שניים).
אפשר לקבוע כבר השבוע פגישה באחד המטווחים, אני בטוח שלא רק אני אגיע
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
itamar כתב:ל- High Power
יש לי USP 0.45
לא עניתה לי על השאלה הפשוטה ששאלתי אם מה שכתוב למעלה נכון ואים
itamar כתב:כל כדור או קליבר שתשתמשו בו הוא טוב מספיק להגנה עצמית בתנאי שאתם יודעים לירות.
א.
אז למה אתה הולך ומשקיע בכלי שעולה 8000 שקל שאתה יכול לקבל
את מה שאתה מחפס ב200 עד 250 שקל (שלא לדבר על היחס בעלויות תחמושת
אמונים)???
ואגב גם אני מצטרף להתערבות של WEB .
איתמר,
בניגוד לחברים שרוצים להתערב איתך על היכולת שלך לירות מחסנית שלמה של כדורי 0.22 תןך 1 שניה + - ... אני לא רוצה להתערב...
אני פשוט אגיע כדי לקנות לך את התחמושת.
אתה יודע מה?
גם אם תבצע ירי מחסנית שלמה של 0.22 למטרת ראש ממרחק 10 מטר, תוך 2 שניות דיינו
רק תגיד מתי והיכן, ואני שם עם קופסת כדורי 0.22 ביד מחכה לך.
בברכה והצלחה
נ.ב
אין טיפת ציניות או זילזול בדברי, אני פשוט בא עם הארנק...
בניגוד לחברים שרוצים להתערב איתך על היכולת שלך לירות מחסנית שלמה של כדורי 0.22 תןך 1 שניה + - ... אני לא רוצה להתערב...
אני פשוט אגיע כדי לקנות לך את התחמושת.
אתה יודע מה?
גם אם תבצע ירי מחסנית שלמה של 0.22 למטרת ראש ממרחק 10 מטר, תוך 2 שניות דיינו
רק תגיד מתי והיכן, ואני שם עם קופסת כדורי 0.22 ביד מחכה לך.
בברכה והצלחה
נ.ב
אין טיפת ציניות או זילזול בדברי, אני פשוט בא עם הארנק...
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
- סליקאי זהב

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד