הערה על פלינצ'ים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אורן ,
אתה יורה כאשר הידים ישרות , מרפקים נעולים, כתפיים משוכות קדימה, הראש בין הידיים , גב כפוף קדימה, מרכז כובד נמוך (פיסוק גדול ברגליים וברכיים מכופפות מאוד)
או שהראש זקוף, מרפקים כפופים , גב מוטה רק מעט קדימה והברכיים כפופות מעט .
השאלה נועדה ע"מ להבין מאיזו נקודת מוצא אתה ממליץ על אופן האחיזה.
שחר
אתה יורה כאשר הידים ישרות , מרפקים נעולים, כתפיים משוכות קדימה, הראש בין הידיים , גב כפוף קדימה, מרכז כובד נמוך (פיסוק גדול ברגליים וברכיים מכופפות מאוד)
או שהראש זקוף, מרפקים כפופים , גב מוטה רק מעט קדימה והברכיים כפופות מעט .
השאלה נועדה ע"מ להבין מאיזו נקודת מוצא אתה ממליץ על אופן האחיזה.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
אורן שלום,
בעת אחיזת אקדח, אפילו מר עולם לא יצליח לעצור את רתע האקדח, זה כמו לנסות לעצור רכבת דוהרת בידיים. במקום ללכת נגד, תן לאקדח לקפוץ,
אימון ירי נכון ילמד אותך כיצד להחזיר את האקדח לתמונת כוונות במהירות המירבית גם ללא התנגדות לקפיצת האקדח ביד. הפער בין אחיזת האקדח ביד היורה ובין היד המשרתת צריך להיות 20 מול 80, כאשר השאיפה היא להוריד את עוצמת האחיזה של היד האוחזת באקדח למינימום.
היד האוחזת צריכה לתת לאצבע המורה חופש מוחלט ללחיצה על ההדק, ואם האחיזה היא חזקה מדי, לא ניתן פיזיאולוגית להפריד בין שרירי כף היד לשרירי האצבע המורה, ולכן הלחיצה על ההדק תהיה חזקה מדי.
בעת אחיזת אקדח, אפילו מר עולם לא יצליח לעצור את רתע האקדח, זה כמו לנסות לעצור רכבת דוהרת בידיים. במקום ללכת נגד, תן לאקדח לקפוץ,
אימון ירי נכון ילמד אותך כיצד להחזיר את האקדח לתמונת כוונות במהירות המירבית גם ללא התנגדות לקפיצת האקדח ביד. הפער בין אחיזת האקדח ביד היורה ובין היד המשרתת צריך להיות 20 מול 80, כאשר השאיפה היא להוריד את עוצמת האחיזה של היד האוחזת באקדח למינימום.
היד האוחזת צריכה לתת לאצבע המורה חופש מוחלט ללחיצה על ההדק, ואם האחיזה היא חזקה מדי, לא ניתן פיזיאולוגית להפריד בין שרירי כף היד לשרירי האצבע המורה, ולכן הלחיצה על ההדק תהיה חזקה מדי.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

השיטה שאני משתמש בה היא כיפוף קל במרפקים, זאת אומרת מרפקים לא נעולים.
זה משרת אותי לשתי מטרות:
1. הרתע נבלם ע"י השרירים ולא ע"י העצמות והמפרקים מה שמפחית במידה ניכרת את הנזק המצטבר לעצמות
2. במקום שהאקדח יקפוץ למעלה בגלל מפרקים נעולים הוא רותע טיפה אחורה מה שמאפשר חזרה מהירה לתמונת כוונות וקצב אש הרבה יותר מהיר.
דרך אגב שמעתי שיש אקדחים שאחיזה רופפת מדי גורמת להם למעצורי הזנה, אני לא יודע אם זה אגדה אורבנית או לא.
א.
זה משרת אותי לשתי מטרות:
1. הרתע נבלם ע"י השרירים ולא ע"י העצמות והמפרקים מה שמפחית במידה ניכרת את הנזק המצטבר לעצמות
2. במקום שהאקדח יקפוץ למעלה בגלל מפרקים נעולים הוא רותע טיפה אחורה מה שמאפשר חזרה מהירה לתמונת כוונות וקצב אש הרבה יותר מהיר.
דרך אגב שמעתי שיש אקדחים שאחיזה רופפת מדי גורמת להם למעצורי הזנה, אני לא יודע אם זה אגדה אורבנית או לא.
א.
- תרמתי למען הסליק

לדעתי זה עניין של אימון...
לי אישית חיזוק כפות הידיים תורם גם לאיכות הסחיטה בירי מהיר
מעבר לזה, חיזוק האחיזה לא מונע את הקפיצה מכיוון במדובר בחיזוק הלפיתה בלבד ולא התנגדות לרתע. התנגדות לרתע תיצור פלינצ'ים ולא זו היתה הכוונה.
ריקו, לשאלתך:
אני יורה בגב זקוף, ראש זקוף, כתפיים לאחור, ידיים ישרות, כיפוף ברכיים קל.[/quote]
לי אישית חיזוק כפות הידיים תורם גם לאיכות הסחיטה בירי מהיר
מעבר לזה, חיזוק האחיזה לא מונע את הקפיצה מכיוון במדובר בחיזוק הלפיתה בלבד ולא התנגדות לרתע. התנגדות לרתע תיצור פלינצ'ים ולא זו היתה הכוונה.
ריקו, לשאלתך:
אני יורה בגב זקוף, ראש זקוף, כתפיים לאחור, ידיים ישרות, כיפוף ברכיים קל.[/quote]
"מטח אחד שווה אלף מילים"
itamar כתב:דרך אגב שמעתי שיש אקדחים שאחיזה רופפת מדי גורמת להם למעצורי הזנה
במרבית המקרים בהם נתקלתי ונטען כי המעצור נובע מאחיזה לקויה לא היתה זו הסיבה, אולם ראיתי גם ראיתי מקרים בהם האחיזה היתה הסיבה למעצור.
יותר מכך, היה אף יורה אחד אשר רק אצלו היו מעצורים ובאופן עקבי שכבר גרם לנוכחים במקום לגחך קשות. שיפרנו לו אחיזה, עמידה והרגלי תזונה.. יוק, גורנישט, נאדה.. ממשיך לעצור.
החליף אקדח נעלמו המעצורים. דרך אגב, אותו אקדח החליף בעלים ולדבריו (של הבעלים) לא נתקל במעצור כלשהוא.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
לא נשמע הגיוני הקשר בין האחיזה למעצורים, אלא אם היורה אחז במקומות לא הגיוניים כמו בצינה ואולי גרם לשחרור הנעילה או אי השלמתה.
יותר הגיוני שהיורה לא טיפל באקדח כמו שצריך וכשהוחלפו הבעלים והיחס השתפר, האקדח התחיל לעבוד.
אופציה נוספת היא שהאקדח לא אהב את הבעלים הישנים וסירב לשמור על יחסי עבודה תקינים
יותר הגיוני שהיורה לא טיפל באקדח כמו שצריך וכשהוחלפו הבעלים והיחס השתפר, האקדח התחיל לעבוד.
אופציה נוספת היא שהאקדח לא אהב את הבעלים הישנים וסירב לשמור על יחסי עבודה תקינים
"המעז מנצח"!!!
שועל השחקים,
דווקא כן.
הקשר בין האחיזה למעצורים דווקא ברור וחד, ישנו תהליך המכונה "תהליך גזירה" וכאשר איננו מתרחש כהלכה, צפויים מעצורים.
הבעיה נוצרת כאשר מאחיזה לא נכונה או רפויה מדי גוף האקדח נע לאחור יחד עם המחלק ולא מאפשר למחלק לנוע עד לסוף מהלכו, דבר העלול ליצור הן בעיות פליטה וחליצה (בדרך לאחור) והנן בעיות גריפה והזנה (בדרך חזרה קדימה).
דווקא כן.
הקשר בין האחיזה למעצורים דווקא ברור וחד, ישנו תהליך המכונה "תהליך גזירה" וכאשר איננו מתרחש כהלכה, צפויים מעצורים.
הבעיה נוצרת כאשר מאחיזה לא נכונה או רפויה מדי גוף האקדח נע לאחור יחד עם המחלק ולא מאפשר למחלק לנוע עד לסוף מהלכו, דבר העלול ליצור הן בעיות פליטה וחליצה (בדרך לאחור) והנן בעיות גריפה והזנה (בדרך חזרה קדימה).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
SkyFox כתב:לא נשמע הגיוני הקשר בין האחיזה למעצורים, אלא אם היורה אחז במקומות לא הגיוניים כמו בצינה ואולי גרם לשחרור הנעילה או אי השלמתה.
יש באמת מקרים שבהם היורה דוחף את האצבעות שלו איפה שלא צריך וזה גורם לתקלות ולמעצורים. אבל יש גם מקרים של מעצורים בגלל אחיזה רפויה (Limp Wristing) וביחוד פרק כף יד רפוי... יש אקדחים שרגישים לזה יותר כמו גלוק, ויש אקדחים שרגישים לזה פחות.
לגבי יחס הבעלים לכלי...אנחנו לא מדברים פה על איזה אקדח תחרויות עם כל כך הדוקים שכל גרגר אבק מפריע. בעיקרון, אנחנו מדברים על אקדחי שירות שאמורים להיות בנויים לספוג הרבה התעללות לפני ששובקים חיים.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד