הבעת עמדה בנושא חשוב לכולנו
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ליאור כתב:
ליאור,
גם כיום ניתן לבצע את הנוהל הזה, לרכוש אקדח השייך לך משפטית (מבחינת בעלות) אך הרישוי לגביו נשאר של המטווח, ובו אתה יכול להשתמש במשך שנים לאימונים ולקורס ירי מעשי, היה סמוך ובטוח כי המטווח לא ישתמש ולא יאפשר לאף אחד לירות באקדח פרטי זה, אלא לך בלבד.
לגבי ירי מעשי - לאפשר לכל אחד לרכוש נשק במטווח שיישאר שלו, אם כי לא יורשה להוציאו מתחום המטווח, בין אם יש לו נשק אחר או לא. אני לא בטוח שהרבה אנשים ינצלו הקלה זו, באם תינתן.
ליאור,
גם כיום ניתן לבצע את הנוהל הזה, לרכוש אקדח השייך לך משפטית (מבחינת בעלות) אך הרישוי לגביו נשאר של המטווח, ובו אתה יכול להשתמש במשך שנים לאימונים ולקורס ירי מעשי, היה סמוך ובטוח כי המטווח לא ישתמש ולא יאפשר לאף אחד לירות באקדח פרטי זה, אלא לך בלבד.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
קולונל, מתייחסים לנשק הזה כאל נשק של "מפעל ראוי" לצורך העניין, אבל רק אם המטווח קיבל הרשאה של מפעל ראוי ובמסגרת מועדון הירי שהוא מחזיק, או שאושר לכך ע"י הרשויות.
הוצאת הנשק מהמטווח על ידי אדם, תהיה אפשרית רק לאחר שאושר האדם לנשיאת נשק כמו בחברת שמירה, (מגישים בקשה מסודרת למשרד הפנים) ואז הוא מקבל אישור לנוע עם הנשק.
בד"כ עושים זאת באגודות הספורט העוסקות בירי ספורטיבי / אולימפי, שם הנשק שייך לאגודה, שמקבלת מעמד של מפעל ראוי, ומוציאה רשיונות לקלעים.
הוצאת הנשק מהמטווח על ידי אדם, תהיה אפשרית רק לאחר שאושר האדם לנשיאת נשק כמו בחברת שמירה, (מגישים בקשה מסודרת למשרד הפנים) ואז הוא מקבל אישור לנוע עם הנשק.
בד"כ עושים זאת באגודות הספורט העוסקות בירי ספורטיבי / אולימפי, שם הנשק שייך לאגודה, שמקבלת מעמד של מפעל ראוי, ומוציאה רשיונות לקלעים.
נערך לאחרונה על ידי נועם בתאריך 06 פברואר 2003, 16:56, נערך פעם אחת בסך הכל.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
.
חברים יקרים שמעו נא סיפור אמיתי:
קיימת (ונקווה לעוד שנים טובות וארוכות) אגודה בישראל שהוקמה כעמותה ובן שאר העיסוקים שלה וההגדרות עסקה בעיקר בירי מדוייק -ירי צלפים.
חברי האגודה כולם הינם חברי משא"ז פעילים וחברים ביחידות הצלפים המקומיות.
לחברי האגודה שעמדו בקריטוריונים המתאימים לתקנון האגודה, ניתן מכתב המאשר את חברותם באגודה ,
ששילמו את מיסי החבר ונושאים תעודת חבר בתוקף,
כמו כן נכתב במיכתב שהאגודה ממליצה לתת לנושא המכתב
רישיון לרובה צלפים להגנה עצמית.
עם המכתב המיוחל ושטר מכר ובו רשומים פרטי רובה צלפים שרכש ,הלך לו החבר למשרד הפנים ,וקיבל רישיון לרובה צלפים להגנה עצמית !!!!!.
(רוב השימוש שעשו החברים היה בביצוע משימות במסגרת יחידות הצלפים של המשא"ז).
בשלב מסויים החליט מי שהחליט שלא נכון הדבר , ומאותו הרגע חדל משרד הפנים לאשר רשיונות.
למי לא פנינו ....
עם מי לא דיברנו...
אפילו הבאנו סגן שר מכובד לתחרות שלנו והראינו לו את היכולות שלנו ,
שיראה אותנו , ויעזור לנו, ועוד סיפרנו ואמרנו שאנחנו מוכנים
לתרום ולא מבקשים דבר מלבד עזרה פעוטה במתן רישיונות לרובי צלפים ,
על מנת שנוכל להיות יותר מדוייקים.
וזה עזר??????
ללללאאאאא????
משהו השתנה ???? כלום!
חברים כבר רצו להגיש בגצ"ים ולהתחיל במאבק!!!
ותאמינו לי שיש לנו באגודה עורכי דין מהשורה הראשונה בארץ.
אבל הגענו למסקנה שאסור "להעיר את הדוב" כי תשובה שלילית מבג"ץ זהו סוף דרכנו כאגודת צלפים.
וכך אנו כעט ..... ממתינים לנס!!!!!!!!
יצא ארוך
אבל נכתב כחומר למחשבה לגבי כל מה שקראתי לעיל.
קיימת (ונקווה לעוד שנים טובות וארוכות) אגודה בישראל שהוקמה כעמותה ובן שאר העיסוקים שלה וההגדרות עסקה בעיקר בירי מדוייק -ירי צלפים.
חברי האגודה כולם הינם חברי משא"ז פעילים וחברים ביחידות הצלפים המקומיות.
לחברי האגודה שעמדו בקריטוריונים המתאימים לתקנון האגודה, ניתן מכתב המאשר את חברותם באגודה ,
ששילמו את מיסי החבר ונושאים תעודת חבר בתוקף,
כמו כן נכתב במיכתב שהאגודה ממליצה לתת לנושא המכתב
רישיון לרובה צלפים להגנה עצמית.
עם המכתב המיוחל ושטר מכר ובו רשומים פרטי רובה צלפים שרכש ,הלך לו החבר למשרד הפנים ,וקיבל רישיון לרובה צלפים להגנה עצמית !!!!!.
(רוב השימוש שעשו החברים היה בביצוע משימות במסגרת יחידות הצלפים של המשא"ז).
בשלב מסויים החליט מי שהחליט שלא נכון הדבר , ומאותו הרגע חדל משרד הפנים לאשר רשיונות.
למי לא פנינו ....
עם מי לא דיברנו...
אפילו הבאנו סגן שר מכובד לתחרות שלנו והראינו לו את היכולות שלנו ,
שיראה אותנו , ויעזור לנו, ועוד סיפרנו ואמרנו שאנחנו מוכנים
לתרום ולא מבקשים דבר מלבד עזרה פעוטה במתן רישיונות לרובי צלפים ,
על מנת שנוכל להיות יותר מדוייקים.
וזה עזר??????
ללללאאאאא????
משהו השתנה ???? כלום!
חברים כבר רצו להגיש בגצ"ים ולהתחיל במאבק!!!
ותאמינו לי שיש לנו באגודה עורכי דין מהשורה הראשונה בארץ.
אבל הגענו למסקנה שאסור "להעיר את הדוב" כי תשובה שלילית מבג"ץ זהו סוף דרכנו כאגודת צלפים.
וכך אנו כעט ..... ממתינים לנס!!!!!!!!
יצא ארוך
אבל נכתב כחומר למחשבה לגבי כל מה שקראתי לעיל.
לכל כדור יש כתובת ......
אני רק הדוור!!!!!!!!!
אני רק הדוור!!!!!!!!!
לגבי ירי מעשי - לאפשר לכל אחד לרכוש נשק במטווח שיישאר שלו, אם כי לא יורשה להוציאו מתחום המטווח, בין אם יש לו נשק אחר או לא. אני לא בטוח שהרבה אנשים ינצלו הקלה זו, באם תינתן.
מה יעשה יורה שרוצה לגשת לתחרות במטווח אחר? יבקש מסוחר נשק להעביר לו את האקדח למקום התחרות?
אם אין לו רשיון או אפשרות להוציא את הנשק מתחומי המטווח, הוא אינו יכול להתחרות עם הנשק במקום אחר.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק
לאחרונה יצא לי להתוכח עם מספר אנשים (שאינם נושאי נשק) בקשר לזכות לשאת נשק.
ראשית, כדאי שתדעו שהגישה של האנשים די שלילית, אף אחד לא רוצה יותר נשקים ברחוב מלבד אלו שמנסים לקבל רשיון לנשק.
לגבי דעתי (והיא נכונה לא רק לנשק):
הנהלה של גופים גדולים (במקרה הנ"ל ממשלה כהנהלה של המדינה) תמיד תייצר שוליים מספיק רחבים על מנת להקטין סיכון לחיי אדם (מכיוון שלא ניתן "לראות" כל אדם בנפרד).
לכן מייצרים תבחינים לנשק, וכל מיני חוקים גורפים שלא תואמים את כולם אבל כנראה טובים לרוב המקרים.
אני לא מאמין בשיטה הזאת לבדה וחושב שצריך להוסיף מבחן שקובע כשירות, קרי מקצועיות.
לפיכך לא מספיק שאדם יעמוד בתבחין אלא יוכיח כשירות.
בנושא רכב ונשק המדינה עושה עוול לאזרחים כיוון שהיא מאפשרת לאזרח שלא מוכיח כשירות מספיקה לקבל לידיו כלי שמסכן בצורה משמעותית את חייו וחיי אנשים אחרים.
אישית, אני לא מסכים להרחבת התבחינים לפני שיהיה מבחן כשירות מספק אשר נבחן והוכח כיעיל!
ראשית, כדאי שתדעו שהגישה של האנשים די שלילית, אף אחד לא רוצה יותר נשקים ברחוב מלבד אלו שמנסים לקבל רשיון לנשק.
לגבי דעתי (והיא נכונה לא רק לנשק):
הנהלה של גופים גדולים (במקרה הנ"ל ממשלה כהנהלה של המדינה) תמיד תייצר שוליים מספיק רחבים על מנת להקטין סיכון לחיי אדם (מכיוון שלא ניתן "לראות" כל אדם בנפרד).
לכן מייצרים תבחינים לנשק, וכל מיני חוקים גורפים שלא תואמים את כולם אבל כנראה טובים לרוב המקרים.
אני לא מאמין בשיטה הזאת לבדה וחושב שצריך להוסיף מבחן שקובע כשירות, קרי מקצועיות.
לפיכך לא מספיק שאדם יעמוד בתבחין אלא יוכיח כשירות.
בנושא רכב ונשק המדינה עושה עוול לאזרחים כיוון שהיא מאפשרת לאזרח שלא מוכיח כשירות מספיקה לקבל לידיו כלי שמסכן בצורה משמעותית את חייו וחיי אנשים אחרים.
אישית, אני לא מסכים להרחבת התבחינים לפני שיהיה מבחן כשירות מספק אשר נבחן והוכח כיעיל!
- סליקאי ארד
אני מתחיל להרגיש מוזר בדיון פה
והכוונה שלי היא שלדעתי (בכללי) המדינה מאוד בירוקרטית ומה שאתם מנסים להגיד הוא להוסיף עוד בירוקרטיה
מי שאמר שהמדינה חוטאת הרשיונות נשק ורכב עושה קצת עוול לעוד דברים מסוכנים רבים ושונים
לדוגמא:
כל אדם יכול לקנות מסור בנזין (מכאני לא חשמלי) לחיתוך עצים מכשיר שהוא מאוד מסוכן למפעיל ןלסובבים את המפעיל אותו והוא לא מקבל שם הדרכת בטיחות ולא צריך בכלל רישיון כל שההוא
ויש דוגמאות נוספות רבות מאוד
אפשר להוסיף נוהלים מפה ועד הודעה חדשה אבל תמיד תהיה תקלה כי מישהו זלזל בהם או שכח או אחר
לדעתי יש להשאיר את הנושא כמו שהוא ולסמוך על השכל הישר של האנשים וכמו שחלק מהאנשים פה אמרו לא להעיר את הדוב כי כשהוא יתעורר הנזק שהוא יעשה יגדל מהתועלת
והכוונה שלי היא שלדעתי (בכללי) המדינה מאוד בירוקרטית ומה שאתם מנסים להגיד הוא להוסיף עוד בירוקרטיה
מי שאמר שהמדינה חוטאת הרשיונות נשק ורכב עושה קצת עוול לעוד דברים מסוכנים רבים ושונים
לדוגמא:
כל אדם יכול לקנות מסור בנזין (מכאני לא חשמלי) לחיתוך עצים מכשיר שהוא מאוד מסוכן למפעיל ןלסובבים את המפעיל אותו והוא לא מקבל שם הדרכת בטיחות ולא צריך בכלל רישיון כל שההוא
ויש דוגמאות נוספות רבות מאוד
אפשר להוסיף נוהלים מפה ועד הודעה חדשה אבל תמיד תהיה תקלה כי מישהו זלזל בהם או שכח או אחר
לדעתי יש להשאיר את הנושא כמו שהוא ולסמוך על השכל הישר של האנשים וכמו שחלק מהאנשים פה אמרו לא להעיר את הדוב כי כשהוא יתעורר הנזק שהוא יעשה יגדל מהתועלת
- סליקאי כסף
בקשר למכתב ולרעיון היפה לשלוח פנייה מסודרת לח"כ. הדיונים על הנושא חוזרים על עצמם ולא רק בפורום הנוכחי. אנא ממכם, בואו נמעיט בדיבורים ונרבה בביצועה.
רציתי להציא, שחברי הפורום ינסו את כוחם בניסוח של מכתב מסודר (יש פה הרבה אנשים שמסוגלים לעשות זאת) ויצידו אותו בפורום. שאר חברי הפורום יתיחסו ויתקנו (אם צריך) את המכתב, יביאו עוד נקודות שהמחבר פיספסף...ואז נעסוף את החתימות ונשלח את המכתב.
אבל, בבקשה, על תשאירו לאחרים לעשות זאת. כי הם משאירים את זה בישבילכם.
רציתי להציא, שחברי הפורום ינסו את כוחם בניסוח של מכתב מסודר (יש פה הרבה אנשים שמסוגלים לעשות זאת) ויצידו אותו בפורום. שאר חברי הפורום יתיחסו ויתקנו (אם צריך) את המכתב, יביאו עוד נקודות שהמחבר פיספסף...ואז נעסוף את החתימות ונשלח את המכתב.
אבל, בבקשה, על תשאירו לאחרים לעשות זאת. כי הם משאירים את זה בישבילכם.
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד