מה השם המקצועי של התחמושת הזו???
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אם נחזור לרגע לנושא עצמו.
1. האם למישהו יש ניסיון עם התחמיש הנ"ל ב"חי". האם זה באמת הורג את הנחש?
2. עולה השאלה איך בדיוק להשתמש ע"מ לפגוע בנחש בצורה אפקטיבית אך לא לתקוע כמה מהגולות ברגל של עצמך. זאת אומרת, מאיזה מרחק ומה בערך הפיזור של הכדוריות?
3. האם יש סכנה של נתזים כאשר יורים על בטון או אספלט?
אגב, לדעתי עבור הסיטואציות שהתחמיש מתאים עבורם (כשאר נתקלים בנחש באיזור מגורים למשל ויש צורך להורגו) ניתן בשקט לשאת בכיס או במקום אחר שיאפשר גישה מהירה אליו ולטעון ידנית בהתאם לצורך...
2. עולה השאלה איך בדיוק להשתמש ע"מ לפגוע בנחש בצורה אפקטיבית אך לא לתקוע כמה מהגולות ברגל של עצמך. זאת אומרת, מאיזה מרחק ומה בערך הפיזור של הכדוריות?
אגב, לדעתי עבור הסיטואציות שהתחמיש מתאים עבורם (כשאר נתקלים בנחש באיזור מגורים למשל ויש צורך להורגו) ניתן בשקט לשאת בכיס או במקום אחר שיאפשר גישה מהירה אליו ולטעון ידנית בהתאם לצורך...
- סליקאי כסף

הגנה עצמית ?
גיל ?
כאילו דה?
מה, לא ברור במה שכתבתי?
לא לעניין?
יש נחש ? תזמין לוכד נחשים .
לדעתי גישה כמו שהעלו כאן חלק מהכותבים לא עוזרת לנו כלל
ויכולה לספק תחמושת למתנגדי הנשק להגנה עצמית.
נ"ב
מה ש כן עים אתה רוצה לבדוק יעילות של כדור כזה תמצא
מטווח שיסכים ,תביא נחש,ותבדוק,רק תזכור להרחיק את צער בעלי חיים
מהאזור, מנסיון של חברים הם יכולים לעשות בעיות ועלולים להחליף אותך בנחש
לצורך הניסוי.

כאילו דה?
מה, לא ברור במה שכתבתי?
לא לעניין?
יש נחש ? תזמין לוכד נחשים .
לדעתי גישה כמו שהעלו כאן חלק מהכותבים לא עוזרת לנו כלל
ויכולה לספק תחמושת למתנגדי הנשק להגנה עצמית.
נ"ב
מה ש כן עים אתה רוצה לבדוק יעילות של כדור כזה תמצא
מטווח שיסכים ,תביא נחש,ותבדוק,רק תזכור להרחיק את צער בעלי חיים
מהאזור, מנסיון של חברים הם יכולים לעשות בעיות ועלולים להחליף אותך בנחש
לצורך הניסוי.
חיצו כגיבור משכיל לא ישוב ריקם .(ירמיה)
משה,
ראשית, את תגובתך עדיין לא ראיתי כשכתבתי את תגובתי שלי.
שנית, רובה צייד - הפרוצדורות הנדרשות לקבלת רישיון צייד הם בלתי אפשריות. כל מי שפניתי אליו בנושא (בטלפון או במייל), פשוט מסרב לתת תשובה ברורה או סתם מתחמק וטוען שלא ניתן. זה בזמן שאני מצידי מוכן להקיע מזמני לעבור כל פרוצדורה שדרושה.
מלבד זאת, למקרה שלא הובנתי כראוי. אין לי שום רצון או כוונה להרוג נחשים סתם עבור ההרג או התענוג (ובטח שלא אענה להצעתך לבדוק את היעילות במטווח, אני מעדיף ללמוד מנסיונם של אחרים). אבל מה לעשות, לפעמים נתקלים בסיטואציות שעדיף להרוג ע"מ שאנשים לא יפגעו,
בעיקר כאשר נחש מוצא עצמו בשטח בנוי שבו עשויים להמצא ילדים וכו' (להזמין לוכד נחשים נראה לי מגוחך...).
אם מה שאנשים אומרים כאן זה שירי תחמיש שכזה לעבר נחש (ואני מציין שהתחמיש לא נישא ככדור ראשון במחסנית) נוגד את החוק ולא יתקבל בעין יפה ע"י המשטרה - אז הבנתי, הפנמתי
וקיבלתי. נשמע לי מגוחך, אבל הלוואי זאת היתה הבעיה של נושאי הנשק בארץ.
שנית, רובה צייד - הפרוצדורות הנדרשות לקבלת רישיון צייד הם בלתי אפשריות. כל מי שפניתי אליו בנושא (בטלפון או במייל), פשוט מסרב לתת תשובה ברורה או סתם מתחמק וטוען שלא ניתן. זה בזמן שאני מצידי מוכן להקיע מזמני לעבור כל פרוצדורה שדרושה.
מלבד זאת, למקרה שלא הובנתי כראוי. אין לי שום רצון או כוונה להרוג נחשים סתם עבור ההרג או התענוג (ובטח שלא אענה להצעתך לבדוק את היעילות במטווח, אני מעדיף ללמוד מנסיונם של אחרים). אבל מה לעשות, לפעמים נתקלים בסיטואציות שעדיף להרוג ע"מ שאנשים לא יפגעו,
בעיקר כאשר נחש מוצא עצמו בשטח בנוי שבו עשויים להמצא ילדים וכו' (להזמין לוכד נחשים נראה לי מגוחך...).
אם מה שאנשים אומרים כאן זה שירי תחמיש שכזה לעבר נחש (ואני מציין שהתחמיש לא נישא ככדור ראשון במחסנית) נוגד את החוק ולא יתקבל בעין יפה ע"י המשטרה - אז הבנתי, הפנמתי
- סליקאי כסף

גיל,
אני לא מבין מה מגוחך בלהזמין לוכד נחשים
הבנאדם איש מקצוע, מרחיקים אנשים מאיפה שהנחש נמצא ומזמינים לוכד. כמו שתעשה אם נקרע חוט חשמל באזור מגוריך, כמו שתזמין משטרה אם תראה שוד (למקרה בו הגנב אינו מהווה סכנת חיים). נחש שלא הכיש הוא כמו שודד בלי נשק.
(האנלוגיה נראית לי הגיונית אבל משום מה המשפט עצמו נראה לי כל כך טפשי
)
חוצמזה מה הסיכוי שתסתובב כל הזמן עם איזה כדור או שניים לנחשים בכיס? זה גם מסוכן...
אני לא מבין מה מגוחך בלהזמין לוכד נחשים
הבנאדם איש מקצוע, מרחיקים אנשים מאיפה שהנחש נמצא ומזמינים לוכד. כמו שתעשה אם נקרע חוט חשמל באזור מגוריך, כמו שתזמין משטרה אם תראה שוד (למקרה בו הגנב אינו מהווה סכנת חיים). נחש שלא הכיש הוא כמו שודד בלי נשק.
(האנלוגיה נראית לי הגיונית אבל משום מה המשפט עצמו נראה לי כל כך טפשי
חוצמזה מה הסיכוי שתסתובב כל הזמן עם איזה כדור או שניים לנחשים בכיס? זה גם מסוכן...
"מטח אחד שווה אלף מילים"
gil. כתב:משה,
אם בכל זאת אתה מתעקש לטפל בנחש בעצמך אז כל מקל, מעדר, אבנים יהיו יותר ממספיקים כדי לטפל בבעיה.... גם ללוכד הנחשים אין איזה שלט רחוק שבעזרתו הוא מנווט את הנחש הסורר לתוך הכלוב....
דרך אגב, גם אם נתקלת במקרה באיזה חיה שנפגעה בכביש אסור לך להשתמש בנשק כדי לגאול אותה מיסוריה.... ירית -- הסתבכת וגם סיבכת את כולנו.
א.
- תרמתי למען הסליק

Webart כתב:אבו שפם כתב:גם כאן לא כל כך מסכים איתך.....זה בדיוק מה שאני שואל...הרי הוא לא עושה נזק לגוף רק הרבה חורים קנטנים...לא יותר מועיל??? סתם מחשבה שעברה לי בראש עכשיו....Webart כתב:כמו שכבר עניתי באשכול אחר שלשום, אם כבר שלפת את האקדח - תהיה מוכן לירות בו, ואף להרוג את העומד מולך.
ואיך תחליט מה לעשות ברגע האמת, ללכת עם שני אקדחים החמושים כל אחד בתחמושת שונה, או שמא תחליף מחסנית לפי הצורך? אפשר אולי לשים ת'כדור הראשון שונה...וממילא אתה מוציא 2 כדורים במכה הראשונה....ואז תחליט כדור אחד מספיק או שיש צורך בשניים....נקודה למחשבה....לא???
במשטרה לא יתענינו בכך שירית כדור רגיל או כדור Shot Shell כפי שהצגת או אפילו תחמיש... שלפת אקדח על מישהו בנסיבות לא מוצדקות - תשלם - ובצדק! (גם אם התכוונת רק להפחיד או לגרום רק לפגיעה קלה). למה אתה ישר קופץ למסקנות שליליות.....למה קודם כול לשלם....
ובמאמר מוסגר - הכדור הזה לא שווה כלום - אפילו דיקט פשוט הוא לא עובר.
שאביא לך כוס מים? אולי את הכדורים?
מישהו עיצבן אותך? מה קרה? מה ההתקפה הזאת?
מים אני לא שותה......אבל אם אתה מתעקש....אתה יכול להדליק את המנגל.....
שנית אף אחד לא עיצבן אותי....כולה שאלתי שאלה....
תאמינו לי התשובות כאן....מעניין אותי בשיא הרצינות.....כמה אנשים כאן באמת אבל על אמת עמדו מול מצב אמת .....והאדם בצד השני נפל.....ולא לא בשימוש בכדורי נחשים....
נכון שאני עדיין ירוק בתוחם....כולה 25 שנה יורה....לא ברמה של רוב האנשים כאן...
ואני מגיע ממדינה שהחוקים שלה רחוקים כמרחק השמש מכדור הארץ....שם על הגנה עצמית לא פותחים לך אפילו תיק במשטרה.....סליחה לא לוקחים אותך לחקירה....התשאול מסתיים בבית או במקום הירי....(למי שרוצה לדעת מאיפה....דרום אפריקה....)
אבל יורה....ואוהב את התחום...ונכון ...כולם צודקים כאן על פי החוקים היבשים....
ונכון במידה שאתה שולף זה על מנת להרוג...אבל והאבל הוא גדול.....אין יותר מקום לשיקול דעת.....ולו לאלפית השנייה???
אני חושב שאולי אפילו אפשר להעלות שאלה כזו כנושא חדש....אבל מאחר ואני חדש כאן....אולי בעבר היה שאלה מהסוג הזה...אז אני משאיר את זה למנהל הפורום....
השאלה שלי היתה לפוח דיון אמיתי במצבים אופצינאליים ולא על פי הכתוב בספר....ותמיד יש את הצד האפור בכל סיפור.....
תודה לכולם וסליחה על האי הבנה ....
שבת שלום
- סליקאי כסף

לעניין השאלה עצמה: עד כמה יעיל תחמיש, ולאיזה מרחק...
היות ומדובר בתחמיש המחקה כדור של רובה צייד, ההתנהגות הבליסטית שלו תהייה דומה.
הכדוריות מתפזרות בצורת קונוס, המתרחב עם הטווח.
1. עד טווח מטר, בערך, הפגיעה היא בעיגול אחד, סולידי, עם כמה כדוריות מסביב. הרדיוס של ה"דיסק" של הפגיעה משתנה לפי התחמיש, כמות וסוג הכדוריות ואורך הקנה (ייחודי לכל כדור).
כל נחש שיילכד בתחומי העיגול הזה יפסיק, כנראה, לתפקד כנחש.
2. מעל טווח מטר, הכדוריות מתפזרות יותר (ביחס ישר לטווח), וניתן בקלות להבחין ברסס של כדוריות מסביב ל"מקבץ" מרכזי.
כאן, נחש שיילכד במרכז יגיב כמו חברו (לשעבר) מסעיף אחד, ואילי נחש שיחטוף מהחלק החיצוני ייפגע (פיזית וודאי גם נפשית), אבל לא בטוח שייהרג - תלוי בכמה כדוריות ייפגע והיכן.
3. מעל מטר - החלק המרכזי של כדוריות מרוכזות הולך ופוחת (כמו הדור) עם המרחק, ויותר ויותר כדוריות הולכות לאיבוד הצידה. מעל שני מטר בדרך כלל קשה להבחין ממש בחור מרכזי אחד, ומעל חמישה מטר (ברובי צייד עשרה, אבל באקדח, לאור הקנה הקצר יותר, אני משנה קצת) הכדוריות כבר התפזרו במרחב בצורה שווה יחסית.
כאן, את ההשפעה על הנחש קשה מאוד לנחש. אם הוא יחטוף כדורית בראש - סבבה. אם לא, הוא ימשיך איתך עד הפנסיה, כמו פיחות זוחל.
לדעתי, מעל 10 מטר לא יהיה לעניין שום אפקט משמעותי, לא על נחש ולא על אדם, אלא אם כדורית תפגע בעין או במשהו רגיש במיוחד. אפקט נוסף הוא הבהלה - הרעש וההרגשה של "תחת אש" עלולה לגרום לנחש למות מהתקף לב (במקרה כזה, נא להתחיל החייאה, ולפנות לאתר הבא: http://www.mda.org.il/powerpoint/mavo.pps ).
ביבליוגרפיה: FORENSIC MEDICINE, BERNARD KNIGHT, SECOND EDITION 1996,אתר מד"א ברשת, וכן ידע אישי על נחשים (אני מכיר כמה מהם אישית).
היות ומדובר בתחמיש המחקה כדור של רובה צייד, ההתנהגות הבליסטית שלו תהייה דומה.
הכדוריות מתפזרות בצורת קונוס, המתרחב עם הטווח.
1. עד טווח מטר, בערך, הפגיעה היא בעיגול אחד, סולידי, עם כמה כדוריות מסביב. הרדיוס של ה"דיסק" של הפגיעה משתנה לפי התחמיש, כמות וסוג הכדוריות ואורך הקנה (ייחודי לכל כדור).
כל נחש שיילכד בתחומי העיגול הזה יפסיק, כנראה, לתפקד כנחש.
2. מעל טווח מטר, הכדוריות מתפזרות יותר (ביחס ישר לטווח), וניתן בקלות להבחין ברסס של כדוריות מסביב ל"מקבץ" מרכזי.
כאן, נחש שיילכד במרכז יגיב כמו חברו (לשעבר) מסעיף אחד, ואילי נחש שיחטוף מהחלק החיצוני ייפגע (פיזית וודאי גם נפשית), אבל לא בטוח שייהרג - תלוי בכמה כדוריות ייפגע והיכן.
3. מעל מטר - החלק המרכזי של כדוריות מרוכזות הולך ופוחת (כמו הדור) עם המרחק, ויותר ויותר כדוריות הולכות לאיבוד הצידה. מעל שני מטר בדרך כלל קשה להבחין ממש בחור מרכזי אחד, ומעל חמישה מטר (ברובי צייד עשרה, אבל באקדח, לאור הקנה הקצר יותר, אני משנה קצת) הכדוריות כבר התפזרו במרחב בצורה שווה יחסית.
כאן, את ההשפעה על הנחש קשה מאוד לנחש. אם הוא יחטוף כדורית בראש - סבבה. אם לא, הוא ימשיך איתך עד הפנסיה, כמו פיחות זוחל.
לדעתי, מעל 10 מטר לא יהיה לעניין שום אפקט משמעותי, לא על נחש ולא על אדם, אלא אם כדורית תפגע בעין או במשהו רגיש במיוחד. אפקט נוסף הוא הבהלה - הרעש וההרגשה של "תחת אש" עלולה לגרום לנחש למות מהתקף לב (במקרה כזה, נא להתחיל החייאה, ולפנות לאתר הבא: http://www.mda.org.il/powerpoint/mavo.pps ).
ביבליוגרפיה: FORENSIC MEDICINE, BERNARD KNIGHT, SECOND EDITION 1996,אתר מד"א ברשת, וכן ידע אישי על נחשים (אני מכיר כמה מהם אישית).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

gil. כתב:אם נחזור לרגע לנושא עצמו.
התשובה לשאלה היא כן הורג נחש במרחק של 3-4 מטר....יותר קרוב מזה אני לא מתקרב לנחש....
כוון כיוון כללי לנחש או למרכז הנחש....ותראה איך הנחש עושה סלטה באויר ונופל....
לא אין סכנה...אין נתזיםלא על בטון ולא על אספלט...
אני לא חושב שיהיה חכם לירות בנחש באזור מגורים... אבל במושב אין לך שום בעיה...
לפני שנה בקיץ היה לנו במשק מכה של צפעים....צפעים....ואת האמת אין לי שום כוונה להזמין לוכד נחשים....אצלנו גובים 450 שקל לקריאה...ועד שהוא יגיע....ואני אין לי שום כוונה לשבת ולשמור על הנחש....ויש לי בחצר גם ילדים מסתובבים וגם בעלי חיים....אז נחש שאני רואה....
הופך לאוכל לעורבים...סליחה אם כל אוהבי הנחשים....
- סליקאי כסף

המקרה היחידי שבו הכדורים האלה עזרו לי זה בירי על בלונים
מטווח של 10 מטר הכדוריות האלה לא הצליחו לחדור קרטון של מטרת דמות צבאית. הפיזור הרב של הכדוריות נגרם גם בגלל הקנה הקצר יחסית, גם בגלל הצורה שלו (רובי ציד יש להם כל מני CHOKES) ובעיקר בגלל הסלילים בקנה שנותנים לענן הכדוריות תנועה סיבובית.
א.
מטווח של 10 מטר הכדוריות האלה לא הצליחו לחדור קרטון של מטרת דמות צבאית. הפיזור הרב של הכדוריות נגרם גם בגלל הקנה הקצר יחסית, גם בגלל הצורה שלו (רובי ציד יש להם כל מני CHOKES) ובעיקר בגלל הסלילים בקנה שנותנים לענן הכדוריות תנועה סיבובית.
א.
- תרמתי למען הסליק

- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד