RECALL
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
ידידי השרקן
אני לוקח סיכון שאולי גם זה יקומם אותך, אבל, לדעתי בכלל לא מדובר כאן על זמנים או היפגעות. מדובר כאן על כשל אפשרי בגריפת הכדור הראשון אל תוך בית הבליעה, מסיבות רבות שחלקן קשורות ליורה, וחלקן קשורות לאקדח עצמו.
כשזה קורה במצב של סכנת חיים ברורה ומיידית, אתה יכול להיות במצב לא אופטימאלי במיוחד, אם נאמר זאת בעדינות.
המצב הגרוע יותר הוא נשיאה במצבים שונים, פעם מצב 1 ופעם מצב 3. אז באמת קורים הדברים כמו שאתה מתאר של דריכה בזמן שיש כדור בקנה, או לחילופין
לחיצה על ההדק ושיחרור הנוקר על בית בליעה ריק.
האמור מעלה נכון לגבי כל אקדח ואינו אופייני רק לאקדחי גלוק
אין לראות בכתוב מעלה כהמלצה לנשיאת אקדח כל שהוא במצב 1
אני לוקח סיכון שאולי גם זה יקומם אותך, אבל, לדעתי בכלל לא מדובר כאן על זמנים או היפגעות. מדובר כאן על כשל אפשרי בגריפת הכדור הראשון אל תוך בית הבליעה, מסיבות רבות שחלקן קשורות ליורה, וחלקן קשורות לאקדח עצמו.
כשזה קורה במצב של סכנת חיים ברורה ומיידית, אתה יכול להיות במצב לא אופטימאלי במיוחד, אם נאמר זאת בעדינות.
המצב הגרוע יותר הוא נשיאה במצבים שונים, פעם מצב 1 ופעם מצב 3. אז באמת קורים הדברים כמו שאתה מתאר של דריכה בזמן שיש כדור בקנה, או לחילופין
האמור מעלה נכון לגבי כל אקדח ואינו אופייני רק לאקדחי גלוק
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
הסיכוי לכשל כזה (באקדח אמין ומתוחזק) הוא זניח לחלוטין.
דווקא באקדחים ספורטיביים (בקליבר גדול) הבעיה מתעוררת בגלל 1001 סיבות. ואז, זה תמיד קורה בתחרויות (מרפי).
מי שחושש מכשל כזה יכול לשאת אקדח תופי.
אני מכיר יורה ירי מעשי וותיק שאחד מאושיות ענף ה"ירי מעשי" שיפר לו פעם אקדח 1911 והנ"ל במהלך אימון ירי מעשי בו הכניס את האקדח הדרוך לנרתיק, זכה להיכנס לקטגוריית הבודדים שיכולים (סליחה על הבוטות) להפליץ מ 3 כיוונים.
דווקא באקדחים ספורטיביים (בקליבר גדול) הבעיה מתעוררת בגלל 1001 סיבות. ואז, זה תמיד קורה בתחרויות (מרפי).
מי שחושש מכשל כזה יכול לשאת אקדח תופי.
אני מכיר יורה ירי מעשי וותיק שאחד מאושיות ענף ה"ירי מעשי" שיפר לו פעם אקדח 1911 והנ"ל במהלך אימון ירי מעשי בו הכניס את האקדח הדרוך לנרתיק, זכה להיכנס לקטגוריית הבודדים שיכולים (סליחה על הבוטות) להפליץ מ 3 כיוונים.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
donduck כתב:מדובר כאן על כשל אפשרי בגריפת הכדור הראשון אל תוך בית הבליעה, מסיבות רבות שחלקן קשורות ליורה, וחלקן קשורות לאקדח עצמו.
donduck יקר,
כשלים מכניים באקדח וכשלים תפעוליים ביורה קיימים גם במצב 1, ולכן לא הם הסיבה לנשיאה/אי נשיאה של כדור בקנה.
כפי שהזכיר שרקן קודם, מדובר בעיקר בזמינות הנדרשת, וכאן כל אחד פועל ע"פ שיקוליו הוא.
ארי הרשלום.
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
כלי מעולה ללא נצרה שכל בעליו בארץ הולכים קרוב לוודאי עם כדור בקנה:
מישהו כתב הסבר שברגע שיצרן נשק פלוני מפתח idiot proofing חדש בתוצרתו, בא אידיוט חדש ומשוכלל יותר.
שרקן, התוכל למסור עוד פרטים על מקרה הפליטה שלך (עם גלוק) - מעין תחקיר אירוע? לדעתי כל מידע עשוי לעזור מיורים פחות טובים ממך להיקלע לאותו המצב.
מישהו כתב הסבר שברגע שיצרן נשק פלוני מפתח idiot proofing חדש בתוצרתו, בא אידיוט חדש ומשוכלל יותר.
שרקן, התוכל למסור עוד פרטים על מקרה הפליטה שלך (עם גלוק) - מעין תחקיר אירוע? לדעתי כל מידע עשוי לעזור מיורים פחות טובים ממך להיקלע לאותו המצב.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
כדור בקנה
he slapped a full magazine into the reassembled and cleaned handgun, dropped the lever to close the slide, then after safing the weapon, ejected the magazine to slide one more round into it. The gun went back into his hip holster, along with two more full magazines in covered pockets on the outside. Well, it was part of being a cop, wasn't it?
(תום קלנסי, קשת 6)
ככה נושאים נשק בארה"ב וכך הנשק מתוכנן
נסיון לדריכה מהירה של ברטה (הנשק עליו מדובר בציטוט) יסתיים בחלק מהמקרים בפטיש מושמט ונשק נצור. נסיון לשאת גלוק בצורה המתוארת עלול להסתיים באסון.
צריך לשאת את הנשק בצורה המותאמת למה שהתכוונו מתכנניו ולהיות מודע לכך !
ואגב, אלו שדורכים ופולטים כדור ראשון בנשיאה עם כדור בקנה יהיו גם אלו שיבדקו נשק עם מחסנית, יפליטו כדור ויסיימו בנקירה ופליטת כדור - פעולה אוטומטית ללא מחשבה !
(תום קלנסי, קשת 6)
ככה נושאים נשק בארה"ב וכך הנשק מתוכנן
נסיון לדריכה מהירה של ברטה (הנשק עליו מדובר בציטוט) יסתיים בחלק מהמקרים בפטיש מושמט ונשק נצור. נסיון לשאת גלוק בצורה המתוארת עלול להסתיים באסון.
צריך לשאת את הנשק בצורה המותאמת למה שהתכוונו מתכנניו ולהיות מודע לכך !
ואגב, אלו שדורכים ופולטים כדור ראשון בנשיאה עם כדור בקנה יהיו גם אלו שיבדקו נשק עם מחסנית, יפליטו כדור ויסיימו בנקירה ופליטת כדור - פעולה אוטומטית ללא מחשבה !
- סליקאי כסף

ארנולד כתב:שרקן, התוכל למסור עוד פרטים על מקרה הפליטה שלך (עם גלוק) - מעין תחקיר אירוע? לדעתי כל מידע עשוי לעזור מיורים פחות טובים ממך להיקלע לאותו המצב.
מדובר על אקדח גלוק 19 עם סטייה של כוונת פנימית שחייבה רצף פעולות של ירי - פרוק ואיפוס - ירי (כ 15 פעמים).
במהלך אחד הפרוקים (במטווח מול חומת מפגע) הוסחה דעתי והעברתי את שורש כף היד - מול הקנה. במהלך הפרוק לחצתי על ההדק מבלי להוציא מראש את הכדור שבבית הבליעה.
התוצאה הייתה כדור במטרה אך הוא עבר דרך שורש כף היד (לשמחתי בלי פגיעה בעצמות ורקמות חשובות).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
אקדחים ספורטיביים בקליבר גדול אינם שונים במהות מאילו הנישאים להגנה עצמית. הלחץ בו נמצא היורה בתחרות ירי מעשי אינו שונה בהרבה ממצב של ירי אמיתי (דופק 140 - 180 לדקה). אם כך, הסיכויים לכשל כזה, גם הם די זהים, הן מבחינת האקדח והן מבחינת היורה.
מספיק שיד מזיעה מחליקה על הצינה ודורכת אותה חלקית, עצר המחלק (למי שעוד יש כזה...) עולה ונועל את הצינה, או אולי סתם כדור שהחליט שלא לעלות על הרמפה מסיבות השמורות עימו.
לו היה לך כדור מוכן, היית יכול להוציא לפחות אותו ואולי בזה להציל את חייך
הסיכוי לכשל כזה ביחס למעצורים אחרים אינו שונה (ויש האומריםי אף גדול יותר), למעט בעובדה שאותו יכולת למנוע בודאות לםני שהוא קרה....
אקדח תופי טעון לפי הכללים (תוף מלא) הוא אקדח עם כדור בקנה.
אולי כאן המקום להזכיר את "המשולש הקדוש"
כדור בקנה,
אצבע על ההדק,
קנה לכיוון לא בטוח
רק בהתקיים כל 3 התנאים דהלן יכול להתרחש אסון. קיום חלקי של התנאים - אין אסון.
מכיוון שהדיונים כאן הם תיאורטיים, אני שב ואומר:
לגבי התאונה המצערת של שרקן, זה יכול להכלל בקטגוריה של "ירי ביד החלשה"
מספיק שיד מזיעה מחליקה על הצינה ודורכת אותה חלקית, עצר המחלק (למי שעוד יש כזה...) עולה ונועל את הצינה, או אולי סתם כדור שהחליט שלא לעלות על הרמפה מסיבות השמורות עימו.
לו היה לך כדור מוכן, היית יכול להוציא לפחות אותו ואולי בזה להציל את חייך
הסיכוי לכשל כזה ביחס למעצורים אחרים אינו שונה (ויש האומריםי אף גדול יותר), למעט בעובדה שאותו יכולת למנוע בודאות לםני שהוא קרה....
אקדח תופי טעון לפי הכללים (תוף מלא) הוא אקדח עם כדור בקנה.
אולי כאן המקום להזכיר את "המשולש הקדוש"
כדור בקנה,
אצבע על ההדק,
קנה לכיוון לא בטוח
רק בהתקיים כל 3 התנאים דהלן יכול להתרחש אסון. קיום חלקי של התנאים - אין אסון.
מכיוון שהדיונים כאן הם תיאורטיים, אני שב ואומר:
לגבי התאונה המצערת של שרקן, זה יכול להכלל בקטגוריה של "ירי ביד החלשה"
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:כדור בקנה,
אצבע על ההדק,
קנה לכיוון לא בטוח
א. לא צריך אצבע על ההדק, מספיק ענף / לולאת הנרתיק / פינת השולחן וכו'.
ב. כשכתבתי על כשלים התכוונתי לכשלים שלא נובעים מהדריכה אלא מבעיות בנשק התחרותי (כדורים חלשים מדי, צינה כבדה שלא ננעלת בגלל אופטיקה כבדה / קומפנסטור כבד וכשלים הנובעים מצורתו הבסיסית של כדור 0.45.
ג. צריך לזכור שאקדח המשמש להגנה עצמית / שיטור "עובד קשה" לא מבחינת הירי אלא מבחינת חשיפתו לסביבה "עוינת". כל נושא נשק חוגר ומפתח את נישקו לפחות פעם ביום (לא כולל הורדת הנשק בעת כניסה לשרותים או הצנעת הנשק במשרד וכו'). כל מגע כזה עם הנשק חושף אותו לאפשרות של לחיצה מקרית על ההדק.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
היה באמת!
שוטר בחופשה הגיע לביקור אצל קרובי משפחתו.
בן משפחה צעיר ראה את אקדחו על הריצפה.
(לא ברור אם הניח אותו שם או שנשמט מחגורתו כיון שהיה ללא נרתיק)
הצעיר כיוון את הנשק לאחד מבני המשפחה.
למרות שצעקו לו "אל תירה" הוא לחץ על ההדק.
המפגש הבא היה בבית הקברות.
אח"כ בבית המשפט.
* גם כדור בקנה
* גם ללא נרתיק
בן משפחה צעיר ראה את אקדחו על הריצפה.
(לא ברור אם הניח אותו שם או שנשמט מחגורתו כיון שהיה ללא נרתיק)
הצעיר כיוון את הנשק לאחד מבני המשפחה.
למרות שצעקו לו "אל תירה" הוא לחץ על ההדק.
המפגש הבא היה בבית הקברות.
אח"כ בבית המשפט.
* גם כדור בקנה
* גם ללא נרתיק
- סליקאי זהב

חברה,
אני לא יודע מה אתם רוצים.... מס' השוטרים בארה"ב גדול הרבה יותר ממס' בעלי רשיונות הנשק בארץ וכולם בלי יוצא מן הכלל הולכים אם כדור בקנה. כנ"ל גם מרבית האזרחים בעלי רשיונות הנשיאה שזה כמה מליונים טובים...
כמו שאני מכיר את האמרקאים, אם אסונות כתוצאה מפליטות כדורים היו מה שנקרא "מכת מדינה" אז הם כבר היו עושים משהו בנידון או שהתקשורת היתה עושה מזה מטעמים.
כיוון שזה לא כך, אז המסקנה המתבקשת מאליה היא שזה הכל עניין של הרגלי נשיאה והטמעה של הרעיון שנשק תמיד טעון!!!
אנחנו פשוט חיים במדינה שבה הצבא אפילו לא סומך על חייליו ללכת עם מחסנית בהכנס ולפעמים עם כדור בקנה בפעילות מבצעית ואיך שהוא כולנו נשארנו עם "הטראומה" הזו שהכניסו לנו לראש....
אני אישית לא הולך עם כדור בקנה (מאותה הסיבה לעיל) אבל מצד שני מתוך 20 שנה של התעסקות באקדחים עדיין לא הצלחתי לראות ענף של עץ או פינה של שולחן מתגנבים לי לנרתיק ולוחצים על ההדק....
א.
אני לא יודע מה אתם רוצים.... מס' השוטרים בארה"ב גדול הרבה יותר ממס' בעלי רשיונות הנשק בארץ וכולם בלי יוצא מן הכלל הולכים אם כדור בקנה. כנ"ל גם מרבית האזרחים בעלי רשיונות הנשיאה שזה כמה מליונים טובים...
כמו שאני מכיר את האמרקאים, אם אסונות כתוצאה מפליטות כדורים היו מה שנקרא "מכת מדינה" אז הם כבר היו עושים משהו בנידון או שהתקשורת היתה עושה מזה מטעמים.
כיוון שזה לא כך, אז המסקנה המתבקשת מאליה היא שזה הכל עניין של הרגלי נשיאה והטמעה של הרעיון שנשק תמיד טעון!!!
אנחנו פשוט חיים במדינה שבה הצבא אפילו לא סומך על חייליו ללכת עם מחסנית בהכנס ולפעמים עם כדור בקנה בפעילות מבצעית ואיך שהוא כולנו נשארנו עם "הטראומה" הזו שהכניסו לנו לראש....
אני אישית לא הולך עם כדור בקנה (מאותה הסיבה לעיל) אבל מצד שני מתוך 20 שנה של התעסקות באקדחים עדיין לא הצלחתי לראות ענף של עץ או פינה של שולחן מתגנבים לי לנרתיק ולוחצים על ההדק....
א.
- תרמתי למען הסליק

נועם כתב:איתמר,
הבעיה שהלבנט זה כאן ולא שם.
אני לא יודע מה לבנט נועם..... תחייה כמה שנים בטקסס ותגעגע ללבנט שכאן. אמריקאים לא בדיוק ידועים כגאוני הדור.
ואם כבר דיברנו על לבנט. זוכר את התקופה של הסיורים המשותפים עם השוטרים הפלסטיניים? החברה האלה תמיד הלכו עם כדור בקנה והחילים שלנו לא (מה שגרם להרבה חיכוכים). פליטות אצלם לא ראיתי אבל אצלנו תמיד היה אותו ליצן ששוכח להוציא מחסנית במסדר פריקת נשק
א.
- תרמתי למען הסליק

איתמר - אתה צודק
עם זאת בוא נבדוק לרגע את ההבדל בכמות ובשיטות האימון של אנשי החוק בארה"ב ... ופה קבור הכלב !!! עם כמות אימונים רצינית המנוהלת ע"פ מתודה ברורה המתווה הרגלי נשיאת אקדח עם כדור בקנה, לא היתה בעיה לכל "פוחז" אוחז נשק לשאת אותו במצב הזה ובבטחה ...
אבל ..
לצערנו לא כך דברים מתנהלים בארץ, לכן מי שאינו מיומן בנשיאת נשק עם כדור בקנה, שלא יעשה זאת, מי שבכ"ז רוצה, שיגש למטווח ויתאמן שעות בנושא (ובענין זה - מישהו יודע כמה שעות מטווח עובר שוטר ממוצע בארה"ב במהלך חודש ??)
והדגש הכי חשוב בנשיאת נשק עם כדור בקנה הוא בכלל לא האימון אלא בראש ובראשנה שינוי דפוס החשיבה וההתנהגות עם הנשק ובסביבתו בשגרה, לאו דוקא בזמן הירי . התאונה תתרחש לא כאשר יש כוונה לבצע ירי אלא דוקא כאשר מבצעים פעולות של שגרה.
שחר
עם זאת בוא נבדוק לרגע את ההבדל בכמות ובשיטות האימון של אנשי החוק בארה"ב ... ופה קבור הכלב !!! עם כמות אימונים רצינית המנוהלת ע"פ מתודה ברורה המתווה הרגלי נשיאת אקדח עם כדור בקנה, לא היתה בעיה לכל "פוחז" אוחז נשק לשאת אותו במצב הזה ובבטחה ...
אבל ..
לצערנו לא כך דברים מתנהלים בארץ, לכן מי שאינו מיומן בנשיאת נשק עם כדור בקנה, שלא יעשה זאת, מי שבכ"ז רוצה, שיגש למטווח ויתאמן שעות בנושא (ובענין זה - מישהו יודע כמה שעות מטווח עובר שוטר ממוצע בארה"ב במהלך חודש ??)
והדגש הכי חשוב בנשיאת נשק עם כדור בקנה הוא בכלל לא האימון אלא בראש ובראשנה שינוי דפוס החשיבה וההתנהגות עם הנשק ובסביבתו בשגרה, לאו דוקא בזמן הירי . התאונה תתרחש לא כאשר יש כוונה לבצע ירי אלא דוקא כאשר מבצעים פעולות של שגרה.
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
riko כתב:איתמר - אתה צודק
שחר
שחר,
דברים שרואים מכאן לא רואים משם....
השוטר האמריקאי הממוצע לא החברה מה-SWAT למינהם מאומן אפילו פחות מהשוטר הישראלי. אתה צריך לראות אותם במטווחים -- ממש פחד אלוהים. אז נכון שהם משופצרים ומבריקים קצת יותר מאיתנו אבל בשורה התחתונה זה אותה הגברת בשינוי אדרת.
דרך אגב לקנות עודפי נשק ממכרזים של משטרה בארה"ב זה עסקה של החיים. ברוב המקרים אלו הם אקדחים שהם די משופשפים מבחוץ בגלל נשיאה ממושכת אבל בתכלס אלו אקדחים שירו יחסית מעט.
א.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד